Cum sa faci un scaun pliabil cu mainile tale?

Multe magazine oferă o mare varietate de mobilier pliat. Ca regulă, este necesar pentru recreere în aer liber, vânătoare sau pescuit. Este compact și se potrivește cu ușurință în portbagajul oricărei mașini. Dacă aveți nevoie de un scaun pliabil de o anumită dimensiune sau de un anumit material, dar pe rafturi nu este nevoie, puteți să o faceți cu mâinile tale. Nu trebuie să fii dulgher și să ai un atelier, doar abilități minime necesare pentru a manipula o șurubelniță și o ferăstrău și desenul corect.

tipuri

Există două tipuri de scaune pliante care pot fi realizate independent. Primul este un scaun fără spate. Este cel mai usor de fabricat si nu necesita mari costuri materiale. Al doilea - cu spatele. Aici procesul de creare durează puțin, dar scaunul va fi mai confortabil și mai convenabil de utilizat.

Acest scaun este potrivit chiar și pentru un apartament sau o cabană.Mai mult decât atât, dacă utilizați fantezie, puteți adăuga cotiere sau suporturi diferite pentru cani sau telefon. Dar nu numai spatele poate fi diferit, pentru picioarele scaunului, de asemenea, există mai multe opțiuni.

Cele mai frecvente - cruce, dar în plus față de ele, face picioare drepte și solide.

Materiale pentru bază, fiecare alege în funcție de preferințele lor.

lemn convenabil pentru marcare și fabricare, nu necesită unelte suplimentare pentru lucrare, oferă posibilitatea de a decora și de a da individualitate produsului.

De metal pentru a face picioarele mai ușoare, dar veți avea nevoie de unelte speciale, cum ar fi o mașină și un burghiu, destinate acestui material.

Pentru a facilita proiectarea, puteți face un scaun din tevi din polipropilenă. Această opțiune va fi ușoară și durabilă, dar este puțin probabil să susțină o greutate mare.

Scaunele pot fi cu scaune diferite. După ce ați ales un copac pentru fabricare, este mai bine să cumpărați niște șipci sau bare pentru scaun, le puteți aranja la distanțe diferite una de alta. De asemenea, placaj compact sau plăci aglomerate adecvate. Pentru picioarele metalice, o alegere bună este tesatura, atât scaunele, cât și spatele sunt realizate din aceasta.

Pentru a da preferință este o țesătură densă, impermeabilă; bumbac și lenjerie sunt mai potrivite dacă scaunul este utilizat în interior.

Caracteristici cheie

Orice scaun pliabil, făcut de casă sau cumpărat, trebuie să respecte standardele pentru a nu strica restul sau ocupația hobby-ului preferat.

Calitatile principale:

 • comoditate;
 • de securitate;
 • rezistență;
 • dimensiuni mici;
 • greutate redusă;
 • stabilitate;
 • tehnologia simplă de creare și asamblare.

Alegerea "clapetă" pentru mulți depinde, în primul rând, de greutatea și dimensiunile sale, deoarece nimeni nu dorește să suporte o greutate suplimentară sau să caute un loc special în apartament pentru depozitare. Lumina va fi opțiunile cu un scaun de țesătură din țesături - plastic sau aluminiu gol.

Cum se face?

Indiferent de afacerea pe care doriți să o începeți, pregătirea adecvată este importantă pentru un rezultat pozitiv. În fabricarea de mobilier este mai bine să nu improvizeze, și să pregătească totul în avans. Decideți locul de lucru, pentru fiecare etapă, selectați un spațiu separat. Instrumentele și materialele ar trebui să fie la îndemână.

materiale

Lemn - materialul cel mai accesibil și ieftin pentru fabricarea scaunelor.Rase de lemn perfectă - stejar, mesteacan, fag, zada. Ele sunt dense, rezistente la expunerea prelungită la apă și la soare. Plăcile de pin nu sunt potrivite datorită caracterului lor moale și a proprietăților scăzute de apă. Arborele nu trebuie să aibă noduri, fisuri, pete întunecate.

Acesta va fi potrivit și de metal. Dulapurile din oțel sau din oțel sunt ceva din care puteți face un scaun acasă. Verificați-le pentru chips-uri, dents și alte deformări.

Acceptabil va achiziționa țevi de instalare din polipropilenă sau clorură de polivinil. Tocmai se taie, se îndoaie bine, au accesorii diferite sub formă de colțuri și prize.

În plus față de miez, pregătiți materiale suplimentare necesare în lucru, de exemplu:

 • Mijloace de fixare și conectare: șuruburi, șuruburi, șuruburi, șuruburi cu șaibe și piulițe;
 • Clay;
 • Dibluri din lemn;
 • Bara de oțel;
 • Fabric pentru scaun si spate;
 • Altele.

Puteți pregăti personal orice material pentru muncă. Lemnul este tratat cu șmirghel și acoperit cu agenți speciali pentru protecție suplimentară. De asemenea, muchiile țevilor sunt curățate.

Instrumente necesare

Fiecare material și complexitatea formării unui model implică utilizarea unui instrument specific.

Dar în toate cazurile veți avea nevoie de:

 1. Ferestrale sau jigsaw;
 2. Clamp conceput pentru a executa o tăietură netedă sau la un unghi;
 3. Ruletă, unghi de construcție, riglă;
 4. Creion sau marcator;
 5. Șurubelnițe sau șurubelnițe;
 6. foraj;
 7. Mașină de șlefuit sau șlefuit.

Folosind metalele, găurile sunt executate cu burghie speciale, este posibil să aveți nevoie și de un dispozitiv pentru deformarea țevilor. Pentru a lucra cu o cârpă, veți avea nevoie de foarfece, fire și un ac sau o mașină de cusut.

Desenare și marcare

Pentru a accelera procesul, trageți un desen. Având în vedere formele simple de scaun pliabil, nu este dificil. Nu este nevoie să desenați modele tridimensionale, principalul lucru care este necesar este lățimea și lungimea fiecărei părți și locația acestora.

Pe baza desenului, luați materialele pregătite și marcați-le cu o bandă, creion sau marcator. Este necesar să se măsoare nu numai lungimea dorită, ci și locul găurilor.

Procesul de asamblare

backless

Elemente ale scaunului: 8 bare pentru picioare și scaune, patru șipci și două aripi.

Așezați toate elementele necesare în fața dvs. Luați blocurile pentru picioare, montați șuruburile axiale. Coborâți această axă cu 2 cm de barele laterale ale scaunului, astfel încât scaunul să nu cadă. Conectați șinele de șezut cu șuruburi, mai întâi la picioarele din interior, apoi în exterior, secvența nu poate fi ruptă. Aceste părți sunt articulate, le fixați împreună.Lamelele de fixare se conectează și se fixează pe capetele libere. Șuruburile înșurubă șuruburile din partea inferioară a picioarelor, înălțime - la aproximativ 10 cm de podea pentru un scaun cu înălțimea de 35-40 cm.

Asigurați-vă că barele de mijloc nu ating, că mecanismul de pliere funcționează. Asigurați-vă prima chestră la bara transversală, a doua în interior.

Cu spătar

Procesul de asamblare a unui scaun cu spatele implică lucrul în mai multe etape:

 1. Ansamblul scaunelor. De la baruri trebuie să faci o fundație. Numărul necesar de șine trebuie înșurubat la dreptunghiul rezultat. Șuruburi de dorit să se înece puțin.
 2. Spatele scaunului. Din cele două bare și două laturi se întinde rama, resturile rămânând la o distanță egală într-un spațiu gol. Traversa este fixată chiar mai jos, iar scaunul va fi fixat mai târziu.
 3. Elementul mobil sub formă de bare transversale este înșurubat la picioarele din spate de la partea de jos și de sus.
 4. Bara transversală inferioară este înșurubată pe cadrul principal, iar bara transversală superioară este atașată la spate în același mod.
 5. Fixați scaunul pe bara de transmisie din mijlocul spătarului.

Dacă scaunul scaunului nu este fabricat din lamele, ci din țesătură, atunci în prima etapă, o placă preconfecționată este tensionată pe cadru în loc de șipci.

Metal sau plastic

Cea mai simplă opțiune este un scaun pe 4 suporturi. Schema de fabricație a țevilor din plastic este simplă. Țeava este tăiată în 8 părți: 4 lungi și 4 scurte. Legătura lungă cu litera "X" cu șuruburi.

După realizarea acestor șuruburi, este posibilă ajustarea scaunului astfel încât să fie ușor pliată. Colțuri scurte în partea superioară și inferioară, cu colțurile din plastic atașate la picioare. Acesta este cadrul scaunului. Rămâne doar să luați o prelată adecvată și să coaseți un scaun din ea.

Pentru ca scaunul să nu se disperseze, faceți o bandă din aceeași țesătură, o pliați pe jumătate și o coaseți pe barele inferioare ale scaunului.

Pe baza acestui scaun, puteți face o opțiune cu o placă de bord prin atașarea unui cadru de metal sau tuburi de plastic la bara transversală superioară. Spatele în sine, ca și scaunul, este fabricat din țesătură.

Metalul poate face un scaun pe trei picioare. Pentru aceasta aveți nevoie de 3 tuburi de aceeași lungime și o bucată triunghiulară de țesătură sau piele. Înălțimea optimă a scaunului poate fi făcută din țevi de 60 cm lungime.

Începeți lucrul prin găurirea găurilor la o înălțime de 25 cm pe fiecare conductă. Apoi faceți găuri pentru montarea materialului scaunului. Acum luați cele două picioare și le strângeți împreună,între tuburi ar trebui să fie un al doilea bolț cu o buclă. Cu aceasta, fixați al treilea picior.

Nu este nevoie să strângeți prea mult, astfel încât scaunul să se piardă. Pentru a fixa scaunul la margini, ar trebui să fie realizate găuri care să se potrivească diametrului picioarelor.

Puteți să le fixați cu prize speciale, aceleași ar trebui să fie puse pe cealaltă parte a țevii astfel încât murdăria și umiditatea să nu intre înăuntru.

Efectuarea unui scaun pliabil cu propriile mâini nu este dificilă, este suficient să aveți un desen bun și materiale de înaltă calitate. Opțiunile de mai sus sunt cele mai ușor de făcut. Pe baza acestor modele standard, vă puteți dezvolta propriul dvs., potrivit pentru interiorul vilei sau bucătăriei. Adăugați materiale bogate, vopsiți materialele în culori vii și chiar scaunul de pescuit obișnuit va fi un accent luminos în cameră.

Cu privire la modul de a face un scaun pliabil din lemn pentru a da, a se vedea următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor