Caracteristici de scaune cu spătar

Scaunele reprezintă o piesă de mobilier necesară în fiecare casă sau apartament, deoarece oferă confort și confort. Există diferite opțiuni pentru aceste atribute, care pot fi diferite în ceea ce privește aspectul și scopul lor. Caracteristicile scaunelor cu spatele sunt că este partea din spate care face posibilă așezarea confortabilă la masă sau mese de lucru.

tipuri

Diferitele caracteristici de design ale scaunelor cu spate și variante ale designului lor permit împărțirea tuturor produselor în mai multe tipuri:

 • Cu spate înalt sau scăzut.
 • Cu spate drept sau curbat.
 • Model fără picioare (în forma lor obișnuită), care fuzionează vizual cu spatele.
 • Cu sau fără cotiere.
 • Ortopedică, inclusiv o îndoită îndoită.
 • Înșurubați în care puteți regla independent înălțimea scaunului.
 • Produse pe roți.

Astfel de atribute pot avea o spate tare, moale și semi-moale. Alegerea ei va depinde de preferințele individuale ale cumpărătorului.

materiale

În funcție de direcția în care este selectat scaunul cu spatele, atenția specială este acordată materialului său de fabricație.

Astfel de piese de mobilier pot fi fabricate din următoarele materiale:

 • Copac. Potrivit pentru multe camere, deoarece lemnul este un material versatil. Se pare respectabil, este practic și are o durată lungă de viață.
 • PAL. Înfățișarea seamănă cu un copac, însă are o suprafață aspră. Material durabil și ieftin, dar toxic din cauza emisiilor de formaldehidă.
 • MDF. Diferă în prietenia și fiabilitatea față de mediu. Datorită suprafeței plane și uniforme, puteți face un fir sau puteți schimba forma unui obiect.
 • Fier. Astfel de modele sunt potrivite pentru orice interior modern. Cadrul metalic este potrivit pentru o funcționare pe termen lung, dar durata de viață a întregului produs va depinde de tapițerie.
 • Plastic. Are un cost redus și o greutate redusă, ceea ce ușurează transportul de la o parte la alta sau de la o cameră la alta.
 • Sticla. Aceste scaune arata neobisnuit si interesant. În același timp, acestea sunt durabile, deoarece sunt fabricate din sticlă specială.

Există, de asemenea, opțiuni combinate în care două sau mai multe materiale sunt combinate simultan.

dimensiuni

Dimensiunea scaunului, scaunului și spătarului va determina confortul plasării proprietarului și a oaspeților. Parametrii standard ai produsului în înălțime vor fi după cum urmează: de la spate la picioare - aproximativ 95 cm, iar de la scaun la picioare - 45 cm. Alte dimensiuni ale scaunului și ale spatelui ar trebui determinate în funcție de parametrii individuali ai unui anumit client.

Dacă vă place opțiunea de filare, este important să luați în considerare unghiul spătarului - în conformitate cu standardul, acesta nu trebuie să depășească 5 cm. În plus, luați în considerare înălțimea mesei la care vor fi atașate aceste produse. Dacă sunt selectați pentru copii, trebuie luați în considerare mai mulți factori: înălțimea, greutatea și greutatea scaunului însuși, pe care cei mici îl pot deplasa în cameră.

culoare

Culoarea scaunului cu spatele va depinde în mare măsură de designul camerei.Interiorul culorilor pastelate permite produse de nuante neutre: alb, negru, bej, maro. Cu toate acestea, în camerele moderne, produsul poate deveni un accent luminos, ceea ce înseamnă că culoarea sa poate fi complet neașteptată: roz, turcoaz, lămâie etc.

De asemenea, ia în considerare materialul de fabricație al obiectului. În modelele de lemn există culori de wenge, nuc, arin și alte rase, sticla este de obicei simplă, dar plasticul poate fi vopsit chiar și în culori luminoase.

formă

Scaunele cu spatele pot avea forme geometrice obișnuite (pătrat, oval, rotund, tip trapezoid) sau non-standard. Prima opțiune este mai standard, deci este adesea folosită în viața de zi cu zi. Cel de-al doilea tip de modele este designer, astfel încât acesta se va potrivi perfect în interioarele moderne, cu o abordare creativă în alegerea diferitelor obiecte.

tip

O varietate de design de mobilier vă permite să achiziționați nu numai modele standard, ci și neobișnuite și elegante. Există mai multe tipuri de produse:

 • Scaun "vienez". Are un scaun solid și forme rotunjite care evidențiază eleganța și sofisticarea sa. Se poate vedea în stil clasic și modern.
 • Jumătate-scaun. Deja după numele său se poate determina că un astfel de scaun arata ca un scaun. Această impresie se face datorită cotierelor mici și scaunului moale.
 • Tron. Ea echivă modelul anterior un pic, dar are un spate înalt, care conferă întregului produs măreție.
 • Poof. Atribut foarte confortabil, deoarece are un scaun moale și spate. În plus, spatele poate "îmbina" cu cotierele și se mișcă ușor în picioare.

Aceste scaune ar trebui să fie alese pentru interiorul camerei și luând în considerare caracteristicile și nevoile lor individuale.

stil

O condiție prealabilă pentru alegerea unui atribut este coincidența stilului său cu stilul unui apartament sau al unei case. Este necesar să cunoaștem caracteristicile fiecărei direcții. Stilurile populare includ:

 • Clasic. Întotdeauna rămâne în tendință. Această direcție este o masivitate inerentă. De regulă, aceste produse sunt fabricate din lemn cu posibile părți metalice.
 • Baroc. Scaunele rotunde cu picioare curbe sunt principalele caracteristici ale direcției. Aceste elemente au un aspect luxos și elegant.
 • Hi-tech, minimalism. Aici sunt importante linii drepte și materiale: metal, plastic, sticlă.
 • Modern. Este mijlocul de aur al stilului clasic și modern, astfel încât formele pot fi complet diferite.

Destinațiile satului sugerează scaune "vechi", în timp ce această antichitate se face în mod intenționat.

Mai multe stiluri în designul interior, vezi următorul videoclip.

Decor și design

Spatele scaunului este un element excelent pentru decorare. Poate fi decorat cu pânză de orice tip de țesătură, luând în considerare locul în care va fi amplasat produsul: în dormitor, pepinieră, bucătărie etc. În unele modele, luciurile mari acționează ca un decor, adaosurile din material satinat sunt populare. Piesele metalice de mobilier pot avea un spate forjat sub formă de viță de vie, flori mici și alte elemente.

Deoarece scaunele cu spate pot fi selectate pentru orice direcție stil a camerei, designul lor este variat. Acestea pot fi forme obișnuite cu linii clare, precum și forme neobișnuite, netede, curbate, cu nuanțe luminoase ale unor detalii sau întregului atribut. Opțiunile moderne au un design mai interesant, deoarece permit elemente suplimentare de decor.

accesorii

Componentele unui scaun cu spatele joacă un rol important în viața de zi cu zi, deoarece fără ele este imposibil să se repare sau să se schimbe designul unui atribut. Componentele principale sunt cadrul, care poate fi din metal sau din lemn, iar scaunul este fabricat din țesătură, piele sau înlocuitorul său. De asemenea, este posibil să cumpărați tampoane pe spate: acestea vă permit să stați confortabil într-un scaun, mai ales dacă spatele dvs. este foarte obosit.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți scaune cu spatele, trebuie să decideți în ce cameră sunt necesare. Acest lucru este important deoarece bucătăria va avea o umiditate ridicată și o scădere constantă a temperaturii, prin urmare materialele pentru realizarea atributelor nu trebuie să fie deformate sau deteriorate sub influența exterioară și ar trebui, de asemenea, să fie ușor curățate de contaminare.

Pentru a achiziționa un model convenabil care se potrivește perfect interiorului, trebuie să luați în considerare următoarele aspecte:

 • Design. Sticlele sau opțiunile metalice sunt absolut inadecvate pentru camerele în stilul clasic, iar atributele de lemn nu se încadrează în hi-tech. Atât scaunul, cât și camera trebuie să fie în armonie unul cu celălalt, pentru a crea o atmosferă confortabilă.
 • Greutate. Dacă este nevoie să mutați frecvent această piesă de mobilier, este mai bine dacă va avea o greutate mică. Produsul masiv este greu de rearanjat, în afară de aceasta, poate zgâria podeaua.
 • dimensiuni: înălțimea spătarului, adâncimea și lățimea scaunului - toate acestea trebuie să răspundă nevoilor cumpărătorului pentru a evita disconfortul.
 • Un alt parametru important este soluție de culoare. Scaunul ar trebui nu numai să fie în armonie cu obiectele din jur, ci și să fie plăcut pentru percepție. În plus, chiar și un scaun obișnuit poate fi un punct culminant al interiorului datorită unei culori bine alese.

Munca la locul de muncă sau exercițiile regulate pot duce la probleme de spate. În acest caz, este mai bine să ridicați imediat un model special pentru sprijinirea spatelui și coloanei vertebrale. Acestea sunt atribute ortopedice, care, pe lângă confort, oferă un tratament bun.

Dacă partea din spate este foarte amorțită, există produse cu absorbție de șoc - vă permite să vă sprijiniți pe spate și să o respingați cu câteva grade. În absența sprijinului, spătarul se întoarce în poziția inițială.

Avantaje și dezavantaje

Aspectul joacă un rol important atunci când alege un scaun cu spatele, dar confortul său este de asemenea important.

Aceste modele au mai multe avantaje față de altele:

 • Prezența spatelui vă permite să vă bazați pe acesta, ceea ce este util pentru coloanei vertebrale.
 • Același spate - un element excelent pentru decor.
 • Există modele pliabile care pot fi ascunse după utilizare.
 • Stabilitate.

Cu toate acestea, aceste atribute au dezavantaje: ele nu sunt potrivite pentru încăperile mici, deoarece acestea umple cea mai mare parte a spațiului și, de asemenea, nu oferă ocazia de a se întoarce complet în timp ce stau pe un scaun.

Producători renumiți și recenzii

Fiecare cumparator cauta o oferta profitabila: o combinatie de inalta calitate, preturi mici, design interesant. Mulți sunt ghidat de recenziile celor care au cumpărat deja un anumit model.

Având în vedere toate recenziile, putem concluziona că atributele cele mai populare italiene. Marcile acestei tari se disting prin durabilitatea, practicul, aspectul stilat al produselor lor. Printre imensa varietate de mobilier italian puteți alege o opțiune interesantă, elegantă sau clasică.

Combinația de forme originale, culori și dimensiuni - toate acestea sunt inerente producătorilor de scaune din Germania. Astfel de modele pot fi un accent interesant al interiorului.Marcile ucrainene si poloneze nu sunt in urma, au castigat succese cu clientii datorita designului unic si calitatii inalte.

Elementele de mobilier din Spania, Turcia, Franța merită, de asemenea, atenție, deoarece fac posibilă alegerea atributului potrivit și frumos la un preț scăzut.

Exemple și opțiuni de succes

Scaunele cu spatele pot fi un adevărat punct culminant al interiorului, reîmprospătează-l, adaugă sau accentuează un design interesant.

În vechile interioare, puteți vedea modelul obișnuit de lemn cu spate cruciform. Cu toate acestea, premisele moderne sugerează de asemenea plasarea unor astfel de atribute (direcția Provence).

Interesant arata produsele cu tapiterie din material textil.

Luminozitatea și aerisirea fac scaune de sticlă: Aceste atribute pot fi un accent luminos în interior și cu siguranță vor atrage atenția oaspeților.

Cum să alegeți scaune pentru zona de luat masa, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor