Scaune din lemn cu spate - compact și practic în interior

Nicio cameră interioară nu este completă fără scaune. Scaunele din lemn cu spate sunt varianta clasică a mobilierului practic și compact. Avantajele și caracteristicile scaunelor le permit să se cazeze confortabil oriunde în apartament.

Caracteristici și beneficii.

Scaunul este un design simplu care constă dintr-o spate, un scaun și patru picioare. Cu toată simplitatea, are stabilitate ridicată și funcționalitate. O descriere a avantajelor acestui element se referă la următoarele puncte:

 • Structura ecologică. Astfel de mobilier este fabricat din materiale naturale, care este sigur chiar și pentru copii și nu cauzează alergii;

 • Rezistență structurală, care permite rezistența la cele mai mari sarcini;

 • Varietate de specii.Datorită acestui fapt, un scaun cu spatele poate fi ales pentru orice stil de interior;

 • Creează o atmosferă calmă și confortabilă în cameră, în detrimentul bazei sale naturale;

 • Adaptabil la o varietate de idei de design. Poți să faci inserții sculptate sau structura însăși, să o înveți cu o cârpă sau alt material. Astăzi, acest element este "muse" de mulți designeri;

 • Scaunele sunt realizate cu o spate de diferite forme și proporții;

 • Se combină bine cu alte materiale (piele, metal, țesătură);

 • Compactitatea. Acest lucru este valabil mai ales pentru scaunele pliabile. Structurile de lemn obișnuite nu ocupă mult spațiu, iar plierea este aproape invizibilă. Ele pot fi așezate cu ușurință sub pat, într-un dulap sau pur și simplu pe un perete.

Mobilier din lemn cu spate este un obiect tradițional cu posibilități neconvenționale. În funcție de tipul de construcție, acestea pot fi folosite și în alte scopuri.

tipuri

Lemnul este cel mai popular material pentru crearea de mobilier, astfel încât scaunele de la el au o gamă largă.

Principalele tipuri de mobilier sunt:

 • Scaune dure;

 • Scaune moi.

Modelul dur nu are tapițerie.Designul este complet din lemn cu spate, uneori există cotiere și o spate sub picioare. Acest model este mai durabil și mai ușor de curățat, dar mai puțin confortabil.

Scaunele moi, dimpotrivă, sunt evaluate pentru confort și confort, deoarece spatele și scaunul au o căptușeală specială care este acoperită cu diverse țesături. Datorită acestui design moale pot fi realizate în diferite stiluri și se schimbă în mod constant. Singura nuanță este îngrijire destul de complicată. Ea are nevoie nu doar de curățare uscată, ci și de spălare, așa că din când în când va trebui să scoată tapițeria.

Mai multe scaune sunt împărțite în următoarele tipuri:

 • Kuhonnnye;

 • bar;

 • Folding;

 • Viena;

 • răchită;

 • Pat.

Scaunele cu spatele sunt o opțiune integrată pentru bucătărie. Datorită designului divers, acesta se va potrivi oricărui interior. Pentru stilul de înaltă tehnologie, pot fi achiziționate modele de lacuri negre, iar pentru stilul scandinav sau Provence, sunt potrivite scaune de culoare deschisă cu panouri textile. Scaunele din bucătărie ocupă mai puțin spațiu decât, de exemplu, o canapea și nu sunt inferioare în calitățile sale funcționale. Avantajul structurilor din lemn este durabilitatea, rezistența și ușurința întreținerii.

Proiectele de bar sunt instalate în principal la bar.Și nu poate fi doar într-un pub, dar și în apartamente rezidențiale. Din ce în ce mai mult, în apartamentul studio este instalat un bar. Economisește spațiu și este un fel de limitator al zonelor funcționale. Scaune de bar, de regulă, au picioare lungi și spate, precum și un stand sub picioare și un scaun mic. La baza scaunului este o umplutură moale, care este tapițată în piele sau țesătură.

Modelul pliabil a fost mult iubit de locuitorii apartamentelor mari și mici. Aceste scaune sunt compacte și funcționale. Prin urmare, astfel de modele se găsesc în natură (adesea sunt luate pentru un picnic), și în baie, în bucătărie și în camera de zi. Mecanismul de pliere vă permite să pliați structura după cum este necesar și apoi să o pliați compact pentru a nu ocupa spațiu.

Avantajele modelului sunt rezistența, durabilitatea și capacitatea de a fi combinate cu toate stilurile interiorului.

Fotolii vieneze sunt recunoscute de departe datorită designului curbat al picioarelor și spatelui. Astfel de modele sunt luate în considerare nobil și cel mai potrivit pentru un interior clasic. Ele pot fi realizate atât cu o bază moale, cât și cu o bază moale.În acest caz, tapițeria pentru scaunul moale este selectată în culori strict clasice, este posibil să se utilizeze linii și forme geometrice regulate.

Razele de răchită sunt un tip original de mobilier care poate fi folosit atât în ​​interiorul cât și în exteriorul camerei. Cel mai adesea sunt fabricate din bambus și vinuri. Acest lucru le sporește durata de viață și este echipat cu o construcție robustă. În ciuda greutății reduse, pot rezista încărcăturii grele. Singurul lucru care trebuie strict respectat este temperatura camerei și umiditatea, deoarece funcționarea necorespunzătoare va reduce durata de viață a acestora.

Cel mai bine, ele se potrivesc stilului rural, Provence sau interior scandinav.

Există cerințe speciale pentru alegerea mobilierului pentru copii pentru ședința cu spatele:

 • Prezența unui design solid, în special a picioarelor;

 • Prezența centurilor de siguranță;

 • Înălțimea spatelui ar trebui să fie de cel puțin 40 cm, ceea ce va permite copilului să stea confortabil pe el;

 • Prezența marginilor rotunde și a pașilor.

Astfel de calități vor permite copilului să se simtă confortabil pe un scaun, precum și să îl folosească în jocurile sale.

Material de tapițerie

La alegerea scaunelor moi un rol important îl are materialul de umplere și tapițerie.În primul rând, astfel de materiale ar trebui să fie sigure și durabile, deoarece o sarcină mare cade pe ele. Și din tapițerie depinde de păstrarea tipului de design prezentabil.

Materialele populare pentru tapițerie sunt piele și înlocuitorii ei, textile.

Piele și înlocuitorul său de calitate sunt materiale destul de puternice și durabile, care au un aspect prezentat și luxos. Această tapițerie nu este potrivită pentru un apartament în care sunt animale (în special, pisici), deoarece acestea pot rupe în câteva minute. Textilul este un material mai ieftin pentru tapițerie, dar în același timp mai puțin durabil. Țesătura absoarbe ușor mirosurile camerei, devine repede murdară și dificil de curățat, cu excepția cazului în care este o copertă pentru scaun. Este prezența unor capace care vă vor permite să schimbați cu ușurință designul structurii și să nu vă fie frică de aspectul lor.

Umplutura pentru un scaun moale poate fi făcută din cauciuc spongios, poliester de umplutură, holofiber. Aceste materiale de umplere au o rezistență mai mare la uzură, sunt mai plăcute la atingere și hipoalergenice. În plus față de umplere și tapițerie, există mai multe criterii care ar trebui să fie acordate atenție atunci când cumpără scaune.

Reguli de selecție și îngrijire

Scaunul selectat competent poate dura mult timp și se încadrează armonios în interior. Pentru aceasta, trebuie să respectați următoarele reguli:

 • Suprafața cadrului ar trebui să fie netedă, fără o suprafață aspră și cu probabilitatea de a obține o spărtură. Pentru a face acest lucru, alegeți modelul lăcuit;

 • Este necesar să alegeți un scaun pe baza caracteristicilor fiziologice ale unei persoane. Ar trebui să fie confortabil pentru cumpărător să stea pe el, picioarele ar trebui să ajungă la podea sau pași, iar spatele ar trebui să susțină coloanei vertebrale în siguranță;

 • Modelul trebuie selectat în funcție de designul și stilul interiorului;

 • Greutatea bunurilor trebuie să fie optimă pentru cumpărător. Acest lucru este necesar pentru transferul rapid și neted;

 • Calitatea și rezistența armăturilor și designul propriu-zis.

Odată ce un scaun este cumpărat, este important să aranjați grija potrivită. Este ușor de curățat suprafața vopsită cu o cârpă. Tapițeria moale poate fi curățată sau curățată prin vid. Nu se recomandă contaminarea mai gravă pentru a curăța cu agenți chimici. Sapun sau pulbere este potrivit pentru aceasta, deoarece substanțele agresive pot strica suprafața și tapițeria.

Scaunele care se află în spațiul deschis pot fi spălate cu apă și lăsate să se usuce la soare.

Acest lucru este în mod special acceptabil pentru vremea însorită de vară. Suprafața vernizată trebuie vopsită în mai multe straturi. Este necesar să faceți acest lucru de 2 până la 4 ori pe an. Un alt copac trebuie tratat cu o soluție specială, astfel încât paraziții să nu pornească acolo.

Construcția din lemn cu spatele este un mobilier versatil și necesar care se potrivește în orice interior. Alegerea corectă vă va permite să vă bucurați de scaunul de mai mulți ani.

Cum sa faci scaune din lemn cu mainile tale, vezi urmatorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor