Scaune moderne în interiorul bucătăriei

Alegerea mobilierului pentru bucătărie este una din sarcinile importante în amenajarea interiorului. Odată cu confortul suprafețelor de lucru și funcționalitatea aparatelor de uz casnic există o întrebare despre aspectul și caracterul practic al scaunelor. Înainte de a achiziționa aceste accesorii, trebuie să știți rolul scaunelor moderne în interiorul bucătăriei.

Caracteristici speciale

Alegerea scaunelor pentru bucătărie este supusă unui număr de nuanțe specifice. Achiziția lor se încadrează în etapa finală a amenajării sălii de bucătărie, când toate suprafețele au fost terminate, a fost comandată mobila principală, au fost determinate locațiile aparatelor de uz casnic și a zonelor de lucru. În această etapă, proprietarii de case se confruntă cu problema alegerii. Producătorii moderni de mobilier pentru bucătărie sunt un număr imens de modele, care diferă în complexitatea proiectelor, dimensiunilor, culorilor și texturilor.

Fiecare model are caracteristici proprii.Dacă vorbim în general despre grupurile de tabele, ele sunt împărțite convențional în date dimensionale. Caracteristica principală este compactitatea sau masivitatea.

Scaunele din interiorul bucătăriei îndeplinesc un rol funcțional, oferă plăcere estetică, decorează camera, fac decorul complet.

Principalele caracteristici sunt deosebit de importante în aranjarea unei bucătării mici, în care fiecare centimetru de mobilier poate juca un rol semnificativ. În acest caz, soluția perfectă ar fi un model pliabil sau un scaun transformator, care, dacă este necesar, poate fi transformat dintr-o piesă de mobilier în alta, mărind în mărime. Situația este destul de diferită în bucătăria spațioasă, unde gama de posibilități se extinde. Astfel de spații vă permit să fanteziți liber cu designul mobilierului, fără a acorda o importanță deosebită dimensiunilor sale.

tipuri

În funcție de formă, scaunele de bucătărie sunt de mai multe tipuri:

 • cina cu spateleavând înălțime, formă și design diferit (oferind o poziție confortabilă de ședere);
 • scaune, fotolii în diferite soluții de design - un lucru deosebit de funcțional, care subliniază gustul deosebit și dorința de confort maxim al proprietarilor;
 • scaune de transformare cu înălțime reglabilă a scaunului și suport pentru picioare (adecvat pentru copii);
 • scaune - o soluție excelentă pentru bucătării de dimensiuni mici (economisesc spațiu, dacă este necesar, pot fi împinse sub masă);
 • pliere scaune - dispozitive care diferă în ceea ce privește mobilitatea și un loc minim în formă pliată;
 • scaune de bar scaune - scaune înalte pentru instalare în fața barului (accesorii de modă pentru instituțiile publice).

În interiorul unei bucătării moderne de dimensiuni mari, împărțite în mai multe zone, pot fi combinate mai multe tipuri de scaune în același timp (un aspect specific pentru fiecare zonă).

În unele cazuri, este posibil să folosiți colțuri diferite pentru bucătărie sau canapele (o soluție avantajoasă și multifuncțională).

materiale

În producția de scaune pentru bucătărie folosind diferite materii prime. Printre alte materiale, mai multe sunt în special cerere:

 • sticlă. Principalul avantaj al mobilierului din sticlă îl reprezintă ușurința vizuală și aerisirea, care deseori elimină senzația de gravitate din interior. Materialul folosit poate avea o textura diferita, nuante, ceea ce duce la crearea de efecte diferite.Dezavantajul materiilor prime este complexitatea și delicatețea îngrijirii asociate cu utilizarea detergenților speciali.
 • diferit aliaje de metale. Scaunele metalice sunt rezistente la uzură și durabilitate. Bucătăriile cu elemente de forjare arată elegant și elegant. Lipsa materialelor este considerată o greutate mare, care se reflectă în produsele finite.
 • MDF. Unul dintre materialele populare, cu o greutate mică, este o combinație excelentă a prețului și a calității. Materialul vă permite să creați diverse forme de produse, să aveți o gamă largă de culori și o mare varietate de texturi. Principalele dezavantaje sunt instabilitatea stresului mecanic și a umidității.
 • lemn. Produsele din arta din lemn sunt recunoscute ca fiind de elita si scumpe, potrivite pentru majoritatea stilurilor de interior. Particularitatea acestui material constă în fiabilitatea, frumusețea și durabilitatea acestuia. Dezavantajul este costul ridicat.
 • rattan. Material natural ecologic, care vă permite să creați modele originale, destul de durabile, fiabile și elegante.
 • plastic. Material sintetic ieftin, care să permită fabricarea de scaune de diferite forme și cele mai neobișnuite culori.Produsele nu necesită îngrijire specială, sunt ușoare și practice.

culoare

Scaunele de bucătărie pot fi realizate într-o varietate de culori. Această caracteristică depinde de materialul produsului sau de tipul tapițeriei. Cele mai multe scaune sunt realizate în nuanțe de lemn, deși materialele sintetice sunt cerneluri colorate. De exemplu, scaunele pot avea elemente de decor de rosu, bej, verde, violet, albastru, maro. Înlocuitorii de piele și piele au cea mai largă gamă de culori. Produsele din lemn au o culoare aproape de tonurile naturale maronii.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți scaune pentru bucătărie ar trebui să fie luate în considerare:

 • dimensiunea camerei;
 • orientarea stilului camerei;
 • culoarea și textura materialului din jurul mobilierului.

Pentru un mic accesorii de bucatarie ar trebui sa alegi mici. În spații mari, masa și scaunele trebuie să se potrivească dimensiunii camerei, astfel încât să nu perturbe armonie generală.

Tabelul și scaunele trebuie alese în același stil, culoarea materialului poate varia ușor. Urmați regula combinației formularelor.

Când alegi scaune Merită să plătiți pentru astfel de proprietăți ale materialelor, cum ar fi rezistența, rezistența la uzură, siguranța. O ușoară ușurință de îngrijire. În plus față de caracteristicile de mai sus, indicatori importanți sunt confortul și confortul acestui tip de mobilier. Experții recomandă ședința pe modelul de scaune înainte de a cumpăra pentru a determina cât de confortabil este.

Cum de a alege mobilierul potrivit pentru bucătărie, consultați următorul videoclip:

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor