Care ar trebui să fie scaunele pentru camera de zi?

Camera de zi este una dintre cele mai importante camere. Aceasta este fața și inima casei. În sufragerie îi întâmpinăm pe oaspeți, asigurăm mese pentru rude și prieteni, aici în timpul liber, întreaga familie se reunește împreună. Prin urmare, este atât de important ca această cameră să reflecte caracterul proprietarilor casei, gusturile și preferințele acestora, dar în același timp este confortabil și confortabil pentru toți membrii familiei.

Pentru a crea un interior armonios, trebuie să alegeți stilul potrivit, să alegeți culori, mobilier și textile.

În cazul în care camera de zi este mare, atunci va avea cel mai probabil o masă cu scaune. Alegerea celor din urmă va determina cât de confortabilă și confortabilă a gospodăriei și a oaspeților se va simți la masă. Care ar trebui să fie scaunele pentru camera de zi?

tipuri

În prezent, producătorii de mobilier oferă o gamă largă de scaune pentru fiecare gust și bogăție. Diversitatea lor este împărțită într-o serie de categorii în funcție de material, tipul de scaun, tapițeria, metoda de transformare și de producție.

De asemenea, scaunele din camera de zi diferă în ceea ce privește designul. Există modele ale următoarelor modificări:

 • Unitate netransformabilă. Cadrul acestor produse este asamblat, montat și lipit astfel încât să nu poată fi dezasamblat. Aceste modele sunt cele mai puternice și mai sigure, au o durată lungă de viață și pot rezista la orice încărcătură.
 • Plierea. Acest tip de mobilier este cel mai potrivit pentru spații mici, deoarece acestea pot fi îndepărtate rapid și ușor pentru a economisi spațiu. Această opțiune ar fi mai bine să se armonizeze cu un bar redus.
 • Pliabilă. Aceste modele sunt asamblate cu console, șuruburi și șuruburi care fixează în siguranță toate elementele. Dacă este necesar, acestea pot fi dezasamblate, însă trebuie avut în vedere că, prin asamblarea / dezasamblarea frecventă, fiabilitatea structurii scade.
 • Pot fi stivuite. Aceste modele în timpul transportului se rostogolesc unul în celălalt (de exemplu, din material plastic).

În plus, scaunele camerelor de zi variază în funcție de tipul scaunului. Pe piața modernă a mobilei se găsesc următoarele soiuri:

 • Greu. Scaunul greu presupune lipsa de tapițerie. Aceste mobilier este compact și funcțional. Atunci când alegeți un astfel de scaun, trebuie să acordați atenție lățimii și adâncimii scaunului, mai ales dacă scaunul este echipat cu brațe.
 • Semi-moale Acest mobilier are un scaun de duritate medie fără arcuri. Pardoseala are o grosime de nu mai mult de 20 cm. Astfel de modele sunt mai des folosite în sălile de zi, unde familia se adună la masă în fiecare zi.
 • Soft. Astfel de mobilier are un scaun moale cu arcuri în interior. Aceste modele sunt foarte confortabile și arata grozav în camere mari, unde oaspeții sunt adesea primiți.

Potrivit metodei de producție, scaunele diferă în ceea ce privește curbele, tamplaria și sculpturile.

Modelele moderne de scaune pentru camere de zi diferă una de cealaltă și de designul lor.

Astăzi, în multe interioare puteți găsi următoarele opțiuni:

 • Scaunele clasice au picioare drepte, scaun solid sau semi-moale, spate tare.
 • Scaunele care seamănă cu un tron ​​au un spate înalt și asigurați-vă că aveți brațe.
 • Scaunele cu decor pot fi decorate cu sculpturi, finisaje interesante și au picioare curbate.
 • Scaune, fotolii.
 • Există, de asemenea, scaune cu spate moale și scaun;

materiale

Scaunele pentru camere de zi pot fi fabricate din:

 • Lemn masiv. Din acest material, scaunele de elită sunt realizate pentru camera de zi în stil empire, baroc, rococo, gotic, renascentist. Pentru producția de astfel de piese de mobilier, cele mai des utilizate sunt stejar, nuci, pere, cenușă, ulm, fag;
 • Rattan și alte materiale naturale similare. Este un mobilier ușor și elegant, care este și din materiale naturale ecologice;
 • metal;
 • PAL și MDF;
 • Materiale sintetice (materiale plastice, acrilice). De la astfel de materii prime rezultă opțiuni multi-colorate, transparente și translucide. De asemenea, modelele din plastic au o formă originală, ele sunt ușoare și practice.

Mobilierul pentru scaun poate fi de asemenea combinat, adică din diferite materiale.

Acesta este cel mai spectaculos tip de scaune. Combinația de metale diferite face posibilă producerea pieselor ultramoderne de mobilier;

Scaune moi tapitate în următoarele materiale:

 • Fabric (de obicei catifea și velur);
 • piele;

dimensiuni

În camera de zi puteți pune scaune de orice dimensiune. Principalul lucru este să țineți cont de zona camerei. Să examinăm în detaliu ce produse sunt mai potrivite pentru amenajări compacte și spațioase.

 • Modelele compacte sunt mai potrivite pentru spații mici;
 • Dimensiunile medii trebuie alese cu combinația optimă de adâncime și lățime a scaunului.
 • Dimensiunile mari au scaune confortabile și elegante sau jumătăți de scaune. Acestea sunt amplasate mai bine în camere spațioase.

culoare

Culoarea scaunelor pentru camera de zi poate fi diferită. Totul depinde de materialele utilizate pentru fabricarea lor. Dacă acestea sunt modele din lemn, culoarea lor poate varia de la bej deschis la maro închis. Mobilierul împletit este alb, negru și nuanțe naturale maronii.

Cea mai bogată paletă de culori în copii de plastic.

stil

Alegerea scaunelor pentru camera de zi, este necesar ca aceste elemente de interior să fie combinate armonios cu alte mobilier și să sprijine direcția stilului.

 • Deci, pentru interioare în stilul unui clasic, este necesar să alegeți mobilierul pentru scaunul de cea mai bună calitate, deoarece neatenția în acest stil este inacceptabilă.Cel mai confortabil dintre modelele istorice este "scaunul vienez", produs prin prelucrarea lemnului sub abur.
 • Fotolii spațioase cu cotiere mici vor susține și interiorul clasic. Aceștia pot efectua simultan atât rolul unui fotoliu, cât și rolul unui scaun în camera de zi, deși va fi dificil să le deplasați în jurul camerei, deoarece sunt grele datorită masivității lor. Efectuând camera de zi într-un stil clasic, scaunele sunt mai bine să aleagă nuanțe nobile lemnoase: miere, lemn de culoare închisă, cremă. Nobilimea lemnului natural ar trebui să fie subliniată finisaj rafinat și tapițerie scumpe.
 • Pentru un interior minimalist, modelele din plastic sau metal sunt perfecte. Ele nu ocupă mult spațiu, au un design extrem de simplu și pot fi mutate cu ușurință de la un loc la altul.
 • Scaune cu forme neobișnuite, semi-cosmice, își găsesc locul în interiorul avangardei.
 • Modelele de mobilier din răchită sunt potrivite pentru camere de zi în stil retro, țară, fuziune, bungalow sau boho. Scaune confortabile foarte confortabile, completate de scaune textile. Arată ca scaune confortabile. Scaunele de răchită pot fi, de asemenea, sub formă de scaune sau ochelari.
 • Camerele de zi în stil grecesc necesită mobilier din lemn cu mobilier din lemn, cu tapițerie din mătase fine, în nuanțe palide.
 • Temele mediteraneene ar trebui să fie susținute de mobilier din fier forjat pentru scaune cu scaune din lemn.
 • Și pentru stilul japonez și indonezian mai potrivit, mobilier translucid și fără greutate
 • Pentru scaunele interioare din țara interioară ideale sunt așezate cu un mic ornament floral.

decorare

Scaunele pentru sufragerie pot fi decorate cu următoarele detalii decorative:

 • arta forjare:
 • fir;
 • tapițat cu amprente strălucitoare;
 • elemente suplimentare din alte materiale (metal, plastic, sticlă).

desen

Scaunele ar trebui să se potrivească perfect în alte mobilier din camera de zi. Totul depinde de stilul ansamblului și de soluția sa de culoare. De exemplu, într-o cameră întunecată nu se recomandă să aveți scaune în negru sau gri închis. Este mai bine să dai preferință tonurilor luminoase și pastelate.

Pe fundalul luminos, ambele versiuni pastelate și întunecate vor arăta spectaculoase, deoarece soluțiile contrastante în sufragerie sunt întotdeauna interesante și la modă. Scaunele pot fi nu numai un atașament la masa din cameră, ci și o unitate separată care completează ansamblul.De exemplu, un mic scaun elegant, cu picioare curbate, va accentua stilul elegant al interiorului.

7 fotografie

Cum sa alegi?

De regulă, alegerea unui astfel de interior ca scaun se potrivește în mod oficial. De fapt, acest lucru merită să vă luați la fel de respectuos ca și restul mediului de acasă.

Prima cerință de bază care este pusă pe un scaun este confortul. Poate fi moale sau tare, cu spate scăzut sau înalt, cu sau fără brațe, dar ar trebui să fie plăcut și confortabil să stai și să mănânci pe el. Pentru a înțelege, un scaun confortabil sau nu, trebuie să încercați să stați pe el. Mobilierul optim pentru scaune sunt modele echipate cu brațe. Datorită acestor detalii, se realizează o stare a mușchilor în care nu se află sub stres.

Pentru a alege modelul cel mai convenabil, este de asemenea necesar să se acorde atenție raportului dintre înălțimea spatelui, distanța dintre podea și scaun și lățimea acestuia. În cazul în care mobilierul este prea mare, membrii inferiori ai familiei își vor agăța picioarele atunci când se așează, iar un scaun jos va provoca disconfort gospodăriilor și oaspeților înalți.Dacă scaunul este îngust, atunci o persoană plină este puțin probabil să o aprecieze, de aceea, achiziționând chiar și cele mai elegante scaune pentru camera de zi, ar trebui să porniți de la creșterea și construirea membrilor familiei. În plus, alegerea acestor piese de mobilier și compararea modelelor pe care le doriți, trebuie să determinați diferența dintre scaunele neplăcute de la confortabile sau foarte confortabile și să trageți o concluzie adecvată.

Al doilea criteriu este puterea. Indicele de rezistență depinde în mod direct de materialul din care se fabrică produsul și de designul acestuia, deci atunci când alegeți, este important să acordați atenție la ceea ce este făcut scaunul, cât de solid este designul, dacă există multe dispozitive de fixare și dacă toate detaliile sunt conectate corespunzător. Modelele din lemn, îndoite și lipite plate, au indicatori puternici de rezistență. Dacă scaunul este așezat pe un cadru metalic, atunci rezistența acestuia va depinde de grosimea metalului, de calitatea piesei și de fiabilitatea atașamentului. În cazul în care alegerea a căzut pe mobilier din plastic, atunci forma produsului și calitatea materialului plastic va afecta rezistența.

Al treilea criteriu este durabilitatea. Acest indicator depinde de modul în care și de câte ori intenționați să utilizați scaunul.Pentru ca produsul să dureze mult timp, acesta trebuie să aibă picioare stabile de grosime medie, iar lemnul (în cazul în care mobila este făcută din lemn) nu trebuie să aibă jetoane și noduri.

Tapițeria ar trebui să fie, de asemenea, rezistentă la abraziune.

În plus, trebuie să fiți atenți la faptul că scaunele ar trebui să fie în armonie cu masa și restul mobilierului din sufragerie în mărime, culoare și stil. Înainte de a efectua o achiziție de mobilier, trebuie să măsurați în mod clar câte scaune se potrivesc în jurul mesei.

Producători renumiți și recenzii

Până în prezent, mobilierul de cea mai bună calitate este considerat fabrici italiene și germane.

 • Printre producători Italia Ashley, Prama, Maronese, Bakokko, Camelgroupe, BrunoPiombini și GiorgioCasa pot fi distinse. Cele mai multe dintre ele produc mobilier rafinat pentru ședința de lemn valoros în stil clasic. Produsele italiene, conform recenziilor clienților, sunt de înaltă calitate și un design unic, dar există și modele de design cu un design neobișnuit.
 • Scaune de la Germania Combină stilul clasic, manufacturabilitatea și designul unic. Producătorii germani s-au dovedit a fi pe piața rusă și oferă o gamă de mobilier care să stea pe orice avere și gust. Este posibil să introduceți modele din Germania în orice interior datorită versatilității lor.
 • rusă fabricile de mobilier nu mai rămân în urma omologilor lor europeni și oferă cumpărătorilor o gamă largă de scaune pentru camera de zi. Companiile "Shatura", "Mobila din regiunea neagră a solului", "Angstrom" și altele s-au dovedit bine.

Modele mai ieftine pot fi achiziționate de la producătorii chinezi.

Exemple frumoase și opțiuni

Scaune masive cu picioare curbate și cotiere decorate cu sculpturi sunt folosite pentru a proiecta acest interior. Tapițeria din mătase din mătase, cu ornamente florale, oferă o cameră de zi o sofisticare și o rafinament specială.

Camera de zi în stil englezesc. Fotolii moi cu tapițerie ușoară fac atmosfera în casă mai caldă și confortabilă.

Scaune moi masive cu cotiere și scaune moi în interior, în stilul Provence. Prelucrarea dură a mobilierului din lemn se concentrează pe caracterul rustic al decorului interior.

Pompozitatea livingului este subliniată de decorul elaborat al mobilierului din sala de mese, realizat în stil baroc.

Cum să vă creați propriul scaun pentru camera de zi în stilul "clasic", vedeți mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor