Scaune din piele: avantaje și dezavantaje

 Scaune din piele: avantaje și dezavantaje

Tendințele moderne revin la mobilierul interior confortabil și respectabil. Scaunele din piele nu sunt accesibile pentru toată lumea, dar sunt durabile, fiabile și ușor de întreținut. În exterior, ele arată solemne și elegante, se evidențiază pe fundalul altor analogi, au avantaje și dezavantaje.

Caracteristici speciale

Metodele moderne de producere a scaunelor din piele permit produselor să dobândească un aspect creativ, fără a uita de formele originale și culori diferite. Datorită gamei largi de modele, ele se încadrează în orice interior: stiluri clasice, minimaliste, hi-tech, retro și alte.Calitatea ridicată și caracterul practic al acestui material permite utilizarea de mobilier din piele în orice cameră. Scaune din piele nu se tem de schimbările de temperatură, umiditatecare este deosebit de important dacă scaunul este în bucătărie. Scaunele cu piele tapițată sau piele ecologică au un aspect nu mai puțin impresionant. Ele costă mult mai puțin, dar pe afară sunt greu de distins de tapițerie naturală.

tipuri

În funcție de camera sau biroul în care va fi așezat scaunul, decizia de proiectare a camerei, puteți alege unul sau alt model. Există mai multe tipuri de scaune din piele:

 • cu și fără spate;
 • cu și fără cotiere;
 • cadru din diferite materiale.

Toată lumea are propriile nevoi și preferințe, de care este respins atunci când aleg mobila. Având în vedere acest lucru, producătorii produc două tipuri de scaune din piele:

 • greu, care are o durată de viață îndelungată (avioanele sunt mai puțin susceptibile la daune grave);
 • moale, cea mai confortabilă, a cărei durabilitate depinde de materialul tapițeriei și de umplutură (unele materiale de umplutură tind să piardă elasticitatea).

Producătorii oferă următoarele soiuri:

 • scaun standard;
 • canapea;
 • stivuibil.

Posibilitatea transformării este un detaliu important.care este unul dintre avantajele acestui mobilier. Modelele de pliere sunt eficiente din punct de vedere al costurilor: atunci când sunt pliate, acestea economisesc spațiu util, ceea ce este deosebit de important pentru spațiile mici. Aceste produse sunt convenabile și ajută în caz de sosire a oaspeților sau rudelor, permițându-vă să aranjați pe toată lumea confortabil.

materiale

Principalele componente ale scaunului din piele sunt cadrele și tapițeria. Pentru baza produsului în producția de lemn și metal. Ca branduri de tapițerie, se utilizează lenjeria naturală și înlocuitorii ei sintetici. Pielea este material natural, așa că arată solid și servește mult timp. Este ușor de curățat și prezintă o rezistență ridicată la abraziune.

Kozhzam și ecoskin - două versiuni sintetice ale analogului natural. Ele sunt oarecum mai simple în aspect și performanță. Aceste materiale au o bază țesută cu suprafață din piele lipită, prin urmare rezistența lor la abraziune este mai mică, rezistența la agenți chimici în timpul curățării este mai gravă.

Diferența de la kozhzam din piele ecologică sunt componente hipoalergenice.Este un material ecologic, nu mai puțin durabil și solid.

culoare

Toata lumea este obisnuita cu faptul ca pielea naturala are nuante neutre, printre care mai multe modele in negru, alb, bej, maro, gri. Datorită tehnologiei moderne, paleta de tapițerie este acum foarte extinsă. Adăugat la vopselele de bază:

 • nisip, cafea, culori de muștar și culoarea cappuccino;
 • culori albastre și marine (turcoaz, menta, celadon);
 • tonuri verzi (smarald, var);
 • culori calde (galben, portocaliu, roșu, fuchsie).

O varietate de nuanțe vă permite să alegeți cea mai reușită opțiune pentru interior într-un stil clasic, etnic sau modern.

Avantaje și dezavantaje

Un aspect solid, elegant și respectabil - nu singurele avantaje ale scaunelor din piele naturală. Astfel de produse au un întreg O serie de alte avantaje, printre care sunt deosebit de relevante:

 • rezistența la umezeală, abraziunea și formarea de bufeuri pe suprafața materialului;
 • densitatea materialelor (nu permite părul de animale, praful, poluarea);
 • lipsa electricității statice;
 • rezistență la foc: pielea naturală nu se aprinde atunci când o scânteie îl lovește sau în apropierea unei flăcări deschise;
 • ușurința de îngrijire în cazul deversării accidentale a băuturilor, contactul cu tapițeria alimentară;
 • rezistența la întindere (elastică);
 • o varietate bogată de texturi: suprafața poate fi netedă, lucioasă, mată, în relief (de exemplu, sub piele de crocodil sau coajă de țestoasă).

contra

Din păcate, pielea naturală are dezavantaje. Rezistența la rupere nu economisește materialul din tăieturi accidentale cu foarfece, un punct sistematic al ghearelor de animale de companie. Deseori, tapițeria suferă de cuțite, cuțite, cuțite de papetărie. Nu este posibil ca orice fel de stilou, pix sau marker să fie îndepărtat de pe suprafață: uneori rămâne o urmă, deoarece nu toate pot fi spălate, mai ales dacă culoarea tapițeriei este ușoară. Este un obstacol în calea cumpărării și costul ridicat. El obligă cumpărătorul să acorde atenție omologilor de la kozhzam.

Cum sa alegi?

Pentru a cumpăra scaune din piele pentru a permite modelelor să se amestece armonios cu interiorul existent, este important să țineți cont de o serie de nuanțe: ar trebui să vă uitați atent la toate detaliile din camera în care se află scaunele de piele.Aspectul solid al produselor joacă un rol important în selectarea, totuși, confortul ar trebui să vină mai întâi:

 • spatele ar trebui să se odihnească, să nu simtă presiunea părților individuale (este preferabil să alegeți modele cu suport pentru spate);
 • sentimentele de stoarcere pe laturi nu ar trebui să fie a priori;
 • scaunul nu trebuie să fie etanș pentru traversarea picioarelor;
 • înălțimea spatelui, adâncimea, lățimea scaunului și gradul de ușurință a accesoriului joacă un rol important în determinarea confortului locului persoanei;
 • Este important să se acorde atenție calității materialului, a cusăturilor de îmbinare și a elasticității ambalajului (trebuie să fie densă, să reziste unei greutăți mari).

Dacă scaunul se va deplasa adesea, este mai bine să alegeți un produs mic din greutate. Astfel puteți economisi energie și suprafața podelei.

Acordați atenție materialului din cadru: mobilierul masiv nu se potrivește în fiecare interior. În percepția modernă sunt necesare materiale ușoare care ușurează spațiul din senzația de gravitate.

Pentru o cameră mică sau bucătărie, puteți achiziționa un scaun pliabil cu piele ecologică faux. Dacă este necesar, se desface rapid și ușor într-un accesoriu de mobilă cu drepturi depline.Când nevoia trece, poate fi pliată, blocată pe perete sau complet îndepărtată în cămară. Având în vedere direcția stilistică a caracteristicilor interioare și de design, scaunele din piele pot fi selectate în același ton cu mobilierul existent sau cu un contrast moale, folosind accente luminoase. Deci, puteți distrage atenția de la colțurile inestetice ale camerei și subliniați unicitatea stilului.

Sfaturi pentru îngrijire

Mobilă din piele poate dura o lungă perioadă de timp. Pentru a fi durabil, este necesar să se ia în considerare cateva nuante:

 • Pielea este frică de solvenți, perii grosiere și pulberi, care includ abrazivi. Ele pot deteriora suprafața tapițeriei, lăsând pe ea pete și zgârieturi.
 • Dacă scaunul scaunului a devenit lichid, nu trebuie să așteptați până când umezeala se evaporă sau se usucă: trebuie să vă udați imediat și să ștergeți suprafața cu o cârpă.
 • Articolele fierbinți strică pielea (uscător de păr, fier). Este necesar să încercați astfel încât dispozitivele de încălzire să nu atingă suprafața mobilei.
 • Pentru îngrijirea pielii există instrumente speciale: este important să le folosiți pentru a elimina murdărirea persistentă.

Cu o grijă și o funcționare atentă, acest mobilier va dura destul de mult. Manipulați cu mobilierul trebuie să fie atent (de exemplu, ridicați, pentru a nu slăbi caroseria). Recomandări pentru îngrijirea mobilei din piele, vezi mai jos.

Exemple în interior

Scaunele din piele aduc o notă de lux și eleganță interiorului, vorbește despre bunăstarea proprietarilor casei și despre indiciile aristocrației:

 • Pentru a lucra în birou sau în camera de zi, puteți cumpăra un scaun din piele alb: o lumină ușoară va conferi camerei lumină și prospețime, cotiere mari, spătar și un scaun confortabil vă va permite să vă concentrați asupra muncii;
 • mobilier din piele în bucătărie este o soluție elegantă pentru interioare moderne (modelele cu cadru metalic sunt relevante);
 • pentru bucătăria clasică produse mai potrivite cu tapițerie din piele și cadru din lemn;
 • Recent, tendința la modă a devenit echipamentul de bucătărie cu un contor de bar și scaune de piele pentru el: culorile unor astfel de produse pot fi diferite, precum și aspectul.

Alegerea scaunelor din piele este importantă pentru studierea clienților despre produsele unor mărci specifice. Acest lucru vă va permite să cumpărați produse de calitate care vor dura mult timp,fără a schimba fiabilitatea, durabilitatea.

Pentru a cumpăra nu a dezamăgit, merită să alegi un magazin cu o bună reputație.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor