Realizarea hainelor pentru scaune o faci singur

 Realizarea hainelor pentru scaune o faci singur

Un capac de scaun poate rezolva mai multe probleme în același timp: reîmprospătarea interiorului, protejarea scaunului împotriva poluării sau, invers, acoperirea frecării sau a altor defecte. Puteți să cumpărați o versiune gata, dar nu este ieftină, iar modelul va trebui să aleagă mult timp. Acesta este motivul pentru care este atât de popular să faceți capacele de scaune cu propriile mâini.

materiale

Alegerea materialului va depinde de mulți factori. Acoperirea pentru scaune poate fi în scopuri diferite. Le puteți coase doar pentru sărbători și le puteți pune pe mobilier înainte de sosirea oaspeților. Acoperirea pentru fiecare zi va fi diferită de vacanță și în culoare și stil.

În plus, camera însăși joacă un rol.În cazul în care scaunul este în grădiniță, puteți alege o țesătură de culori strălucitoare, pentru camera de zi a unui design clasic merită să alegeți nuanțe ușoare și nobile, pentru bucătării în spiritul țării sau Provence - un material într-o cușcă sau floare.

Indiferent de culoare, țesătura pentru capace ar trebui să fie:

 • Rezistente și rezistente la uzură (capacele vor trebui să reziste unei sarcini mari).
 • Nu se rupe pe tăieturi, deoarece din fricțiunea constantă chiar și cusăturile tratate din astfel de țesături se vor răspândi.
 • Ușor de îngrijit, fără a absorbi poluarea.
 • Foarte ironabil.
 • Colectarea minimă a prafului (de aceea, țesăturile din lână și catifea, cum ar fi catifea sintetică și velurul sintetic, nu sunt potrivite pentru capace.

Aceste cerințe corespund cel mai bine:

 • Tesaturi din bumbac: satin, twill, denim, tesatura de bumbac doar groasa.
 • Țesături dense de mătase: satin, brocart, gabardină de mătase.
 • Inul - o cârpă sau o țesătură netedă care se înfășoară ca o pânză.
 • Tesaturi Biflex - pânze care se întind atât pe firul lobar cât și pe firul de bătătură.
 • Stofă de mobilier - turmă, microfibră și altele.
7 fotografie

Fiecare dintre aceste materiale are propriile caracteristici.

bumbac opțiunile sunt ieftine, cu toate acestea, ele absoarbe poluarea și se estompează destul de repede. Acoperirea din bumbac poate fi cusută pe un scaun pentru copii sau școală - va fi o opțiune de scurtă durată, dar pielea copilului va respira și transpirația va fi absorbită.

dril Copertele vor crea un accent neobișnuit în interior - astfel de produse se vor potrivi cu interiorul țării, spațiile loft și altele.

mătăsos La atingere, este mai bine să puneți țesături strălucitoare pe capacele frontale. Ele sunt destul de alunecoase, și așezat pe ele în fiecare zi nu va fi foarte confortabil. În acest caz, capacele acestor materiale sunt destul de durabile. Aceste țesături sunt perfect drapate, formând pliuri grele și frumoase, arcuri.

lenjerie Opțiunile sunt durabile și convenabile, deoarece inul are capacitatea de a se auto-curăța. Spoturi mâncate într-o astfel de țesătură un pic, astfel încât produsele de in, "vii" mai mult. Inul blanc incomplet este perfect pentru bucătării sau camere de zi în sat sau eco-stil. În acest caz, materialul va arăta scump. Lucrări de vară fine, pictate inițial, potrivite pentru camera de zi într-un stil clasic.

materiale supplex Sunt bune deoarece capacul lor poate fi "plantat" într-un scaun.Datorită extensibilității lor înalte, ele primesc orice formă. Din aceste materiale sunt realizate capace universale gata făcute care se potrivesc diferitelor modele de scaune și fotolii. Ele arata mai putin reprezentative decat optiunile din materiale naturale. Dar ele sunt durabile, nu se sfărâmă și sunt ușor șterse.

Stofe de mobilier dificil de croit și tăiat. Pentru a lucra cu ele, aveți nevoie de o mașină de cusut fiabilă, fire groase și un ac potrivit. De obicei, ele sunt slabe și nu se scot, dar o asemenea acoperire va arăta ca o tapițerie de scaun plină. În îngrijirea acestor materiale sunt convenabile pentru că au nevoie de curățare, nu de spălare. Ele pot fi curățate cu o pensulă direct pe scaun - pot suporta o mulțime de astfel de operațiuni.

Materialul trebuie să se potrivească scaunului. Țesături tapițerie sunt cele mai potrivite pentru scaune moi, care sunt deja acoperite cu piele sau o cârpă și au unele volum. Scumpe de mătase sau lenjerie de materiale nu ar trebui să fie utilizate pentru scaunele tapițerie din material plastic ieftine și scaune. Astfel de mobilier este cel mai bine îmbrăcat cu o cârpă modestă de bumbac.

Calcule și măsurători

Indiferent de modelul cazului pe care preferați să-l coaseți, va trebui să măsurați și să înregistrați:

 • lungimea spatelui;
 • lățimea spătarului;
 • lungimea scaunului;
 • lățimea șinei;
 • lungime de la scaun la podea dacă doriți să închideți complet picioarele;
 • lungimea scaunului jos cât doriți.

Dacă doriți ca picioarele să fie complet închise, de exemplu ruche, trebuie să calculați lungimea după cum urmează: capacul nu trebuie să ajungă la cel puțin 1 cm în formă finită. Este necesar ca scaunul să se mute confortabil, iar marginea inferioară a capacului să nu se murdărească și nu este deteriorat.

Merită să luați în considerare în calcule și detalii suplimentare, cum ar fi șiruri de caractere, arcuri, buzunare.

Este necesar să se calculeze consumul de țesături, ținând seama de faptul că detaliile au fost prezentate de-a lungul liniei de divizare. Adică părțile trebuie să fie așezate în paralel cu lungimea firului (caracteristica principală a filetului partajat este tivul, care merge întotdeauna de-a lungul filetului partajat).

În cazul în care partea inferioară a capacului este planificată să facă ryushku, este necesar să se calculeze lățimea sa. Plițele mici sunt obținute la un calcul de 1: 1,5, când trebuie să adăugați jumătate la lățimea lui ryushka în formă finită. De exemplu, în formă finită, lățimea rufelor va fi de 70 cm, ceea ce înseamnă că pentru a pune pliuri ușoare, trebuie să tăiați piesa la o rată de 70 cm + 35 cm = 105 cm.

Există proporții de pliuri 1: 2 (în exemplul nostru vor fi 70 + 70), 1: 2,5 (70 + 105), 1: 3 (70 + 140) cm și așa mai departe. Cea mai frecventă și densă pliere se obține cu un aspect 1: 4.

De obicei, capacele pentru mobilier sunt cusute din mai multe straturi de material. Asta este, doar materialul principal - extern - nu va fi de ajuns. Asigurați-vă că aveți nevoie de materiale de garnitură (sintepon, cauciuc spumant) și material de căptușeală.

Modelarea clădirilor

Acoperisurile pentru scaune sunt solide, iar acestea sunt separate. Modelul dintr-o singură bucată acoperă întregul scaun și întreaga spate, în timp ce detaliile spătarului și scaunului sunt cusute împreună. Versiunea separată este o copertă pe spate și un scaun moale cu o fustă de orice lungime. În principiu, detaliile tăieturii pentru ambele opțiuni vor fi aceleași, cu singura diferență dacă vor fi cusute împreună.

Pentru un capac separat, trebuie să tăiați detaliile din partea superioară și a scaunului. Pe hârtie, trebuie să construiți o parte identică în formă cu forma spatelui unui scaun - poate fi un dreptunghi sau un dreptunghi cu un vârf rotunjit. În dimensiune ar trebui să fie exact ca în spate.

Acest detaliu cu toleranțe pentru cusături trebuie tăiat din materialul principal, materialul de amortizare (poliesterul de umplutură) și căptușeala.

Pentru a sta pe hârtie, se construiește un detaliu identic cu scaunul unui scaun - pătrat, rotund, trapez. Cu cote, este tăiat din materiale de bază, amortizoare și căptușeli.

Rivushka este tăiat ca un dreptunghi simplu de lungimea de care aveți nevoie (luând în considerare alocația). Lățimea în forma finită ar trebui să fie egală cu suma celor trei laturi ale scaunului (față, stânga și dreapta). Când creați modele, trebuie să așezați materialul pe pliuri conform formulei descrise mai sus.

Pentru modelele solide, părțile din spătar și scaun sunt tăiate în mod similar, numai partea din față a spatelui și a spatelui vor avea o lungime diferită, deoarece partea frontală va coase cu scaunul, iar spatele se va închide. Pentru opțiunile de vacanță cu arcuri în spate, există legături în formă triunghiulară care vor fi cusute în cusăturile laterale.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu modelele de desen pe hârtie, există o tehnică de manevră de viață - tehnică falsă. Este necesar să lipiți scaunul "acoperit" de ziare și bandă. Apoi - tăiați în părți. Piesele rezultate vor fi modele fără a fi necesare alocații pentru cusături.

Tăiere și coasere

O etapă importantă înainte de deschidere este decuplarea materialului. Această operație este necesară pentru a preveni contracția țesăturii după spălare. Dacă folosiți bumbacul, denimul sau lenjeria, care va sta după spălare, asigurați-vă că ați verificat-o.

Acest lucru se face astfel:

 • umeziți o bucată de țesătură cu apă;
 • uscați natural și călcați un fier cald.

Astfel, va fi necesar să tăiați detaliile de pe țesătura deja așezată, ceea ce înseamnă că o acoperire suplimentară nu va periclita acoperirea viitoare.

Modelele trebuie extinse pe materialul de-a lungul firului. Un astfel de aspect este întotdeauna mai puțin economic, dar trebuie făcut acest lucru, deoarece partea adaptată bătăturii se va înclina în procesul de coasere.

Asigurați-vă că aveți în vedere direcția modelului pe material!

Dacă este o bară orizontală, atunci toate părțile trebuie tăiate astfel încât benzile să fie orizontale. Dacă, de exemplu, florile sunt descrise pe material, atunci toate detaliile trebuie tăiate astfel încât tulpinile să "privească" în jos și așa mai departe.

Tăierea se face ținând cont de cotele pentru cusături. Pe partea laterală și pe partea superioară a spatelui trebuie să faceți o lățime mare de 5-8 cm. Acest lucru este necesar pentru ca capacul să treacă prin grosimea scaunului. Pe toate celelalte cusături, este suficient să se efectueze cote de 1,5 cm, iar pe marginea inferioară - 3 cm.

Mestesugarii experimentati sfatuiesc sa coaseti mai intai un caz realizat dintr-o tesatura ieftina - o foaie veche sau o plapuma. Astfel, puteți vedea în prealabil toate locurile dificile și le puteți ajusta.

Tehnologia de croitorie în fiecare caz este individuală, dar în general ordinea este după cum urmează:

 • În primul rând, trebuie să îndoiți materialul principal și căptușeala împreună de cealaltă parte, dând-o cu poliester de umplutură, dacă este planificat. Detaliile pot fi ușor îmbinate de-a lungul marginii cu cusăturile de mână sau cusătura mașinii, astfel încât să nu se miște. Apoi, pliați părțile de la spătar cu fața în sus una în fața celeilalte și cusătura pe linia obișnuită, lăsând la 1,5 cm de margine. Este de dorit ca procesul de tăiere să fie procesat manual cu o cusătură "peste margine", o suprapunere sau o cusătură zig-zag. În cazul în care materialul este sintetic și puternic degajat, marginile sale pot fi ușor arse cu o brichetă.
 • Dacă cusăturile sunt cusute în cusăturile laterale ale spatelui capacului, acestea trebuie făcute în prealabil. Elementele sunt pliate în față una față de cealaltă, șlefuite și dezumflate. Este necesar să firați șirurile astfel încât marginile lor să fie curățate. Mai mult, legăturile sunt inserate în cusăturile laterale ale spatelui și sunt măcinate cu o cusătură.
 • Apoi fusta este făcută. Este tăiată, secțiunea inferioară este tăiată cu supraînălțare sau zig-zag, adaosul de cusătură de 3 cm este călcat în interior și securizat cu cusătura mașinii. Pentru opțiunile elegante din țesături delicate, nu puteți coase pe partea de jos cu o mașină de scris, dar fixați această margine cu un "adeziv" de adeziv,care este lipit cu un fier. Plăcile sunt așezate pe fustă în funcție de proporții, fixate deasupra cu o cusătură manuală.

Puteți pune pur și simplu cusăturile de mână de-a lungul întregii ryushka, și apoi - să-l suge, trăgând firul pe ambele părți. Principalul lucru este că acesta corespunde în lungime cu suma celor trei laturi ale scaunului la care va fi cusută.

 • Apoi fixează împreună partea principală și garnitura scaunului. Apoi detaliile țesăturii principale și ale căptușelii sunt față în față. Fusta este tăiată la forfecare. Cusătura trebuie tăiată cu ace și cusută din trei laturi (stânga, dreapta și din față). Întoarceți piesa prin tăierea restrânsă rămasă.
 • Ștergeți spatele și piesele scaunului împreună, cusați și trageți cusătura.

Dacă fusta cutiei este lungă, se recomandă să nu o coaseți în cusătură pe scaun, dar să o coaseți cu grijă până la capătul finit.

Caracteristicile modelului pentru copii

Capacul de pe scaunul înalt este cel mai bine realizat din materiale de bumbac gros. Țesătura va trece prin aer și este ușor de purtat. În același timp, nu este păcat să schimbi capacul când acesta devine inutilizabil.

Pe scaunul pentru copii, puteți alege țesături sintetice hidrofuge, care se vor spăla cu ușurință.Din moment ce fiecare scaun are un design propriu, este posibil să se construiască un model numai prin circularizarea vechii coperți pe hârtie. Luați în considerare cu atenție locurile în care există cusături în cazul finalizat - unele dintre ele nu pot fi realizate, dar în acele locuri în care cazul este îndoit, modelul va trebui să fie tăiat și să se adauge cotele.

Procesul de cusut va fi ceva de genul:

 • Fixați de-a lungul marginii țesăturii principale cu o garnitură.
 • Fold față în față cu căptușeala.
 • Coaseți la margine, lăsând 20-25 cm dezlipite pe lateral pentru a vă răsuci.
 • Deșurubați capacul, îndreptați-l, împăturiți marginile netezate în interior și fixați-l cu o mașină de scris sau manual.
 • Asigurați-vă că ați evidențiat unde, în cazul în care vor exista sloturi pentru centurile de siguranță. În aceste locuri, trebuie să tăiați găurile și să le mătuiți manual sau pe o mașină de scris folosind funcția "buclă de acoperire".

Pentru decorare, o țeavă sau o panglică este adesea cusută în cusătura laterală a unui capac de scaun.

Finisare suplimentară

Acoperă pentru scaune sunt, de obicei, tăiate cu volane, arcuri, panglici. Puteți folosi tubulatura, sutachea, dantele. Pe huse de bucătărie se recomandă să coaseți buzunarele pentru servetele sau alte obiecte.

Pentru scaunele pentru copii, puteți folosi decalajul.

Foarte frumos pe toate capacele arată butoanele acoperite. Pentru a face acest lucru, luați butoanele "pe picior" și acoperiți-le cu bucăți de capacul principal al țesăturii. Există butoane speciale "sub piele", care dezasambla partea superioară - țesătura poate fi pur și simplu fixată între detaliile butoanelor. Butoanele apropiate sunt întotdeauna făcute în studio.

Exemple și opțiuni

Un exemplu despre modul în care țesătura luminată poate crea un miracol. Un simplu scaun de bar este "îmbrăcat" în cel mai simplu caz, realizat din tesatura luminată texturate. Ideal pentru interioarele etnice.

Vechiul scaun poate fi actualizat și prin crearea unei coperți pentru el. Astfel de scaune arata foarte bine in casele de tara si in tara. Forma capacului repetă forma spatelui, a scaunului și a cotierelor. Fusta atinge aproape podeaua.

O variantă simplă și atractivă de huse pentru fiecare zi - scaunul este realizat pe o bandă elastică. Un astfel de model al capacului se potrivesc bine scaunului și nu se va aluneca.

O acoperire confortabilă pentru interior, în spiritul "Hugge", poate fi conectată! Capacul tricotat nu este foarte practic, dar este convenabil deoarece tricotajul se întinde bine și bine. În această variantă, asociată cu o pânză lungă, ca o eșarfă. Pe partea din spate a elementului este îndoit și cusute pe laterale, și pe scaun doar tucked.

Cum să coaseți coperți separate pe scaune, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor