Scaune de design - mobilier de lux pentru casă și grădină

Scaunele sunt considerate un atribut familiar al aproape în fiecare cameră. Practic, acest mobilier completează doar designul camerei, fără a se concentra asupra atenției. Excepția este scaunele de design: mobilier de lux pentru casă și grădină - aceasta este o operă de artă.

Modelele de designer nu numai că vor completa interiorul, ci vor oferi camerei o anumită personalitate care va sublinia gustul minunat al proprietarului acestor mobilier.

tipuri

În prezent, există multe modele diferite de scaune, care diferă în ceea ce privește designul, scopul și alte elemente individuale.

Prin programare distingeți următoarele modele.

 • Pentru birou;
 • Pentru casă;
 • Bucătărie;
 • Pentru camera de zi;
 • În dormitor;
 • A da;
 • Pentru sala de mese;
 • Pentru grădină și pridvor;
 • Pentru bar și așa mai departe.

În birou, de regulă, produse de diverse modele sunt folosite pentru angajați, vizitatori și manageri. Mobilierul pentru angajați are un design clasic, nu prea atrăgător. Practic, aceste produse sunt acoperite cu material moale și au un mecanism de ridicare.

Scaunul capului are mai multe dimensiuni impresionante. Astfel de scaune sunt realizate din materiale scumpe și de înaltă calitate. Design-ul produselor poate fi atât strict cât și concis, iar autorul original - totul depinde de preferințele proprietarului mobilierului.

Există, de asemenea, modele universale de mobilier care se încadrează în cameră aproape de orice scop. În acest caz, este important să alegeți produsul de design corect.

Pentru a da un produs potrivit va fi un model din plastic sau o serie de teak. Aceste scaune sunt rezistente la umiditate, pot fi folosite atât în ​​interior, cât și în exterior.

Modelele de bucătărie pentru bucătărie ar trebui să aibă nu numai un design atractiv, ci și un design convenabil. Astfel de modele sunt fabricate în principal din lemn sau plastic. Scaunele de bucătărie au adesea un scaun moale și spătar. Modelele de bara diferă de toate celelalte în primul rând în înălțimea lor: acestea pot fi semnificativ mai mari decât scaunele standard.

Scaune de design pe design sunt subdivizate în următoarele tipuri.

 • întregi;
 • pliabil;
 • stivuibil;
 • Plierea.

Mobilierul solid este considerat mai durabil și mai fiabil în comparație cu plierea. Diferențele acestor modele constau în metoda de fixare a pieselor: produsele solide au o structură uniformă și inseparabilă, iar elementele structurilor pliabile sunt fixate împreună cu șuruburile și piulițele.

Scaunele stackable sunt convenabile pentru depozitare. Astfel de produse pot fi pliate în aceeași coș, care împreună nu vor ocupa mai mult spațiu decât un astfel de scaun.

Mecanismul modelului pliabil se îndoaie ca foarfecele și în timpul depozitării ocupă mai mult spațiu decât produsele care se pot suprapune.

Modelele de designer au diferențe în următoarele elemente:

 • locuri;
 • cotiere;
 • Frame.

De asemenea, ar trebui să menționăm modele ortopedice.

Scaunele din scaune diferă atât în ​​ceea ce privește rigiditatea, cât și la cotiere (există modele și nu există cotiere). Cadrul are diferențe în ceea ce privește materialul și metoda de fabricație. Modelele ortopedice sunt un tip separat de scaune de designer.

Astfel de produse au un efect terapeutic asupra persoanei și sunt responsabile în primul rând pentru formarea unei poziții corecte.

materiale

Scaunele de design sunt fabricate dintr-o mare varietate de materiale (adesea recurg la combinare). Puterea și fiabilitatea mobilierului depinde de materialul selectat și de calitatea acestuia. Scaune din placaj sau lemn sunt clasificate ca modele clasice pentru camera de zi. Scaunele din lemn sunt capabile să creeze o atmosferă de confort în cameră.

Pe tipuri de producție, acestea pot fi după cum urmează.

 • Lipite din furnir.
 • Bent. Cu această metodă de fabricare, lemnul este mai întâi tratat cu abur, îndoit și apoi uscat într-un anumit fel.
 • Tamplarie. Astfel de produse sunt fabricate din bucăți de lemn, le conectează unul cu celălalt cu spatele lor.
 • Răchită. Fabricat din răchită sau ratan.

Modelele din plastic au fost utilizate inițial în locuri publice și în hoteluri. În prezent, produsele din PVC pot fi adesea găsite în apartamente. La prima vedere, plasticul transparent seamănă cu sticla. Un astfel de model nu umple vizual o mulțime de spațiu și ar fi o soluție excelentă pentru o bucătărie mică. Scaunele metalice sunt mai durabile și mai masive.

Adesea, producătorii combină metal cu plastic sau lemn,ceea ce permite reducerea greutății unui produs și diluarea aspectului strict.

dimensiuni

Înălțimea standard a scaunului depinde de scopul său și are următorii parametri.

 • Scaune pentru interior - 45-55 cm;
 • Jumboane - 65-70 cm;
 • Scaune de bar - 75-80 cm.

Dimensiunea minimă a scaunului este de 40 cm. Spre deosebire de modelele convenționale, scaunele de designer pot avea forme și dimensiuni nestandard.

culoare

Designerii folosesc o varietate de soluții color la fabricarea scaunelor, alegerea culorii depinde doar de rolul pe care produsul îl va juca în designul camerei. Pentru a crea un contrast, culoarea scaunului trebuie să fie luminos și diferită de tonurile de bază folosite în design.

Dacă modelul ar trebui să devină un obiect inconștient în cameră, fără a distrage atenția și în același timp în armonie cu alte elemente ale decorului și mobilierului, modele sau scaune transparente, a căror umbră este aproape de culoarea pereților, va fi o opțiune bună.

Într-o cameră făcută în culori delicate, scaunele de nuanțe delicate (alb, bej, roz deschis, albastru pal) vor arăta cel mai armonios. Mobilierul colorat în pastel va completa atmosfera caldă a camerei.

stil

Modelele de designer pot fi realizate într-o varietate de stiluri - de la clasic la modern. Produsele în stil industrial sunt fabricate din metal. Acest model arată destul de dur, dar este foarte confortabil și durabil.

Scaunele din stilurile de epocă și Provence sunt confecționate din lemn și au adesea tapițerii moi. Rama din lemn a produsului este adesea îmbătrânită artificial, ceea ce nu afectează rezistența și fiabilitatea scaunului. Modelele clasice sunt versatile și adecvate în aproape orice interior.

Mobilierul de înaltă tehnologie este notabil pentru formele non-standard și pentru soluțiile originale de culoare. În fabricarea combinațiilor utilizate de diverse materiale.

decorare

Scaune de designer pot fi făcute nu numai designeri renumiți. Puteți crea un model unic cu propriile mâini. Una dintre cele mai simple căi de a traduce ideile autorului este de a decora mobila deja finisată. Fabricul este adesea folosit pentru a decora scaunul și spatele unui scaun. În primul rând, se preferă țesături durabile și fiabile. Dacă scaunul ar trebui să fie un element separat al decorului, alegerea poate fi făcută în favoarea țesăturii de mătase.În plus, tapițeria scaunului poate fi decorată cu margele sau panglici.

Trebuie remarcat faptul că pentru decorarea scaunului puteți folosi o varietate de materiale - totul depinde de imaginația dvs.

desen

Numărul de modele diferite de scaune de designer este atât de mare încât este suficient doar să alegeți opțiunea potrivită pentru orice design al camerei. În plus, mobilierul de designer poate fi făcut la comandă.

Nu toate produsele de designer sunt universale și potrivite pentru orice tip de spațiu. Pentru designul în stilul țării, utilizarea scaunelor din plastic ar fi inadecvată. Chiar și mobilierul cel mai scump și atractiv din plastic va rupe un astfel de design interior.

Scaunele din lemn sunt foarte versatile. Astfel de produse armonios arata în interiorul tipului clasic și în designul de Provence, dar poate dăuna stilurilor de high-tech sau moderne. De asemenea, pentru stilul Provence, modelele metalice vor fi o opțiune excelentă, care va sublinia interiorul rafinat al camerei. Mobilierul laconic din metal sau plastic va fi potrivit pentru stilurile moderne și de înaltă tehnologie. Dezavantajul acestor produse poate fi numit faptul că ele sunt destul de reci și dure.

În designul camerei, uneori, recurge la soluții non-standard.

Este permisă combinarea scaunelor de diferite stiluri și nuanțe într-o încăpere, ceea ce nu este o sarcină ușoară, care poate fi realizată adesea numai cu ajutorul unui designer.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți un model potrivit, în primul rând este necesar să vă bazați pe scopul și interiorul camerei de decorat. Mobilierul incorect selectat poate perturba armonie în designul camerei. Este important să se determine rolul pe care scaunul de designer îl va juca în interior: să preia rolul unui accent sau să devină un obiect discret în cameră.

Nuanțele suplimentare ale selecției sunt indicatorii cantitativi și calitativi ai produsului.

 • înălțime;
 • adancime;
 • lățime;
 • rigiditatea;
 • Greutate.

Înălțimea standard a scaunului înseamnă că picioarele unei persoane care stă pe un scaun (îndoită la un unghi de 90 de grade) trebuie să se sprijine pe podea. Adâncimea scaunului ar trebui să fie de cel puțin 45 cm Lățimea optimă a scaunului este de 40 cm Cât de confortabilă și confortabilă este funcționarea unui produs depinde de gradul de rigiditate al scaunului.

Este convenabil să se mute modele cu greutate mică, dar produsele de ansamblu arată mult mai solid, sunt mai sigure în funcționare.

Avantaje și dezavantaje

Unul dintre principalele avantaje ale mobilierului de designer este exclusivitatea și aspectul original. Astfel de produse au o valoare estetică și reflectă gustul și lumea interioară a proprietarului. Fiecare model de designer este unic. În fabricarea preferințelor se acordă numai materiale de înaltă calitate.

Principalul dezavantaj al mobilierului de designer este costul ridicat al acestuia.

Prețul se datorează nu numai utilizării materialelor scumpe, ci și exclusivității produsului în sine. Multe modele de design sunt impracticabile și efectuează doar o funcție de decorare.

Unde se utilizează?

Pentru bucătăriile de dimensiuni standard, scaunele mici din o singură bucată reprezintă o opțiune acceptabilă. Într-o bucătărie mică modelele pliabile sunt cele mai convenabile de utilizat. Este important ca scaunul pentru mese să fie ușor de curățat și menținut.

Destul de des pentru bucătărie sau în apartament studio scaun bar sunt achiziționate. Pentru un astfel de model, trebuie să aveți un bar în cameră, în caz contrar scaunul va fi un obiect inutil în interior. Mobilierul de bar este confecționat din diverse materiale: lemn, metal, plastic.

În țară, scaunele sunt utilizate în principal pentru proiectarea verandelor deschise și a zonelor în aer liber.Aceste modele trebuie să îndeplinească cerințe ridicate pentru rezistența la umiditate și rezistența la efectele mecanice și naturale (climatice). Scaunele pentru dresaj sunt fabricate în principal din metal și plastic.

Scaunele pentru camera de zi pot varia în mod semnificativ în funcție de bucătărie și modelele de exterior. Scaune din lemn moale cu brațe evidențiază eleganța și prestigiul designului interior. Modele din metal și plastic adecvate pentru a fi utilizate în sufragerie, realizate în stil modern.

Producători renumiți și recenzii

Mobilierul de designer de la producătorii străini este deosebit de popular.

Modele interesante de scaune au fost inventate de mulți designeri: francezul Erwan și Ronan Burulleki, Konstantin Garchik din Germania, canadianul Frank Gerry și așa mai departe.

Mobilierul de design din producția americană și italiană este foarte apreciat. În majoritatea cazurilor, producătorii din SUA și Italia fac scaune de designer în întregime manual. Astfel de produse sunt foarte populare printre cunoscătorii de mobilier de lux.

Opinii despre aceasta sunt extrem de pozitive,care nu este surprinzător: scaunele de designer sunt nu numai originale și estetice atractive, ci și de înaltă calitate.

Cea mai ieftină alternativă poate fi mobila din China.

Din recenziile puteți afla că scaunele chinezești de designer nu sunt fabricate din materiale de cea mai bună calitate. Avantajele acestor produse pot fi numite doar un preț scăzut și un aspect original.

Exemple și opțiuni de succes

Modelul minimalist de plastic din culoarea galbenă va crea un accent luminos într-un interior modern.

Modelul autorului, cu o palmă de pompoane colorate, realizat manual.

Modelul original sub forma unui scorpion este un obiect de artă independent în interiorul camerei.

O combinație armonioasă de scaune de designer în diferite nuanțe.

Pentru a afla cum să transformi un scaun vechi într-un model unic de designer, vezi mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor