Chioșcurile se fac singur

Mobilierul vechi din casă duce de obicei la melancolie și deznădejde. Găurile și zgârieturile din tapițerie, vopselele desprinse și designul neobișnuit provoacă o dorință de a convoa obiecte interioare enervante la cea mai apropiată dumpă. Și să scaunul nou flimsy și nesigure, dar cât de multe emoții pozitive de la renovarea interiorului. Dar puteți obține mult mai multă plăcere oferind oa doua viață vieții vechi. Potențialul creativ este în fiecare dintre noi, iar câteva sfaturi ne vor ajuta să o realizăm.

Modalități de restaurare a mobilierului vechi

Restaurarea mobilierului vechi este un proces laborios, dar fără îndoială creativ. Folosirea diferitelor tehnici, bogăția de materiale și combinațiile acestora vă permit să obțineți un lucru unic. Metodele utilizate în reparații depind de tipul de mobilier și de gradul de deteriorare,dar le unește pe toate etapa pregătitoare: îndepărtarea stratului vechi de pe suprafața unui produs din lemn în orice mod disponibil, de exemplu, cu hârtie de șmirghel, pornind de la o granulație mai fină și fină.

 • Sunt luate în considerare metode tradiționale de renovare a mobilierului lăcuire și colorare. În acest fel, puteți actualiza acoperirea parțial sau complet.
 • Un alt mod popular și ieftin este laminare, care acoperă suprafața cu un film. Este mai potrivit pentru suprafețe netede. La lipire, este important să porniți mișcarea din centru, trecând treptat la margini. Acest lucru va evita bulele inestetice.
 • Acoperire cu furnir - Acesta este un tip de restaurare mai profesionist. Materialele vor necesita adeziv special, fier si foile de furnir. Tehnologia nu este foarte complicată - 2 straturi de adeziv se aplică pe suprafață, se aplică un furnir și se călcăiește de la centru la margini cu fier. Metoda este oarecum similară cu cea anterioară, dar rezultatul pare mult mai nobil.
 • Din tendințele modei în reînnoirea mobilei, se acordă mai multă atenție tehnicienilor. decupaj, craquelure, pictura.

Dacă mobilierul tapițat, de exemplu, un scaun, devine obiectul restaurării, atunci, pe lângă măsurile de bază, este probabil că va trebui să schimbați tapițeria.Când actualizați suprafețele moi, uneori este suficient să modificați pur și simplu materialul decorativ. Dar, cel mai adesea, sub acoperire sunt deteriorări interne ascunse care necesită reparații majore.

Ce caracteristici ale scaunelor trebuie să fie luate în considerare la restaurare?

Înainte de a începe reparația, este important să determinați tipul scaunului, scopul acestuia și caracteristicile de proiectare. Este necesar să se evalueze daunele vizibile și să se încerce prezicerea probabilității interne. Aceste date vă vor ajuta să înțelegeți ce instrumente și materiale avem nevoie. Următoarele vor fi considerate mai multe clasificări.

Prin numire, există următoarele grupuri:

 • Pentru casă. Acest grup include scaune în bucătărie, pentru camera de zi, de studiu și alte camere. Cel mai adesea ele sunt universale și sunt folosite în orice cameră a apartamentului;
 • Pentru stradă de cele mai multe ori fac modele de plastic și polimeri. Există exemple de scaune din lemn în aer liber, dar trebuie tratate cu impregnări rezistente la umiditate;
 • birou scaunele sunt mobile, au spate și, uneori, cotiere, sunt echipate cu ajustarea înălțimii;
 • Bar Magazine scaunele au o înălțime de până la 80 cm, vin cu spate și fără.Scaunul scaunului de bar este adesea rotund, prezența tapițeriei depinde de model.

În conformitate cu metoda de fabricare a cadrului sunt astfel de scaune:

 • tâmplărie scaune - cele mai simple de fabricat, care au fost făcute pe lecțiile de lucru la școală;
 • transformat - așa numit deoarece toate elementele secțiunii circulare sunt făcute pe mașină;
 • îndoit scaune pe echipamente speciale. Lemnul este tratat cu abur, dă forma dorită și uscat;
 • arunca sau modele ștanțate sunt fabricate din metal sau plastic.

Tipul de scaune este împărțit în următoarele opțiuni:

 • Greu. Acestea sunt modele fără podele;
 • Semi-moale Acestea includ scaune fără unitate de arc cu cauciuc spumă 2-4 cm;
 • Scaune moi. Pentru elasticitate, ele sunt echipate cu arcuri și un strat de cauciuc spumant, grosimea medie a acestora fiind de 3-5 cm.

Conform prezenței cotierelor:

 • Scaunele cu cotiere pot fi tari sau moi, cu tapiterie din piele sau textil.

Îndepărtați vechea tapițerie și verificați cadrul

Etapa inițială a constricției scaunului este dezasamblarea acestuia. Îndepărtarea fiecărui detaliu, amintiți-vă și marcați ce a fost locul, va facilita asamblarea produsului finit. În primul rând trebuie să scoateți scaunul, pentru aceasta trebuie să scoateți toate dispozitivele de fixare (șuruburi, cuie, brațe, plăci metalice). În mod similar, analiza este efectuată înapoi dacă este.

După aceea, ar trebui să inspectați cadrul scaunului pentru a prezenta deteriorări ascunse, fisuri, rosturi libere, verificați starea arcurilor, care au devenit inutilizabile, fiind ușor înlocuite cu bandă de iută. În continuare - analiza scaunului și a spatelui: îndepărtați capsele și îndepărtați cu atenție materialul de finisare și umplutura. Aruncați-le departe imediat nu merita, pentru că pentru ei este ușor să facă o piesă și să măsoare consumul aproximativ de material. Placa de bază din placaj trebuie curățată de resturile de cauciuc spumant și de adeziv, dacă este crăpată, apoi se taie una nouă. Următoarea etapă este pregătirea materialelor și a instrumentelor.

Cum de a alege materiale?

Evaluând domeniul de activitate, puteți trece la compilarea unei liste de materiale. Modificarea tapițeriei necesită de obicei utilizarea următoarelor materiale.

Tapițerie țesătură

Alegerea tapițeriei este în întregime o chestiune de gustul caracteristicilor de master și interioare. Dar există nuanțe: nici o țesătură nu este potrivită pentru o talie de scaun la domiciliu.

Prin urmare, trebuie să urmați câteva recomandări:

 • Aspectul estetic al acoperirii viitoare ar trebui combinat cu caracterul practic. Ar trebui să evitați opțiunile cu un miros ascuțit și să se estompeze. Probabil utilizate în producția de vopsea toxică de calitate scăzută.
 • Stofa groasa cu un pui de somn va ajuta incepatorul sa ascunda defectele din tapițerie. În acest caz, tăierea detaliilor, este important să țineți cont de direcția în care se află. Dacă uitați această caracteristică, culoarea detaliilor din produsul final poate fi diferită.
 • Pentru a economisi consumul de țesături, ar trebui să preferați un material neted, cu un model abstract abstract. Această textură și textura vă permite să plasați modelele în mod economic, în orice direcție.
 • În cazul în care punctul culminant al design-ul dvs. ar trebui să fie un model sau un ornament mare, atunci pregateste-te pentru a cumpara mai mult tesatura. În acest caz, atunci când se taie, direcția liniilor este importantă. Neconcordanța modelului pe scaun și pe spate iese în evidență brusc și pare neclară. De exemplu, dacă dunga roșie devine brusc albastră sau detaliile ornamentului sunt decalate unul față de celălalt.
 • Alegerea tapițerii decorative, ia în considerare scopul scaunului. De exemplu, pentru scaune de bucătărie, ar trebui să alegeți un material durabil și ușor de curățat.
 • Faux leather tapițerie va adăuga soliditate la mobilier, dar nu va fi mult mai durabil decât alte tipuri de tesatura.

Aceste sfaturi nu implică o alegere limitată.

Stofele de tapițerie pot fi diferite:

 • Cea mai obișnuită țesătură din producția de mobilier tapițat este tapiserie. Această țesătură are două straturi, are o textură bogată și textura. Dar a cucerit producătorii de mobilă nu numai cu frumusețe, ci și cu durabilitate, durabilitate și practică. Poate fi spălat, nu se estompează la soare. Tapiseria are proprietăți antistatice, datorită căreia praful nu este colectat pe suprafața sa.
 • O altă opțiune populară este găitan. Aceasta este o tesatura frumoasa, accesibila din filamente pufoase. Panza, țesută dintr-un astfel de fir, se dovedește a fi voluminoasă, dar la atingere este moale și catifelată. Utilizarea fire shenillovyh în diferite tipuri de țesut (tapiserie, Jacquard, satin) permite obținerea de texturi interesante, și o combinație de culori diferite (numărul ajunge uneori optsprezece ani) creează modele unice. Cea mai bună opțiune pentru tragerea scaunelor la domiciliu sunt mostrele cu o compoziție mixtă. Prezența fibrelor artificiale mărește rezistența la uzură a țesăturii. Principalul dezavantaj al omidă - higroscopic: pete de apa pe ea sunt probabil și deformarea ei, deci nu este potrivit pentru scaune de bucătărie.
 • turmă - Este un analog artificial de catifea. Acesta îndeplinește toate cerințele de tesatura tapițerie: un aspect plăcut, durabilitate, ușurința de îngrijire (ușor de curățat cu apă), nu se teme de ghearele de animale.
 • velours - una dintre cele mai scumpe și impracticabile materiale de tapițerie, catifelată la atingere, eficace, dar repede uzată. Potrivit pentru mobilierul care este rar folosit.
 • Tragerea scaunului piele naturală, veți obține un lucru practic timp de mulți ani. Dar acest material este destul de scump, astfel încât pielea imitativă este oferită consumatorului: piele ecologică și dermantină. Kozham a adoptat caracteristicile externe ale pieii reale, dar este inferioară în ceea ce privește calitatea. Tapițeria piele supraviețuiește de la 2 la 5 ani, în funcție de intensitatea operației. Poate că transportul eco-piele va crește ușor viața.

umplutură

Pentru transportul scaunelor moi la domiciliu, alegerea umpluturii nu este atât de grozavă: zirconiu sintetic sau cauciuc spumant. După ce ați oprit pe un winterizer sintetic, acordați atenție culorii și mirosului. O nuanță albă, precum și prezența unui miros puternic, semnalează utilizarea în producția de materii prime secundare sau toxice. Verificați structura materialului și rezistența acestuia.Panza de grosime și densitate inegală, care este ușor de rupt cu mâinile cu siguranță nu va funcționa. Un cauciuc spumos adecvat se distinge ușor prin structura sa: cu cât bulele sunt mai mici, cu atât densitatea și calitatea sunt mai mari. Pentru a nu fi înșelat de către vânzător, asigurați-vă că atunci când apăsați eșantionul nu emit cod (spargerea celulelor închise artificial).

 • Dacă scaunul este încărcat cu arc, este posibil să aveți nevoie de banda de iută. Poate înlocui izvoarele devin inutile.
 • Elemente pentru decorare: panglici, dantele, corzi, nasturi și altele.
 • Carton sau hârtie groasă.
 • Grund, vopsea, lac sau pata pentru cadru.
 • Placaj de placaj.
 • Clei PVA.

Pregătirea uneltelor

De la unelte, vor fi utile următoarele:

 • Capsator de capse cu capse sau un ciocan cu unghii de mobilier;
 • Șurubelnițe, clește, cuțite, tăietoare laterale;
 • Banda de măsurare, foarfece, riglă;
 • Fir de cusut durabil (recomandat Titan);
 • Mașină de cusut.

Înlocuire pas cu pas

 • Repararea cadrului. Vechea acoperire este îndepărtată, toate crăpăturile identificate în timpul inspecției sunt lipite cu atenție, cioplite sunt spumate. Articulațiile libere sunt etanșate, de exemplu, datorită panzei introduse și, în plus, fixate cu clei.Izvoarele eșuate sunt îndepărtate, iar fâșiile de iută sunt fixate în locul lor într-un model de șah. În cazul în care partea de jos este placaj, atunci, în funcție de stare, poate fi schimbat pentru unul nou sau curățat de reziduuri de adeziv și umplutură. Rama este acoperită cu vopsea, lac sau pată, sau se utilizează una dintre tehnicile moderne de decorare. Pentru ca o nouă acoperire să dureze mai mult, suprafața trebuie tratată cu un amorsă înainte de vopsire. Grundul alb este potrivit dacă intenționați să folosiți vopsea, incolor vă permite să salvați modelul de lemn, deci adecvat pentru vopsire. După ce grundul se usucă, suprafața este măcinată și vopsită cu cel puțin 2 straturi.
 • În timp ce cadrul se usucă, este produs scaun pereobivka. În primul rând, piesele sunt fabricate din tesatura și din cauciuc spumant. Dacă tapițeria veche ca șablon nu poate fi folosită, modelul este realizat din carton. Pentru a face acest lucru, placa de bază în jurul și adăugați 2-4 cm pe alocații. Folosind un cuțit scriitor, se taie un material de umplutură. Apoi, un model de tesatura este facut pentru acelasi model. Amintiți-vă că deplasarea și neconcordanțele imaginii nu sunt permise. Atunci când tăiați țesătura, lăsați toleranțe de 10 cm pentru tiv.
 • Următorul pas este scaunul aproape. Dacă scaunul este o parte separată, atunci o umplutură este lipită pe partea superioară a bazei. Când lipiciul este uscat, împingeți materialul pentru tapițerie în interior și acoperiți-l cu un scaun cu partea de spumă. Asigurați-vă că baza este poziționată corect în raport cu modelul sau cu designul. Îndepărtați în mod consistent marginile țesăturii pe bază cu ajutorul unui pistol de mobilă (un pas de 1-2 cm), încercând să evitați faltele mari. Această etapă este dificil de realizat independent, deoarece țesătura trebuie strânsă strâns și uniform pe toate laturile. Aici este important să observăm "mediul de aur": când este prea strâns, cauciucul spumă se deformează și se rupe mai repede. Tăiați excesul de material. Dacă scaunul este inseparabil de la cadru, atunci toate manipulările sunt efectuate imediat pe scaun, în timp ce dacă există resorturi, este de dorit să le închideți cu o cârpă groasă, de exemplu, o cârpă de sac și să plasați umplutura deasupra acesteia.
 • Înainte - spatele. Acțiunile sunt aproape identice cu pasul anterior. Înainte de a acoperi spătarul care nu se îndepărtează, trageți-l cu lenjerie din iută, apoi acoperiți cu pânză și atașați materialul de umplere. Dacă doriți să decorați spatele cu un dispozitiv de fixare a căruciorului, tăiați găurile din cauciucul și materialul din spumă, unde vor fi introduse butoanele de mobilier.

Toate etapele descrise mai sus sunt aplicabile și atunci când scaunul restaurat inițial nu avea un scaun moale.

Montaj și finisare

Toate piesele sunt gata, astfel încât să puteți continua asamblarea. Dacă în timpul dezmembrării scaunului a fost înregistrat și a observat ce și cum ar trebui să fie fixat, atunci nu va fi nici o problemă. Pur și simplu lipiți și înșurubați toate piesele în ordine inversă. Acum rămâne să finisăm și să decorăm produsul finit. Spatele urât al spatelui ar trebui să fie închis cu o cârpă, coase cu grijă de-a lungul marginii. De asemenea, fundul trebuie să fie ascuns. Cusăturile pot fi decorate cu panglică sau cuie decorative, dantele sau chiar margele. Totul depinde de imaginatia ta.

Exemple și opțiuni

Despre metodele tradiționale de restaurare a fost descris în detaliu mai sus, dar nimeni nu a anulat creația. Dacă aveți mai multe curele de piele inutile, folosiți-le pentru tapițerie. Ei trebuie să se răsucească sub forma unui coș și să fixeze fundul cu șuruburi. Rezultatele interesante pot fi obținute utilizând tehnica machetelor. Principalul lucru este faptul că caracteristicile țesuturilor lambelor îndeplinesc cerințele țesăturii de tapițerie. Pentru un interior mai strict, puteți utiliza patch-uri colorate pastelate.Rama în loc de colorare poate fi împletită cu sfoară. Din frânghia groasă și durabilă, unii meseriași chiar împletesc scaunele.

concluzie

Rezumând, putem spune că tragerea unui scaun vechi cu propriile mâini este o sarcină foarte fezabilă.

Principalul lucru este să urmați câteva reguli:

 • La dezasamblare este important să notați ordinea și caracteristicile pieselor de fixare;
 • Alegerea materialului depinde de scopul scaunului. În orice caz, este mai bine să acordați prioritate țesăturilor universale;
 • Este de dorit să se evalueze calitatea materialului de umplere înainte de cumpărare, și nu după o săptămână, când scaunul se revărsese din nou;
 • Fuss și grăbit în astfel de lucruri sunt inutile. Fiecare etapă trebuie gândită și executată cu atenție.

Veți găsi o clasă de master pe scaunul de tractare în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor