Alegerea scaunelor cu cotiere

Scaunul este piesa de mobilier prezentă în fiecare casă. Printre soiurile acestui mobilier se numără modele realizate dintr-o varietate de materiale. În plus, există diferite variații de scaune. Deci, în plus față de produsele obișnuite cu spatele, există un scaun, care este cel mai adesea găsit în bucătărie și există o variantă de scaun cu cotiere. Acest model este, de asemenea, numit o jumătate de scaun.

Caracteristici speciale

Un scaun cu brațe este un model foarte confortabil care vă ajută să faceți față oboselii și greutății în coloana vertebrală. Este foarte convenabil ca un loc de muncă. Semi-scaunul vă permite să vă aflați pe scaun mult timp, menținând performanța.

Caracteristicile distinctive ale scaunelor cu cotiere sunt următorii parametri:

 • Un astfel de scaun este mai mare. Spre deosebire de un scaun obișnuit, acesta poate fi plasat chiar și la masă.
 • Acest model are o poziție destul de confortabilă. Nu este la fel de moale ca un scaun obișnuit, dar permite corpului să ia o poziție confortabilă pentru o lungă perioadă de timp. Adesea, această opțiune este instalată în birou, deoarece este potrivită pentru o muncă lungă, precum și doar pentru citire și relaxare.
 • Semi-fotolii se disting prin prezența unei spate, cu un unghi mic de înclinare, precum și a cotierelor cu diferite nivele de duritate. De exemplu, piesele mai rigide sunt fabricate din lemn, care este vopsit pe partea de sus. Există cotiere moi acoperite cu un fel de material de înmuiere. Ultimul model este considerat cel mai convenabil de folosit.

Pro și contra

Scaunele nu sunt la fel de obișnuite ca modelele obișnuite. Ele au o serie de calități pozitive și negative.

Pluse de scaune cu cotiere:

 • Ei au un aspect respectabil. În orice cameră spațioasă, jumătatea scaunelor va arăta mai solidă și mai solidă decât scaunele obișnuite, ceea ce va accentua gustul bunului proprietar.

 • Scaun confortabil.Pe un astfel de scaun, orice eveniment pe termen lung va deveni mai convenabil. Vă puteți sprijini pe cotiere, reducând încărcătura pe coloană vertebrală.

Contra jumătate scaune:

 • Aceste elemente de interior nu sunt practice pentru toată lumea. Datorită cotierelor, scaunul este limitat, ceea ce nu va fi convenabil pentru persoanele care au o formă destul de curbă. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că unul dintre oaspeți poate fi unul dintre acești oameni. Nu ar fi foarte tact să-i oferiți un astfel de scaun.
 • Scaunele nu sunt potrivite pentru încăperi cu spațiu limitat. Alegerea mobilierului într-o cameră mică, ar trebui să vă gândiți la ce versiune a scaunului este cea mai optimă. În acest caz, ar trebui să acordați prioritate ceea ce este mai important: numărul de scaune sau confortul piesei de mobilier.
 • Modelele cu brațe au un preț mai mare, deci nu sunt considerate practice ca scaune obișnuite.

specie

Cele mai populare și populare sunt aceste tipuri de scaune:

 • Cu cotiere din lemn și fără tapițerie - acestea sunt modele stricte, dar în același timp elegante. Ei au un cost redus, ceea ce le face și mai accesibile.
 • Cu cotiere care au o suprafață moale. Există opțiuni în care aceste părți sunt înmuiate cu spumă, care este acoperită deasupra cu o cârpă specială. Există, de asemenea, produse umplute cu alte materiale moi.
 • Cu un spate scăzut. O astfel de modificare a scaunului va fi o opțiune bună în sala de mese sau în bucătărie, deoarece nu este prevăzută o ședere lungă pe astfel de modele.
 • Cu un spate înalt. Aceasta este opțiunea ideală pentru orice cameră, deoarece oferă o oportunitate de a obține un loc de muncă pentru o lungă perioadă de timp după ce ați citit o carte sau de muncă, fără a strica postura.
 • Cu scaune care au o bază moale. Cel mai adesea, astfel de modele sunt cumpărate pentru camere de zi sau dulapuri, unde puteți sta pe ele confortabil timp de mai multe ore.
 • Cu o spate solidă. Se potrivesc bine în interiorul bucătăriei și în sala de mese.
 • Având un picior. Aceasta este o opțiune elegantă pentru designul modern. O altă trăsătură a acestor produse este aceea că se rotesc în jurul axei lor.

materiale

În producția de scaune cu cotiere utilizate o varietate de materiale, cum ar fi:

 • Copac. Cel mai popular material în fabricarea de scaune pe jumătate.Este ecologic, arată frumos și cu o îngrijire corespunzătoare va dura mai mult de o duzină de ani. Este mai bine să alegeți modele acoperite cu lac, deoarece acestea sunt rezistente la umiditate și nu sunt atât de susceptibile de deformare.
 • Metal. Scaunele metalice cu cotiere nu sunt atât de comune, dar nu mai puțin confortabile decât cele din lemn. Ele nu arata atat de elegante, dar au si avantajele lor. Destul de potrivit pentru bucătărie, precum și în foișorul de pe stradă.
 • Plastic. În stilul modern, un element interior cu o paletă largă de culori va fi un punct culminant al designului. Aceste scaune se încadrează perfect în stilurile high-tech și art deco.
 • Viță sau ratan. Mobilierul răcoritor arată destul de specific, deci nu este la fel de comun ca alte tipuri de scaune. Se face la comandă în fabrici de mobilă specializate.

În interior

Astfel de mobilier ca un scaun este foarte practic, așa că se va potrivi perfect în interiorul oricărei camere. O gamă largă de modele vă va permite să găsiți o opțiune pentru orice tip de spațiu: pentru dormitor, cameră de zi, sufragerie sau birou. O mare varietate de produse permite alegerea unui model potrivit pentru orice design - clasic, modern, baroc și altele.

În funcție de stilul camerei, scaunele pot fi tapițate atât în ​​material cât și în piele.De exemplu, semi-fotolii din catifea sau din piele ecologică completează perfect camera, realizată în stil Empire și Renaissance. Modelele mai scumpe sunt adesea decorate cu sculpturi frumoase.

Pentru apartamente în stil modern sau mansardă, scaune cu linii moi de forme și acoperite cu materiale cum ar fi jacquard, turma, chenille va fi o opțiune excelentă.

În interiorul clasic al camerei sunt alese scaune moi cu scaune cu cotiere din lemn, adesea decorate cu modele sculptate. Rame originale din metal, cu scaune coborâte și tapiterie din piele ecologică colorată - ideale pentru camere cu un design modern elegant

Semi-scaunul este un mobilier versatil și destul de funcțional, deoarece poate servi ca un loc de muncă confortabil și un loc de odihnă.

Producători populare

Astăzi, aproape fiecare a doua țară este angajată în producția de scaune cu cotiere.

 • De exemplu, Anglia a devenit faimoasă pentru modelele de lemn, realizate în stil clasic, iar fabricile franceze de mobilier sunt notabile pentru ideile de design luminoase. Fotolii au un scaun confortabil și un spate scăzut.
 • Producătorii italieni se disting prin designul elegant al produselor decorate cu sculpturi. În arsenalul lor există opțiuni făcute în stilul Art Nouveau, caracterizat prin aspectul și formele originale.
 • Insulele filipineze fac cel mai bun ratan din răchită.
 • De asemenea, designerii chinezi încântă clienții cu o gamă variată de scaune cu cotiere de cele mai interesante culori. Există produse de o calitate excelentă, precum și nu foarte mult, în funcție de materialele utilizate și de preț.
 • Scaunele cu cotiere de producție rusă sunt prezentate pe piața de mobilier într-o gamă largă și sunt de bună calitate, precum și durabilitate.

Semi-scaunul este foarte confortabil și destul de interesant în aspectul său de mobilier. Astfel de mobilier va face designul camerei mai atractiv.

Un scaun poate fie să accentueze stilul unei încăperi, fie, dimpotrivă, să devină un punct culminant, un loc luminos în designul său. Mulți designeri recomandă achiziționarea scaunelor cu cotiere, dacă dimensiunea camerei o permite, deoarece sunt foarte confortabile și arată frumos în interior.

Diferite tipuri de scaune și fotolii cu brațe pot fi vizualizate în videoclipul de mai jos:

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor