Scaune decoupage în diferite stiluri de design

Tehnica de decupaj astăzi este una dintre cele mai populare. Acesta este un mod simplu și modern de decorare a mobilierului din lemn sau metal cu șervețele, cărți de decupaj sau reviste. Experții spun că de înaltă calitate și bine făcut, nu poate arăta nici mai rău, dacă nu chiar mai bine, decât pictura artistică sau inlay. Toate caracteristicile principale și subtilitățile acestei tehnici vor fi discutate în acest articol.

Caracteristicile procesului

Pentru a începe este să înțelegeți caracteristicile acestei tehnici. Decoupage este decorarea mobilierului cu servetele, lipici și lacuri. De regulă, această tehnică este folosită pentru a decora scaune sau mese. A face propriul tău mobil cu mâinile tale este destul de ușor să faci acasă, chiar dacă nu ai abilități creative.

Decoupage este folosit pentru a restabili scaunele vechi care și-au pierdut fosta atractivitate. Cu ajutorul vopselelor, mai multe șervețele și un pic de talent, puteți chiar transforma un scaun vechi batut într-o operă de artă. Cu toate acestea, din acest motiv, mulți decora și mobila nouă, dând, astfel, individualitatea căștilor monocrom.

Tehnica decoupage este potrivită pentru decorarea scaunelor din lemn și metalice. Dacă alegeți baza corectă și reparați totul cu lac la sfârșit, atunci desenul va arăta la fel de bine pe orice suprafață. Este adevărat că baza metalică trebuie mai întâi să fie bine prelucrată și întotdeauna acoperită cu un strat de vopsea înainte de dimensionarea hârtiei.

Apropo, grija de mobilier merită, de asemenea, o atenție specială. Deoarece suprafața scaunului este acoperită cu șervețele, este necesar ca acesta să fie întotdeauna într-o cameră cu un regim de temperatură stabil și umiditate scăzută. Este necesar să curățați mobilierul cât mai atent, fără a folosi un burete umed sau o cârpă.

instrumente

Pentru a decora suprafața scaunului cu un model original interesant, veți avea nevoie nu numai de inspirație și răbdare, ci și de un anumit set de instrumente de lucru.

În primul rând, acestea sunt perii și vopsele care ar putea fi necesare pentru a desena detalii și contururi. Ele pot fi cumpărate în aproape toate magazinele de artă. Alegeți mai multe perii de grosime și densitate diferite, astfel încât la momentul potrivit tot ce aveți nevoie să fie la îndemână. Apoi veți avea nevoie și de servetele cu o imagine frumoasă pe care doriți să o transferați pe suprafața scaunului și lipiți. Mulți sfătuiesc să cumpărați vinil, dar de obicei este potrivit și pentru această lucrare.

Pentru a rezolva imaginea finită aveți nevoie de un lac bun. Și dacă vreți să decorați lucrarea finalizată în vreun fel, atunci ar trebui să stocați pe tot felul de paiete și autocolante.

Apropo, ca o alternativă la servetele, unii folosesc alte materiale. De exemplu, imprimate pe hârtie subțire, desene sau țesături.

Pur și simplu găsi pe Internet imagini frumoase, potrivite pentru stil sau starea de spirit. Imaginile tipărite trebuie lipite în același fel ca șervețelele. Dar materialul este recomandat să ude lipici, diluat cu apă. Acesta aderă bine la suprafața scaunului și se ține bine.

În ceea ce privește baza, pe care vor fi aplicate elementele decorative, poate fi din lemn, plastic, țesătură sau chiar sticlă.Pentru a menține graficul mai lung, profesioniștii recomandă aplicarea unui grund înainte de decorarea suprafeței mobilierului cu decor frumos.

Pas cu pas

Așa cum am menționat deja, pentru a face un desen în tehnica decoupage nu este de fapt atât de dificilă. Instrucțiunea este simplă și clară, astfel încât să puteți reproduce o imagine frumoasă pe suprafața mobilei cu propriile dvs. mâini. Desigur, de la prima dată, totul poate să nu fie perfect și nu destul de curat, dar în stilul lui Chebbi-chic acest lucru va fi doar un plus.

Deci, dacă vă decideți să decorați un scaun cu propriile mâini, atunci primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să îl curățați de vechiul strat de vopsea. Pentru a face acest lucru, stocați-vă cu șmirghel și răbdare. Expertii recomanda atunci cand curata suprafata scaunului sa foloseasca materiale de abrazivitate diferita. Dacă începeți să lucrați cu șmirghel grosier și finisați cu granulație fină, suprafața va fi mai fină și mai fină, ceea ce înseamnă că va fi mai convenabil să lipiți materialul pe ea.

După ce ați curățat mobilierul de vopsea, murdăria acumulată pe suprafață trebuie curățată cu o soluție de săpun și o perie moale. Dacă acest lucru nu este făcut, atunci rezultatul final va părea neînsemnat.Apoi, va trebui să acoperiți scaunul cu un grund. Lăsați stratul acestui material să se usuce bine și numai apoi treceți la următoarea etapă. De regulă, este aplicarea unui strat de vopsea ușoară - alb, bej, albastru deschis sau roz-roz.

Merită să vă gândiți la desenul final, pe care îl veți crea cu șervețele sau bucăți de țesătură. Marcați modelul, decupați imaginile și începeți să le lipiți pe suprafața scaunului. Dacă folosiți șervețele, atunci trebuie să luați numai stratul superior, pe care există o imagine color.

Pe spatele servetelei trebuie sa aplicati un adeziv mic, diluat in proportii uniforme cu apa. Modelul trebuie lipit cu grijă pe suprafața scaunului și ușor neted. Apoi, trebuie să puneți un alt strat de lipici deasupra șervețelului și lăsați-l să se întărească.

Apoi ar trebui să acoperiți modelul rezultat cu lac. Opțiunea ideală este un lac clar pe bază de apă. Nu suprapune imaginea, dar în același timp vă permite să fixați imaginea pe suprafața scaunului.

La sfârșitul decorului puteți să îmbătrâneți în plus mobilierul. Pentru a face acest lucru veți avea nevoie de vopsea acrilică.Merită să ridicați tonul, astfel încât culoarea să finalizeze compoziția. Nu este necesar să pictați imediat pe întreaga suprafață a scaunului, ci numai pe părți individuale. De exemplu, puteți să culoarea picioarelor sau dacă aveți un scaun cu spatele, și nu un scaun, îl puteți decora la margini.

Pentru mobilier îmbătrânit, se recomandă folosirea periilor confortabile sau a unui burete moale.

A doua opțiune este potrivită doar pentru îmbătrânire, iar periile vor ajuta la crearea unui model frumos pe lemn. De asemenea, puteți umbla pe suprafața pictată cu vopsea.

Instrucțiuni video pas cu pas despre cum să creați un scaun folosind tehnica decoupage cu propriile mâini:

Deciziile stiliste

Decorați scaunele cu decupaj pot fi diferite. Există câteva direcții stilistice interesante.

În funcție de direcția stilistică a camerei, este necesar să selectați stilul dorit.

pepinieră

Efectuarea unui dormitor pentru un copil este întotdeauna o sarcină crucială. Un scaun de înaltă frumos decorat folosind tehnica de decupaj va încuraja cu siguranță copilul dumneavoastră și va face camera mai strălucitoare și mai neobișnuită. Designul scaunului înalt depinde de ceea ce îi place copilului tău.Alegeți șervețele decorate cu ursuleți de pluș, personaje de desene animate sau animale amuzante. De asemenea, puteți găsi pe Internet o mulțime de poze cu eroii desenelor sau basmelor preferate. Imprimați-le pe hârtie subțire și decorați cu grijă scaunul lor înalt.

Atunci când mobilier decoupage pentru grădiniță, încercați să ia în considerare gustul copilului, și este mai bine să-l implicăm în acest proces. Copilul va fi, de asemenea, interesat să lucreze cu hârtie, creând ceva luminos și frumos. Principalul lucru este să monitorizați progresul muncii și să vernizați suprafața, fără a avea încredere în sarcina responsabilă a copilului.

Provence

Camere de zi sau dormitoare, decorate în stilul francez Provence - este întotdeauna elegant și la modă. Această direcție se caracterizează prin utilizarea de mobilier antic, astfel încât un scaun artificial în vârstă aici va fi foarte binevenit. Se recomandă ca baza să fie luată culoarea albă, deoarece este cea mai relevantă pentru acest stil francez rafinat.

Scaunul alb pictat poate fi decorat în continuare cu servetele cu imagini de flori. Trandafiri, bujori, mușețe și alte plante vor fi potrivite într-un astfel de interior.

Chebbi chic

Pentru stilul chebbi-chic, utilizarea mobilierului în vârstă artificială este de asemenea relevantă.

Scaunele sau scaunele frumoase cu spate, decorate folosind tehnica decoupage, pot fi decorate cu carduri de epocă, flori în culori pastelate și alte imagini. Aceste scaune arata bine in interiorul livingurilor, birourilor si chiar dormitoarelor.

Vintage

Se pare interesant și scaune de design în stil vintage.

Nu este necesar să cumpărați mobilier antic scump. Este posibil să creați un scaun frumos cu propriile mâini, folosind cele mai simple materiale și servetele delicate. Decorarea unui scaun sau scaun cu modele subtile folosind vopsele și o perie, veți obține o imitație frumoasă a unui scaun vienez scump. El va găsi un loc într-un apartament elegant, elegant și în interiorul unei case de țară de lux.

romantism

În dormitor va fi interesant să te uiți la scaun, decorat cu diferite modele romantice.

Pastel roz sau maron scaun baza vă permite să creați atmosfera potrivită. În plus, puteți să-l decorați cu printuri sublime sau să-l pictați cu vopsea de argint sau aur.

bucătărie

În ceea ce privește mobilierul pentru bucătărie, majoritatea proprietarilor preferă să aleagă pentru această cameră cât mai practic posibil.Din acest motiv, multe mobilier pentru refugii realizate în culori albe sau pastelate, care devin ușor murdare. Scaune sau scaune cu lavanda, albastru sau verde, decorate cu amprente cu imagini de mâncare sau inscripții interesante se vor potrivi bucătăriei. De asemenea, puteți încerca să creați pe suprafața scaunului o compoziție interesantă care să conțină mai multe imagini.

Tehnica Decoupage vă permite să decorați atât scaunele vechi, cât și cele noi, într-un mod interesant. Alegeți orice stil care vă place și schimbați aspectul mobilierului vechi cum vă place. Rezultatul va îmbogăți cu siguranță aspectul camerei dvs. și îi veți da individualitate.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor