Vetonit: descrierea și caracteristicile produselor

 Vetonit: descrierea și caracteristicile produselor

Până în prezent, una dintre cele mai populare materiale de construcție sunt diferite amestecuri uscate. Ele sunt ușor de utilizat, sunt fiabile și ieftine. Cu toate acestea, astfel de cuvinte nu pot descrie întreaga gamă de pe piață. Pentru a nu achiziționa bunuri de o calitate necorespunzătoare, este necesar să se acorde prioritate produselor fabricate de producători, care este Vetonit de drept.

Caracteristici speciale

Compania produce amestecuri de pudre de construcții, care sunt utilizate pe scară largă în decorarea și construcția. Cele mai populare sunt chiturile și șapcile de finisare ale acestui brand, precum și adezivul pentru faianță. În țara noastră există o ramură a grupului internațional de firme Saint-Gobain numit Weber-Vetonitcare reprezintă amestecuri uscate ale mărcii Vetonit pe piața internă.

Spălajurile, tencuielile și podelele autonivelante produse de Vetonit sunt cele mai solicitate.

Lucrări de găurire

Amestecul este utilizat într-o etapă de finisare a alinierii diferitelor suprafețe. Calitatea și o imagine generală a lucrărilor terminate depind de corectitudinea desenului. Chitantul Vetonit este conceput pentru a umple crăpăturile și crăpăturile și pentru a crea o suprafață ideală după lucrul major.

În funcție de compoziție, există trei tipuri de astfel de amestecuri: gips, polimer și ciment. Ele pot fi aplicate atât pe beton obișnuit sau pe cărămidă, pe gips-carton și chiar pe pereți vopsite, atât în ​​interiorul cât și în exteriorul încăperii. Și pe chitul în sine este permis să se aplice orice acoperiri decorative - gresie, tapet, diferite vopsele și tencuieli decorative.

Avantajele produselor marca Vetonit sunt universalitatea și prietenia cu mediul înconjurător a chitului. Creat din componente care sunt sigure atât pentru natură, cât și pentru oameni, poate fi chiar folosit pentru a termina piscina interioară.Particulele de pulbere ale unui astfel de amestec sunt atât de mici încât stratul fin de chit are o netezime aproape oglindă. Este rezistent la fenomene meteorologice agresive sub formă de îngheț sau grindină, prin urmare este adecvat pentru decorarea fațadelor și poate fi aplicat chiar și la temperaturi sub zero.

Pe lângă proprietățile decorative, Vetonit mărește izolația camerei și îmbunătățește absorbția de zgomot a suprafețelor.

ghips

Pe piețele interne există mai multe tipuri de tencuială uscată de la compania Vetonit, care sunt livrate atât din străinătate, de exemplu în amestecurile finlandeze, cât și în fabricile rusești. De regulă, acestea sunt amestecuri de ciment cu nisip sau calcar și componente suplimentare în compoziție sub formă de diferite microfibre.

Cumpărătorii pot alege una dintre amestecurile universale potrivite pentru majoritatea bazelor sau o compoziție specială pentru decorare. Astfel, tencuielile decorative pot fi aplicate pe suprafața tratată cu compoziția obișnuită și pot crea un model de relief cu ajutorul lor.

Unul dintre avantajele unui amestec uscat al mărcii Vetonit este posibilitatea aplicării pe aproape orice suprafață, de la beton și cărămidă la ceramică și gips. Finisarea ulterioară este posibilă și cu cele mai cunoscute acoperiri - tapet, plăci, plăci decorative și plăci decorative din sticlă. Tencuiala este rezistentă la apă și nu este susceptibilă la deformare în frig, ceea ce îi permite să fie utilizat pentru decorarea exterioară a fațadelor și încăperilor cu umiditate ridicată. Este perfect aderent la majoritatea suprafețelor și se întărește fără contracție.

Podele autonivelante

Amestecuri autonivelante Vetonit, folosit ca șapă, permite o singură trecere pentru a crea o grosime ideală pentru autopurificarea podelei de la 1 la 250 mm. Soluția este potrivită pentru reparația și decorarea atât a încăperilor rezidențiale și birourilor noi, cât și a clădirilor cu o durată lungă de viață.

Avantajul brandului este o rezistență mare la compresiune, care permite acoperirea să reziste la sarcini semnificative. Ratificarea internă suplimentară va consolida în continuare această cifră. Podelele autonivelante pot fi acoperite chiar și cu materiale de finisare foarte subțiri sau lipsite fără finisare, deoarece au o suprafață netedă și nu necesită lustruire.

Amestecul câștigă rapid puterea, ceea ce implică abilitatea de a merge pe un astfel de podea în două până la trei ore de la așezare.Poate fi turnat chiar și pe partea de sus a lemnului sau a ceramicii datorită prezenței în compoziția polimerilor speciali.

Vetonit podea vrac poate fi umezită și rezistentă la căldură, precum și o suprafață rezistentă la zgomot.

Specificații tehnice

 • Chitanța este disponibil sub formă de pulbere uscată, ambalată în 5, 20 sau 25 de kilograme. Pungile cu trei straturi acționează ca un container, stratul mijlociu din care este fabricat din polietilenă, iar straturile exterioare și interioare sunt realizate din hârtie. De asemenea, este posibil să se elibereze sub formă de pastă în tăvi de plastic de 10-12 litri.
 • Liantul poate fi unul dintre următoarele: calcar, ghips, clei sau ciment. Nuanța stratului finit corespunde culorii amestecului însuși sub o formă uscată. Poate fi cu o predominanță de pigment alb, gri sau galben.
 • Amestecul este fracțiune mică, mărimea granulelor de pulbere este de 0,3-0,5 mm într-un amestec uscat și nu mai mare de 0,06 mm într-o pastă.
 • Temperatura aerului atunci când se lucrează cu amestecul trebuie să fie cuprinsă între +5 și +25 pentru compozițiile convenționale și cel puțin -10 grade pentru rezistența specială la frig.
 • Pentru 1 metru pătrat vor fi necesare 1,2-1,4 kg de amestec uscat pentru a crea un strat de acoperire cu o grosime de 1 mm. Umplerea îmbinărilor este mai economică, aveți nevoie de numai 100-200 grame pe 1 m2 de suprafață. La 1 kg de amestec vor fi necesare aproximativ 300-350 ml de apă.
 • Diluantul diluat trebuie folosit în interval de 1,5-2 ore. Dacă compoziția are polimeri, atunci timpul crește până la 12-24 ore. Re-diluarea amestecului înghețat nu este recomandată. Chitul aplicat se rigidizează în 3 ore, se usucă complet și se pregătește pentru o prelucrare ulterioară în nu mai puțin de o zi.

Într-o singură trecere, se recomandă aplicarea unui strat cu o grosime de cel mult 1 mm. Coeficientul de aderență al compoziției este 0,9-1 MPa, iar încărcătura mecanică, pe care o poate rezista în formă finită, este de aproximativ 10 MPa. Într-o încăpere uscată cu o umiditate mai mică de 60%, chitul Vetonit este depozitat timp de 12-18 luni, sub rezerva integrității ambalajului din fabrică.

Caracteristicile tehnice ale tencuielui Vetonit sunt în multe privințe similare cu caracteristicile chitului.

 • Tencuiala este de asemenea ambalată în saci de hârtie de 5, 20 și 25 de kilograme. Tipurile decorative de soluție pot fi vândute în tăvi de plastic de 15 kg.
 • Cimentul acționează ca liant, datorită căruia culoarea finisajului este obținută cu o nuanță gri.
 • Dimensiunea fracțiunii de materie uscată nu este mai mare de 1 mm pentru tencuiala simplă și de la 1,5 până la 4 mm pentru decorative.
 • Soluția este aplicată la temperaturi ale aerului de la +5 la +30 grade folosind tencuiala convențională. Când cumpărați un amestec special rezistent la frig, temperatura poate scădea la -10 grade.
 • Pentru aplicarea unui strat de 1 mm pe o suprafață de 1 metru pătrat, este necesar să se ia de la 1,2 până la 2,4 kg de pulbere uscată. Consumul de apă pe 1 kg de praf de tencuială variază între 200 și 300 ml, în funcție de recomandările de pe ambalaj.
 • Este necesar să se utilizeze tencuială în 2-3 ore și unul dintre straturile sale de 2-10 mm grosime se usucă complet în 2 zile.
 • Coeficientul de aderență cu betonul este de 0,5 MPa, iar încărcătura pe care stratul de acoperire o poate rezista este de 6-8 MPa.
 • Tencuiala Vetonit păstrată pe tot parcursul anului, sub rezerva integrității ambalajului din fabrică.

Parametrii tehnici ai amestecului autonivelant pentru a fi așezați pe podea diferă foarte puțin de alte amestecuri.

 • Vetonit pentru podele vrac este disponibil în saci mari de hârtie de 5 și 25 de kilograme.
 • Stratul intermediar al ambalajului, ca cel al chitului, este din polietilenă.
 • Binder este un ciment special care provoacă o nuanță gri a stratului finit.
 • Particulele de pulberi cu dimensiuni cuprinse între 0,6 mm și 3 mm permit grosimea stratului finit de la 1 mm la 250 mm.
 • Consumul unui amestec uscat atunci când este aplicat într-un strat de 1 mm este de 1,4-1,8 kg pe metru pătrat. Pentru prepararea tencuielii pentru 1 kg de pulbere uscată aveți nevoie de 200-300 ml de apă.
 • Temperatura permisă pentru lucrul cu amestecul este de la + 10 la + 25 grade.
 • Soluția preparată trebuie aplicată imediat pe suprafață, deoarece începe să se întărească după 15-20 de minute. Timpul total de uscare este de 2-3 ore, iar la o ora dupa aplicarea pe podea este deja posibil sa se plimbe pe podea.
 • Este posibila contractia solutiei intarite cu 0,5 mm / m.
 • Coeficientul de aderență al compoziției cu betonul este de 1 MPa, iar sarcina admisă pe suprafață este de până la 30 MPa.
 • Containerul neacoperit vă permite să salvați tencuiala timp de 6-12 luni într-un loc uscat.

specie

În funcție de scop, chitul poate fi:

 • nivelare, care se impune pe beton sau tencuială înainte de finisajul decorativ ulterior;
 • pentru cusături;
 • pentru o suprafata care a fost deja pictata.

Fiecare dintre aceste tipuri de chituri este reprezentat de marca comercială Vetonit sub numele și prețul acesteia.

 • "Finish-LR +" și "Finish-KR" utilizate pentru a lucra în zone uscate și utilizate pentru pereți și plafoane. Costul mediu al unui pachet de astfel de amestec este de la 650 la 700 de ruble.
 • Super finisaje "Finish-KR", "JS Plus" și "LR-pastă" conceput pentru a da o netezime perfectă în faza finală a lucrărilor de finisare și chit "Siloite gyproc JS" concepute exclusiv pentru îmbinarea îmbinărilor din plăci de ghips.
 • Pentru a lucra în încăperi cu umiditate ridicată este perfectă "Finish VH" prețul de 600-650 ruble pe pachet.
 • Și pentru fațadele ar trebui să aleagă un amestec "Rend Facade" pentru 450 de ruble.

În funcție de tipul de tencuială este necesar în următoarele cazuri:

 • alinierea completă a plafoanelor și a pereților;
 • alinierea anumitor suprafețe pentru lucrările ulterioare de finisare;
 • aplicând un strat de tencuială decorativ pentru vopsirea în interiorul și în exteriorul încăperii.

Cimentul pe bază de ciment cu marcajul "TT" și "TTT" a crescut rezistența la îngheț și rezistența la umiditatecare vă permite să o utilizați pentru activități în aer liber. Costul unui pachet de astfel de amestecuri variază între 350 și 400 de ruble. De asemenea, ca tencuială de fațadă poate fi utilizat amestecul de ciment "Stuk cement", care poate fi aplicat cu un strat de până la 5 cm. Compoziția de ciment de var din gips-ul marca 414 include microfibre speciale, care măresc coeficientul de rezistență și aderență.

Tipuri decorative de ipsos min 1.5 Z, min 2.0 Z și min 2.0 R vă permit să creați efectul "blană de blană" și "gândac de coajă" și vândute la prețuri cuprinse între 1600 și 2000 de ruble pe pachet de 25 de kilograme. Tencuiala texturate cu un marcaj minim de 1,5 ani permite finisarea lucrărilor la o temperatură de -10 grade.

Scopul principal al sapelor de auto-nivelare sunt:

 • crearea sistemului de "căldură";
 • crearea de pardoseli pe balcoane și terase neîncălzite;
 • crearea de șape pentru acoperirea decorativă ulterioară;
 • alinierea suprafețelor aspre de beton sau ciment.

  Există multe soiuri de podeaua autonivelantă Vetonit.

  • Acest lucru și mărcile uzuale 4150 și 4350 în gama de prețuri de la 550 la 1000 de ruble, și un amestec de 4601 pentru spații industriale.
  • Amestecurile universale autonivelante 3000, 3100 și 4000 pot fi utilizate atât pentru lucrările de interior cât și pentru finisarea balcoanelor și terenurilor deschise.
  • Nivelul rapid și 4100 de viteză uscată rapid sunt de 3 până la 60 mm grosime și sunt utilizate pe bază simplă.
  • . Opțiunile mai ieftine sunt 5700 și 6000. Primul amestec de auto-nivelare costă aproximativ 300 de ruble, iar podeaua autonivelantă Vetonit 6000, care se întărește timp de 3 ore, se ridică la 375-385 ruble / pachet de 25 kg.

  Pe lângă produsele de mai sus, pe piața internă sunt prezentate și diverse amestecuri adezive. Gama de prețuri pentru adezivul companiei Vetonit variază de la 200 la 1000 de ruble, în funcție de destinație.

  • De exemplu, amestecul de lipici "Profi Plus" este vândut pentru lucrul cu gresie din porțelan, "Mramor" pentru lucrul cu dale de lumină și "termo S100", care este un material versatil.
  • Toate acestea sunt utilizate pentru lucrările de interior, iar pentru a lipi materialele de construcție în aer liber, merită să alegeți un "Easy fix" sau "Ultra fix".
  • Pentru finisarea fatadei, puteți cumpăra un amestec adeziv al mărcii "Ultra fix winter", iar pentru a lucra în încăperi cu umiditate ridicată, lipiciul uscat Optima este perfect.
  • Există mărci de amestec adeziv cu o aplicare destul de îngustă, de exemplu, Vetonit MW este utilizat numai pentru îmbinarea plăcilor din vată minerală.

  Vetonit produce, de asemenea, amestecuri pentru cărămidă și piatră, amorsare și injecții, și chiar amestecuri de aragaz care rezistă la temperaturi ridicate și sunt folosite pentru a construi șemineuri și sobe. Vopseaua de ciment colorat este perfectă pentru finisarea îmbinărilor de diferite dimensiuni, iar pentru camerele cu diferențe mari de temperatură merită să cumpărați compuși epoxidici bicomponenți. Pe rafturi găsiți tot felul de grunduri, vopsele, impregnări și antiseptice. A fabricat așa-numitul "beton uscat" pentru a completa formularul.

  Domeniul de aplicare

  În funcție de tipul de amestec uscat, indiferent dacă este vorba de chit, tencuială sau podele autonivelante, domeniul său de aplicare poate varia semnificativ.Un tip poate fi pereți de chituri numai în camere uscate, iar celălalt - în umed. Există atât amestecuri rezistente la frig, cât și amestecuri care necesită o temperatură mai mare de 5 grade cu care să lucrați.

  Există un adeziv special pentru granit, pentru plăci de pardoseli și pereți, pentru gips-carton și chiar pentru lucrări de fațadă. Există masticuri speciale pentru instalarea impermeabilizării elastice.

  Toate amestecurile uscate Vetonit trebuie aplicate pe suprafețele pregătite anterior, din care a fost îndepărtată vechea finisare. Cel mai bine este să diluați astfel de amestecuri cu apă caldă, pe baza instrucțiunilor de pe ambalaj. Puteți amesteca soluția mecanic sau pur și simplu cu mâinile, după care trebuie să lăsați soluția să stea timp de 10 minute.

  Nu este necesar să se dilueze imediat un volum mare de soluție, astfel încât, în procesul de lucru, reziduul să nu se îngroșeze și să nu-și piardă proprietățile.

  Cum sa alegi?

  O garanție a unui rezultat excelent chiar și al unui produs de înaltă calitate, cum este Vetonit, este corectitudinea selecției amestecului la una sau la altă condiție. De exemplu, pentru camerele umede merită să alegeți amestecuri pe bază de ciment, iar pentru camerele uscate pot fi utilizate toate tipurile de amestecuri.Soluțiile de ipsos pentru lucrările de interior nu își vor păstra proprietățile la finisarea fațadei, iar tencuiala de fațadă nu va arăta prea plăcut din punct de vedere estetic într-un apartament rezidențial.

  Nu depășiți grosimea de acoperire maximă permisă, deoarece aceasta va duce la deformarea parțială sau completă a stratului de acoperire.

  Putty este cel mai bine ales în funcție de suprafața de lucru pentru o aderență mai mare a materialelor. Deci, cel mai bine este să plasați un amestec destinat să lucrați cu beton pe beton și o cărămidă cu cărămidă pe o cărămidă.

  De asemenea, este necesar să se țină seama de scopul exact al amestecului. De exemplu, un șapon autonivelant, care se presupune că va fi aplicat finisajului ulterior, nu trebuie așezat ca o acoperire de pardoseală și invers. Ar trebui să acordați atenție și temperaturii la care este permisă lucrul cu una sau cu alta compoziție.

  Produsele Vetonit sunt ușor de recunoscut de pungi galbene sau albe cu sigla producătorului și cu numele produsului pe partea neagră a barei din stânga. Partea de culoare a acestei bare conține informații despre marca de mărfuri.

  Sfaturi și trucuri

  În general, lucrul cu amestecuri uscate de construcții Vetonit realizat prin același algoritm ca și lucrul cu amestecuri ale altor producători. Instrucțiunile pentru crearea unei soluții sunt întotdeauna indicate pe ambalajul producătorului și reprezintă cea mai bună opțiune pentru pregătirea acesteia.

  • Chitul acestui brand poate fi aplicat pe suprafața de lucru fie cu ajutorul unor mecanisme și instalații speciale, fie manual, folosind o regulă și o spatulă.
  • Suprafața trebuie pregătită - curățată de finisaje vechi, murdărie și praf. Trebuie să fie uscat, fără ulei sau grăsime și suficient de dur.
  • În încăperea în care există o finisare, nu ar trebui să existe curenți, deci este mai bine să închideți ferestrele și ușile.
  • Amestecul nu are vapori dăunători sau miros puternic, astfel încât lucrul chiar și într-o zonă complet închisă nu va cauza o deteriorare a bunăstării.

  Pentru a pregăti amestecul conform instrucțiunilor de pe ambalaj, este recomandabil să alegeți recipientele din plastic. Apa în care pulberea este turnată treptat trebuie să fie la temperatura camerei de 20 până la 25 de grade. Nu este necesară schimbarea secvenței și turnarea apei în pulbere, deoarece acest lucru poate duce la un amestec prea lichid și nu mai este suficientă pulbere pentru a corecta eroarea.

  Soluția rezultată trebuie amestecată bine cu un burghiu cu o duza specială sau un mixer timp de 5 minute și se dau 5-10 minute doar pentru a se infuza. După aceea, soluția este din nou amestecată și setată să funcționeze.

  Fiecare strat de chit trebuie lăsat să se usuce complet înainte de a continua aplicarea următoarei. Timpul necesar pentru uscare poate varia de la câteva ore până la o zi, în funcție de marcă. Suprafața finisată este, de obicei, măcinată cu șmirghel cu granulație fină și curățată de praf.

  Tencuială din tencuială

  • În timpul lucrărilor cu tencuială suprafața curățată de praf, o acoperire veche și murdărie, dacă este necesar în plus, este întărită cu o rețea specială. Grăsimile și grăsimile sunt îndepărtate, neregularitățile sunt chituri. Dacă suprafața peretelui sau tavanului este betonată, înainte de tencuială este necesară aplicarea unui grund în două straturi, astfel încât betonul să nu atragă umezeală din soluția aplicată.
  • Pulberea uscată se adaugă la apă caldă (20-25 grade) și se agită cu un burghiu sau mixer. Pentru a crește coeficientul de aderență al tencuielii, 10% din apa din soluție poate fi înlocuită cu un primer lichid. Se amestecă tencuiala până când toate bucățile dispar.Pentru a insista asupra unei astfel de soluții nu este necesară, altfel va începe imediat să se întărească. În procesul de lucru cu tencuială, nu adăugați apă la soluție, trebuie amestecată fără adăugarea de lichid.

  Pentru a acoperi în mod corespunzător fațada clădirii cu tencuială, este necesară acoperirea suprafeței cu un material opac după aplicare, pentru a fi protejată de precipitații și de ultraviolete în timpul zilei. Grunduirea și vopsirea pereților finisați se pot face după 72 de ore de la finalizarea lucrării.

  Podele autonivelante

  • Este de dorit să-l utilizați în spații închise, ferestrele și ușile ar trebui să fie bine acoperite pentru a evita scurgerile. Temperatura camerei trebuie să fie între + 10 - +25 grade timp de cel puțin o săptămână. Baza pentru o astfel de soluție trebuie curățată și uscată. În cazul în care betonul este proaspăt, trebuie să "stea" timp de 2-3 luni. Toate materialele de peeling trebuie curățate, toate locurile de eventuale scurgeri trebuie atent sigilate.
  • Suprafața pregătită este tratată cel mai bine cu un primer de aceeași marcă. Dacă podeaua este aplicată în mai multe straturi, fiecare dintre ele este pregătită după uscare. Acest tratament va evita bulele de aer în interiorul soluției congelate șiva îmbunătăți aderența podelei autonivelante cu baza. Prepararea unei soluții într-un recipient din plastic sau într-un container special de silicon. Pulberea uscată este turnată în apă caldă și agitată cu un burghiu sau mixer.
  • Soluția pregătită nu trebuie lăsată să "insiste", trebuie să o utilizați imediat. Umplerea se face manual sau cu ajutorul unor instalații speciale în benzi separate cu lățimea de la 30 la 50 de centimetri, începând de la colț. Se toarnă pe baza soluției este egalizată cu o spatulă metalică. Pentru a elibera bule aleatoare de aer din soluție, puteți roti o rolă de ac peste suprafața necorespunzătoare.

  Nu puteți face pauze atunci când vărsați o parte a podelei. Dacă suprafața camerei este atât de mare încât este imposibil să procesați întreaga suprafață la un moment dat, atunci ar trebui să fie împărțită în secțiuni separate folosind sisteme de siguranță speciale și să efectueze lucrările succesiv.

  Potrivit recenziilor unor cumpărători reali, produsele mărcii Vetonit cu un preț destul de accesibil sunt superioare în calitate multor analogi de pe piața internă. Amestecurile uscate vă permit să rezolvați repede și cu ușurință problemele legate de reparații și construcții în apartamente private mici, precum și în imobile mari și depozite industriale.

  Gama de produse este atât de largă încât puteți alege materialul pentru a lucra în toate condițiile meteorologice, cu orice element de bază și de decorare. Ușurința utilizării amestecurilor Vetonit vă permite să lucrați cu ei, nu numai pentru profesioniști, ci și pentru cei care se angajează mai întâi să facă reparații în propria casă.

  În următorul videoclip, Vetonit prezintă o soluție completă pentru un perete perfect în camera de zi sau în dormitor.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor