Cum de a alege scaune din lemn?

Fiecare detaliu este important în interior, de aceea, constituind un ansamblu armonios, nimic nu trebuie lăsat nesupravegheat. Nici o locuință nu este completă fără articole precum scaune. Producătorii moderni le fac dintr-o varietate de materiale, dar cele mai populare și de înaltă calitate au fost întotdeauna și rămân modele de lemn.

Avantaje și dezavantaje

Moda pentru obiectele de interior se schimbă în mod constant. Ceea ce a fost extrem de popular ieri, și-a pierdut astăzi relevanța. Numai moda pentru modele de înaltă calitate și ecologice de lemn rămâne neschimbată.

Scaunele durabile și durabile din lemn au un aspect deosebit. Mai ales atractive și armonioase în multe interioare, nuanțele naturale și amprentele texturate ale matricei naturale. Asemenea detalii pot relansa situația și o pot face mai confortabil.

În plus, produsele din lemn pot fi puse în ansambluri de diferite stiluri. Proiectele bine alese se vor potrivi organic nu numai în interiorul clasic, dar și modern sau pompos. Acest fapt confirmă încă o dată versatilitatea materialului natural.

Mulți consumatori optează pentru scaune din lemn, deoarece astfel de materii prime sunt ecologice și complet sigure pentru sănătatea umană. În zilele noastre, nu toate piesele de mobilier se pot lauda cu astfel de calități. De exemplu, produsele ieftine din PAL laminate includ rășini de formaldehidă periculoase care se evaporă în condiții de temperatură înaltă. Lemnul natural nu are dezavantaje grave, scaunele din lemn masiv atât de bune pot fi așezate în siguranță chiar și în dormitoarele copiilor, fără a vă îngrijora sănătatea tinerilor proprietari.

De remarcat este și nemulțumirea lemnului natural în materie de combinare cu alte materiale. Scaunele din lemn masiv pot fi decorate și completate cu detalii din sticlă, metal, plastic, piele (naturală sau artificială) și chiar elemente de forjare artistică.

Mobilierul de calitate din materiale naturale se mândrește durabilitate și rezistență la uzură. Scaunele frumoase din lemn vă vor dura mult timp și vă vor încânta cu aspectul atractiv, dacă le oferiți o îngrijire decentă. Această problemă nu poate fi neglijată, altfel produsul își poate pierde forma originală.

Nu sunt respectate defecte grave în astfel de articole interioare. Cu toate acestea, mulți consumatori consideră că structurile din lemn necesită prea multă atenție în ceea ce privește îngrijirea.

Pentru ei este necesar să se obțină impregnări speciale, fără care materialul se poate sparge și usca.

Un alt dezavantaj al mobilierului din lemn masiv este costul său ridicat. Desigur, puteți întâlni modele mai accesibile pe piață (de exemplu, scaune din lemn de pin sau mesteacan), dar dacă doriți să cumpărați o versiune aristocrată și solidă de stejar, fag sau hevea, atunci va trebui să lăsați o cantitate decentă în magazin.

tipuri

În prezent, piața de mobilier recomandă consumatorilor o mulțime de scaune atractive și practice din lemn natural.Să analizăm în detaliu ce ne oferă producătorii moderni.

În primul rând, toate scaunele din lemn pot fi împărțite în scaune moi și dure. În primele versiuni ale scaunului este completat cu tapițerie cu umplutură. Copiile pe hârtie ale unui astfel de echipament nu au și, de regulă, nu sunt acoperite cu țesături sau piele.

De asemenea, scaunele din lemn diferă una de alta în ceea ce privește designul și scopul în interior.

 • Recent, scaune de bar frumos au devenit foarte populare. Astfel de opțiuni sunt adesea completate de tapițerii din piele elegantă și constau dintr-un scaun rotund mic și un picior suplimentar. Dacă mai devreme astfel de modele din mediul de casă arătau prea neobișnuite, astăzi ele se găsesc destul de des în interiorul unui colț de bucătărie sau de bar într-un apartament sau într-o casă privată.
 • Modelele de pliere din lemn cu spatele sunt recunoscute ca fiind foarte ușor de utilizat. Ele diferă în dimensiuni compacte și greutate redusă, astfel încât acestea pot fi transferate oricând, de exemplu, de la bucătărie până la camera de zi. În special, de multe ori, proprietarii de locuințe de dimensiuni mici adresează structurile pliante.
 • Structurile de transformare sunt considerate a fi la fel de utile și practice. Ele pot fi de asemenea fabricate din lemn natural sau materiale mai accesibile, cum ar fi PAL laminat sau MDF. Scaunele transformatoare pot combina mai multe elemente funcționale simultan. De exemplu, poate fi o masă de pliere mică și un spătar retractabil.
 • Dacă doriți să accentuați eleganța și eleganța stilului clasic în interior, atunci ar trebui să vă uitați la scaunele atrăgătoare cu picioarele curbate. Adesea în astfel de produse există aceleași spate curbate și cotiere. În special exemplare elegante și elegante arată elegant, tratate cu lac sau acoperite cu aur.
 • Scaune din lemn organice aspect și în baie. Pentru aceasta nu este recomandată doar versiunea standard cu spătar și cotiere, dar și un scaun concis cu dimensiuni compacte. Construcția teiului este cea mai potrivită pentru baie, deoarece acest tip de lemn nu se supraîncălzește, rezistă cu ușurință la schimbările de temperatură și umiditate și are, de asemenea, o textura plăcută.
 • Fiabile și durabile sunt scaune din lemn pe un cadru metalic.În astfel de produse, de regulă, scaunul și spatele constau dintr-o matrice, iar restul pieselor (bază, cotiere și picioare) sunt fabricate din metal rezistent la uzură. Poate fi atât opac, cât și crom. Astfel de soluții interioare arată interesant și elegant.

materiale

Astăzi, piața de mobilier are o mare varietate de scaune de înaltă calitate și atractive, potrivite nu numai pentru orice interior, ci și pentru bugetul cumpărătorului. Prețul mobilierului afectează nu numai designul său, ci și materialul din care este fabricat. Următoarele materii prime sunt utilizate în producția de structuri din lemn ecologice:

 • Cel mai adesea, scaunele sunt fabricate din cenușă, hevea, stejar, artar, nuc, arin, rattan, cireșe și alte rase populare. Aceste specimene sunt scumpe, dar se pot lauda cu performanțe excelente și cu o durată lungă de viață. Ușor mai ieftin la cumpărător va costa opțiuni de pin sau mesteacan. Dar să nu vă sperie prețul scăzut, deoarece nu înseamnă calitatea scăzută a unor astfel de modele. Totul se explică numai prin faptul că mesteacanul și pinul din țara noastră nu aparțin unor specii valoroase și cresc foarte bine.
 • De asemenea, în fabricarea scaunelor din lemn sunt adesea folosite cadre metalice solide. Astfel de modele diferă în ceea ce privește durabilitatea și rezistența la uzură. Ele nu sunt supuse unor deteriorări mecanice și deformări. În plus, structurile metalice cu echipament din lemn pot fi plasate în multe interioare clasice și moderne.
 • Adesea, scaunele din lemn sunt completate de diverse tapițerii. Cea mai scumpă și mai elegantă opțiune este piele naturală. Acest material are aspectul excelent, durabilitatea, rezistența și durabilitatea. Dacă nu sunteți gata să plătiți prea mult pentru un astfel de model, atunci este foarte posibil să obțineți cu o opțiune mai accesibilă cu un tapițerie din piele. Din păcate, astfel de materii prime sunt inferioare naturii lor rezistenței și durabilității, dar ele par adesea absolut identice. Un material mai modern și de înaltă tehnologie este piele ecologică. Este mai atractivă și mai rezistentă decât cea din piele, dar este destul de ușor de avariat datorită structurii sale fine.

Principalul avantaj al scaunelor din lemn pentru tapiterie din piele este faptul că poate elimina cu ușurință și rapid diverse contaminanți, mai ales dacă o faceți cât mai curând posibil.

Această caracteristică este relevantă în special dacă intenționați să plasați astfel de mobilier în bucătărie sau pe hol.

 • Modelele cu căptușeală arată la fel de atractive. Aceste opțiuni sunt mai ieftine, dar sunt mai exigente în îngrijire. Este mult mai dificil să eliminați urme murdare și praf de pe o suprafață țesută și nu ar trebui să trageți cu ea, deoarece va fi chiar mai greu să scăpați de defectele blocate în structura materialului.

culoare

Scaunul din lemn poate fi vopsit într-o varietate de culori.

 • Classic sunt produse de nuanțe albe, negre și maro. De regulă, aceste scaune arătau armonios în aproape orice interior. Cu toate acestea, variantele cu o nuanță densă de culoare neagră ar trebui utilizate mai atent și ar trebui plasate în interiorul tonurilor mai luminoase și mai neutre.
 • Dacă vă plac nuanțele naturale, atunci ar trebui să vă uitați la opțiunile necolorate. Aceste scaune se remarcă din interior datorită modelului natural și culorii naturale.
 • Scumpul mahon arata scump si luxos. Adesea, aceste scaune se găsesc în ansambluri frivol și pompos.
 • Modelele de design de lumină din nuanțe pastelate (bej, piersic, caramel, maro deschis) pot fi așezate pe un fundal contrastat și un fundal neutru similar.Principalul lucru este să dilueze cele două interioare cu detalii strălucitoare, astfel încât imaginea camerei să nu pară plictisitoare și monotonă.

tip

Există mai multe tipuri de scaune din lemn:

 • Clasic. Modele cu scaun, spate, picioare (drepte sau curbate) și cotiere.
 • Bar Magazine. În multe moduri similare cu opțiunile clasice, dar înapoi în ele, de regulă, este mai mică, precum și cotiere, iar picioarele sunt completate de un picior mic.
 • Scaun de scaun Aceste desene sunt foarte asemănătoare unui scaun real. Deseori au spate rotunde, care sunt terminate cu același material ca și scaunul.
 • Scaune. Aceste modele nu au spate sau cotiere. Ele prezintă numai scaunul și picioarele cu o șină suplimentară.
 • Personalizat. Opțiunile interioare non-standard pot fi realizate sub formă de scrisori, animale, sculpturi din lemn sau părți din basme.

stil

Pentru un interior într-un stil clasic, cea mai reușită alegere ar fi un scaun din lemn cu picioare curbate și un spate pictat într-o nuanță deschisă sau luminoasă. Este recomandabil să alegeți copii lăcuite. De asemenea, în clasic va arata produse ecologice, decorate cu sculpturi.

Pentru stiluri precum vintage, Provence și Chebbi-chic, modele similare sunt potrivite, dar aspectul lor ar trebui să fie mai modest. Puteți alege modele îmbătrânite artificial cu suprafețe uzate sau versiuni antice vechi.

În stil rustic, puteți aranja scaune ușor neglijente, nevopsite, cu o structură arborescentă pronunțată. Ele pot, de asemenea, să imite o suprafață slab finisată cu linii neuniforme și nefolosite.

Interiorul în stil modern ar trebui completat cu scaune concise, dar elegante și elegante. Nu alegeți în mod inutil opțiuni fanteziste. Pentru tendința modernistă mai potrivite exemplare cu un nivel scăzut de cheie, dar elegante.

Pentru podeaua de tip "mansardă" se potrivesc aproape orice scaun din lemn. Poate fi îmbătrânită în mod artificial, cu adăugarea de piese metalice, lustruite calitativ, vopsite sau nevopsite - toate aceste opțiuni vor arăta organic într-un astfel de ansamblu.

decorare

Scaunele din masivul unui copac pot fi decorate cu cele mai diferite detalii. De exemplu, acestea pot fi:

 • inserții sculptate grațioase;
 • suprafețe învechite artificial;
 • placat cu aur sau placat cu argint;
 • picioarele curbate și cotierele;
 • elemente de forjare artistică;
 • ștergerea scaunului.

desen

Structurile din lemn vor arăta organic în aproape orice interior. Poate fi un ansamblu clasic și modern. De exemplu, opțiunile elegante cu fir, lipsite de părți metalice sau din material plastic, se vor potrivi în atmosfera clasică, iar situațiile cu structuri metalice și cromate (cadru sau decor) pot fi plasate în interiorul high-tech.

Modele interesante și misterioase, antice stilizate.

Astfel de opțiuni pot fi plasate în interioare, cum ar fi țara, shebbi-chic sau vintage. Pentru a le bate corect, nu este necesar să îmbătrânești întreaga cameră. Este suficient să ridicați obiecte de decor "antic" și nu materiale de finisare prea luminoase.

Scaunele avangardiste originale pot respira viața chiar și în interioarele monotone și plictisitoare. Dar nu ar trebui să aveți astfel de modele în ansamblurile clasice și stricte, pentru a nu obține o disonanță remarcabilă.

Scaunele ar trebui să fie potrivite pentru interior, nu numai în stil, ci și în umbră.Multe soluții de contrast arată prea bine. De exemplu, o copie sumbră din lemn negru ar trebui plasată pe un fundal alb sau alb bej.

Cum sa alegi?

Selectarea scaunelor din lemn de înaltă calitate trebuie să se bazeze pe următoarele recomandări:

 • Acordați atenție cadrului. Ar trebui să fie cât mai fiabil și mai durabil posibil.
 • Acordați atenție picioarelor. Ele trebuie să fie de cel puțin 25x25 mm.
 • Se recomandă selectarea modelelor acoperite cu lac. Ele par mai interesante și sunt mai protejate de factorii externi negativi.
 • Fiți atenți la fiabilitatea și durabilitatea fixării. Aceasta se aplică nu numai părților principale (spate, cotiere și picioare), ci și unor mecanisme diferite, cum ar fi scaunul, reglabil în înălțime.
 • Nu uitați de designul produsului. Ar trebui să se potrivească ansamblului principal în nuanță și orientare stilistică.

îngrijire

Structurile din lemn nu necesită îngrijire complicată, dar fără ea vor pierde frumusețea lor anterioară. Ei trebuie să fie tratați din când în când cu agenți antiseptici speciali. Acestea protejează materialul natural de lumina soarelui agresivă, uscarea, crăparea și apariția scuipilor.

De asemenea, scaunele din lemn trebuie șterse cu o cârpă umedă și moale, pentru a preveni acumularea de praf și murdărie pe suprafața lor.

Chimicalele agresive (și chiar soluția de săpun) nu pot fi folosite niciodată.

Producători renumiți și recenzii

Malaezia produce mobilier din lemn de înaltă calitate din hevea. Acest producător de țări produce o mare varietate de modele, de la scaune simple la scaune balansoare frumoase. Mulți consumatori iau notă de caracteristicile excelente de performanță ale acestor produse și de prețul lor accesibil.

Scaune din lemn elegante de clasă premium, decorate cu tapițerie frumoasă împletită, produc marca Pinskdrev din Belarus. Gama acestei companii este atât de largă încât chiar și cel mai capricios și pretențios cumpărător poate alege cea mai bună opțiune. Majoritatea consumatorilor notează durabilitatea și designul deosebit al produselor din lemn de la Pinskdrev, precum și contururile lor elegante și grațioase.

Scaunele și fotolii incredibil de atractive și elegante pentru camera de zi sunt produse de marca italiană OAK. Produsele cu marcă arată foarte luminos și scump.acoperită cu material textil sau piele de înaltă calitate, completată cu elemente de mobilier, precum și cu modele sculptate cu un scaun moale volumic într-o nuanță de contrast. Produsele OAK colectează recenzii rave pe internet. În primul rând, consumatorii remarcă pentru fiecare detaliu designul atent al scaunelor de marcă și, desigur, vorbesc despre calitatea de neegalat a materialelor și structurilor în ansamblu.

Elite exemple și opțiuni

Scaunele din lemn elegante cu o suprafață aurire și spatele rotunjite cu modele sculptate vor arăta bogate și elegante într-o sală de mese elaborată cu pereți roșii sau burgoni, pardoseli din marmură ușoară și detalii de baghetă decorativă cu acoperiri aurite.

Designurile luxoase de aur, cu forme elegante și tapițerii țesute pe spate și pe scaun, vor arăta uimitoare într-o cameră luminoasă, cu un tavan înalt și pereți albi decorați cu ornamente de aur și granițe. Într-un astfel de spațiu, un șemineu de culoare maro și o oglindă uriașă sculptată deasupra lui vor arăta organic. Completați scaunele cu o masă elegantă din lemn cu picioare curbate, decorate cu suprapuneri de aur decorative.

Într-o cameră albă de zăpadă, cu coloane de lux și o podea ușoară lucioasă, puteți aranja o mică masă rotundă de culoare neagră cu margini freatice, precum și două scaune de stejar elegante, cu tapițerie florală și o bancă cu picioare înalte, cu un finisaj similar.

Un set de masă rotundă din lemn, din lemn natural și scaune din lemn de culoare albă, cu tapițerie roșie, va fi în armonie cu podeaua lucioasă de culoarea chihlimbarului și pereții de lămâi galbeni. Decoreaza podelele cu un covor mare cu amprente colorate mici si atarna pe pereti picturi mari in stil vechi. Ferestrele din această cameră ar trebui să fie completate cu perdele groase de aur sau cremă.

Pentru mai multe idei interesante despre scaunele din lemn, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor