Scaune din lemn de bar: tipuri de constructii

În plus față de produsele și băuturile de înaltă calitate, personalul profesionist și permisele oficiale, orice bar, cafenea, restaurant necesită mobilier special. Chiar și cele mai bune și mai fiabile eșantioane de gospodărie nu vor funcționa, deoarece nu sunt proiectate pentru o utilizare intensivă. Depinde foarte mult de alegerea aceluiași scaun de bar.

avantaje

Principalele cerințe privind mobilierul pentru diverse unități de agrement sunt:

  • Forța și stabilitatea structurii;
  • Fiabilitate tapițerie, minim abraziune a acesteia;
  • Aspect frumos;
  • Ușurința de utilizare de către oameni de diferite înălțimi și de a construi.

Nimeni nu interzice alegerea altor materiale, dar scaunele de bar din lemn sunt bune pentru curățenia mediului înconjurător, o varietate de design exterior, posibilitatea de reparații și reconstrucție.Pentru a îndepărta praful, trebuie doar să țineți o cârpă uscată și moale, iar petele și murdăria mai serioase să fie îndepărtate cu o soluție de săpun aplicată pe un burete.

Plasticul pare să fie bun pentru intrarea sa perfectă în mediul modern, dar este mult mai ușor să-l zgâriați decât lemnul. Da, și persoanele supraponderale precum scaunele nu sunt proiectate.

specie

Scaunele înclinate nu sunt făcute ca de obicei, ele folosesc un design care ajută la plierea produsului pe o lamă îngustă. Un obiect mare, atunci când nu este nevoie de el, poate fi complicat și, de îndată ce va fi necesar, va fi necesar să îl extrageți și să îl deschideți într-un singur pas. Dacă există doar un loc sub pat în toată camera, atunci poate fi pus acolo. Produsul cu spatele este preferabil dacă va fi utilizat în prânzuri obișnuite, micuri și mese.

Important: spatele rotund este mai compact decât dreptunghiular și nu este atât de periculos să se poticnească atunci când se plimba.

Opțiunile de filare sunt bune pentru că vă permit să vedeți interlocutorul, fără a se ridica și a nu transplanta. Un scaun merită să fie cumpărat pentru cei care nu vor sta mult timp; astfel de mobilier ocupă foarte puțin spațiu și dacă nu este nevoie să-l împingeți pur și simplu sub rafturi, eliberând spațiu suplimentar.Scaunul de bar cu cotiere și spătarul de înaltă calitate de către toți profesioniștii este recunoscut în mod unanim ca fiind soluția cea mai confortabilă disponibilă.

materiale

Pentru fabricarea părții principale a scaunelor de bar folosit lemn masiv. Cel mai adesea sunt folosite specii de mesteacăn, pin, fag. Masivul de stejar nu este numai durabil, ci și atractiv din exterior, prin urmare nici un alt soi nu poate concura cu acesta. Construcțiile din oțeluri cromate au cea mai lungă durată - nu numai că sunt foarte durabile, dar și practic rezistente la coroziune.

-

-

Există și alte opțiuni în care numai cadrul este realizat din metal. Avantajul incontestabil al lemnului, inclusiv pinul, este aspectul și confortul plăcut atunci când este atins. Important: economisirea materialelor nu merită, cumpărarea unui scaun care pare a fi ieftin, s-ar putea să vă confruntați cu faptul că trebuie să strângeți șuruburile tot timpul.

Grație și ușurința - o caracteristică tipică a mobilierului făcut din salcie sau rattan. Acestea sunt modele ușoare și durabile care vă permit să creați un sentiment de luminozitate și atmosferă "plajă".

Fabricul și pielea sunt cel mai adesea folosite pentru tapițerie, umpluturile principale fiind spumă de gel și spumă poliuretanică.

culoare

Scaune de bar din lemn poate păstra o nuanță naturală, deși acestea sunt adesea pictate în alb și negru. Alte opțiuni pentru colorare nu pot fi considerate universale, ele sunt selectate pentru anumite stiluri.

dimensiuni

Scaunele înalte nu sunt întotdeauna necesare; În ceea ce privește distanța dintre table și scaun, experții consideră că o valoare ideală de 28 de centimetri. În unele articole puteți citi că înălțimea optimă este de 80 cm. De fapt, este mai bine să fiți ghidați de o regulă simplă: coatele trebuie să se afle complet pe masă și, în același timp, nu trebuie să vă atingeți cu toată forța sau îndoit. În majoritatea modelelor comerciale, înălțimea este de 74 sau 76 de centimetri.

Într-o cafenea sau într-un bar real, este mai corect să achiziționezi un produs cu un elevator de gaz, astfel încât acesta să fie reglat la înălțimea șezătorilor. Dar pentru casă - sunt doar costuri suplimentare (este puțin probabil ca mulți oameni să vină la voi).

Cum sa alegi?

De la un scaun simplu, scaunul pentru un stand este notabil pentru înălțimea sa considerabilă, dar scaunul este făcut relativ mic. La urma urmei, sarcina principală a acestui mobilier este petrecerea și o scurtă întâlnire de prieteni. Pentru a putea sta confortabil, scaunul este suplimentat cu suporturi pentru plasarea picioarelor.Aflați ce este capacul picioarelor (dacă este din cauciuc sau metal, acest lucru reduce uzura). Asigurați-vă că verificați și stabilitatea și rezistența.

Profesioniștii cred că scaunele și spatele trebuie să fie aproape de forma contururilor umane naturale.

Este greu să luați scaune foarte grele - acestea sunt greu de rearanjat, iar o cădere poate afecta alte mobilier sau poate provoca vătămări cuiva. Tapițeria tapițată este ideală dacă scaunul este folosit zilnic.

Alegerea țesăturii naturale sau a pielii artificiale este o chestiune de gust personal.

Este important: nu trebuie să alegeți un scaun fără un pas, deoarece acest element vă permite să faceți întreaga structură mai stabilă. Și dacă cumpărați un sistem de ridicare a gazelor, asigurați-vă că poziția treptelor este, de asemenea, corectată în timpul ascensiunii (coborâre). Deseori scaunele de bar sunt plasate pe 4 picioare, deși există alternative - cu trei picioare sau cu un suport masiv de configurație pătratică sau dreptunghiulară.

Atunci când achiziționați un produs, completat de un mecanism de cotitură, înțelegeți imediat dacă se va întoarce în orice direcție dorită sau dacă mișcarea este restricționată. Întrebați întotdeauna greutatea unui anumit scaun și a pieselor de sprijin.Pentru ca mobilierul să fie practic și să dureze cât mai mult posibil, se recomandă să alegeți în favoarea opțiunilor cu scaune și spații tapițate cu tipuri de țesături puternice.

Un scaun echipat cu roți ar trebui să aibă, de asemenea, dispozitive speciale de blocare pentru a evita mișcarea spontană a acestuia.

Opțiuni în interior

Mobilierul pentru baruri, restaurante, cafenele ar trebui să se încadreze în stilul general. Dacă aveți de gând să deschideți un pub clasic engleză, atunci este dificil să găsiți ceva mai bun decât produsele masive din lemn de culori închise. Atunci când mobilierul de bar este selectat într-un apartament sau casă, este de asemenea recomandabil să preferați clasicul. O privire la ea este suficientă pentru a crea gânduri despre o atmosferă plăcută, relaxată și un timp liniștit.

Recunoscând că versiunea clasică nu este dificilă, cu excepția unei umbre bogate în întuneric, aceasta "dă" forma pătrată a scaunului, în spate. Designul pare a fi chiar cam greoi, dar acesta este tocmai apelul său special. Designerii recomandă această soluție pentru stilul țării. În cazul în care partea din spate nu este, se dovedește design exterior, care se potrivește perfect în stil minimalist sau loft.

Atenție: din moment ce nu există nici un sprijin spate, va fi dificil să stați mult timp.

Versiunea irlandeză, dotată întotdeauna cu cotiere, este mai confortabilă și poate deveni chiar o alternativă la scaun. Practic, scaunele irlandeze sunt fabricate din lemn de nuc, carpen sau frasin, care este neapărat colorat. Un design futurist neobișnuit este capabil să transforme inițial scaunul cel mai tipic în centrul semantic al interiorului.

Nu mai puțin frumoase sunt scaunele decorate cu:

  • Fancy sculptură;
  • Picioare curbate;
  • Scaun optimizat.

Acest format este mult mai potrivit într-un interior clasic. Dacă preferați un semi-scaun, pentru o bucătărie clasică ar trebui să alegeți soluții cu tapițerie din țesături sau din piele, întotdeauna cu cusături decorative. Accesorii logice - elemente sculptate, forjate. Și piesele metalice patinate vor funcționa. Bucătăria sau camera de zi vor beneficia de utilizarea modelelor concise.

Potrivit experților, scaunul de bar din lemn este cea mai organică parte a stilului țării, în forma țării și Provence. Pentru mediul clasic, este acceptabilă, ca și stilul etnic.Utilizați frecvent o combinație între o masă îngustă și o pereche de scaune. Este util să știți că cel puțin 60 de centimetri din lungimea rafturii ar trebui să cadă pe fiecare persoană așezată, numai atunci va fi confortabil să o utilizați.

În stilul Art Nouveau, precum și în realizarea unei încăperi într-o manieră romantică sau modernistă, este indicat să se facă scaunele din țesături sau din piele naturală, vopsite în culori pastelate. O bună completare este firul de pe picioare și alte părți deschise. O soluție alternativă, în plus, corectă din punct de vedere stilistic, este o balustradă deschisă și o balustradă redusă la stânga și la dreapta scaunelor.

Stilul ecologic al bucătăriei înseamnă că produsele cu un design foarte simplu, fără cele mai mici delicii externe, vor arăta cel mai bine. Dar pentru arta pop și fuziune totul este diferit - cu cât sunt alese tonurile mai stralucitoare și mai interesante, cu atât este mai bine rezultatul. Puteți lua chiar un produs cu un scaun de o formă complicată, pur și simplu nu poate merge prost în decizia ta.

Veți afla mai multe despre cum să alegeți scaune de bar din lemn în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor