Cum de a alege un scaun din lemn cu cotiere?

Scaunele din lemn cu cotiere sunt o piesă de mobilier populară și căutată și nu ies din modă de mai mulți ani. Tendințele actuale ale modei interioare au determinat producătorii să elibereze un număr imens de modele diferite, relevanța cărora crește constant.

avantaje

Acest tip de design are o mulțime de fani și, datorită practicității și confortului său, poate fi folosit cu succes în orice stil.

Scaunele din lemn cu brațe au următoarele avantaje incontestabile:

  • Curățați și inofensivi. Siguranța ecologică absolută și igiena produselor sunt obținute prin utilizarea lemnului natural.
  • Prezentare elegantă. Modelele sunt realizate într-o gamă imensă, cu o mare varietate de modele și texturi.Adesea folosit pentru sculptură clasică, care oferă o ușurare neobișnuită picioarelor și cotierelor. Scaunele și spatele modelelor moi sunt disponibile într-o gamă largă de culori, utilizând diferite versiuni de țesături de tapițerie.

Unele produse sunt decorate suplimentar cu inserții de pietre, metal, plexiglas și plastic.

  • Confort și confort realizat printr-un design bine gândit care susține perfect mușchii brațelor și a spatelui. Promovează relaxarea completă și oferă odihnă completă. Prin calitățile lor de relaxare, scaunele cu brațe pot fi comparate cu scaunele, dar, spre deosebire de ele, ocupă mult mai puțin spațiu și au o poziție mai înaltă, ceea ce vă permite să stați confortabil la masă.
  • Posibilitatea de reparații și întreținere ușoară. Spre deosebire de scaunele din plastic sau metal, modelele din lemn au o bună întreținere. Înlocuirea elementelor deteriorate se poate realiza în funcție de punct și nu este necesară modificarea întregului cadru. Cotierele uzate sunt șlefuite și lăcuite, iar scaunele și spătarul sunt ușor de restaurat și trase.
  • Starea produselor. Modelele din lemn cu cotiere pot face orice cameră solidă și prezentabilă, precum și indică bogăția și gustul rafinat al proprietarilor casei.

specie

Scaune echipate cu cotiere, sunt prezente pe piața de mobilier într-o mare diversitate de specii. Între ele, modelele diferă în ceea ce privește designul, designul și materialele de fabricație.

Produsele sunt fabricate într-o gamă largă de dimensiuni, variind de la modele miniaturale cu spate redus la variante regale, unde înălțimea spătarului depășește înălțimea unei persoane într-o poziție așezată. Astfel de produse nu sunt foarte convenabile pentru utilizare permanentă, deoarece capul este forțat să se afle într-o poziție nefiresc, ceea ce duce la disconfort și tensiune ale mușchilor gâtului.

8 fotografie

Instalarea acestor modele este justificată în cazul în care spațiile trebuie să beneficieze de statutul și pompositatea, precum și în scopul decorării interiorului. Dimensiunea scaunului caracterizează lățimea și adâncimea acestuia.

La alegerea acestor parametri, trebuie notat că un scaun prea adânc nu este potrivit pentru persoanele cu o statură mică - spatele nu va atinge spatele și pot fi necesare perne suplimentare.

Și dacă vă mutați înapoi, atunci există posibilitatea ca picioarele să nu se odihnească pe podea.

Cotierele scaunelor din lemn pot fi moi și dure.

  • Softul este fabricat din spumă poliuretanică și tesatura de tapițerie, similară cu cea a scaunului și a spatelui.
  • Greu realizat din lemn masiv și poate fi decorat cu sculpturi și inserții decorative. Suprafața lor este lăcuită cu compuși rezistenți la uzură, care permit cotierelor să nu piardă aspectul original.

Spatele și scaunul sunt performante atât de greu, cât și de performanțe moi. Versiunea soft este foarte convenabilă pentru utilizarea pe termen lung, dar are nevoie de îngrijire regulată și meticuloasă a tapițeriei. Pentru scaune cu utilizare frecventă ca țesătură de tapițerie, trebuie selectate materiale practice și rezistente cum ar fi turma și jacquard. În cazul în care scaunul va efectua o funcție decorativă, vă puteți concentra doar pe textura scumpă și frumusețea acoperirii.

Modelele rigide sunt mai practice și ușor de curățat, pot fi folosite în bucătării și în mese.

Sfaturi pentru alegere

Pentru a determina corect modelul scaunului,este necesară determinarea aplicării sale funcționale.

  • Dacă mobilierul este achiziționat pentru spatii de birouri sau birourieste mai bine să alegeți opțiunea cu spătarul și scaunul tapițat. Ca o tapițerie, idealul va fi o acoperire ecologică, care, spre deosebire de cea naturală, este respirabilă, ușor de curățat și mult mai ieftină. Această piele poate fi achiziționată în cazul în care scaunul ar trebui să fie folosit ocazional. Cu o utilizare constanta, persoana va experimenta disconfortul de la incapacitatea materialului de a se auto-ventila.
  • Dacă scaunul este cumpărat pentru camera de zi sau dormitor, trebuie să vă concentrați asupra compatibilității sale cu stilul camerei și designul interiorului.

Modelele cu cotiere se potrivesc bine nu numai în interiorul clasic, dar și în interiorul modern.

De exemplu, un model rigid cu forme drepte, lipsa elementelor sculptate și cu un model clar definit de fibre de lemn se va potrivi cu succes stilului. minimalismul, iar combinația de lemn cu inserții metalice sau de sticlă este bine pentru hi-tech.

Pentru arta modernă și pop modelul luminos moale tapițat cu țesături scumpe va deveni opțiunea de succes.

În stil etnic african Puteți lua în considerare produsele de nuanțe galben și roșu, și pentru scandinav - model rigid din lemn, din lemn de culoare deschisă și având o suprafață mată.

Atunci când cumpărați scaune pentru sala de mese și bucătărie, este mai bine să acordați preferință modelelor din lemn cu cotiere confortabile, cu lățime mică. Astfel de produse sunt convenabile pentru a mânca, ușor de spălat și nu acumulează praf. Pentru utilizarea pe terase de case de țară este mai bine să utilizați modele rigide.

Spatele moale, cotierele și scaunul au tendința de a acumula umezeală și nu sunt adecvate pentru utilizare pe stradă. Ca o opțiune, puteți utiliza scaune de răchită cu cotiere, care pot fi, de asemenea, atribuite produselor din lemn. Ele sunt igienice, confortabile, ușoare, mobile, impermeabile și durabile.

Costul scaunelor cu cotiere depinde de valoarea lemnului, de calitatea materialului tapițeriei și de disponibilitatea elementelor decorative. Datorită unui vast sortiment de produse, există posibilitatea de a alege atât opțiuni foarte potrivite bugetului, cât și exemplare luxoase de clasă premium cu elemente de forjare, sculptură și design exclusivist.

În plus față de modelele tradiționale unice, există modele elegante spațioase pentru două persoane. Prețul acestor produse poate ajunge la 45.000 de ruble. Un model ieftin, dar destul de elegant și confortabil poate fi achiziționat pentru 6-8 mii.

Puteți vedea o varietate de modele de scaune cu brațe în film.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor