Amestecuri de constructii Litokol: scopul si varietatea gamei

 Amestecuri de constructii Litokol: scopul si varietatea gamei

În prezent, este imposibil să vă imaginați reparația la domiciliu fără amestecuri de construcții speciale. Acestea pot fi proiectate pentru o varietate de reparații. Este important de menționat că astfel de compoziții facilitează instalarea. Este utilă elaborarea produselor Litokol.

Caracteristici speciale

Italia este una dintre cele mai mari țări de mixuri de construcții. Aici se află faimoasa uzină din Litokol, care produce soluții similare. Potrivit majorității experților, produsele acestei companii pot fi considerate pe bună dreptate calitatea și fiabilitatea.Astăzi, această companie produce și comercializează mortare pentru diferite scopuri de construcție: pentru lipire, amorsare, hidroizolare și injecție.

În plus, produsele Litokol sunt cel mai adesea folosite pentru nivelarea diferitelor acoperiri (pardoseli, pereți, plafoane). Prin urmare, astfel de amestecuri pot fi numite în mod sigur universal.

Trebuie remarcat faptul că mortarele Litokol se pot lăuda cu unele caracteristici pozitive.

 • Perioada de valabilitate ridicată. Aceste soluții de construcție pot fi stocate de mulți ani și, în același timp, nu își vor pierde deloc proprietățile benefice.
 • Ușor de utilizat. Amestecurile Litokol nu necesită o tehnologie specială de reproducere și de aplicare, astfel încât orice persoană să poată utiliza cu ușurință asemenea compoziții pe cont propriu.
 • Protecția mediului. Aceste soluții sunt fabricate din substanțe absolut sigure, confirmate oficial de certificate.
 • Stabilitate ridicată la influențe externe. Componentele de construcție Litokol se caracterizează printr-o rezistență excelentă la umiditate, precum și rezistență chimică și mecanică.
 • Indicator de înaltă performanță. Soluțiile acestui producător vă permit să creșteți productivitatea aproape înde două ori.
 • Preț rezonabil. Achiziționarea unui astfel de mix de clădiri va fi accesibilă pentru orice cumpărător.

Dar, în ciuda unei astfel de liste de avantaje destul de mari, Produsele de construcție Litokol au, de asemenea, anumite caracteristici negative.

 • Nu poate fi aplicat pe metal și plastic. Până la urmă, acest amestec în contact cu astfel de suprafețe poate contribui la distrugerea lor.
 • Nu poate fi folosit pentru impermeabilizarea materialelor neporoase. Când se aplică pe astfel de suprafețe, formulările Litokol nu vor putea oferi o bună protecție împotriva apei, este mai bine să le folosiți exclusiv pentru substraturi poroase.
 • Nu pot fi adăugate alte elemente de construcție. Când se prepară soluția dorită Litokol, nu merită adăugate ingrediente suplimentare (ciment, var), altfel va pierde pur și simplu proprietățile și caracteristicile sale utile.

specie

În prezent, fabrica Litokol produce diferite tipuri de amestecuri de clădiri.

 • Astăzi, proba Aquamaster este o soluție destul de comună. Poate fi folosit atât pentru exterior, cât și pentru interior. Acest model este un impermeabilizator elastic dintr-o singură componentă, care se face pe baza dispersiei în apă a diferitelor rășini sintetice.Trebuie notat faptul că Litokol Aquamaster se usucă destul de repede după aplicarea în avion, ceea ce simplifică foarte mult lucrările de instalare. Suprafețele acoperite cu un astfel de amestec de construcție nu trebuie tratate în continuare cu grund și alte soluții. În plus, această probă se poate lăuda în condiții de siguranță cu cel mai scăzut nivel de emisii de substanțe volatile de orice fel.
 • Un alt model popular al acestui amestec este eșantionul. Hidroflex. Este o pastă unică fără solvenți. În fabricarea unei astfel de compoziții s-au folosit rășini sintetice și diverse materiale de umplutură inerte. Adesea, aceste amestecuri de clădiri se utilizează la montarea plăcilor de perete, a podelei autonivelante, precum și pentru hidroizolarea șapei de ciment, a ipsosului.
 • Următorul eșantion este Litocare matt. Are formă de impregnare protectoare, care se face pe baza unui solvent special. De regulă, această compoziție este utilizată în cazul în care este necesară o creștere semnificativă a culorii ceramicii sau a pietrei naturale. De obicei, un astfel de amestec este utilizat pentru îmbinarea și protejarea suprafeței de pete.
 • Modelul comun poate fi numit compoziție Idrostuk-m. Acesta vine sub forma unui aditiv special de latex. Cel mai adesea se utilizează la îmbinare. Trebuie remarcat faptul că astfel de amestecuri pot crește semnificativ rezistența materialului la absorbția apei, rezistența la frig, nivelul de aderență.
 • Și, de asemenea, destul de des se utilizează un amestec în construcții. Litostrip. Acest model este produs sub forma unui gel transparent. Acest remover este folosit în principal pentru a curăța diferite suprafețe de pete și dungi. Este destul de ușor de aplicat învelișului și se usucă rapid, astfel încât toată lumea să poată lucra cu acesta.

Primerii

Printre diferitele mostre Litokol se numără un număr considerabil de primeri diferiți.

 • Cel mai popular tip este mortarul. grund. Este reprezentată de o compoziție epoxidică bicomponentă. Poate fi folosit pentru beton dens, pereți care poartă, pereți despărțitori, tencuială de șapă, șape de anhidrit.
 • structură Litocontact Este, de asemenea, un primer. Are aspectul unei soluții adezive realizate pe bază acrilică. Este folosit, de regulă, pentru munca internă.Poate fi aplicat pe orice suprafață din beton sau mozaic.

Componente autonivelante

Printre produsele Litokol se găsește și un amestec special de auto-nivelare. Una dintre ele este compoziția Litoliv S10 Express. Este produs sub formă de materie uscată, realizată pe bază de materiale de umplutură minerale obligatorii.

Înainte de a aplica acest cadru, asigurați-vă că diluați-l cu apă și apoi aplicați cu o spatulă convențională. O astfel de compoziție poate fi utilizată pentru alinierea suprafețelor orizontale în aproape orice cameră. Dar merită să ne amintim că materialul este supus contactului direct cu apa, nu poate fi aplicat.

Litoliv S10 Express este perfect pentru șape de ciment-nisip, fundații din beton, plăci ceramice, diferite tipuri de podele.

chit

În prezent, compania Litokol produce un număr destul de mare de amestecuri pentru chit.

 • Unul dintre ele este modelul Litofinish fasad. Este realizat pe bază de ciment alb cu aditivi polimeri și materiale de umplere speciale. Este important de observat că această compoziție are o rezistență mai mare la îngheț și rezistență la umiditate.
 • Un alt chit este un amestec Litogips Finish. Se face pe bază de ghips aspirant, umpluturi inerte și aditivi organici specifici. Acest produs are un grad ridicat de plasticitate, un nivel ridicat de aderență și o rezistență excelentă la deteriorarea mecanică după uscare.

Compoziții de ipsos

Printre amestecurile de ipsos se pot remarca unele dintre cele mai populare.

 • Amestec de Litokol CR30 poate fi numit pe bună dreptate unul dintre cele mai comune fundații de tencuială printre consumatori. Înainte de aplicare directă la suprafață, aceasta trebuie diluată cu apă, astfel încât să se obțină o compoziție uniformă din material plastic. O astfel de soluție va avea o aderență ridicată, o rezistență bună la deteriorarea mecanică.
 • structură Litotherm Grafica Sil Este, de asemenea, o bază de tencuială. Are aspectul unui amestec de polimeri siliconici cu efect decorativ special "gândac de coajă". Cel mai adesea se utilizează pentru finisarea finisării suprafețelor tencuite. Trebuie spus că acest model are o capacitate specială de respingere a apei, o rezistență ridicată la crăpare, o bună protecție împotriva mucegaiului și a mucegaiului.

Amestecuri de hidroizolare

Până în prezent, acest producător produce un număr destul de mare de compoziții diferite pentru impermeabilizare.

 • Coverflex este sigur să numiți una dintre aceste soluții. Faceți acest amestec pe baza cimentului convențional. Are un grad ridicat de elasticitate, rezistență totală la apă, rezistență excelentă la substanțe chimice și deteriorări mecanice.
 • Compoziția de hidroizolare este un model Litobloc Aqua. Acest amestec are forma unei suspensii de ciment rapid de cimentare, care se face pe baza de ciment. Se caracterizează prin rate ridicate de rezistență la îngheț, rezistență la umiditate. Această compoziție de clădiri nu provoacă coroziunea structurilor metalice, nu necesită pre-tratare cu un grund și nu își pierde în nici un fel rezistența în timpul funcționării.

Domeniul de aplicare

 • Momentan, mortarele Litokol sunt utilizate pe scară largă. în diverse lucrări de instalare. Deci, destul de des se utilizează în alinierea diferitelor acoperiri (plăci de nivelare, pereți, podele). Cu ajutorul unor astfel de soluții, fiecare persoană fără efort va fi în măsură să organizeze corect și uniform toate detaliile și să facă designul frumos și elegant. Astfel de compoziții includ un amestec de Litoliv S10 Express.
 • De asemenea, de multe ori aceste amestecuri de construcție iau ca material pentru impermeabilizare. În special, acești compuși sunt necesari atunci când echipăm saune, băi și bazine de înot. Dacă intenționați să acoperiți suprafața cu plăci sau plăci din cauciuc, va trebui să faceți o impregnare hidrofugă pentru rosturile intermediare sau să aplicați o bandă specială de impermeabilizare. O probă de Litoblock Aqua poate fi atribuită unor astfel de amestecuri.
 • Componentele de construcție Litokol sunt utilizate ca mijloc de îndepărtare a petelor și a petelor. La urma urmei, nu toate detergenții pot curăța suprafața de poluare gravă. Apoi, puteți utiliza astfel de amestecuri, care formează un strat special de protecție pe material, nu permite murdăria să se așeze pe structură. Aceste soluții includ Litocare Matt.

Caracteristici de utilizare

Trebuie spus că mortarul Litokol este destul de ușor de utilizat. În plus, în același set cu compoziția, de regulă, sunt instrucțiuni detaliate de utilizare. Majoritatea specialiștilor, înainte de aplicarea directă la suprafața soluției, se recomandă să fie curățați cu atenție de praf și alte resturi. Cu toate acestea, pentru anumite materiale, o astfel de procedură ar trebui să fie efectuată cu ajutorul detergenților speciali. Deci, există un detergent special pentru porțelan, ceramică, metal.

Apoi, este necesar să se dilueze amestecul cu apă. Proporțiile în care se face acest lucru sunt aproape întotdeauna indicate în instrucțiunile de utilizare. Este important să nu uităm că pentru fiecare model specific există un raport de componente. Când se amestecă toate ingredientele, masa rezultată trebuie agitată până devine omogenă și vâscoasă. După prepararea amestecului, acesta poate fi aplicat pe suprafața structurii. Acest lucru se poate face cu ajutorul diferitelor dispozitive.

Dacă doriți să lipiți cusăturile dintre părțile individuale, atunci ar trebui să utilizați un burete de celuloză pentru pastă de epoxid. Apoi, ar trebui să așteptați până când baza este complet uscată și continuați până la finisare, dacă este necesar.

opinii

   În prezent, pe Internet puteți vedea un număr considerabil de comentarii despre produsele companiei italiene Litokol. Deci, mulți utilizatori notează aspectul frumos al multor amestecuri decorative ale acestui producător. Unii oameni i-au lăsat chiar ca pe un strat de acoperire. De asemenea, potrivit multor consumatori, amestecurile uscate Litokol se disting printr-un nivel ridicat de calitate și rezistență. Ei vor putea sluji de mai mulți ani.

   Un număr mare de cumpărători au avut un preț remarcabil și accesibil pentru astfel de bunuri. Unele recenzii din stânga ale amestecurilor de impermeabilizare bune.

   Potrivit utilizatorilor, acestea pot fi folosite chiar și în încăperi cu un grad ridicat de umiditate. Și există și consumatori care au vorbit despre un indice ridicat de rezistență la îngheț. La urma urmei, compozițiile pot rezista cu ușurință chiar și la fluctuațiile de temperatură semnificative.

   Descrierea și proprietățile amestecurilor de clădiri LITOKOL - în următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor