Cum să alegi scaunul drept?

 Cum să alegi scaunul drept?

Există multe locuri în casă unde este foarte dificil să ajungeți, de exemplu, să atârnați perdele sau să obțineți ceva din mezanin și nu mulți au o scară. În astfel de cazuri, un scaun pas poate ajuta, care are un număr de pași și poate fi folosit ca o scară, dar în restul timpului își asumă funcția de un loc în cameră.

tipuri

O scară în picioare este o piesă de mobilier destul de confortabilă care combină mai multe funcții simultan, ceea ce este foarte important, deoarece majoritatea dintre noi locuiesc în apartamente mici.

Acum, piața prezintă aceste produse de mai multe tipuri:

staționar

Designul lor nu implică desfășurarea.Ele sunt un scaun înalt ca un scaun de bar cu mai multe trepte instalate de la podea la scaun. Dezavantajul acestui element este că plasarea acestuia necesită mult spațiu. Dar pentru a ajunge cu ajutorul unei astfel de scări la rafturile superioare ale dulapului va fi destul de convenabil, îl puteți folosi și ca suport pentru diverse accesorii.

pliere

Din punct de vedere vizual, un astfel de scaun în trepte este foarte asemănător celui anterior, dar există un mecanism care vă permite să pliați pur și simplu scaunul, să-l puneți în dulap și să-l utilizați numai dacă este necesar. Astfel, puteți economisi spațiu în casă fără a aglomera camera cu mobilier inutil.

transformator

Acest design este proiectat astfel încât să iasă dintr-un scaun mic pe o scară completă, cu ajutorul căreia puteți ajunge chiar la tavan, chiar și cu o creștere foarte mică. În același timp, un astfel de transformator va ocupa puțin spațiu, scările nu vor fi vizibile și, în același timp, vor deveni un asistent indispensabil în gospodărie, mai ales dacă casa are destul plafoane suficiente.

materiale

Pentru fabricarea de scaune, scări pot fi folosite diverse materiale. Iată cele mai populare:

  • Copac. Acesta este un material destul de durabil. Este ecologic, durabil. În magazinele de antichități puteți găsi scaune din lemn în ultimele secole în stare destul de bună. Matricea naturală este bine tolerată de schimbările de umiditate, suprafața unui astfel de scaun nu va conduce și nu se va umfla. El suportă cu ușurință încărcări mari - nu este nevoie să vă temeți că pașii se vor rupe sub tine. Dar produsele din lemn natural sunt destul de scumpe și nu toată lumea își poate permite.
  • Placaj. Acest material este de asemenea din lemn, dar nu folosește un bloc solid, ci mai multe straturi subțiri de furnir lipite împreună. Pentru fabricarea scaunelor, scările folosesc de obicei mostre de cinci sau șapte straturi. Straturile sunt aranjate astfel încât fibrele lemnoase din ele să fie perpendiculare între ele. Materialul este, de asemenea, prietenos cu mediul, dar poate transporta numai încărcături de până la 80 kg, astfel încât persoanele supraponderale să nu utilizeze acest atribut.
  • Plastic. Recent, acest material este destul de popular în fabricarea scaun-pas.În principiu, din aceasta se produc produse staționare. Articolele din plastic nu se tem de umiditate, sunt destul de ieftine. Dar datorită faptului că nu pot suporta sarcini grele, au o înălțime mică - doar câțiva pași. De asemenea, aspectul lor este destul de simplu, astfel de elemente sunt greu de numit un atribut al mobilierului.
  • Metal. Scările în trepte de la acest material diferă în ceea ce privește durabilitatea sporită. Ei sunt capabili să suporte sarcini uriașe. Astfel de produse sunt adesea realizate prin transformatoare cu posibilitatea de a crește lungimea scării cu două sau trei ori. Cel mai adesea ele sunt fabricate din aluminiu. Este destul de ușoară și durabilă. În plus, produsele din aluminiu pot fi operate în aer liber, de exemplu, în grădină, și nu este nevoie să se teamă că vor coroda.

Utilizarea unor astfel de obiecte ca scaun nu va fi complet plăcută, dacă nu există o acoperire moale pe ele, deoarece metalul este un material destul de rece și nu va fi confortabil să stați pe un astfel de scaun.

dimensiuni

Diferiți producători fac scaune în mărime proprie și sunt destul de obișnuiți. De asemenea, dimensiunile acestui produs depind în mare măsură de materialul din care sunt fabricate.Dar există încă unele standarde pe care producătorii le aderă.

Scaunul scaunului trebuie să se afle la o distanță de 40 cm de podea. O astfel de fixare va fi la fel de confortabilă pentru o persoană cu înălțime medie și veți putea lua poziția corectă. De asemenea, adâncimea scaunului ar trebui să fie confortabilă și să fie de aproximativ 40 cm. Distanța dintre trepte nu trebuie să depășească 20 cm În acest caz, pasul va fi cel mai sigur, nu va trebui să ridicați picioarele ridicate.

Dacă scaunul pas cu pas este echipat cu un spătar, atunci ar trebui să fie, de asemenea, cât mai funcțional posibil și să mențină un spate bun atunci când este așezat. Distanța cea mai confortabilă de la podea la partea superioară a spatelui este de aproximativ 90 cm.

culoare

Paleta de culori în care este fabricat scaunul de scară este o mare varietate. Culorile pot depinde de materialul utilizat pentru a face atributul.

Astfel, produsele din lemn și placaj păstrează cel mai adesea culoarea și textura lemnului natural. Acestea sunt acoperite cu un lac mat sau lucios, pot fi pre-colorate cu compuși speciali pentru tratarea lemnului. Deși uneori folosesc vopsea de diferite nuanțe.

Produsele din plastic pot fi găsite culori complet diferite. Aici puteți găsi atribute simple sau cu ornamente diferite, alegeți un scaun neutru, bej sau alb, scară în trepte și puteți cumpăra un produs de roșu, portocaliu sau roz strălucitor.

Scaunele din aluminiu lasă de obicei o nuanță argintie naturală, deși pot fi de asemenea vopsite în orice culoare. De multe ori este o nuanță roșu sau negru strălucitor.

stil

O scară în trepte poate fi înscrisă în aproape orice stil al camerei, principala fiind alegerea atributului drept.

Produsul dintr-un arbore natural de nuante nobile maro va fi pertinent în clasicism. Chiar și într-un interior rigid în limba engleză, va fi un atribut adecvat.

În camera de țară în stil va arăta minunat culoarea de lemn de produse netratate. Natura sa naturală și apropierea de natură vor adăuga confort camerei.

Pentru Provence, scaunul în picioare trebuie să fie vopsit în alb, ceea ce este tipic acestui stil. Materialul ar trebui ales, de asemenea, sub formă de lemn masiv sau placaj.

Pentru stilurile moderne, puteți alege și treptele din aluminiu.Lustra metalica va fi potrivita in arta high-tech, loft, pop.

Produsele din plastic sunt puțin probabil să se potrivească armonios în interiorul oricărui stil, deoarece aspectul lor lasă mult de dorit.

decorare

Mai multe tehnici pot fi folosite ca decorare a unei scări în trepte și depind de materialul produsului. Pentru articole din lemn există mai multe opțiuni.

Deci, un produs foarte interesant poate fi obținut dacă utilizați hârtie decoupage. În acest fel, puteți să adăugați un produs de note romantice, să acordați o atenție etnografică sau să creați un produs modern cu imaginea orașelor.

Un alt mod de a decora un scaun de lemn este să-l îmbătrâniți. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza acoperiri speciale care dau fisuri în timpul uscării, creând astfel un indiciu de vintage.

Pentru orice tip de scaun, ca decor, puteți coase un capac ușor de îndepărtat în orice moment și utilizați scările. Pentru a ascunde produsul de ochii curioși, mai ales dacă aspectul său nu este foarte prezent, puteți să decorați cu flori proaspete în ghivece, să creați cascade de verdeață pe scări și pe scaun.

desen

Designul scaunului poate fi complet diferit. Iată câteva opțiuni interesante.

Produs din lemn în stil clasic. Formele simple stricte conferă acestui produs eleganță și costuri ridicate.

O scară înaltă într-un design minimalist va fi adecvată în majoritatea soluțiilor interioare, în timp ce confortul acestui atribut este incontestabil.

Un scaun de bar luminos cu trepte retractabile, cu o mișcare a mâinii, se transformă într-o scară. Când sunt pliate, pașii nu interferează deloc și veți fi încadrați confortabil pe ea la masa de bara.

Cum sa alegi?

Alegerea scării pentru scaun depinde de mai mulți factori:

  1. Buget. Acest aspect joacă un rol major în selectarea unui atribut. Dacă este destul de mic, atunci puteți achiziționa un produs din plastic, dar dacă doriți să cumpărați un element care mai târziu, pe lângă funcția scării, devine un aspect interior, atunci ar trebui să acordați atenție modelelor de epocă sau designer.
  2. Stilul camerei. Materialul și forma scaunului depind de stilul camerei. Acest lucru se datorează faptului că nu ar fi potrivit să arătați produsul modern într-un interior clasic și invers.
  3. Dimensiunile casei. Dacă aveți o cabană privată sau un apartament mare, în cazul în care un model staționar poate fi ușor cazat, scaunul pas va fi decorarea principală a camerei. Deci, într-o bibliotecă în stil clasic, o piesă antică va arăta destul de originală.

Dar dacă aveți locuințe mici, este mai bine să alegeți un scaun pliabil și, dacă este necesar, să îl folosiți fie sub formă de scaun, fie sub formă de scară.

Avantaje și dezavantaje

Există mai multe avantaje pentru cumpărarea unui scaun ca scaun, dintre care cel mai important este că puteți combina mai multe funcții într-un singur subiect.

Dezavantajul unui astfel de produs poate fi numit faptul că va necesita spațiu suplimentar în casă, chiar dacă acesta este un model pliabil, precum și faptul că unele produse nu sunt destul de convenabile de utilizat.

Producători renumiți și recenzii

Scaune pasive pe piața de mobilier sunt reprezentate de mai mulți producători. Aici puteți găsi produse rusești, produse din China, Finlanda, Germania și alte țări ale lumii.

Desigur, brandurile interne sunt cele mai populare. Recenzile unor producători precum "ZMI", "Gorbunov" sunt destul de bune, cumpărătorii spun o bună combinație de preț și calitate pentru aceste produse.

Exemple și opțiuni de succes

Un scaun din lemn, realizat în stil clasic, va fi un ornament în orice cameră din casă și nu veți înțelege imediat că se transformă cu ușurință într-o scară.

Scara pentru scaune, decorată cu ornament de decupaj, va arăta grozav ca o masă lângă canapea.

Pentru scaun pentru copii scaun-pas este, de asemenea, o opțiune bună. Acest articol poate fi imediat o masă și un scaun pentru copilul dvs.

Cum să faci un scaun de bucătărie cu mâinile tale, vezi următorul videoclip

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor