Scaune vieneze: design interior

Frumoasele scaune vieneze sunt mobilier de lux care au trecut testul timpului și nu și-au pierdut relevanța. Ca și în primii ani după crearea sa, aceste specimene de lux sunt încă populare și împodobesc multe case și apartamente.

Caracteristici speciale

Scaunele vieneze au apărut cu aproape două sute de ani în urmă. Producția lor a fost inspirată de apariția noii tehnologii de prelucrare a lemnului. În această tehnică, lemnul a fost înmuiat în apă clocotită sau aburit folosind abur fierbinte. Acest lucru a permis mobilierului să se îndoaie și să obțină forma dorită. După acest tratament, a făcut sanie, bărci, butoaie și mobilier de lux.

Primul care a folosit această tehnică de prelucrare a mobilierului pentru a crea scaune frumoase a fost Michael Thonet.

Michael se îneacă cu fii

Câțiva ani mai târziu, el și-a deschis atelierul și a început să creeze mobilier în cantități mari. În acest proces, maestrul a continuat să experimenteze, îmbunătățind aspectul scaunului. De-a lungul timpului, una dintre expoziții a acordat atenție muncii lui Tonet, care ia permis să se mute la un nou nivel și să se stabilească în Viena (de aici numele produsului).

Cea mai faimoasă dintre lucrările sale a fost "scaunul 14", care este încă foarte popular printre fanii mobilierului clasic de înaltă calitate.

Principala caracteristică a scaunelor din Viena a fost un aspect atractiv și neobișnuit. În plus, ele se disting prin înaltă rezistență. Spre deosebire de multe produse care au fost făcute la vremea respectivă, scaunul vienez a constat din părți care nu erau lipite cu clei, ci cu șuruburi.

Când scaunele clasice vieneze au devenit foarte populare, designerul a diversificat gama. Douăzeci și doi de modele au fost completate de scaune balansoare, căști și alte produse din lemn. Mobilierul din Viena a devenit popular nu numai în case particulare, ci și în cafenele și hoteluri.

Acum puteți găsi mai mult de o mie de modele diferite care sunt minunate pentru proiectarea oricărei încăperi. Designul clasic cu picioarele curbate a inspirat numeroși producători de mobilier, iar modele similare sunt realizate de designeri polonezi, bieloruși și chiar europeni. Deși Polonia rămâne o țară producătoare mai puțin populară decât aceeași austriacă vieneză.

Scaunele moderne în stil vienez au multe avantaje. Principalele aspecte sunt aspectul, calitatea, prețul și reputația acestora.

Cu aspect și reputație, totul este destul de simplu. Fotolii vieneze sunt recunoscute și statute. Acesta este exact mobilierul care este capabil să "înnobileze" casa ta și să-l decoreze cu adevărat. Dacă luați un obiect vechi sau antic, atunci toți oaspeții dvs. vă vor aprecia gustul bun.

Acum merită să spun câteva cuvinte despre preț. Privind la acest mobilier de lux, se pare că nu-și permite prea mult. Dar, de fapt, datorită prețului accesibil al materialelor, scaunele gata făcute în stil vienez sunt ieftine. Desigur, costul final depinde întotdeauna de producător, dar, în general, aproape toți își pot permite să decoreze casa lor cu mobilier de lux.

Calitatea rămâne aproape neschimbată.La fel ca primele modele, coroanele moderne vieneze încearcă să facă cât mai puternice și mai potrivite posibil nu numai pentru decorarea casei, ci și pentru utilizarea activă în viața de zi cu zi.

materiale

Scaunele clasice vieneze au fost realizate exclusiv din lemn tratat corespunzător. Acum, varietatea de materiale folosite pentru a crea scaune confortabile a crescut. Cu toate acestea, este scaune de lemn care sunt încă considerate de cea mai înaltă calitate și elegant.

Lemnul este un material excelent care este extrem de durabil și atractiv în aspect. Datorită procesării de înaltă calitate, arborele arată elegant și poate rezista influenței schimbărilor bruște de temperatură.

O altă opțiune bună este scaunul de pe cadrul metalic. Baza metalică mărește rezistența acestor mobilier. În plus, aceste scaune se potrivesc mai bine într-un interior modern. Deci scaunul din metal este un compromis între clasic și modern.

desen

Cel mai popular model al scaunului vienez este produsul "No. 14". Alocarea mobilierului în cameră a fost o tradiție a lui Tonet.Numărul modelului 14 a apărut în 1859 și, înainte de începerea primului război mondial, a fost vândut de câteva milioane de ori. Se crede că un astfel de model poate rezista la chiar daune mecanice grave, iar dacă îl aruncați de la o înălțime mare, acesta nu va fi deteriorat.

Toate tipurile de scaune balansoare, de asemenea, arata elegant. Pentru mulți, scaunul balansoar, realizat din lemn de înaltă calitate și completat de spătar și scaun moale, este un simbol al confortului. În detrimentul unei baze solide și a unor alergători grațioși, aceste mobilier întotdeauna arată mai bine decât produsele concurenților.

Dar modelul scaunului din Viena cu cotiere este un plus convenabil pentru dormitor sau sufragerie. Alege dimensiunea potrivită, ia în considerare designul camerei și astfel de mobilier se va potrivi perfect în interiorul tău.

Culori și design

Pe lângă materialele și caracteristicile de design, există și o varietate de culori. Cu toate acestea, printre scaunele vieneze nu veți găsi copii colorate de mobilier luminos. Acestea sunt cel mai des produse în culori clasice. Cadrul scaunului din Viena, de regulă, este mai întunecat decât scaunul. Lemnul negru sau culoarea cafelei este cel mai des folosit.Tapițeria în stil vienez nu este de obicei foarte luminos, de obicei este albă sau bejă.

În ceea ce privește designul, scaunele vieneze se remarcă printre altele, cu un design foarte recunoscut, cu picioare curbate și un scaun rotund moale.

Acest lucru este valabil pentru antichitati originale, si pentru cele care sunt doar stilizate ca elemente antice. Apropo, dacă vă plac exact vechile scaune, care arată imediat că au supraviețuit mult și au servit mai mult de o singură generație, nu este necesar să cheltuiți bani mari pentru achiziționarea de antichități exclusive. Puteți să ridicați un scaun de vârstă calitativ sau chiar să-l stilizați cu propriile mâini.

Cum sa alegi?

Pentru a aprecia cu adevărat toate avantajele scaunelor vieneze, trebuie să ridicați un produs de calitate, nu falsul său ieftin. Veți învăța cum să faceți acest lucru acum.

Mai întâi de toate, acordați atenție calității. Pe suprafața scaunului, desigur, nu ar trebui să existe defecte și defecte vizuale.

Dacă cumpărați un produs în mobilier obișnuit, dar nu este online, atunci ar trebui să îl testați cu siguranță. Încercați să stați pe ea, verificând cât de confortabil sunteți.În plus, asigurați-vă că în fața dvs. un adevărat scaun vienez poate fi, de asemenea, cea mai ușoară cale - de ao ridica. Faptul este că un scaun autentic vienez este creat exclusiv din lemn natural de fag, care este foarte ușor. Deci chiar și un copil sau o fată fragilă poate ridica un astfel de scaun fără dificultăți.

Un bun scaun vienez este un mobilier din lemn natural.

Veți observa imediat că un astfel de produs arată mai scump și mai frumos decât falsurile ieftine. În plus, dacă lemnul a fost pretratat, atunci scaunul va dura mai mult. Apropo, expertii recomanda impreuna cu scaunele sa cumpere si sa aiba grija de produse pentru a le extinde durata de viata a mobilierului. Merită să cumpărați cele mai simple mijloace de îngrijire și lustruire a lemnului. Datorită utilizării lor, produsele vor arăta luxos și nobil timp îndelungat.

Un alt punct important care merită acordat atenției în alegerea mobilierului de calitate este costul acestuia.

Este evident că un adevărat scaun vienez nu poate costa prea ieftin, ceea ce înseamnă că cel mai probabil vă este oferit un fals.

Adevărat, puteți fi mulțumit de faptul că fagul, din care se fabrică scaune vieneze de înaltă calitate, costă mult mai puțin decât stejarul scump.

Pentru a păstra integritatea interiorului, este important să țineți cont exact de locul în care intenționați să instalați scaunul achiziționat. De exemplu, pentru camera de zi puteți alege un set elegant de scaune pentru mese. Și pentru grădiniță - scaune mai ușoare și mai simple, sau chiar scaune moi. Alege modele potrivite dintr-un număr mare de scaune în stil vienez, deoarece, datorită diversității gamei, nu va fi atât de greu să faci asta.

Exemple în interior

În cele din urmă, merită să vorbim despre un aspect atât de important precum utilizarea scaunelor din Viena în interior. Mulți oameni cred că astfel de scaune vor fi adecvate numai dacă aveți o cameră în stil clasic. Dar asta, desigur, nu este deloc cazul. Dacă aveți un gust bun, atunci este foarte posibil să instalați un astfel de scaun chiar și în cel mai modern apartament. Să analizăm câteva exemple pentru a înțelege totul în practică.

clasic

Să începem cu cele mai simple - cu clasicul. Scaune vieneze cu picioare îndoite rafinate și design frumos - acest lucru este perfect pentru orice interior clasic. Aici sunt cele mai potrivite modele de bază din lemn natural.Ele pot fi folosite în camera de zi, în dormitor și în biblioteca sau biroul de acasă, dacă aveți astfel de camere în casă.

baroc

Un alt stil în care este logic să se utilizeze scaunele vieneze este baroc. Pentru această direcție, după cum se știe, este important să existe o abundență de decor și un lux demonstrativ. Astfel de produse spectaculoase cu picioare curbate și scaune frumos decorate ar fi destul de potrivite într-un astfel de interior. Fotolii vieneze pot fi combinate cu dulapuri, mese de cafea și mese masive din lemn. Acest lucru va aduce chiar o picătură de lux în interiorul modern.

Provence

Utilizarea reală a acestor mobilier și stil Provence. Adevărul aici este cea mai potrivită opțiune pentru tapițerie, decorată cu o imprimare florală în culori pastelate. În combinație cu lemnul ușor, ele pun accentul pe luminozitatea și frumusețea interiorului dvs. și transmit perfect atmosfera provinciei franceze.

Direcții moderne

În stilul modern, minimalismul este mai relevant, ceea ce înseamnă că mobilierul din lemn masiv aici poate fi inutil. Dar puteți bate totul într-un mod interesant, de exemplu, pentru a pune câteva scaune lângă o masă minimalistă din lemn întunecat.Deci totul va fi în același timp și va fi combinat unul cu celălalt și nu va depăși domeniul stilurilor moderne.

Fotolii vieneze sunt elegante și frumoase. Mobilă a câștigat de mult o reputație bună, ceea ce înseamnă că nu vă puteți teama de dezamăgire. Alegeți mobilier de înaltă calitate și vă veți bucura cu siguranță de faptul că aveți în interior un lucru autentic și durabil care vă poate servi mai mult de un an.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de restaurarea scaunelor vieneze. Puteți afla cum se întâmplă acest lucru în acest videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor