Scaune metalice: pro și contra

În magazinele de mobilier modern, chiar și cel mai pretențios client va fi capabil să găsească un produs potrivit. Printre varietatea de modele, puteți găsi un produs care să satisfacă pe deplin cerințele consumatorului în ceea ce privește designul, calitatea și prețul. Recent, scaunele metalice, rezistente și durabile, sunt foarte populare. Dar pentru a le achiziționa, este necesar să explorăm toate avantajele și dezavantajele designului.

Pro și contra

Scaunele pe carcasa metalică nu sunt în zadar destul de solicitate în rândul cumpărătorilor. Ei au un mare număr de avantaje care le disting de produsele similare fabricate din alte materiale. Datorită noilor echipamente și metode de fabricare, metalul este din ce în ce mai utilizat pentru a crea mobilier interesant.Structurile metalice elegante evidențiază perfect interiorul în care scaunele din lemn arată prea voluminos. Din metal, puteți crea produse de diferite forme, ceea ce reprezintă un plus de claritate.

Metalul este un material puternic. pentru a crea un produs convenabil și practic. Scaunele de pe rama metalică au spate curbe confortabile, picioare stabile și uneori cotiere practice. Ele au, de asemenea, o greutate mai mică comparativ cu structurile din lemn, ceea ce vă permite să vă schimbați locația, fără a aplica mult efort.

Scaunele metalice au o înaltă fiabilitate și rezistență la uzură, iar datorită stratului special, acestea sunt protejate împotriva coroziunii. Ele pot fi instalate nu numai în interior, dar și în zona grădinii, deoarece nu vor schimba proprietățile de performanță sub influența factorilor externi.

Astfel de produse vor dura mai mult de un deceniu, rămânând în perfectă formă.

Un alt avantaj important al structurilor metalice este un preț accesibil. Puteți să le cumpărați în orice magazin de mobilier sau să le comandați într-un atelier privat, fără a oferi sume fabuloase.

tipuri

Producătorii de mobilă au ca scop satisfacerea nevoilor clienților și, prin urmare, produc produse de diferite forme, culori și modificări.

Scaunele metalice pot fi împărțite în două tipuri principale: moi și rezistente.

 • Modelele moi constau dintr-un cadru metalic rigid, în combinație cu un scaun confortabil, care poate fi acoperit cu piele, piele sau alt material dens. Disponibil și cu spatele moale.
 • În ceea ce privește produsele solide, ele constau dintr-un cadru metalic și un scaun solid. Poate fi făcut din lemn, piatră, plastic, metal sau sticlă.

Ambele specii au multe avantaje, dar nu sunt lipsite de dezavantaje. Desigur, cele mai confortabile sunt scaunele moi, dar tapițeria de țesături este predispusă la contaminarea și absorbția mirosurilor. Dar produsele rigide nu au un astfel de confort, dar sunt practice și ușor de operat.

Scaunele metalice pot fi clasificate în funcție de înălțime și configurație. Pot fi scaune, scaune de bar, scaune și scaune înalte. O soluție de buget excelentă este un scaun semi-moale pe un cadru metalic.Un scaun pivotant, reglabil în înălțime, va fi o opțiune ideală pentru student.

Scaunul metalic cu plasă perforată este un alt tip de scaun modern. Designul perforat are caracteristici excelente: este ușor de întreținut, nu se teme de schimbările de temperatură și de umiditate, iar datorită unei rețele speciale se usucă ușor.

dimensiuni

Dimensiunea scaunelor metalice poate fi complet diferită, deoarece fiecare model are un scop specific.

 • De exemplu, scaunul este cel mai mic design, făcându-l ușor de îndepărtat sub masă. Înălțimea sa de obicei nu depășește 45 cm și nu are cotiere și spate.
 • Dar scaunele de bar au o înălțime cuprinsă între 105-120 cm. De regulă, ele sunt un scaun miniatural pe o bază metalică, dar unele modele pot fi echipate cu un suport pentru picioare.
 • Construcțiile clasice mici sunt de 45 cm lățime, adâncime de 52 cm și înălțime de 90 cm.
 • Produsele pentru copii și pentru birou au dimensiuni nestandardizate. Înălțimea acestora poate fi schimbată cu ajutorul unui regulator special, iar pe unele modele este posibilă înclinarea spătarului.

materiale

Combinația de metale cu alte materiale vă permite să oferiți produsului un aspect perfect, astfel încât să se poată adapta armonios în orice interior.

 • Lemn + metal. Un scaun cu un scaun din lemn pe picioare metalice este cea mai bună combinație. Acestea pot fi completate cu o masă antică masivă, cu o textura clară sau un set de lemn cu inserții metalice.
 • Metal + sticlă. Combinația dintre aceste materiale creează o piesă de mobilier rece și reflexivă, care este cel mai bine folosit numai în stilul high-tech.
 • Metal + plastic. O astfel de combinație este necesară pentru a opri lumina în spațiu. Dar plasticul trebuie să fie mat și pictat în culori strălucitoare.

Produsele cu un scaun moale pot avea tapițerie din piele, din piele, din piele, teflon și scotch. Aceste materiale sunt ușor de curățat și sunt capabile să reziste la umiditate ridicată fără a pierde aspectul original. Umplerea internă poate servi drept cauciuc calico, cauciuc spumant și zirconiu sintetic. Acești compuși sunt foarte moi, elastici și calzi. Ei au o greutate mică, dar păstrează perfect forma dată.

culoare

Scaunele de pe cadrul metalic sunt elemente de accent în designul interior.Culoarea lor este aleasă pe baza caracteristicilor stilistice ale spațiului și preferințelor personale ale proprietarilor casei. Pentru a mări vizual zona, este necesar să selectați produse de culori strălucitoare. Scaunul cu un scaun lucios se va descurca foarte bine cu aceasta sarcina.

Culoarea mobilierului ar trebui să corespundă culorii podelei, dar să aibă o nuanță mai deschisă.

Dar tapițeria nebună nu se poate potrivi întotdeauna în interior, deci trebuie să le alegeți cu mare grijă. Designul tonurilor negre și roșii evidențiază perfect camera luminoasă. Și dimpotrivă, modelele albe vor părea avantajoase în spațiul întunecat. Galbenul este bun în combinație cu albastrul - vă permite să reîmprospătați camera și să respirați viața în ea. Modelele roz sunt selectate pentru a accentua sensibilitatea și aerul camerei. Vor arăta bine pe fundalul zidurilor de măslin sau gri.

Producatori

Producția de mobilier din metal este suficient de dezvoltată în lumea modernă. Multe companii se specializează în realizarea scaunelor metalice de diferite configurații.

 • Una dintre cele mai renumite companii este "Metalist"care se ocupă cu producția de mobilier metalic pentru casă,laboratoare și instituții publice. Scopul principal al companiei este de a crea un stil unic în cameră și de a sublinia individualitatea sa. Metalist combină calitatea și stilul pentru a satisface pe deplin clienții. Toate produsele sunt certificate și bine monitorizate în toate etapele de producție.
 • fabrică "Techservice" este implicat în producția de mobilier din metal și oferă achiziționarea de diverse modele pe cadrul metalic. O gamă largă de produse produce multe produse pentru bucătărie, cameră de zi, bar, cafenea, laborator, birou și stradă. În fabricarea materialelor folosite, cum ar fi plasticul, pielea și PAL. La cererea clientului pot fi aplicate și alte opțiuni.
 • LLC "Confort" - un producător major de structuri metalice. Timp de mai mult de 10 ani, compania produce și comercializează produse din profile metalice și oferă fiecărui cumpărător o garanție de 18 luni. Clientul poate alege culoarea și tapițeria scaunului, iar organizația se angajează să îndeplinească ordinea în timp util.

Cum sa alegi mobila?

Alegerea mobilierului pe cadrul metalic vă poate face o mulțime de greșeli, fără să țineți cont de câteva reguli importante:

 • Trebuie reamintit faptul că cadrul scaunului trebuie să fie suficient de fiabil și durabil pentru a rezista la o greutate foarte mare. Prin urmare, înainte de cumpărare este necesar să se evalueze stabilitatea structurii și să stea pe ea, schimbând pozițiile.
 • Aspectul scaunului nu trebuie să aibă nici o plângere. Ar trebui să fie netedă, fără cusături convexe și nereguli.
 • Grosimea produsului trebuie să fie suficientă pentru a rezista greutatea unei persoane și a nu deforma în același timp. O versiune ieftină va avea un cadru subțire și, prin urmare, foarte curând va deveni inutilizabil.
 • Este imperativ să aflați dacă cadrul este acoperit cu o acoperire specială care va proteja metalul de coroziune. Considerată opțiune durabilă este realizată din țevi de oțel, cromate.
 • Este important să verificați reputația producătorului și să examinați toate documentele aferente pentru a asigura calitatea mărfurilor.
 • Prețul produsului nu trebuie să fie prea mic, altfel există probabilitatea de a achiziționa bunuri de calitate scăzută.

Cum să ai grijă?

Majoritatea oamenilor asociază fiabilitatea cu metalul. Din aceasta se creează structurile cele mai puternice și durabile, inclusiv scaunele. În ciuda stabilității și durabilității externe, produsele de pe cadrul metalic ar trebui manevrate foarte atent.Pentru a nu se zgâria, scaunele metalice trebuie să fie ușor deplasate și să nu legeți. Și pentru a păstra periodic frumos luciul de metal trebuie să lustruiți cu o cârpă moale.

Majoritatea îngrijirilor au nevoie de tapițerie, care poate să se estompeze la soare sau să-și piardă aspectul atractiv sub influența substanțelor chimice. De aceea, trebuie să fie tratat cu detergenți speciali și să fie ținut departe de lumina directă a soarelui.

Interioare frumoase

Scaunele metalice sunt capabile să se potrivească în orice interior, dacă au forma și echipamentul potrivit.

 • De exemplu, modelele simple, cu un scaun semi-moale sau moale, și o spate jos arată foarte armonios în bucătărie. Pentru a adăuga un sentiment de lux la cameră, tapițeria ar trebui să fie din piele naturală sau artificială.
 • Într-o bucătărie mică vor arăta produse bune cu un scaun din plastic. Materialul ușor sau transparent va lărgi vizual camera și va adăuga lumină.
 • Scaune pe un cadru metalic de diferite culori va fi capabil să reînvie zona de luat masa. Pot fi atât contrastante, cât și similare în nuanțe de culoare.
 • Adăugați eleganță de viață ajutor scaune înalte cu scaun din lemn și să fie capabil să-l produse capitonate confortabile fac.
 • Se atrage atenția asupra modelelor roz în combinație cu o masă de cafea albă și o podea albă. Și scaunele luminoase colorate adaugă spațiului o parte din aventurism.
 • În stilul modern, scaunele de configurații neobișnuite cu scaun de fier vor arăta bine. Puteți să le decorați cu perne decorative.

Procesul de fabricare a scaunelor din metal, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor