Cum de a alege un scaun pliabil?

Cumpararea unui scaun rabatabil poate fi foarte util. Pentru a nu fi confundat cu alegerea lui, trebuie să cunoașteți o mulțime de subtilități și nuanțe, să înțelegeți în mod clar tipurile și materialele, caracteristicile diferitelor forme și mecanisme, stil și decor.

tipuri

Scaunul pliabil este convenabil pentru transport și depozitare, oricare dintre aceste bucăți de mobilier este compactă, ușoară și are o structură rigidă stabilă. Produsele pe cadrul metalic au sporit rezistența și stabilitatea. Scaunele tapițate au adesea scaune care vin împreună cu o masă pliantă, în special acest set (grup de mese mobil) constă din patru scaune. Dacă este nevoie, mobilierul poate fi ambalat rapid într-un container special care seamănă cu o valiză.

Scaunele pliere pentru pescuit au și scaune moi, dar diferă de analogii de acasă cu funcționalitate sporită.

La urma urmei, dacă acasă, multe lucruri sunt separate de dvs. în doar câțiva pași, în natură, situația este diferită.

Pistoalele, deținătorii de tije de pescuit, dispozitivele de fixare pentru sticle de plastic, buzunarele pentru diverse plicuri vor fi cu siguranță utile pentru orice pescar. Adaos foarte util - plasă de țânțari; care este important, există multe versiuni, alegerea celui mai potrivit nu este dificil. Scaune de birou pliabile, destul de ciudat, pot fi, de asemenea, considerate un tip de scaun. Ei vor ajuta dacă aveți nevoie să alocați spațiu pentru întâlnirile de urgență în cadrul organizației, atunci când vizitați un număr neplanificat de vizitatori.

O cerință importantă pentru alegerea acestui tip de mobilier este atractivitatea sa externă.

Scaunele pliabile cu spatele sunt mai confortabile și mai plăcute pe termen lung la domiciliu, iar produsul "trestie" are două funcții destul de utile, este mai ușor de transportat cu metroul, de un alt transport. Dorind să creeze cel mai ergonomic pat pliabil, mulți producători îl echipează cu brațe; în special avantajele unui astfel de sistem sunt găsite atunci când lucrați la un computer.

Scaunul unui format de șezlong este util pentru cei care merg la plajă pe cea mai apropiată coastă a râului sau merg la dacha, în oraș pentru a se relaxa acolo.

Scaunele pliere sunt cumpărate pentru camera de zi, astfel încât să puteți acomoda pe cei care vin brusc, iar în absența oaspeților să nu supraîncălzească camera.

Pe balcon, acestea sunt proiectate pentru a oferi un sejur confortabil și în baie - pentru a facilita pregătirile pentru procedurile de igienă și îmbrăcarea după ele.

materiale

Firește, o astfel de varietate de sarcini înseamnă că este imposibil să alegeți un material universal pentru un scaun pliabil. Metalul, inclusiv aluminiu, scaune sunt bune pentru forța lor, dar adesea mai grele decât alte opțiuni. Gândește-te cât de ușor va fi să le muți.

Produsele din plastic sunt considerabil mai ușoare, dar, în același timp, este mai ușor să le deformați, uneori este posibil chiar prin simpla expunere la temperaturi ridicate.

Este imposibil să se folosească un material (material nețesut) ca material structural. Dacă este fabricat din poliamidă, nu este de dorit să se pună mobilier tapițat aproape de o fereastră sau pe o terasă deschisă. Poliesterul și soiurile mixte sunt mai rezistente la decolorare, însă proprietățile fibrei de carbon nu sunt încă bine înțelese. Baza metalelor crește semnificativ costul construcției, în comparație cu plasticul.

Atenție: la orice material plastic cere imediat vânzătorului un certificat de securitate, în cazul în care refuză să-l furnizeze, mobilierul poate fi otrăvitor.

Dar dacă doriți să păstrați un scaun pe balcon, într-o încăpere neîncălzită, nu există alternative speciale pentru opțiunile metalice. Acoperirea cu crom nu oferă numai o strălucire frumoasă produselor, vă permite să măriți durata de viață și să preveniți corodarea prematură. Dacă doriți să cumpărați un scaun pliat pentru pescuit sau să stați în aer liber, pentru baie, singurul tip acceptabil de placaj este laminat. Este mai corect să o abandonați complet în favoarea materialelor mai rezistente la apă.

Evaluați cu atenție calitatea șlefuirii, prezența fibrelor și uniformitatea straturilor, orice îndoire, deformare, incluziuni metalice sunt inacceptabile.

Modelele de rattan artificiale sunt durabile și relativ ușoare, materialul sintetizat depășește cu mult prototipul său natural în ceea ce privește rezistența la factorii de mediu negativi. Ca o grădină, mobilier de țară asemenea scaune se manifestă din partea cea mai bună. Alegerea designului este practic nelimitată, veți putea alege soluția optimă pentru un anumit loc.

Piele tapițerie și obiecte decorative sunt destul de scumpe, dar ele, de asemenea, justifica pe deplin prețul lor. Este dificil să găsiți cel mai bun mod de a accentua gustul estetic excelent, pentru a crea o atmosferă confortabilă în cameră. Avantajul fără îndoială al pieilor originale va fi o rezistență mecanică și o fiabilitate ridicată, leșca din piele nu le va putea oferi. Pielea este respirabilă, material sigur din punct de vedere igienic, indiferent cât de fierbinte este, este confortabil.

Dar, pe lângă cadrul și designul exterior, există un alt factor important - dimensiunea scaunului pliabil.

dimensiuni

Este logic să se acorde atenție dimensiunilor numai atunci când nu există suficient spațiu în cameră, când literalmente fiecare metru pătrat și centimetrul înălțimii sunt foarte valoroase. Un scaun mic este adecvat în camera copiilor sau dacă nu sunteți prea înalt.

Alegeți în așa fel încât persoanele aflate chiar sub mijloc să nu se "piardă" în spatele lor, iar oaspeții distinși pot sta liniștit fără să se îndoaie.

Standardul nerostit este de 80-90 cm de la suprafața podelei până la linia superioară a spatelui.

culoare

Scaunul pliabil alb al fotografiei din catalog arată de multe ori romantic și frumos, iar cel transparent este original și proaspăt.Dar țineți cont de faptul că va fi foarte dificil să mențineți atractivitatea exterioară, va trebui să restaurați în mod constant ordinea, să îndepărtați praful și murdăria.

Scaunul negru nu este întotdeauna bun.: evocă ideea unei instituții, poate uneori să pară sumbru și grea. În mijlocul tonurilor întunecate, se va crea un sentiment de întunecare și, într-o cameră cu zăpadă albă, se pare străin. Dacă ați reușit să creați interiorul și nu ați ajuns la aceste extreme, atunci îl puteți folosi.

Culorile bej și portocaliu arată foarte atrăgătoare și elegante, dar, din nou, ele trebuie să fie coordonate cu designul interiorului în ansamblu.

formă

Un scaun rotund de un scaun pliabil este mai mult un element de design decât unul practic, vă permite să înmuiați un interior inutil rigid și rectiliniu. Dar este mai convenabil decât de obicei, pătrat sau dreptunghiular.

tip

Lipsa de spate este potrivită dacă nu veți face sărbători lungi și sărbători. În toate celelalte cazuri, scaunul este impracticabil și cu greu poate fi numit confortabil. Este mai convenabil să folosiți scaunul, dar acest format este mai voluminos și mai greu, chiar și în exterior. Este recomandabil să preferați scaunul aspectului tradițional, este cel mai versatil.

Caracteristici suplimentare

Un scaun pliabil ușor se dovedește a fi bun pentru oamenii care nu numai că suferă de o lipsă de spațiu în casă, dar, de asemenea, de multe ori intenționează să facă o rearanjare. O astfel de soluție este de asemenea utilă pentru locurile de ședere care se schimbă frecvent. Dar dacă nu aparțineți acestor categorii, atunci scaunul pliabil ar trebui să fie evaluat în funcție de alte criterii - cât de compact și convenabil este.

accesorii

Principalele componente ale designului sunt scaunul și picioarele, ele fiind absolut necesare. Chiar și spatele nu se găsește în toate modelele. În scaunul glisant, spre deosebire de cel obișnuit, există suporturi lungi și relativ scurte.

Aranjamentul mecanismului

Soluția cea mai simplă și cea mai de succes este o sobă plită în scaun; scaunul din acesta are un suport dublu, care distribuie sarcina pe structura cât mai uniform posibil. Principalele componente ale mecanismului de lucru în modelele moderne sunt aproape întotdeauna profile din aluminiu sau țevi din oțel goale.

Utilizarea metalului permite obținerea unei rezistențe ridicate.

Cele mai multe modele au două cadre.unite sub un unghi.

stil

Scaunul pliabil în stil loft trebuie să aibă elemente metalice deschise - cu cât mai mult va existacu atat mai bine sa exprime spiritul acestui format. Tonurile sunt predominant plictisitoare, fără presiuni nejustificate. Dar, dacă introduceți un accent stilistic într-un cadru modern, vă puteți permite culoarea cea mai luxuriantă.

Scaunele din Florentină sunt realizate în culori albe, bej, uneori pictate sub fildeș. Acestea ar trebui să fie dominate de materiale naturale, lemn scump, prelucrate manual.

Decorarea cu sculpturi și alte elemente decorative contribuie la crearea unei adevărate opere de artă.

decorare

Un scaun cu un acoperiș va fi garantat pentru a cere pescari, grădinari și alte persoane care vor fi dispuși să o folosească în aer liber. Într-un apartament sau casă obișnuită, această soluție pare originală. Prezența unui pas transformă o piesă de mobilier într-o scară improvizată.

Dacă vorbim despre obiecte decorative în adevăratul sens al cuvântului, care nu au o semnificație practică deosebită, atunci ar trebui să acorde o atenție la panglici, arcuri și decupaj.

O soluție bună este adesea acoperirea originală.

desen

Cerința pentru proiectare este un singur lucru - compatibilitate strictă cu interiorul înconjurător.Este greu de imaginat un scaun transformant în împrejurimile antice sau într-un cadru gotic. Cu toate acestea, contrastul harping calificați, utilizarea de țesături și obiecte decorative de multe ori ajută în această situație.

Pentru sala de dorit pentru a alege un produs decorat într-un mod liniștit, se adaptează la conversație buna măsurat.

Cum sa alegi?

Scaunul pliabil pentru un mic apartament în sine ar trebui să fie mic, dar în același timp, cel mai confortabil și confortabil. Nu vă opriți în fața magazinului să vă așezați, să încercați să mutați produsul, să îl aruncați, să îl împăturiți.

Evaluați stabilitatea, ușurința, calmitatea suprafeței., a se vedea dacă este convenabil pentru tine de a locui. Review-uri nu sunt cred în special: în trecut era 99 de persoane care le-a placut sau nu, dar tu - este tu, doar pentru ei înșiși și se potrivesc.

Numai după selectarea configurației, acordați atenție proiectării materialelor. Verificați cu atenție că nu există zgârieturi și chips-uri pe lemn, coroziunea metalelor, gauri in tesatura.

Avantaje și dezavantaje

Puterea scaunelor pliabile este chiar posibilitatea de transformare, rearanjare în funcție de dorința dvs.Ele sunt de mare ajutor atunci când oaspeții vin la casă, și de îndată ce nevoia dispare, acestea pot fi puse instantaneu în cămară sau dulap. Sunt câteva deficiențe, dar merită să știi despre ele.

Scaunul pliabil nu poate suporta persoanele supraponderale. Există, de asemenea, interioare separate, în cazul în care o astfel de piesă de mobilier este complet inadecvată.

Producători renumiți și recenzii

Ca și în multe alte domenii, produsele din Italia sunt, dacă nu cele mai perfecte, apoi cu siguranță cele mai elegante. Recenzile despre produsele fabricilor Potocco, Molteni, Veneta Cucine, Poltrona Frau sunt invariabil binevoitoare. Utilizatorii remarcă performanța excelentă și designul rezonabil.

Exemple și opțiuni elegant

Design-ul scaunelor pliante pentru casa poate arata foarte elegant, "trag" literalmente camera cea mai mica si familiara. Există delicii chiar și cu scaune ovale, dar având grijă de originalitate, nu uitați de confortul de aterizare. Construcțiile din plastic galben vor accentua în mod favorabil modernitatea camerei, cele verzi vor face situația mai calmă. Dacă doriți, puteți totuși "juca" cu forma spatelui, imaginați-vă cum va arăta inextricabil cu scaunul sau în mod autonom de el.

Pentru o examinare detaliată a scaunelor pliabile, consultați acest videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor