Ce să alegeți scaune pentru casă și grădină?

 Ce să alegeți scaune pentru casă și grădină?

Scaunele sunt unul dintre cele mai importante elemente de interior. Acestea au un rol funcțional și estetic. Prin urmare, merită luată în serios alegerea unui anumit model.

tipuri

În prezent, modelele și tipurile de elemente de interior de date stabilite. Și producătorii eliberează în fiecare zi totul nou.

În funcție de design sunt:

 • Solid, a cărui bază este turnată, sudată într-un singur întreg sau scos din pânză;

 • Pliabilă constă din mai multe părți, ceea ce le face convenabile pentru transport și depozitare.

Opțiuni de stocare stacabile și pliabile. Primul poate fi stivuit unul pe altul într-o grămadă, iar cel de-al doilea ca foarfecele, care, fără îndoială, economisește spațiu în apartament.

Acum există diferite tipuri de scaune. Luați în considerare cele principale.

 • Opțiunea cea mai comună rămâne cunoscută mult timp scaun din lemn cu patru picioareCare a fost folosit cu multe secole în urmă. Se distinge prin simplitate, confort, versatilitate. În funcție de diferitele modele și materiale, domeniul de aplicare nu este limitat: este o sală de mese, o bucătărie și o cameră de zi și o verandă în țară.

 • Scaune elegant - Aceasta este o opțiune de tranziție între un scaun clasic și mobilier tapitat. Acestea pot fi tapițate în țesături din jacquard, velur, din piele artificială sau naturală. Aceste scaune sunt mai favorabile de odihnă și pot lua o poziție mai relaxată. Prin urmare, designerii acordă atenție designului: picioarele sunt împrăștiate și fixate împreună, spatele este înclinat înapoi.

 • Răchită de răchită. Alegerea unei versiuni ecologice a mobilierului ar trebui să acorde atenție scaunelor din răchită și scaunului balansoar din tijă. Acestea sunt realizate manual și sunt capabile să creeze un design interior unic atât la domiciliu cât și în țară. Vița și ratanul sunt materiale destul de flexibile, dintre care puteți tricota diverse obiecte în culori, tip de țesut și eleganță, care vor fi de asemenea foarte durabile, modele bine executate cu o funcționare corespunzătoare pot servi mai mult de unzece ani. Avantajele includ usurinta, rezistenta la temperaturi ridicate si joase, umiditate.
 • Cu un spate înalt. Principalul avantaj al acestui tip este confortul și confortul. Scaunele cu spatele ridicat organizează poziția corectă a corpului și nu încalcă postura. În plus, ele vor decora orice interior cu grandoarea lor. Puteți alege modele cu cotiere, scaun tapițat și dur.

 • Trestie de zahăr necesare pentru persoanele care au dificultăți în mișcare. Dacă extindeți trestia, veți obține un scaun mic pentru a vă odihni pacientul.

 • Scaune cu căptușeală și bidoane. Inițial, s-au deosebit în scopul lor, dar în timp aceste diferențe au fost șterse. În general, este un scaun pătrat sau cilindric fără spătar, picioare și cotiere. Acum, bufeurile și otomanii sunt moi și tari, sub forma unei pungi - pere, cu o cutie înăuntru și umplute. Ele sunt folosite ca un scaun mic suplimentar, ca un stand sub picioare, o masă lângă canapea sau ca o bucată de mobilier în hol.

 • Scaun scaun suspendat - Acest design este de multe ori rotunjit, care este fixat la tavan ca un leagăn.Primul scaun agățat a apărut în 1968, dar în fiecare an popularitatea sa crește. Un fel de contrapartidă este un hamac, care este adesea folosit în casele de țară.

 • Scaune interioare - sunt produse de mobilier fără spătar și cotiere. În orice moment scaunele erau în cerere din cauza costurilor reduse și a economisirii spațiului în apartament.

 • Scaune de elită pentru camera de zi ar trebui să se potrivească în stilul camerei. Ele sunt confecționate din lemn masiv, au o culoare nobila de mahon, nuci sau wenge. Mobilierul rafinat oferă tapițerie și decorațiuni scumpe.

 • pliere vederea este potrivită pentru o mică bucătărie sau balcon. Scaunele montate în perete ocupă puțin spațiu și pot fi pliate atunci când nu sunt necesare.

 • rotativ - în primul rând, acestea sunt scaune de birou, dar sunt și ele moderne pentru orice interior.

materiale

În lumea modernă există multe materiale din care sunt fabricate scaune.

 • Copac. Toată lumea a cunoscut de mult, a câștigat poziția de lider în materie de piață. Mobilier din lemn este durabil, frumos și se va potrivi în orice interior. În special consumatorii preferă culoarea wenge.Cu toate acestea, prețul acestui eșantion a determinat recent consumatorii să acorde atenție altor tipuri.

 • Rattan sau viță de vie. Ele se disting prin înalta prietenie cu mediul și sunt utilizate în principal pentru producția de mobilier din răchită.

 • placă aglomerată arata ca un copac, dar costa mult mai putin. Dezavantajele sunt că acest material emite substanțe dăunătoare, nu deține bine elemente de fixare, astfel încât reasamblarea poate face obiectul să devină inutilizabil.

 • MDF este mai degrabă ecologică, menține scăderea temperaturii, indicatorii de rezistență la umiditate sunt mai mari decât la produsele dintr-un copac. În același timp, aspectul rămâne demn.

 • Scaune din sticlă sunt realizate din sticlă foarte puternică, care, atunci când este ruptă, nu formează fragmente ascuțite.

 • Metal. Practic, aceasta include produse forjate, dar există și alte opțiuni. Dezavantajul acestor structuri este că ele sunt destul de grele și reci. Dar designerii găsesc o cale de ieșire din această situație, folosind diferite garnituri.

 • Plastic. Avantajul plasticului este ușurința și rezistența la umiditate, temperatură, astfel încât acestea sunt adesea folosite ca mobilier în aer liber. Ele vin în diferite forme și culori,astfel încât să se potrivească în interiorul oricărui apartament modern.

 • placi utilizate în fabricarea de mobilier de țară, sau stil rustic de mobilier.

 • Fabric tapițat. Scaunele celor mai multe materiale pot fi decorate cu tapițerie din material textil. Dar există scaune de cadru, scaunul și spătarul cărora este fabricat în întregime din țesătură. Adesea, aceste scaune sunt pliabile și sunt utilizate pentru recreere în aer liber.

Pentru scaune, există garnituri de silicon sau covorașe care împiedică zgârierea podelei și reduc nivelul zgomotului în timpul mișcării.

dimensiuni

Există indicatori standard pentru scaune:

 • înălțimea totală a scaunului - 800-900 mm;

 • de la partea de jos până la scaun - 410-450 mm;

 • înălțimea spatelui este de 400-450 mm;

 • spatele și lățimea scaunului - de la 360 mm;

 • adâncimea scaunului - 500-550 mm.

Pentru scaunele de dimensiuni variază în mod natural. Înălțimea de la bază la scaun variază de la 750 la 850 mm. O componentă esențială pentru modelele de bară este prezența unui picior de bord, deoarece nu este confortabil să stai mult timp fără suport. Raza de curbură ar trebui să fie de 450 mm pentru spatele standard și 220 mm pentru cele lombare.

Astăzi, tot mai mulți oameni comandă scaune în funcție de dimensiunile individuale, adică pentru ei înșiși și pentru parametrii lor. Considerat: sarcina pe scaun pentru persoanele cu masa corporală crescută, creșterea clienților, lungimea piciorului și a coapsei.Este foarte util nu numai pentru confort, ci și pentru sănătate.

culoare

Alegerea culorii scaunelor de care aveți nevoie pentru a determina ce predomină culoarea mobilierului din cameră. În funcție de aceasta, puteți lua o nuanță de câteva nuanțe mai întunecate sau mai deschise. Nuanțele pastel (albastru pal, alb, pal pal) se relaxează și oferă liniște.

Cu toate acestea, designerii încearcă din ce în ce mai mult să se concentreze asupra acestor elemente, în loc să le ascundă. Prin urmare, scaunele pot avea o culoare contrastantă, fie roșie, portocalie sau albastră. Culoarea purpurie va fi combinată cu negrul, dar va da un fel de întuneric în cameră.

Bordeaux a fost mult timp considerată culoarea bogăției și nobilimii. Nuantele maronii nu sunt marcate, ceea ce este important pentru articolele frecvent utilizate. În plus, conform studiilor recente, această culoare are un efect relaxant și consolidează sistemul nervos. Dar nu exagerati cu virgina, deoarece este capabila sa puna in interior.

Dacă alegeți scaune pentru o anumită masă, este mai bine să alegeți același ton cu tabelul.

accesorii

Componentele pentru scaune sunt un fel de piese de schimb pentru mașini.Unele părți ale scaunelor se uzează în timp, trebuie înlocuite. Dacă pentru modelele de înlocuire simple va fi nevoie de tapițerie și vopsire, atunci pentru modele mai complexe va trebui să cumpărați piese sparte. Pentru scaunele de birou, acestea pot fi roți, ascensoare de gaz, un mecanism swing și deformări ale spătarului. Durabilitatea scaunelor depinde de calitatea produselor și de funcționarea corectă.

Nu va fi superfluă achiziționarea de picături de silicon, pâslă, teflon sau plută pe picioare pentru a proteja podeaua de frecare excesivă.

stiluri

Pentru interiorul apartamentului dvs. a fost holistică, alege scaune, în conformitate cu stilul de cameră.

 • Pentru stil moderne și hi-tech modele potrivite de formă și design interesante, cu picioare neobișnuite. Tapițeria trebuie să fie din piele, ton calm.

 • pentru Baroc și rococo Scaune elegante și confortabile-scaune cu o mulțime de decorațiuni va face. Să fie culori pastelate strălucitoare.

 • Pentru stilul clasic caracterizată prin modele masive din lemn de culori întunecate sau luminoase.

 • minimalismul sugerează alegerea scaunelor din plastic sau metalic de culoare uniformă clară.

 • Patchwork. Caracteristica principală a acestui stil este textilul. Tapițeria scaunelor ar trebui să semene cu pătura.

 • Țară. Mobilierul ar trebui să fie dur din materiale naturale. Îmbrăcăminte împletită pe jumătate.

decorare

Decorul scaunelor vă permite să ascundeți zgârieturi, defecte mici sau să creați obiecte care se încadrează în stilul camerei. Cea mai simplă și cea mai comună modalitate de a actualiza aspectul este vopsirea, schimbarea tapițeriei sau fabricarea hainelor.

Pentru a picta scaunul cu propriile mâini, trebuie să pregătiți mai întâi suprafața. Pentru a face acest lucru, luați pielea și îndepărtați stratul vechi de vopsea. Apoi, cu o perie sau burete, aplicați o culoare nouă.

Schimbarea tapițeriei nu este, de asemenea, dificilă. Alegeți o țesătură potrivită și fixați-o pe scaun cu un capsator.

Un alt tip de decor este croirea acoperisurilor textilelor sau decorarea cu panglici de diferite culori. Pentru a face acest lucru, alegeți bumbac, tapițerie, lenjerie și velur.

Acum este la modă să faci mobilier în stilul lui Khokhloma. Puteți folosi tehnica de decupaj sau puteți lua un șal de Pavlovo-posad și așezați scaunul.

desen

Designul scaunelor depinde de stilul său, așa cum am spus mai sus.Dar este necesar să subliniem că modelele moderne vin cu și fără brațe.

Dacă dimensiunea camerei permite, puteți alege o bucată de mobilier cu brațe. Semi-fotolii sunt o opțiune mai convenabilă, deoarece acestea vă permit să luați o poziție relaxată și să aduceți mai mult confort camerei decât cele tradiționale. Dar ei "fură" mai mult spațiu și costă mai mult decât colegii lor.

Pentru opțiunea de birou, prezența cotierelor este adesea necesară. În același timp, lungimea lor ar trebui să înceapă de la 250 mm și la o lățime de 50 mm.

Care dintre ele să alegeți?

În primul rând trebuie să determinați scopul produsului selectat.

 • Pentru bucătărie scaune ar trebui să fie ușor de spălat, deci este mai bine să abandoneze tapițerie de material. Dacă aveți o cantină separată în casă, atunci puteți lua în considerare opțiunea de țesătură de tapiserie. Nu ar fi rău să aveți scaune ușoare în bucătărie, astfel încât să le puteți mișca adesea fără a face mult efort. Pentru a face acest lucru, alegeți un model din plastic sau metal ușor. Pentru mese înalte există scaune de bar pe un picior înalt, adesea reglabil în înălțime.

 • Pentru camera de zi există multe modele diferite, diferite în formă, tapițerie, prezența și absența cotierelor,prin design. Principalul lucru este că ele se încadrează în stilul camerei și creează confort, fiind confortabil.

 • Pentru dormitor. Practic, scaunele pentru masă de toaletă pentru machiaj. Poate fi un mic cadou, un scaun clasic din sufragerie sau un policarbonat transparent transparent. Opțiunile sunt diferite, aici este o chestiune de gust și confort pentru toată lumea.

 • Pentru birou (calculator). Multe solicitări sunt făcute, deoarece o persoană petrece cea mai mare parte a zilei la birou și depinde de cât de confortabile sunt condițiile de lucru în alegerea scaunului. Este important să existe multe ajustări: înălțimea spătarului, adâncimea scaunului, nivelul ridicării picioarelor. Este necesar să aibă cel puțin 5 roți pe teren. Este mai bine dacă țesătura de tapițerie este de înaltă calitate, prezența unei tetiere va permite să vă relaxați din când în când gâtul.

 • Pentru hol Umflături din piele artificială sau naturală, alte materiale rezistente la frecare. În mod convenabil, dacă există spațiu suplimentar de stocare în interior.

 • La balcon este mai bine să alegeți modele pliabile. Va economisi spațiu.

 • Modele stradale trebuie să fie fabricate din materiale durabile rezistente la umezeală, la temperaturi extreme și expunere la lumina soarelui.Cea mai bună opțiune pentru preț și funcționalitate în prezent sunt scaune de plastic, dar puteți cumpăra, de asemenea, din lemn cu un tratament special, forjat sau metal.

Producători renumiți și recenzii

În zilele noastre există mulți producători de scaune, atât ruși, cât și străini. Luați în considerare cele mai renumite. Toate produc mobilier de înaltă calitate.

 • Vitra (Germania). Fabrica a fost fondată în 1934 și până în prezent este lider mondial în producția de mobilier.

 • Minotti (Italia). Compania italiană a fost înființată în 1948. Inițial, a fost renumit pentru producția de mobilier tapitat, dar acum se fabrică și alte mobilier. În plus față de calitatea produselor, consumatorii marchează gama actualizată constant și designul neobișnuit al scaunelor.

 • Antonio Baston. Ele fac mobilier placat cu aur din materiale ecologice.

 • B & B Italia (Italia). Fondată în 1966. Cumpărătorii notează plus că producătorul oferă o garanție pentru mobilierul lor timp de 10 ani.

 • Hay (Danemarca). Compania daneză dispune de mobilier neobișnuit de materiale neobișnuite.

 • Knoll (America). Mobila este în mare cerere de muzee și colecții nobile. Are un grad ridicat de arhitectură și artă.

 • Shatura (Rusia). Creează mobilier de înaltă calitate la un preț accesibil grație producției proprii de componente și a unei rețele de comerț cu amănuntul. Pe lângă numeroasele comentarii pozitive despre calitatea și varietatea designului, clienții au observat recent o întârziere în livrarea de bunuri și un set incomplet de accesorii.

 • Tria (Rusia). Oamenii sărbătoresc o mare varietate de accesorii de la firmele europene de vârf, posibilitatea de a achiziționa structuri modulare individuale. Din negativ, utilizatorii vorbesc despre prezența căsătoriei sub formă de chips-uri și zgârieturi, precum și dificultatea cu returnarea banilor.

 • Lazurit (Rusia). Marca se concentrează asupra caracterului ecologic al materialelor, există certificate de siguranță. Datorită minusurilor se remarcă costul ridicat și calitatea slabă a stratului de acoperire.

 • Pinskdrev (Belarus) - pilotul fabricilor de mobilă de lux din Belarus. Cumpărătorii iau notă de calitatea ridicată a produselor lor, dar de cele mai multe ori cea care este exportată. Dezavantajul este considerat instrucțiuni vagi de asamblare.

 • Gomeldrev (Belarus) - cea mai veche fabrică bielorusă care produce produse din lemn natural și materiale ecologice.În comparație cu alți producători de mobilier din lemn, consumatorii sunt mulțumiți de raportul preț-calitate.

 • Call-LenEvromebel (Belarus) - un producător bine-cunoscut de mobilier de înaltă calitate în Europa. Clienții răspund doar slab la calitatea serviciilor furnizate de angajații liniei telefonice și, în cazuri rare, livrarea este întârziată.

Exemple frumoase și opțiuni originale:

Mai jos, în imagine, puteți vedea interioare frumoase și proiectate inițial.

 • Mobilier de casa
 • neobișnuit
 • Pentru dormitor
 • Pentru cameră
 • Pe un picior
 • Pentru stradă

În concluzie, vizionați videoclipul despre cum să faceți un scaun pentru a vă oferi propriile mâini.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor