Alegerea scaunelor din lemn masiv

Mobilierul din lemn se mândrește cu locul într-un interior modern. Acest lucru este valabil mai ales pentru scaune, umple camera cu o culoare neobișnuită, transformă aspectul general al camerei, o face mai rafinată și mai confortabilă. Scaune din lemn masiv în centrul atenției la designul interior. Acest tip de mobilier este potrivit pentru apartamente, case particulare, scaune din lemn sunt considerate o decorare originală a camerei de zi, de studiu, bucătărie.

Caracteristici și beneficii

Scaunele din lemn se încadrează armonios în orice design și sunt considerate o soluție bună pentru decorarea unei încăperi, combinând funcționalitatea și percepția estetică plăcută. Ele sunt relevante în stilul de Provence, țară, epocă și alte domenii de stil interior.Cadrele de lux din matrice, în mod special, subliniază interiorul clasic, transformând o casă obișnuită într-o clădire elită și respectabilă.

Scaunele din lemn au fost foarte populare de mai multe secole și acest lucru nu este de nimic: au multe caracteristici pozitive.

Modelarea și abordarea de proiectare se schimbă, dar cererea pentru mobilier din materiale naturale nu trece.

Până în prezent, o gamă largă de astfel de produse.

Ele diferă în prețuri, caracteristici de design, dar toate sunt unite de următoarele proprietăți:

 • Protecția mediului. Pentru viața modernă este foarte important și relevant.
 • Durabilitate și durabilitate. Lemnul este unul dintre materialele de construcție de cea mai bună calitate, care practic nu se uzează în timpul funcționării.
 • Confort. Este confortabil să stai pe scaune naturale, ele radiază energia pozitivă, care este bună pentru sănătate.
 • O selecție uriașă forme, nuanțe și modele. Pentru fabricarea unor astfel de produse folosind pin, mesteacăn, fag și hevea, astfel încât nuanțele scaunelor tind să fie naturale. Cadrul de stejar al mobilierului merită o atenție deosebită: arată elită.
 • Ușor de îngrijire. Pentru a îndepărta praful de pe astfel de mobilier, ștergeți-l cu o cârpă moale uscată sau acoperiți-l cu un lustruit special pentru lustruire.

contra

Scaunele din lemn sunt nepretențioase în funcționare, dar se tem de umiditate. Nu le puteți instala lângă pereții umedi și rece, surse de radiație de căldură: aspectul produselor va pierde un aspect atractiv. Aerul uscat și fierbinte poate provoca stratificarea și deformarea lemnului.

În timpul funcționării scaunelor, se recomandă verificarea periodică a elementelor lor metalice și a elementelor de fixare.

material

Modelele moderne de scaune sunt realizate din diferite specii de arbori. Fiecare matrice este caracterizată de propriile texturi și culori. Prin urmare, în funcție de textura și modelul dorit, alegeți materialul unui anumit copac. Soiurile de lemn contribuie la acordarea unui anumit statut mobilierului, sugerând gustul subtil al proprietarilor de case. Astfel de mobilier pune adesea ideea de design în sine.

Recent, vă puteți întâlni adesea în vânzarea scaunelor din hevea. Acestea se caracterizează prin rezistență ridicată, rezistente la dăunători și nu putrezesc.

Această materie primă nu se teme de umiditate, nu absoarbe mirosurile, tolerează picături de temperatură, este considerată universală.

Datorită caracterului său practic, astfel de produse pot fi folosite în apartamente și cabane în oraș.

Culoarea heveului variază de la rădăcină la vârf și poate avea mai multe nuanțe. Această caracteristică permite producătorilor de mobilă să producă produse elegante prin combinarea diferitelor tonuri în detaliu. De obicei, în această lemn este dominată de culori roz și maro deschis, deci acest mobilier este unul dintre cele mai populare. Arborele este acasă în Malaezia, gama principală de modele fiind dezvoltată pe plan intern.

Scaunele sunt populare din lemn de fag. Acesta este cel mai obișnuit material din domeniul tâmplăriei, utilizarea sa răspândită se datorează densității crescute a plăcilor, care sunt perfect îndoite. Suprafața fagului este caracterizată de nuanțe albe, uneori există tonuri de culoare galbenă și roșie. Este rezistent la umiditate și este perfect polisabil.

Astăzi fagul este considerat cel mai frumos și durabil material de producție de mobilier. Singurul dezavantaj al materiilor prime este faptul că, în aer liber, un copac își pierde rapid aspectul atractiv, nu servește mult timp.

Scaunele din blancuri de mesteacan uimit cu originalitatea unui decor și preț rezonabil.Spre deosebire de alte tipuri de lemn, mesteacanul este ușor în structura sa, ceea ce permite producătorilor să producă modele ușoare și durabile de scaune. Materialul este rezistent la greutăți și daune mecanice. Datorită finisajelor moderne, mesteacanul poate imita pădurile scumpe. Astfel de scaune, de regulă, sunt plasate în acele locuri în care nu este prevăzută o operație atentă. Singurul dezavantaj al arborelui este susceptibilitatea la apariția ciupercii. Acest tip de mobilier nu este potrivit pentru amenajări interioare exterioare și camere cu umiditate ridicată.

Produsele din stejar sunt cele mai scumpe și mai sofisticate.

De la sine lemn de stejar greu și tare. Scaunele din acesta se dovedesc masive, stabile. Designurile de stejar cu brațe decorate cu antichitate arată impresionant: detaliile sculptate ale decorului umple camera cu note de aristocrație.

Se ia în considerare un tip comun de materie primă pin - material accesibil, care este foarte bun pentru a face scaune. În exterior, lemnul se aseamănă cu cedru sau molid. Structura sa este puternică și moale, dar nu rezistentă la procesele de putrezire.Principalul dezavantaj al pinului este rășina, astfel încât, înainte de producția de mobilier, toate semifabricatele au nevoie de tratament atent. Textura arborelui se caracterizează printr-o reliefare dungată.

tipuri

Scaunele din lemn sunt considerate un atribut indispensabil al interiorului. Această piesă de mobilier este în uz de sute de ani. În timpul existenței sale, el a reușit să transforme, să dobândească forme moderne și un decor unic. Complexitatea designului depinde de ideea concepută de design. Scaunul poate fi concis, modest sau fantezie, arătând natura premium a copacului. Indiferent de aspectul atractiv al designului, principalele sale destinații rămân confort și confort.

Scaune din lemn diferă scop. În funcție de materiile prime utilizate în producție, se disting următoarele tipuri de scaune:

 • naturale - din diferite specii de lemn;
 • placaj - PAL este prezent în detaliile mobilierului;
 • combinate - pot combina materiale naturale și înlocuitorii lor de înaltă calitate.

Procesul de fabricare a scaunelor este alcătuit din mai multe etape, principalul care se consideră finisaj. În funcție de tehnologia de procesare, scaunele din lemn sunt:

 • îndoit;
 • răchită;
 • Joiner.

Ele sunt solide și pliabile. Datorită acestei performanțe, mobilierul are funcții de transformare. În designul casei, modelele fără spătar predomină, ele sunt numite scaune. Există modele cu brațe. Această piesă de mobilier este capabilă să reziste la diferite sarcini funcționale, de aceea se disting adulții, scaunele pentru copii și adolescenți. Opțiunile pentru adulți adesea nu au ajustări, produsele pentru copii pot avea două poziții înălțime diferite (modele în creștere), asemănătoare unei scări de lemn. Cu toate acestea, nu fiecare copil va sta în ședință dificilă, deci nu toate modelele copiilor, cum ar fi utilizatorii mici.

Producătorii încearcă să atragă atenția cumpărătorilor, oferindu-le atenția opțiunilor, cu sprijinul pentru forma spate și confortabilă. În ultimii ani, modelele cu țesături tapiterie sunt deosebit de populare: confortul acestor scaune este mult mai mare. Pentru a diversifica gama, companiile produc produse cu tapițerie colorată, folosind nuanțele nobile ale paletei de culori. În funcție de domeniul de activitate, ele produc modele de uz casnic (casnic) și publice (birouri).Primele se disting printr-un design mai interesant, celelalte două fiind adaptate la funcționalitate, prin urmare forma lor este mai des strictă (fără brioșe). Produsele diferă în înălțimea spatelui, dimensiunile sale, complexitatea elementelor decorative.

Sfaturi pentru alegere

Înainte de a alege tipul adecvat de scaun, trebuie să țineți cont de multe caracteristici (forma produsului, designul și construcția acestuia). Pentru o achiziție, merită examinat recenzii despre un model urmărit anterior, acordați atenție următoarelor nuanțe:

 • Scaunul ar trebui să fie din material natural. Acest lucru va asigura o viață lungă și durabilitate.
 • Cadrul produsului trebuie verificat pentru stabilitatea și siguranța fixării. Modelele cu detalii fine nu garantează siguranța utilizării. Este important să clarificați metoda de fixare: dacă acestea sunt șuruburi, este mai bine să refuzați astfel de scaune (se vor sparge repede).
 • Toate articolele de mobilier trebuie tratate cu vopsea și lac.
 • În construcțiile cu placări, se verifică calitatea umpluturii. Opțiunile preferate sunt periotek, spunbond și simțit. Spuma de cauciuc, asselex, iarna sintetica sunt vrednice de atentie.
 • Materialul de tapițerie este important.Deseori, designerii pentru tapițeria scaunelor folosesc țesături groase, piele naturală sau înlocuitorii ei. Este important să se ia în considerare ușurința de îngrijire.
 • Se ocupă cu "montarea" produselor. Acest lucru va permite să înțelegeți gradul de conveniență și oportunitatea achiziției (uneori, modelele creative arată frumos, în timp ce ședința pe ele este destul de inconfortabilă).
 • Mobilierul trebuie ales în funcție de stilul camerei. Arborele este considerat a fi o versiune clasică a decorului, poate fi combinat cu un design modern, în plus, alegerea unui finisaj unic sau a unor detalii neobișnuite.

Scaunele nu numai că pot cumpăra în magazin, ci și de tine. Cât de exact poate să se uite în acest videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor