Reparați-vă scaunul

 Reparați-vă scaunul

Un scaun vechi, moștenit de la o bunică, cu tapițerie ștergită, cu peeling, poate deveni o bijuterie interioară dacă vă puneți mâinile pe ea. Pentru a face față acestei sarcini, trebuie să vă familiarizați cu tehnica lucrărilor de restaurare, să vă armonizați cu instrumentele necesare și să aveți răbdare. Luați în considerare etapele de a transforma o piesă de mobilier folosită într-o raritate luxoasă, dragă pentru inimă ca memoria celor dragi.

mijloace

Există diferite abordări pentru actualizarea mobilierului vechi. Restaurarea este o abordare clasică, care implică restaurarea aspectului original al obiectului cu toate aceleași caracteristici.Această metodă este utilizată dacă doriți să restaurați o piesă de mobilier valoroasă în forma sa originală. Aceasta presupune o tehnică destul de complicată care va necesita utilizarea de substanțe chimice cu scop special pentru a restabili acoperirea, lucrările de tâmplărie pentru a elimina defecțiunile funcționale, poate fi necesară înlocuirea unei părți a lemnului sau a furnirului.

Acest lucru necesită abilități speciale și instrumente profesionale de tâmplărie, achiziționarea de tipuri speciale de lemn. Repararea completă a scaunelor este justificată în scopul colectării sau deteriorării unuia dintre elementele unui set cu cască scump. Acesta este un proces destul de scump, deci este mai bine să îl încredințați profesioniștilor.

Dacă, din anumite motive, este imposibil să mergeți la atelierul de restaurare a tamplariei, reparația scaunelor vechi se poate face acasă cu mâinile tale.

Este necesar să începeți lucrările de restaurare cu executarea secvențială a următoarelor acțiuni:

  • În primul rând, ne gândim la proiectarea viitorului mobilier, cum va arăta în interior, ce culoare ar trebui să fie, ce trebuie redenumit pentru ușurința utilizării.
  • Apoi dezasamblam scaunul în părțile sale componente, determină gradul de uzură a pieselor și necesitatea înlocuirii unor elemente, măsurarea fiecărui detaliu.
  • După aceea, vom face o estimare a consumabilelor după mărimea detaliilor scaunului, cu această listă mergem la magazin și obținem tot ce ne trebuie.
  • În cele din urmă, înlocuiți părțile uzate și vopselele sau vopselele. Dacă scaunul își păstrează forța, este suficient doar să-l reprogramezi pentru a face o nouă piesă de mobilier. Puteți picta un scaun vechi de învelit într-o culoare strălucitoare și o puteți picta cu un model necomplicat, pe care copilul dvs. va fi incredibil de fericit.

Pregătirea uneltelor

Determinarea gradului de deteriorare a părților componente ale structurii, este necesară stocarea instrumentelor necesare. Să încercăm să ne dăm seama ce este necesar pentru reparații.

Pentru a consolida cadrul, va fi necesar să achiziționați un daltă, adeziv de lemn sau un adeziv alb, blocuri de lemn pentru a înlocui vârfuri de mobilier sau distanțiere. Spițele sunt folosite pentru a fixa părțile cadrului.

Dacă picioarele scaunului sunt slăbite, vârfurile trebuie îndepărtate, pliate cu clei și introduse în structură, după care elementele trebuie fixate timp de mai multe ore.La domiciliu, puteți folosi o centură obișnuită pentru a lega piese.

Scaunele pot fi acoperite cu lac, pete de lemn sau vopsea. Pentru a îndepărta o acoperire deteriorată, trebuie să șlefuiți suprafața scaunului - nu este necesar să îndepărtați complet stratul vechi de vopsea sau lac, doar aliniați-l. Aici veți avea nevoie de șmirghel dur și fracție fină sau mașină de rectificat. Cu o schimbare completă a designului se utilizează o compoziție specială care dizolvă acetona tehnică de vopsea.

După finalizarea pregătirii cadrului pentru noua vopsea, trebuie să aplicați un grund sub vopsea - de obicei este gri sau alb. Sunt necesare materiale de vopsea. Acestea sunt selectate în funcție de condițiile de utilizare, indiferent dacă acest element va fi expus efectelor adverse cauzate de umiditate, abur sau soare. Instrucțiunea este atașată fiecărui agent de vopsire. După ce ați citit-o, alegeți cea potrivită.

Înainte de acoperirea lacului pentru conservarea lemnului, acesta este tratat cu pată, ceară sau ulei. Aceste produse de mobilier vin într-o varietate de culori care se potrivesc culorilor diferite ale lemnului natural.După acoperirea cadrului unui scaun din lemn cu o pată de culoarea dorită, pe bază de apă ar trebui să fie urmat de un strat de lac; atunci când se utilizează pete pe bază de lemn, acoperirea cu lac este opțională.

În continuare, trebuie să decideți ce va fi așezarea scaunului. Dacă acesta este un scaun dur, vopsiți aceleași reguli ca și cadrul. Dacă trebuie să faceți un scaun moale, trebuie să faceți rezervă cu cauciuc spumant și țesături de tapițerie. Aici este un capsator de mobilă util, cu brațe de dimensiuni potrivite. Materialul poate fi fixat cu ajutorul unor cuie speciale de unghii și un ciocan.

Când lucrați cu un arc, ar putea fi necesar să înlocuiți arcurile sau întreaga unitate. Este necesar să se precizeze în prealabil dacă aceste materiale sunt destinate reparării sau dacă strategia trebuie schimbată, iar izvoarele în favoarea cauciucului spumant ar trebui abandonate.

Demontarea structurală

Schema de conectare a scaunului este bine cunoscută, nu este dificil să dezasamblați singur structura. În primul rând, picioarele spate și spate sunt deșurubate. Asamblarea scaunului are loc în ordine inversă, apoi toate canelurile vor cădea în poziție. Dacă scaunul este atașat de vârfurile lipite, este necesar să se topească articulațiile cu apă fierbinte - pentru aceasta, aplicați o cârpă umedă fierbinte de câteva ori sau utilizați un generator de abur.

Crăpăturile găsite se toarnă cu un amestec de rumeguș și lipici sau sunt lipite și strânse pentru a se fixa până se usucă. În cazul deteriorării articulațiilor, se fac noi prize pentru a înlocui cele vechi, iar pentru fixarea articulațiilor articulațiilor se utilizează un dispozitiv de fixare a canelurilor și a spintecului. Este necesar să se găsească o gaură subțire în vârf și să se toarnă adezivul în seringă, fixați-l până se usucă. Dacă picioarele sunt introduse în caneluri speciale în partea inferioară a scaunului și scaunul se mișcă, atunci picioarele sunt scoase și partea superioară este înclinată, devine mai mare și intră mai dens în canelură.

Dacă scaunul înalt este actualizat, pe lângă cele de mai sus, ar putea fi necesar să înlocuiți balamalele sau mecanismul rotativ pentru transformare. Majoritatea scaunelor pentru copii din lemn constau dintr-un număr mare de piese care asigură siguranța copilului. Nu-i rău le lipici din nou lipici pentru tamplarie pentru durabilitate.

Când dezasamblați un scaun rabatabil, este suficient să scoateți știfturile axiale care leagă spatele scaunului și scaunul și deșurubați scaunul. Scaunele de pe rama metalică sunt deșurubate, iar pentru modelele cu cadru turnat se desurubează numai scaunul și partea moale a spătarului.

Scaunul unui scaun poate fi echipat cu blocul de primăvară. Unitatea însăși nu este necesară dezmembrarea și ruperea de la bază, dacă este cazul, înlocuiți arcurile individuale.

Procesul de recuperare este în fază

Deci, în prima etapă, scaunul nostru este dezasamblat, deteriorarea structurii este eliminată, vechiul vopsea este îndepărtată și puteți începe actualizarea direct.

În a doua etapă, aplicați un primer pe suprafața curățată care corespunde tipului de material vopsit. După ce se usucă, acesta trebuie reprocesat cu șmirghel de dimensiuni mai fine. Apoi aplicăm primul strat de vopsea sau vopsea și după uscare verificăm - dacă baza strălucește, puneți unul sau două straturi.

Fiecare material are propriile caracteristici atunci când pictează. Cadrele de fier sunt aplicate pe cadrele primului strat cu o compoziție de grund anticorozivă, după uscarea culorii de bază și dacă vopseaua este transparentă, se aplică în etape în două sau trei straturi. Când pictați scaune metalice, este mai bine să folosiți emailuri metalice.

Rama scaunului din lemn este inițial ceruită, aplicând un mic mijloc la bucata de cârpe și frecându-l cu grijă în lemn sau perindându-l cu un grund de ulei. Apoi impuneți unul sau mai multe straturi de vopsea acrilică.Aceste acoperiri de generație nouă sunt convenabile pentru utilizare, inodor, uscat rapid și adecvate pentru utilizare în interior.

Pentru a restaura scaunele vieneze, utilizați un strat de lac pe o bază de ceară sau pe un grund.

Pentru scaunele din plastic, vopsirea este nedorită, deoarece flexibilitatea materialului va provoca peelingul vopselei, este mai bine să coaseți acoperitoarele sau pernele de pe o țesătură adecvată.

În cele din urmă, în ultima etapă, trebuie să actualizați tapițeria părților moi ale scaunului. După ce vechea tapițerie a fost îndepărtată, cauciucul de spumă de grosimea dorită este tăiat în formă de bază, poate fi fixat cu adeziv. Țesătura este decupată, ținând seama de alocarea pentru acoperirea cu cauciuc spumant cu placaj.

Cu un capsator de mobilier pe partea din spate, țesătura este fixată mai întâi pe laturile opuse, astfel încât este tensionată, apoi colțurile sunt îndoite în spate, pliate peste bază și fixate cu brațe în mai multe locuri pe partea din spate, astfel încât țesătura nu se îndoaie. Este mai bine să folosiți țesături imprimate cu flori sau monofonice. Modelele geometrice necesită un aranjament special de linii. S-ar putea să existe un model de înclinare, deci nu este nevoie de pricepere.

Atunci când trageți scaune cu arcuri, se aplică primul material vată sau alt material dens, apoi un strat de cauciuc spongios. Țesătura este tăiată și atașată utilizând aceeași tehnologie ca și cu o singură spumă, totuși este important să strângeți mai mult tapițeria pentru a netezi relieful arcurilor.

Montaj și finisare

Când rama scaunului este actualizată și părțile moi sunt legate de o nouă tapițerie, rămâne doar asamblarea structurii. Regula principală este de a se aduna în aceeași ordine în care au fost dezasamblate. Picioarele și părțile din spate trebuie să fie instalate în aceleași caneluri în care erau originale, astfel încât designul nu va pierde forța. Placajul pe care este atașat scaunul este de obicei înșurubat pe cadru, iar scaunele de la Viena acționează ca un fixer.

Cunoscând toate etapele restaurării scaunului, nu este dificil să creați un obiect elegant și unic, cu ajutorul finisării dintr-o piesă de mobilier neatractivă. Doar prin pictarea scaunelor în culori roz, albastru și fistic, puteți obține un accent de culoare strălucitoare a interiorului în stilul de fuziune.

Când se actualizează scaunele vechi, se folosește tehnica decoupage. Această operațiune se realizează cu un design pe bază de lipici, lac și hârtie, fiind convenabil să se servească servetele.Hârtia cu modelul selectat este tăiată sau ruptă în bucăți, apoi cu ajutorul lipiciului aceste fragmente sunt fixate pe cadru și scaun, după uscare sunt lăcuite. Ca urmare, această piesă de mobilier este complet transformată și devine un obiect de artă.

În interiorul modern, designerii folosesc adesea unul sau două obiecte antichitate. În acest scop, sunt necesare scaune de design vintage. La început sunt vopsite cu vopsea albă, apoi se aplică un strat subțire translucid de aur, bronz sau argint la întregul scaun sau la părțile sale individuale, în funcție de mediul înconjurător și de finisajul întregului interior. Etapa finală este un strat de cracker de lac. Creează mici fisuri pe întreaga acoperire, oferindu-i o patină de antichitate de lux.

Aceste scaune pot fi decorate în stilul "Imperiului". Rama, vopsită în alb, este vopsită cu vopsea de aur pe sculptură, pe elemente netede puteți copia modelul potrivit cu un creion și vopsea pe acest model cu vopsea de aur. Scaunul în acest caz este acoperit cu o țesătură cu glitter - satin, brocart, catifea. Compoziția este foarte eficientă.

Popular astăzi este stilul de Provence.Rama este vopsită în mai multe straturi diferite. De exemplu, mai întâi verde, pe partea de sus a albului. Stratul superior este suprascris cu hârtie abrazivă cu granulație grosieră, astfel încât baza verde să apară de aici și acolo, apoi este acoperită cu albastru, din nou frecat cu hârtie de șmirghel. Apoi apare din nou stratul alb folosind șmirghel. Acest lucru creează un efect multi-strat.

Această metodă este folosită pentru a îmbătrâni în mod artificial obiectul, pentru a crea impresia utilizării pe termen lung și a culorii decolorate. Pentru tapițeria părților moi, țesături ușoare adecvate cu un model floral. De asemenea, puteți realiza coperți din această țesătură sau perne.

La casă, în mod tradițional, un scaun servește drept zonă de ședere. Ar trebui, de asemenea, să fie emis într-un mod nou. Pentru a conferi o aromă națională, tehnica mozaicului sa dovedit a fi bună. În acest caz, sunt achiziționate bucăți de țesături care sunt de un design adecvat și este mai bine să eliminați articolele de îmbrăcăminte care se servesc singure. Stofele sunt tăiate în patch-uri și sunt combinate astfel încât modelul să nu se îmbină, și se lipesc de picioare și scaunul scaunului. De sus, totul este vopsit.

Alegerea unui design de scaun, ar trebui să profitați de întreaga paletă a imaginației dvs. sau să priviți modelele deja existente în cataloagele de artă.

Exemple și opțiuni de locație în interior

  • Draperiile luminoase ale scaunelor vechi au făcut scaune foarte stil și luxoase în stil boho.
  • Grupul bucătăriilor din bucătărie va juca cu culori noi, după o restaurare îndrăzneață a scaunelor vechi
  • Tonurile de mentă și tonuri de bej blând sunt potrivite pentru interioarele shebbi-chic, mai ales că baza este într-adevăr îmbătrânită în timp.

Cum să restaurați scaunul cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor