Reguli pentru alegerea unui scaun ortopedic

Nu este obișnuit să salvați sănătatea și mai ales sănătatea propriilor copii. Statisticile arată că aproximativ 10% din studenți au probleme de coloană vertebrală după absolvire. Dar dacă este imposibil să urmăriți copilul la școală, atunci un asistent pentru un scaun ortopedic a fost inventat de mult timp pentru casă.

Ce este ergonomia?

Sub ergonomia locului de muncă se consideră a fi aptitudinea unei persoane și a obiectelor din jurul său la un joc sigur. Obiectele trebuie să fie la îndemână, nimic nu trebuie să distragă atenția de la muncă sau de studiu.

Această știință tânără se bazează pe discipline fundamentale precum psihologia, medicina și fiziologia. Datorită acestui fapt, bolile sistemului musculoscheletal sunt prevenite, calitatea muncii este îmbunătățită.

În ultimii ani, ergonomia a devenit interesată la cel mai înalt nivel. În clasele primare de școli urbane, vechile mese și scaune sunt înlocuite treptat cu opțiuni ortopedice. Și acest lucru nu este surprinzător, pentru că până la vârsta majorității se produce formarea finală a coloanei vertebrale a copilului. Dacă în momentul absolvirii coloana vertebrală este deja răsucite, atunci în decursul anilor va fi resimțită. Scolioza nu este doar o amânare din partea armatei, ci și o boală gravă. De-a lungul anilor, poate duce la alte complicații - insuficiență cardiacă, sciatică, osteochondroză.

O atenție deosebită la această problemă este abordarea părinților fetelor.

La urma urmei, ei încă nu au dat naștere. În timpul nașterii, coloana vertebrală este supusă unei presiuni enorme și nu este deloc imposibil să prindem nervii.

tipuri

Scaunele ortopedice sunt împărțite în mai multe tipuri. Fiecare dintre ele este concepută pentru scopuri și obiective specifice:

 • Cu o șa (se numește și o șa). O persoană se așează pe ea, ca un cal și coloana vertebrală, "crede" că persoana este așezată, așadar spatele își asumă o poziție dreaptă. Coloana vertebrală în această poziție nu afectează circulația sângelui, este deosebit de important să respirați în mod corespunzător și să nu se îndoaie.
 • Cu suport pentru genunchi. Persoana se apleacă înapoi (datorită unghiului de înclinare a scaunului), astfel încât nu se înghesuie. Întreaga încărcătură este deplasată pe picioare, genunchii stau pe o pernă specială. Întreaga structură se adaptează la o anumită persoană, prin urmare este potrivită atât pentru adulți cât și pentru copii.
 • Scaun pe rotilecare știe să "danseze" sau să "danseze" scaunul. Aceasta diferă de prima versiune prin faptul că scaunul nu este fix, aparatul vestibular este conectat la lucrare. Coloana vertebrală se obișnuiește cu o spate dreaptă, ceea ce înseamnă că o persoană are obiceiul de a-și menține spatele drept.
 • Copiii cu spate. Spatele scaunului repetă modelul anatomic al spatelui așezat. Cotierele permit copilului să se obișnuiască cu poziția mâinilor. Acest scaun este "în creștere". Este aliniat la înălțimea și înălțimea copilului, puteți controla unghiul de înclinare. Scaunul transformator este vândut la un preț ridicat, are o dimensiune mare. Dar cheltuind banii o dată, îl poți folosi până la sfârșitul anului școlar, pentru că este universal.
 • Calculator ergonomic. Cel mai adesea folosit în birouri și în mediul de jucători de calculator.
 • Dinamic. O opțiune special concepută pentru copiii activi este un scaun care funcționează pe principiul scaunului balansoar.Nu este un secret că după o ședere prelungită la masă este de dorit să faceți un exercițiu mic și să frământați picioarele. Încărcarea cu acest scaun se poate face fără a părăsi masa.

materiale

Cele mai multe ori scaune ortopedice sunt realizate din lemn sau din metal-plastic. Scaunele din lemn sunt, de regulă, produse pe plan intern, deoarece nu există probleme cu materiile prime pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice. Tehnologia producției lor a fost elaborată de mult timp.

Scaunele metaloplastice ortopedice au venit la noi din țările europene și din America de Nord. Plasticul este un material destul de ieftin, astfel încât producția de produse din acesta este răspândită în țările lumii capitaliste.

Soiurile de metale au mai multe mecanisme de reglementare decât cele din lemn. Umplerea în scaun poate fi atât din materiale naturale, cât și din materiale artificiale. Cel mai frecvent utilizat este o substanță sintetică legată de spumă poliuretanică, tapițată cu țesătură.

dimensiuni

Nu are sens ca elevii de prim grad să cumpere scaun ortopedic de înaltă calitate. Cineva ar putea crede că este mai bine să luați imediat "pentru creștere".Din păcate, și, probabil, din fericire, acesta nu este un scaun, ci un produs medical.

Pentru părinții economici, producătorul produce în mod specific un scaun, reglabil în înălțime. Poate fi folosit mai mult de o decadă și nu doar ca un copil, ci și ca adult.

culoare

Selecția de culori de astăzi nu este doar mare, ci imensă. Puteți ridica în scaunul din lemn clasic stil, și puteți în ultra-moderne. Nu este un secret că copiii iubesc colorarea exotică. Galben, portocaliu, verde deschis - culori pe care nu le puteți găsi într-un magazin de specialitate.

Amintiți-vă doar că nuanțele luminoase se murdăresc adesea, iar culorile întunecate nu sunt numai universale, ci și ușor prelucrate. Este suficient să mergeți cu o cârpă umedă, iar produsul va fi din nou ca și nou.

accesorii

Este bine ca baza de role a acestui tip de scaune să fie formată din cinci role care nu alunecă fără nici un motiv pe suprafață. În caz contrar, este probabil ca scaunul să fie instabil. Dacă aveți nevoie de o bază stabilă, atunci ar trebui să vă uitați la opțiunile care nu au role.Din nefericire, astfel de baze de tip staționar pot fi mutate numai prin ridicare. Același lucru este valabil și pentru scaunele dinamice ortopedice.

Stâlpul, care se găsește în scaune cu un suport sub genunchi, este confecționat din aceleași materiale ca scaunul. Se schimbă înălțimea când se reglează scaunul principal. Acest lucru înseamnă că acest tip de scaun poate fi folosit de mulți ani.

Trebuie avut în vedere faptul că tamponul de pe scaun este vândut separat.

Dacă apartamentul are deja un scaun de birou, atunci acesta poate fi echipat cu această suprapunere. Efectul acțiunii sale va fi același cu cel al unui produs medical special.

În plus, magazinul oferă corectorul posturii. Această plasă, care este atașată de spatele unui scaun de birou.

Datorită ei, puteți:

 • Pentru a facilita munca coloanei vertebrale.
 • Normalizați circulația sângelui.
 • Îmbunătățirea sănătății generale și a bunăstării, scăderea oboselii cronice, deoarece sprijinul existent al coloanei vertebrale contribuie la normalizarea generală a activității întregului organism.

Nu este neobișnuit ca un scaun ortopedic sau un scaun de corecție să fie descărcat din motive medicale.

Scaunul ajută la redirecționarea încărcăturii de la lombar la șolduri și genunchi, în unele cazuri la partea superioară a spatelui. Utilizarea zilnică a acestuia în tandem cu alte prescripții medicale duce la o îmbunătățire a stării coloanei vertebrale. Curbura lui poate fi oprită.

stil

Scaunele ortopedice pot fi realizate în stilul tineretului. Ele sunt deosebit de populare în mediul de jocuri. În plus față de toate proprietățile descrise mai devreme, aceste scaune au o potrivire confortabilă. Și este foarte important pentru jucatorii de pe computer despre care se poate spune că petrec noaptea la monitoare.

Scaune, realizate în stil de copii, potrivite pentru săli de joacă și camere pentru copii. Acestea pot fi instalate printre jucării ca o parte suplimentară a interiorului.

Scaunele de reparare pentru spațiul de birou trebuie selectate în stil universal. Ele sunt la fel de potrivite pentru întreprinderile de stat și private.

decorare

Unii producători se vor întâlni cu clienții și vor efectua comenzi individuale în domeniul decorului. Fabric, care scaunul tapițat și spătarul poate avea un model unic.

O imprimare specifică a fotografiilor sau o culoare corporativă este cea mai des utilizată în spațiul de birouri. Majoritatea companiilor au propriul logo, slogan și culoare. Culorile corporatiste reprezintă principala diferență, datorită căreia consumatorul găsește compania pe care o are printre concurenți.

desen

Există anumite modificări în proiectarea unui scaun ortopedic. Deci, în special, unele modele pot fi echipate cu brațe, în timp ce altele - nu. Fotolii de înalți funcționari sunt echipați cu tetiere pe comandă specială.

Dacă este imposibil să faceți modificări la soluții gata, deoarece acestea sunt produse în masă, atunci cele de proiectare sunt ușoare. Proprietățile utile ale mobilierului vor fi păstrate, dar aspectul poate fi schimbat radical.

Cum sa alegi?

Scaunul ergonomic pentru poziția corectă trebuie selectat, în consultare cu un specialist. În cazuri avansate, ca orice alt medicament, un scaun ortopedic este prescris de un medic pentru corectare. Dacă neglijezi acest lucru, poți doar să exacerbezi situația.

În scopuri preventive, scaunul pentru sprijinul spate adecvat trebuie să fie selectat în funcție de nevoile dvs. Pentru un student, puteți alege o șa de scaun și un scaun cu suport pentru genunchi.Astfel de desene sau modele nu ocupă mult spațiu și le puteți scoate întotdeauna într-un colț gol în timpul sărbătorilor. Apropo, un scaun cu un sprijin este adesea folosit printre artiști și drafteri.

Dacă alegeți un scaun ortopedic pentru un copil, atunci ar trebui să acordați atenție scaunului pentru copii cu spate, deoarece majoritatea școlilor utilizează modele similare. Aceste scaune "cresc" împreună cu copiii și puteți cumpăra și un birou special pentru ei. Cel mai bine este să mergeți la magazin împreună cu copiii. Ei vor alege mobilierul pe care îl plac după culoare și design.

O parte importantă a scaunelor ortopedice sunt cotierele. În modelele moderne, ele sunt ușor de îndepărtat și înșurubate în spate. În momentul de a face temele, este recomandabil să le eliminați, acest lucru va permite elevului să-și păstreze spatele în stare directă.

Pentru cei cărora le place să-și petreacă timpul liber cu un laptop sau jocuri video, un scaun de computer va face. Pe langa faptul ca este usor de folosit, de asemenea, nu permite indoirea coloanei vertebrale. Scaunul ar trebui să fie de duritate medie, în cazul în care scaunul și spatele sunt grele, acestea încep să provoace neplăceri. Și din spatele moale și nu va mai avea nici un sens.

Este foarte important dacă produsul poate fi modificat în timp. De exemplu, dacă are capace detașabile. Nu este un secret faptul că copiii mici, cum ar fi culori strălucitoare și adolescenți - moderați. Și de aici rezultă că este mai ușor să schimbi culoarea decât să mergi pentru un nou scaun ortopedic. Da, pornind de la principiile ergonomiei, aranjamentul obișnuit al lucrurilor este cheia unei poziții corecte. Modificările frecvente ale postului au un efect negativ asupra elevilor.

Este necesar ca ortostul copiilor să aibă o picior de picioare. Picioarele nu trebuie să stea în aer. Spatele curbat ar trebui sa se termine la umeri. Acest design face coloana vertebrală și coloana lombară în poziția corectă.

Certificatele de calitate trebuie să asigure siguranța mediului pentru produs. Nu trebuie să-l cumperi în primele magazine de mobilă, este mai bine să vizitezi cele specializate. Dar majoritatea oamenilor sunt obișnuiți să stea în scaunele de birou, iar astfel de oameni ar trebui să ia în considerare opțiunile pentru suprapuneri. Ele nu doar modernizează locul de muncă, ci și eliberează coloana vertebrală. Acestea sunt mai ieftine decât modele ergonomice cu drepturi depline, iar cu banii economisi vă puteți permite să cumpărați altceva.

Avantaje și dezavantaje

Este aproape imposibil ca copiii să explice de ce este necesar să stai corect. Stau așa cum le place. O mână este așezată pe masă, cealaltă în aer, coloana vertebrală este supusă unei presiuni extraordinare și în cele din urmă "renunță", ia poziția care îi este dată. Obiceiul duce la consecințe ireversibile.

De-a lungul timpului, copiii și-au făcut temele pe scaune obișnuite din lemn, iar chestiunea sănătății nu a fost atât de acută. Poziția în care se aflau copiii le permitea să-și mențină poziția, mai ales că multe scaune erau echipate cu o bară specială pentru picioare. Au trecut ani și astfel de produse de mobilier nu se încadrau în interiorul interior al camerei, oamenii preferau să cumpere colțuri de bucătărie frumoase și mobilier tapițat. Dar acest mobilier nu este potrivit pentru un organism în creștere. Principalul avantaj al mobilierului ortopedic special este faptul că nu afectează sănătatea persoanei care stă în spatele ei.

Mulți părinți consideră că principalul dezavantaj al ergostulului este prețul acestuia. Din păcate, nu toți părinții își pot permite această achiziție. Dar merită salvgardat viitorul copilului tău, pentru că după ani de zile va fi nevoie de mai mulți bani pentru droguri?

Producători renumiți și recenzii ale ortopedilor

Scaunele ortopedice ale producătorilor ruși și străini sunt reprezentați pe piața internă. Printre ei se remarcă:

 • Noi, Medica. Pe baza numelui, nu este greu de ghicit că această companie vine din Statele Unite ale Americii. Acesta este un lider clar în segmentul de echipamente medicale, inclusiv ortopedice. Compania pune accentul principal pe calitatea produselor sale, datorită cărora a câștigat în mod corect încrederea în rândul clienților.
 • Ongo. Producător din Germania, care a fost pe piața internă de mai mult de un an. În plus față de caracteristicile funcționale, mobilierul de la această companie se potrivește în orice interior. Designerii săi prezintă în fiecare an articole noi în segmentul orthostyle.
model de la Medica
Modelul Ongo
 • Yamaguchi. Producător japonez. Este bine cunoscut faptul că japonezii sunt de lungă durată. Pentru a menține sănătatea angajaților, centrele de birouri din această țară sunt dotate cu mobilier ortopedic special. Producția robotică poate economisi în mod semnificativ salariile personalului, ceea ce face prețul produselor Yamaguchi foarte accesibile.
 • SmartStool. Compania tânără este din St. Petersburg. În ciuda faptului că a fost fondată abia în 2011, datorită persistenței liderului său și a produselor de calitate oferite, marca este în concurență cu producătorii de renume.
model de la Yamaguchi
Modelul SmartStool

Apropo, și ortopedii disting exact acești producători. Și alegerea, ca întotdeauna, rămâne pentru cumpărător. Cineva alege un brand bine-cunoscut, iar cineva pornește de la situația financiară.

Dar un lucru este sigur - scaune ergonomice de la acești producători de înaltă calitate.

Exemple și opțiuni de succes

Mulți artiști care petrec mult timp în spatele operelor lor cunosc sentimentul când picioarele lor "ard". Această sarcină care se simte așa. Coloana vertebrală nu se simte până când nervul nu este prins. Prin urmare, este foarte important să alegeți scaunul ortopedic corect pentru caracteristicile dvs. fiziologice. Cel mai bine ar fi dacă el va avea sprijin pentru genunchi.

Scaun "Dancing" potrivit pentru teme de casă și pentru creație. Astfel de mobilier nu ocupă mult spațiu și este ușor de curățat în timpul sărbătorilor de vară.Este ușor să vă mișcați în jurul camerei datorită bazei rolei.

Scaun dinamic conceput special pentru copii hiperactivi. Designul său face posibilă scoaterea încărcăturii de pe coapse și coloana vertebrală în timpul ședinței prelungite, fără a se ridica de pe scaun. Acest lucru se poate face sub forma unui joc.

Evoluțiile speciale pentru spațiile de birouri contribuie la creșterea capacității de lucru a personalului. La sfârșitul zilei de lucru, ei merg acasă în spirite înalte, deoarece coloana vertebrală nu a primit o încărcătură semnificativă tot timpul.

Urmăriți în continuare vizionarea video a unui scaun ortopedic pentru copii Smartstool.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor