Scaune în diferite stiluri de interior

 Scaune în diferite stiluri de interior

Producătorii moderni produc un număr mare de modele diferite de scaune. Un bogat sortiment al acestui mobilier popular și de neînlocuit vă permite să alegeți potrivirea potrivită pentru ansamblu în orice direcție stilistică. Să aruncăm o privire mai atentă asupra caracteristicilor și soluțiilor de design pe care le au scaunele de diferite stiluri.

stiluri

clasicism

Scaunele clasice sunt printre cele mai populare și comune. De regulă, astfel de mobilier are un aspect masiv, dar binefăcător. În interiorul clasic se recomandă plasarea modelelor,din lemn prețios. Este recomandabil să alegeți desenele nevopsite care să demonstreze o nuanță naturală și imprimare.

Astfel de mobilier de înaltă calitate și elegant poate avea cotiere, picioare și spate, decorate cu monograme de tonuri de necontestat. Astfel de accidente sunt caracteristice clasicilor. Rama de produse ar trebui să fie cât mai simplă posibil. Cele mai bune din interiorul clasicului arata design-ul cu un finisaj usor.

Provence

Acest stil delicat și atractiv sa bucurat recent de o popularitate imensă. În interiorul Provence, zăpada albă sau scaunele din nuanțe pastelate din lemn natural vor arăta armonioase. Acestea pot fi completate cu capace textile fermecătoare pe scaun sau pe întreaga suprafață a mobilei.

În stilul Provence, modelele cu spate elegante înalte arată bine. Cu toate acestea, ar trebui să fie atent în alegerea acestor produse, deoarece se recomandă a fi plasate numai în încăperi cu tavane înalte.

Caracteristicile caracteristice ale scaunelor provenite din lemn sunt:

 • masivitatea;
 • scaune de flori țesute sau tapițerie din piele monocromă;
 • design simplu și discret, lipsit de un număr mare de elemente decorative pompoase.

Muzică country

Acesta este un alt stil interesant și popular în care construcțiile din lemn natural sunt prioritare. Culorile scaunelor pot fi oricare. În astfel de ansambluri, variantele și modelele slab procesate, pictate în culori bogate, vor arăta excelent. Pentru astfel de interioare, se recomandă să alegeți mobilier de forme simple și necomplicate. În stilul țării, este puțin probabil să se potrivească specimene elegante, completate cu sculpturi, ornamente de relief sau monograme.

Tapițeria "rustic", scaune din lemn masiv ar trebui să fie simplu și necomplicat. Dacă doriți să aduceți în interior un tipar sau un model, se recomandă să consultați compoziții mai concise. Opțiunea ideală ar fi o celulă sau o bandă.

modern

În interior, realizate în stilul popular modern, scaunele de înaltă calitate, de diferite forme și structuri, vor arăta organic. În plus, ele pot fi făcute din lemn, din metal durabil și chiar din plastic ieftin. În primul rând, totul depinde de ideea de design pe care doriți să o realizați în cameră.

De exemplu, următoarele modele atractive de scaune pot fi adăugate unui ansamblu modern:

 • Exemple de forme simple din lemn masiv. Nu se recomandă selectarea modelelor decorate cu elemente sculptate. În ceea ce privește tapițeria, ar trebui să fie neutră.
 • De asemenea, scaunele din interiorul modernului pot avea cocașe cromate atrăgătoare și culori bogate de tapițerie din piele (naturală sau artificială).
 • Pentru stilul modernist, modelele non-banale de scaune de forme neobișnuite vor fi potrivite. Cu ajutorul acestor opțiuni puteți revigora interiorul și îl puteți face memorabil.

Tehnologie înaltă

Acest stil este foarte popular în ultimul timp, deoarece este cel mai progresist. Experții îi atribuie clasicii tineretului modern. Scaunele într-un astfel de ansamblu ar trebui să fie avansate tehnologic și să aibă forme simple.

Nu este recomandat să folosiți culori strălucitoare în acest stil modern. Este mai bine să acordați prioritate vopselelor negre, albe și argintii. Merită să fie evidențiate scaunele elegante din metal cromat. Astfel de mobilier nu este lăsat nesupravegheat în interiorul high-tech, deoarece are o strălucire caracteristică.

Stilul scandinav

Într-un stil scandinav atractiv, utilizați scaune în culori albe sau pastelate. În ceea ce privește tapițeria de mobilier, în astfel de ansambluri se recomandă referirea la materiale de înaltă calitate de origine naturală. De exemplu, poate fi lână, bumbac sau lenjerie.

Forma scaunelor în stil scandinav ar trebui să fie simplă și să nu fie ponderată cu inserții decorative. Cu cât mobilierul este mai concis, cu atât va arăta mai bine într-un astfel de interior. Este permisă utilizarea modelelor din diferite materiale. Cel mai preferabil, desigur, produsele din lemn natural, dar puteți utiliza mai multe opțiuni de buget din plastic sau metal pictat.

minimalismul

Numele acestui trend stilistic vorbește de la sine. În interiorul minimalist va arăta cele mai simple și concise scaune de un design strict. Culorile pot fi foarte diferite. Totul depinde de designul de culoare și de decorarea interioară în general.

gotic

Stilul gotic poate fi atribuit luxului întunecat, deoarece se caracterizează prin nuanțe de mobilier și decorațiuni întunecate, precum și detalii complicate sculptate.În astfel de interioare, scaunele din lemn natural de specii întunecate vor arăta deosebit de impresionante. Materialul poate fi, de asemenea, îmbătrânit artificial, deoarece gotica are ceva în comun cu stilul de vintage misterios din interior.

În nici un caz scaunele luminoase și saturate din plastic ieftin să fie plasate în ansamblul gotic. Cele mai potrivite sunt structurile din lemn. Ele pot fi atât opace, cât și vopsite. Pentru interiorul gotic, scaunele complexe sunt perfecte, având forme și linii perfect regulate, completate de margini sculptate și elemente ascuțite care sunt cel mai adesea prezente pe spatele înalt.

Chebbi chic

Stilul Shebby-chic poate fi numit cel mai original și extraordinar. Cel mai adesea, oamenii creativi se îndreaptă spre el, care doresc să aducă în locuința lor note de antichitate și avangardă. Pentru astfel de ansambluri folosiți scaune și scaune cu suprafețe învechite artificial. Acestea pot fi purtate patch-uri, peeling vopsea, vechi culori decolorate sau zgarieturi pe anumite detalii.

În interiorul stilului chebbi-chic nu este obișnuit să se utilizeze obiecte interioare întunecate.Scaunele într-un astfel de ansamblu trebuie să fie pictate în nuanțe luminoase sau pastelate, aducând în cameră note de căldură și confort la domiciliu. Astfel de mobilier este adesea folosit nu numai în apartamente oraș, dar, de asemenea, în case de țară.

Bosaj

Scaunele rustice pot fi numite "uncouth", deoarece ele diferă aproximativ. La prima vedere, ar putea părea că sunt făcute din plăci simple sau bușteni care tocmai au fost exploatate în pădurea apropiată. În multe moduri, aceste modele repetă stilul rustic al țării, deoarece acestea nu poartă o picătură de pretenție și lux.

Suprafețele scaunelor din lemn în stilul rustic nu sunt supuse măcinării. Există, de asemenea, cazuri în care materialul nu are o formă specifică deloc. Obiectivul principal al acestei direcții neobișnuite este demonstrarea deschisă a atingerilor de mobilier natural (noduri, crăpături sau inele de copac).

Direcții îndrăznețe

Luați în considerare unele dintre caracteristicile inerente în mobilier frivol și luxos:

 • Empire. Într-un astfel de interior costisitor se vor arăta scaune organice cu elemente decorative grele, finisaje de lux și suprafețe aurite.Adesea, cotierele scaunelor în acest design sunt decorate cu figuri mari sub formă de vulturi, lei și alte animale similare. Mobilierul ar trebui să fie fabricat exclusiv din lemn prețios, iar tapițeria constă din țesături scumpe și de înaltă calitate.
 • Baroc. Scaune în această direcție stilistică sunt lucrările reale ale artei mobilierului. Astăzi, cele mai de succes și modele de lux produc mărci din Italia. Scaunele în astfel de interioare au adesea un aspect masiv și robust, precum și o abundență de elemente decorative, care adesea acoperă complet întreaga structură.
 • Rococo. Acest stil bogat este destul de capricios, deoarece este imposibil să folosiți obiecte interioare cu linii corecte. Pentru astfel de ansambluri, trebuie să alegeți scaunele cele mai elegante și asimetrice. Este posibil să refuzați o sculptură în favoarea suprapunerilor de bronz sau a unui lac de culoare. În stilul rococo, predomină obiecte de tonuri pastelate, diluate cu aur.

antic

Pompos și scump este stilul antic. Pentru un astfel de interior, puteți alege scaune originale cu elemente decorative non-triviale, lovind ochiul.De exemplu, pot fi modele tridimensionale de relief, un crocodil pe spatele unui scaun, sau picioare realizate sub formă de picioare leu cu gheare. De regulă, interioarele antice au nuanțe luminoase, astfel încât scaunele ar trebui să fie alese pentru astfel de nuante sumbre. Oprindu-ți alegerea într-un stil atât de neobișnuit, trebuie avut în vedere că achiziționarea de mobilier pentru ea va costa o sumă ordonată.

japoneză

Descrierile scaunelor în stil japonez vă pot aminti de o altă destinație populară numită eco. În astfel de interioare sunt folosite obiecte discrete din lemn natural. În ceea ce privește scaunele japoneze, ele pot avea ambele picioare și pot face un design fără ele. De regulă, modelele în stil japonez sunt realizate în culori mai întunecate și mai dense. Într-un ansamblu cu mese joase din lemn de culori închise, elementele arata mai ales elegante si solide.

american

Aspectul mobilierului realizat în stil american este dificil de atribut unei anumite direcții, având un design destul de simplu, realizat în conformitate cu cerințele multor cumpărători.Scaunele americane pot fi vopsite în absolut orice culoare, totuși, specimenele de culoare alb-negru sau albastru închis se găsesc puțin mai des decât modelele ușoare, neutre sau pastelate. Cel mai adesea, astfel de obiecte de interior sunt amplasate în încăperi cu ornamente de zăpadă. Ca material principal în fabricarea de scaune americane cel mai adesea folosit lemn, furnir sau MDF.

Cum sa alegi?

Selectarea scaunelor pentru interior într-un anumit stil, este necesar să se acorde atenție următorilor parametri:

 • Material. Mobilierul din plastic ar trebui folosit doar ca o ultimă soluție. Structurile din lemn și structurile metalice sunt recunoscute pe bună dreptate ca cele mai înalte și durabile.
 • Calitatea construcției. Acordați atenție scaunului de montaj. Toate piesele trebuie să fie ținute cât mai sigur și mai strânse posibil. Orice scârțâie și eșec va indica o calitate slabă a produsului.
 • Aspect. Înainte de a cumpăra inspectați mobilierul. Suprafața sa trebuie să fie în stare perfectă (fără zgârieturi, chipsuri și alte defecte).
 • Stil. Desigur, scaunele ar trebui să fie ideale pentru stilul interior. Nu amestecați multe elemente incompatibile într-un ansamblu, altfel situația se va dovedi a fi ridicolă.

Pentru informații despre mese și scaune în diverse interioare, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor