Scaune DIY

 Scaune DIY

Scaunul este cel mai simplu mobilier de bază din cameră. Ele sunt produse de multe fabrici de mobilier, de producție în masă, puse în circulație. Dar vrei ceva neobișnuit! Acesta este motivul pentru care unii mesteri decid să facă un scaun pe cont propriu. Nu durează prea mult.

specie

Înainte de a începe să faceți ceva, trebuie să înțelegeți care sunt tipurile de scaune. De aici depinde complexitatea muncii. Cel mai simplu scaun de bază poate fi considerat un scaun. Producția sa independentă este cea mai ușoară și practic nu necesită abilități și instrumente speciale.

Pentru început, poți să faci și să faci un set de scaune pentru grădină sau garaj. Când mâna este înghesuială, puteți continua să creați structuri mai complexe.

Dacă începeți imediat cu un scaun este înfricoșător, atunci puteți încerca să faceți un scaun pentru copii agățat ca un leagăn. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de câteva plăci de lățime medie, bastoane înguste și o frânghie puternică.

Deci, mai întâi trebuie să faci un loc. Plăcile largi sunt tăiate astfel încât un pătrat sau un dreptunghiular de scaun să poată fi îndoit din trei panouri. Pe de o parte, bastoanele sunt cuie cu cuie scurte pentru a conecta placile. Capetele coardei sunt conectate la cele patru margini ale structurii rezultate.

Acum, desenul poate fi atârnat de ușă sau de o ramură puternică a unui copac la dacha. Pentru o mai mare siguranță, puteți adăuga spatele și cotierele. Acestea sunt conectate în același mod ca și o parte a scaunului. Când lucrarea este terminată, puteți nisipi, vopsi și lăcuia produsul.

Alte modele:

 • Cel mai popular tip de scaun este o casă masivă. scaun cu spătar. Adesea sunt copii.Toate detaliile acestui design, de regulă, sunt masive, durabile. care asigură că copilul nu cade din scaun. În plus, copilul va fi dificil să răstoarne un astfel de scaun pe sine.

În fabricarea acestui design, trebuie să monitorizați cu atenție faptul că nu există așchii și alte părți nefumate.

 • Următorul ecran este similar cu cel precedent. Singura diferență dintre ele este că are un scaun moale. Puteți face dintr-o țesătură densă și umpleți-o cu vată de bumbac și cauciuc spumant. Este ceva mai greu de făcut decât unul masiv, deoarece partea moale trebuie fixată cu atenție pe scaun, astfel încât piesele ascuțite să nu privească afară. Este posibil să fie nevoie să utilizați un capsator de construcție.
 • Scaun de scaun Se bazează pe ambele produse anterioare, dar în loc de un scaun moale, este complet tapițat cu material textil și cauciuc spumant. Este mult mai dificil, dar merită să încercați. Puteți începe cu faptul că actualizați scaunul vechi similar. Glisați-o cu o cârpă nouă, dacă vechea este ruptă. Dacă experiența are succes, atunci puteți face deja o colecție de astfel de scaune. Uneori izvoarele sunt adăugate pe scaun pentru al face mai moale.Pe arc ar trebui să fie un strat bogat de material moale. Acest design seamănă cu o canapea și ca mulți.

Fă-te greu, doar pentru că necesită o selecție atentă a izvoarelor. Va trebui să petrecem mult timp în magazinul de mobilier pentru mobilă.

 • Scaun îndoit Este foarte convenabil pentru un apartament mic în cazul în care aveți nevoie pentru a aranja cel mai compact mobilier. Acest tip de scaune poate fi chiar atârnat pe perete atunci când este îndoit și coborât numai atunci când este necesar, când oaspeții au venit la casă, de exemplu. Adesea, acest tip de mobilier este folosit în casele de țară, unde, de regulă, nu există spațiu suficient. Acestea sunt foarte convenabile pentru a face pe veranda, pe strada.
 • Un alt tip de scaune care pot fi găsite cel mai adesea la cabana este hamac sau șezlong. Pentru fabricarea sa va necesita o frumoasa tesatura puternica si bastoane bune. Șezlongul este o bază pentru un hamac. Dacă este folosit fără ea, hamacul trebuie să fie întins între copaci. Nu este necesar ca aceasta să fie o rețea. Mai mult decât atât, nu este convenabil pentru relaxare, deoarece nodurile se lipesc în corp și interferează cu odihna. Poți să iei o țesătură frumoasă și frumoasă, să coase un dreptunghi din ea.Coaseți bastoane de-a lungul a două laturi înguste, la capetele cărora este conectată o frânghie puternică. Același principiu este și în chaise longue, singura diferență fiind aceea că părțile designului chaise longue - picioarele - sunt atașate la capetele bastoanelor.
 • Există mai multe tipuri de scaune care sunt puțin probabil să fie făcute pe cont propriu fără abilități speciale, instrumente și experiență. Acestea includ scaune din fier forjat (acestea trebuie să fie făcute în forjare, este o treabă foarte dificilă), școala pentru a corecta poziția copilului (pentru fabricarea acestui tip, aveți nevoie de cunoștințe speciale pentru ortopedie, altfel puteți dăuna copilului și posturii acestuia.) În acest caz, ar trebui să aveți mai multă încredere în munca unui profesionist.
 • La același tip aparțin scaune de bardacă nu sunt un design simplu și cu un singur picior și scaun. De regulă, o construcție simplă este neinteresantă, neoriginală. Principala caracteristică distinctivă a scaunelor de bară este că picioarele lor sunt mult mai mari decât cele normale. Picioarele scaunului nu se sprijină pe podea, ci pe bara transversală a piciorului. Înălțimea contorului de bare poate fi diferită, astfel încât scaunul de bar ar trebui să fie făcut cu atenție măsurând totul.
 • Spirală scaun cel mai adesea găsită în case unde există un pian sau un pian. Pentru auto-fabricarea de acest tip va necesita multe abilități.De la prima încercare și fără experiență este aproape imposibil să o faci.

Există încă unele specii. De exemplu, Kentucky, pe roți, șa de scaun, înclinat, cu cotiere, mese, pliere, încărcate cu vapoare, barcă vieneză.

10 fotografie

Dimensiuni și forme

Scaunele sunt cele mai diverse. Îl însoțesc pe toată viața. Intalnirea cu ei incepe atunci cand o persoana este inca mica - de la un scaun pentru hrana. În timpul vieții unei persoane se folosesc tot felul de scaune de diferite forme, dimensiuni, tipuri și scop. La vârsta înaintată, mulți oameni preferă confortabil, familiar. scaune confortabile.

Formele scaunelor sunt, de asemenea, foarte diverse. Ei bine-cunoscuți designeri de interior din lume creează scaune de haute couture - aceia care, dacă se găsesc într-un apartament, sunt mai mult ca o expoziție, și nu să stea pe ele. Ele sunt foarte frumoase și scumpe.

Puteți găsi exemplare excelente în numeroasele cataloage ale designerilor celebri. Scaunul lor poate fi rotund, triunghiular, dreptunghiular, fără formă. Dar forma clasica dreptunghiulara sau patra a scaunului este cea mai comuna si ergonomica.

Dacă scaunul este creat cu propriile dvs. mâini, atunci trebuie să vă asigurați cu atenție că se potrivește bine la masă. Dacă nu sunt combinate, atunci va fi incomod să fii la masă. Prea mult înălțime a scaunului vă va face să doriți să vă aliniați și acest lucru vă va răni spatele.

Pată prea joasă va face ca umărul să fie ridicat, astfel încât să puteți pune coatele pe el. Ambele extreme vor avea un impact foarte negativ asupra posturii. De aceea, înălțimea picioarelor, a scaunelor, a spătarului trebuie să fie foarte atent măsurată.

materiale

Designerii moderni folosesc pentru fabricarea mobilierului interior neobișnuit aproape orice material. Cuvintele nu arată la fel de frumoase ca în realitate, pentru că chiar și o grămadă de gunoi în mâini calificate se poate dovedi a fi o capodoperă.

Materialul cadru poate fi orice, de regulă, este din lemn sau din metal. Baza de lemn masiv este cu siguranta cea mai buna optiune. Este cel mai practic. Dacă baza nu este făcută din lemn, ci din metal, faceți căptușeală specială pe picioarele rigide, astfel încât să nu strică pardoseala. Acest lucru este important în special dacă scaunul este greu. Se poate lăsa cu ușurință neplăcut, dar dificil de urmărit.

Mobilierul poate fi fabricat din carton, lemn, placaj, teava de profil, paleti, tevi din polipropilena, PAL, panouri, panouri, busteni, PAL, cherestea, canepa, anvelope, materiale improvizate, rasina epoxidica, sticla si rachita de rachita.

Tehnologie de fabricație

Tipul scaunului depinde de complexitatea tehnologiei de fabricație. Dacă urmați cu strictețe instrucțiunile, munca va fi ușoară. Este important să alegeți un material bun, astfel încât în ​​procesul de lucru să nu provoace neplăceri. Arborele de bună calitate poate fi achiziționat la hipermarketurile de construcții specializate.

Produsul finit trebuie să fie șlefuit în mod necesar, astfel încât toate părțile să fie netede. Splinters în mobilier, atât mici cât și mari - un lucru periculos. Micile pot fi trecute cu vederea, iar dupa ce se strica, inflamatia incepe. Cei mai mari lasă răni grave pe corp, prin urmare, înainte de aplicarea acoperirii, scaunul trebuie să fie pus în ordine. După pătare, aplicați un strat de lac pentru a menține vopseaua mai mult timp.

Cel mai simplu mod de a te face scaun cu scaun sau sac de fasole. Nu necesită instrumente de construcție: numai materiale de țesut, tăiere și cusut, precum și umplere.Acest scaun este o pungă de țesături umplută cu o umplutură plăcută. În acest scaun este confortabil să vă relaxați, să vă uitați la televizor. Copiii iubesc buggy, astfel încât să puteți coase astfel pentru camera copiilor.

Și cum să coaseți o pungă de fasole poate fi găsită în următorul videoclip.

instrumente

Cei care doresc să facă ceva pe cont propriu acasă fac adesea magazine pentru a cumpăra mașini de frezat lemn. Ele sunt folosite în întreprinderi mari, și uneori în ateliere de lucru la domiciliu. În timpul prelucrării lemnului aceste scule electrice sunt cele mai populare.

Acest lucru se datorează faptului că utilizarea de axe înclinate, mori de capăt vă permite să rezolvați o gamă largă de sarcini.

Maeștrii care lucrează pe lemn, rețineți că, dacă alegeți poziția orizontală a axului, puteți face dezvoltarea unor vârfuri și caneluri rotunde.

Ce sunt tăietoarele? Există mai multe tipuri de mașini de frezat staționare. Prețurile mașinilor de frezat pentru lemn depind de caracteristici diferite.

Acestea sunt:

 • Plămânii. Astfel de scule electrice sunt folosite pentru o muncă simplă. Puterea lor nu este de obicei mai mare de 1 kW. Cel mai adesea, aceste dispozitive sunt folosite în activitățile atelierului de acasă.De asemenea, le poate fi atribuită moara manuală.
 • Media. Această categorie include dispozitive mai complexe, cu putere de până la 3 kW.
 • Heavy. Acestea sunt deja mașini profesionale care sunt utilizate în producția pe scară largă. Puterea masinilor grele mai mare de 3 kW.

Este necesar să examinăm cu atenție catalogul mașinilor de frezat pentru lemn, pentru a găsi sculele electrice ale tuturor configurațiilor. Principiul de funcționare al unității se bazează pe rotația tăietorului fixat în ax. Aceasta este principala miscare a aparatului. În acest caz, piesa de lucru este fixă. Mișcare auxiliară: unitatea o forțează să facă mișcări drepte și curbilinere.

Există modele în care aceste procese apar simultan. Magazinul online vă permite să găsiți mașina potrivită pentru nevoile dvs. Selecția instrumentului potrivit - cheia pentru executarea cu succes a muncii. Alte instrumente, cum ar fi o șurubelniță, vor fi necesare pentru a fixa elementele de mobilier cu șuruburi.

Cum se face?

Opțiuni pentru a face orice mobilier la fel de mult ca tipurile sale.

simplu

Mai sus, articolul a descris deja tipurile de scaune simple - scaune și modele cu spate. Uneori meșteșugarii decid să facă să se îndoaie pentru a adăuga linii netede și grație produsului.Aceasta este o soluție bună și de succes, dar, ca și în cazul unui scaun balansoar, va trebui să dăruiți cu cotul copacului. De la prima încercare nu funcționează.

Deci, cum să îndoiți bordul sau orice bar acasă? Mai întâi trebuie să tăiem o bucată de lemn.

Acest echipament va fi necesar pentru lucrări:

 • Camera de aburi Va fi localizat butonul pe care doriți să îl îndoiți.
 • Generator de căldură sau generator de abur. Este important să alegeți un produs de calitate, astfel încât acesta să fie în siguranță.
 • termometru. Cu ajutorul unui termometru va trebui să măsurați temperatura, este foarte important să îl monitorizați.
 • furtunuri diferite tipuri sau diametre ale tubului, prin care generatorul este conectat la camera de abur.

Aburul trebuie să iasă din orificiu sub presiune, deci este important să alegeți diametrul potrivit. Este important să vă asigurați că nu este excesiv, în caz contrar aparatul foto va exploda. Cu o presiune insuficientă, efectul nu va funcționa deloc.

În acest stadiu, termometrul intră în lucru. Cu aceasta, trebuie să vă asigurați că piesa de prelucrat este încălzită până la punctul de fierbere, adică la 100 de grade Celsius.La această temperatură lemnul devine flexibil și poate fi îndoit după necesități. Puteți obține absolut orice formă care să fie plăcută.

Înainte de a începe să vă îndoiți, trebuie să vă asigurați că îndoiala tuturor detaliilor este corect legată. Acest lucru este valabil mai ales pentru scaunele balansoare, dar puteți citi despre ele în articolul de mai jos.

Scaun pentru scări

În viața de zi cu zi, scara transformatoare din lemn sau scaunul din metal este foarte convenabilă. Efectuați-vă singur acasă este ușor dacă urmați clar instrucțiunile. Apropierea acțiunilor față de instrucțiunile din acest caz este foarte importantă, deoarece este planificată să se ridice la înălțimea completă în viitor. Dacă este efectuată cu erori, persoana care utilizează scara poate cădea și poate fi rănită.

în creștere

Un model foarte convenabil și practic într-o familie în care există un copil. Mobila creste cu ea. Scaunul trebuie să aibă o dimensiune constantă, iar picioarele să fie alcătuite din două părți, care sunt conectate în moduri diferite, în funcție de înălțimea acestora.

Șuruburile, care vor susține construcția, trebuie să fie înșurubate, dar astfel încât după o perioadă de timp a fost posibil să le dezbrăcați din nou, dezasamblați scaunul și reasamblați-l din nou cu o nouă dimensiune.

pliere

Unii meșteri de casă decid să facă un scaun pliabil de casă. Nu este atât de dificilă cum pare, deși există caracteristici specifice. Principalul plus este că astfel de mobilier nu ocupă mult spațiu în cameră. Uneori poate fi folosit nu numai ca mobilier, ci și ca decor, dacă atârnați un scaun înalt frumos pictat pe perete.

Designul exact al scaunului poate fi destul de divers. Uneori modelele compacte sunt fabricate din placaj. Dar cel mai adesea puteți găsi modele dintr-o combinație de specii diferite de arbori.

Scaun balansoar

Persoanele în vârstă petrec mult timp în scaune moi, fotolii sau în scaune balansoare, deși acestea din urmă se găsesc în apartamente moderne din ce în ce mai puțin, deoarece ocupă mult spațiu și cauzează pagube mari podelei.

Efectuarea unui astfel de scaun necesită o mare dexteritate și experiență în lucrul cu lemnul, pentru că pentru a produce cea mai importantă parte care diferă de alte scaune, va fi necesar să se îndoaie părțile din lemn. La baza scaunului sunt picioarele semi-circulare, pe care toată structura se balansează.

Pentru fabricarea modelului cel mai simplu, aveți nevoie doar de un jigsaw electric, de un burghiu și de mai multe tipuri de chei.Cu puțină experiență, puteți face un astfel de produs într-o singură zi.

Opțiuni de decorare

Atunci când mobilierul este gata, trebuie să decorezi produsul pentru al face mai individual. Pentru a face acest lucru, trebuie să decideți în ce stil va fi decorată camera, unde este planificată amplasarea mobilierului finit.

Stilul clasic sau cabana vor necesita monotonia și claritatea liniilor. Shabby-chic câștigă popularitate înseamnă mai multe opțiuni originale.

 • Designerii sfătuiesc să facă decupaj. Aceasta este o variantă manuală, în care suprafața este acoperită cu un șablon cu un șervețel special pentru decupaj. Această tehnică se poate aplica picioarelor, spatelui, cotierelor. Și dacă mobilierul nu este scaun moale, atunci pe el. Decoupage necesită mai multe instrumente, le puteți cumpăra în aproape orice magazin pentru iubitorii de acasă.

O caracteristică importantă a acestei tehnici în ceea ce privește mobila constă în faptul că trebuie să fie lustruită și lăcuită cu atenție pentru a nu strica decorul în timpul utilizării.

 • Picioare sculptate și spate - o opțiune de decor populară. Adaugă o astfel de decorare pot cei care deține perfect un jigsaw și alte instrumente similare.Dacă aceste decorațiuni sunt făcute cu mâinile lor, mobilierul va fi punctul culminant al casei. Piciorul figurat este un element foarte original și eficient. Detaliile elegante ale mobilierului sunt amintite și conferă interiorului un șic deosebit.
 • Foarte simplu decorați mobilierul - face capse originale și unice pentru scaunele înalte. Pentru aceasta, orice țesătură frumoasă se va potrivi. Puteți să-l cumpărați în magazin sau să utilizați pătura veche.

În plus, unii meșteri de origine fac scaune împreună cu soțiile lor. În același timp, bărbații fac baza mobilierului, în timp ce femeile tricot sau coase un scaun. Lucrul în echipă unește familia. Puteți atrage copii, atunci mobilierul finit va fi și mai mult iubit de familie.

 • O altă idee pentru acele familii unde femeile pot și le place să tricoteze. Pot face ghetrepentru a fi pus pe picioarele de mobilier. O astfel de soluție va scuti imediat două probleme: un design plictisitor și urme ale picioarelor unui scaun greu pe pardoseală. Un scaun cu gheare nu va face sunete neplăcute atunci când este mutat și nu vor exista linii de pe scaunul de pe podea.
 • Scaun din lemn stabilit pot fi pictate. În acest caz, vopseaua poate fi amestecată, să se facă diferite modele folosind bandă de mascare, straturi de colorare.Există o variantă originală de colorare utilizând bloturi, dar această metodă va necesita pregătire. Este necesar să aplicați un strat de vopsea de bază pe mobilier. Nu uitați de șlefuire și grund, astfel încât vopseaua să rămână cât mai mult posibil. După aceasta, produsul finit trebuie scos, de exemplu, în curte sau plasat în centrul camerei, protejat cu grijă de vopsea. Pentru a face acest lucru, puteți acoperi podeaua și pereții cu un film sau un strat gros de ziare. Apoi, trebuie să înmuiați o perie groasă rotundă în vopsea și să începeți să o stropiți pe scaun.

Puteți face bloturi de mai multe culori sau una. Aici este important să aveți grijă ca scaunul să nu semene cu mobila folosită în reparații. Ar trebui să facă un fel de blob inteligent.

 • Unii aleg să decoreze cu cusatura de transportalții decid să aranjeze mobilierul antic. Această opțiune este foarte elegantă, dar trebuie să îmbătrânești cu ușurință mobilierul. De exemplu, există lacuri speciale sau alte tipuri de acoperiri care vă permit să faceți ca scaunul finit să arate ca acesta a fost folosit de câteva decenii și produsul poate fi atribuit antichităților.

Un astfel de mod este craquelure. Metoda oferă un efect foarte neobișnuit, dar nu toată lumea îi place.Oferă produsului o similitudine cu scaunul, pe care există o vopsea crăpată veche și acest efect pare extrem de neobișnuit.

Mai întâi, după grund, se aplică un strat de vopsea, care va fi vizibil prin fisuri. Apoi a aplicat craquelure și vopsea, care vor fi crăpate. Se rupe instantaneu și creează un efect frumos. Acest efect trebuie să fie fixat și cu lac atunci când stratul este uscat, astfel încât decorul să dureze cât mai mult posibil.

Experții recomandă folosirea vopselei albe ca vopsea de cracare și aplicarea albastru sau albastru în stratul inferior. Acest produs este ideal pentru interior într-un stil nautic.

Oricum, un scaun decorat în acest fel, folosind vopseaua albă ca strat superior, va arăta bine în orice interior.

Idei frumoase în interior

Uneori, mobilierul necesită un decor festiv.

Draperia frumoasă se poate face independent. Acest design poate fi folosit pe o varietate de sărbători. Culoarea trebuie selectată în conformitate cu designul general al camerei. Tesatura ar trebui să fie drapată frumos și apoi fixată cu o panglică largă.

Cel mai bine este să luați un arc sau o culoare contrastantă, sau identic cu draperia generală a mobilierului.

Calculul materialului ar trebui să fie după cum urmează: ar trebui să măsurați cu atenție înălțimea scaunului, adăugați 20-25 centimetri la numărul rezultat. Rezultatul final trebuie dublat. Această lungime ar trebui să fie o bucată de țesătură. De regulă, lungimea rezultată este în intervalul de o sută patruzeci și o sută cincizeci de centimetri.

Scaunul de bucătărie din bucătărie poate fi decorat cu o pernă delicată subțire. De asemenea, poate fi făcut independent. Pentru a nu cădea când cineva se așează sau se ridică, panglicile subțiri pot fi cusute la capetele tălpii. Cu ajutorul lor, îl puteți lega de spate sau de picioare. Ca o alternativă la panglici, puteți folosi Velcro.

Când perna nu este necesară, o puteți dezlipi. Dacă este murdar, atunci se poate spăla ușor. Va fi deosebit de convenabil dacă faceți o astfel de pernă, astfel încât capacul să fie detașabil.

Este mult mai dificil să faci un scaun pentru un student pe cont propriu, deoarece astfel de mobilier necesită abilități speciale. Dacă astfel de mobilier este conceput incorect, acesta va dăuna copilului. Spatele trebuie să fie ergonomic și să ajute la menținerea posturii.

Puteți decora scaunul finit împreună cu copilul, care vă va ajuta să vă apropiați și îl veți obișnui să lucreze. Indiferent de aspectul mobilierului, copilul însuși, care, de fapt, este proprietarul camerei și, în consecință, mobilierul din el, trebuie să-l aleagă el însuși. Deci, fetele pot dori să aranjeze un scaun în stil clasic sau baroc. Astfel, camera se va asemăna cu camera prințesei.

Băieții vor dori probabil să emită în stil de punk-abur, sau în conformitate cu stilul de joc preferat de calculator sau de benzi desenate. Nu trebuie să rezistați unei astfel de dorințe, pentru că atunci copilul poate să nu-și iubească noua cameră și mobilier.

A face mobila la domiciliu pe cont propriu cu toata familia este o afacere foarte laborioasa, dar distractiva. Dacă toți membrii familiei sunt angajați într-un loc de muncă comun, atunci se consolidează. Scaunele care au creat soția, soțul, copiii devin împreună o moștenire de familie. Despre ei îi vor spune prietenilor, nepoților.

Procesul de a crea astfel de mobilier va fi amintit de toată lumea pentru o lungă perioadă de timp, poate la sărbătorile de familie ei vor aminti povesti amuzante care au avut loc în timpul muncii sau idei care au apărut în procesul de muncă.

Dacă toată lumea îi place munca, atunci în timp, un hobby favorit poate genera un anumit venit. În orașele mari, târgurile de mână sunt adesea ținute acolo unde astfel de mobilier este rar găsit datorită specificului producției, dar acest lucru nu înseamnă că nu este necesar pe piață. Desigur, despărțirea cu un scaun că întreaga familie a făcut împreună va fi destul de dificilă. Dar va fi înlocuit de un alt martor, care poate fi transformat în mobilier în același mod - împreună.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor