Lămpi de masă pentru copii

Copilul își petrece mult timp în grădiniță, așa că trebuie să creați iluminatul potrivit acolo. Majoritatea designerilor încearcă să se îndepărteze de iluminatul tradițional, oferind alternative originale și neobișnuite. O alegere excelentă sunt lămpile de masă pentru copii.

avantaje

Becurile din grădiniță au multe avantaje:

 • Asigurați gradul necesar de iluminare. Puteți ridica lumina, având în vedere activitatea copilului și timpul zilei. De exemplu, pentru studiu sau pentru lucrul cu ace, aveți nevoie de iluminare puternică, iar pentru jocuri - înfundat.
 • Copilul poate lăsa lampa de birou pe cont propriu, ceea ce face posibilă învățarea copilului pentru a salva lumina.
 • Dispunerea tablelor dispozitivului vă permite să direcționați luminile în direcția corectă,la un anumit loc.
 • Lampa de masă protejează ochii copilului de supratensiune și oferă, de asemenea, un sentiment de securitate.
 • Multe modele pentru copii sunt reprezentate de scheme de culoare strălucitoare, care au o mare influență asupra dezvoltării gândirii pozitive.

Varietate de modele

Producătorii moderni de lămpi de masă pentru copii oferă o gamă largă de modele de înaltă calitate și elegante. Acestea oferă diferite opțiuni, ținând cont de caracteristicile de vârstă ale copiilor.

Pentru copii

Lămpile de masă cu lumină de noapte sunt cea mai bună alegere pentru nou-născuți și copii cu vârsta de până la trei ani. Copilul are nevoie de îngrijirea mamei pe timp de noapte, atât de difuz, încât lumina camuflată va asigura o atmosferă confortabilă fără utilizarea luminii puternice.

Unele modele desktop sunt echipate cu senzori suplimentari care răspund la mișcare, zi și noapte și, de asemenea, sunet.

Producătorii oferă lămpi de masă cu lămpi de noapte într-o paletă delicată de culori, precum și o varietate de soluții de design. Lămpile cu o nuanță de culoare albastră palidă, roz sau oranj-galben arată frumos.

Pentru elevii școlari

Producătorii moderni creează modele uimitoare de lămpi de masă pentru copiii de vârstă școlară, luând în considerare nevoile și preferințele personale ale acestora. Cele mai populare modele sunt lămpile cu un design flexibil. Acest suport vă permite să selectați poziția dorită a produsului. În mod tipic, aceste modele au o montură fiabilă care le ține pe marginea mesei, în timp ce acestea nu necesită mult spațiu liber și protejează, de asemenea, suprafața mesei de deteriorarea mecanică. Principalul avantaj al acestor modele este mobilitatea acestora.

O alegere excelentă pentru citirea la culcare este modelul pe clothespin. Acesta poate fi fixat convenabil la capul copilului.

O astfel de lampă trebuie să emită o lumină moale, care să se liniștească înainte de culcare. O alegere bună sunt lămpile cu putere de la 60 la 80 de wați. Ochii copilului nu se vor obosi de lumina strălucitoare.

Lămpi pentru copii cu un ceas pentru utilizare la birou ca mulți studenți. Caracteristica de design este că ceasul este deja construit în baza dispozitivului, care este reprezentat de un formular standard sau sub forma unei jucării cu cadran. La orele de lucru vor fi necesare baterii regulate.

Iluminarea corespunzătoare

Începând cu vârsta de trei ani, fiecare copil trebuie să primească iluminatul necesar în diferite ocupații. Creativitatea, jocul, vizionarea TV sau citirea unei cărți necesită o iluminare adecvată. Becurile pentru desktop sunt o soluție excelentă pentru crearea de iluminare suplimentară.

Copiii ar trebui să ridice luminile cu lumina cea mai difuză. Razele puternice pot deteriora sistemul vizual vizual al copilului. Cele mai bune sunt lămpile de tip tabel cu reflectoare închise, deoarece garantează siguranța și, de asemenea, emite o lumină moale.

Poate fi folosit pentru decorarea copiilor diferitelor corpuri de iluminat. Dar amintiți-vă că lumina "rece" poate fi folosită numai pentru masă, iar alte părți ale camerei ar trebui să fie aprinse cu lumină moale.

Tipul lămpii

Astăzi, lămpile de masă sunt rareori găsite. cu becuri incandescente. Mulți experți nu recomandă folosirea unor astfel de lămpi pentru a ilumina desktop-ul în grădiniță, deoarece sunt foarte fierbinți în timpul utilizării prelungite și, de asemenea, creează pâlpâirea.Când atingeți un pahar fierbinte, puteți obține o arsură și pâlpâirea este rău pentru vederea.

Un alt tip - lămpi fluorescentecare se caracterizează prin compactitate. Oftalmologii, de asemenea, nu recomandă utilizarea acestui tip de lămpi pentru grădiniță. Principalul dezavantaj este că acestea conțin mercur. Există posibilitatea otrăvirii cu vapori de acest metal atunci când lampa este spart. Deoarece coeficientul de pulsatie este destul de mare, studentul nu poate lucra mult timp in aceasta lumina.

Becuri LED sunt soluția perfectă pentru lampa din pepinieră. Acestea sunt recomandate de experți, deoarece au multe avantaje:

 • crea o lumină moale pentru ochi;
 • să transmită nuanțele obiectelor iluminate, având un coeficient de redare de culoare mai mare de 80%;
 • nu clipi;
 • nu izbucni;
 • nu încălziți, asigurând siguranța copilului.

Plafond material

Multe lămpi pentru copii au un parasol trapezoidal sau conic. Materialul joacă un rol important, deoarece asigură difuzarea luminii:

 • Lampa de plafon din țesătură lumina este bine împrăștiată, dar nu este foarte solicitată, deoarece praful este depus pe țesătură și poate fi de asemenea ușor deteriorat. Această opțiune necesită curățare frecventă.Principalul avantaj al plafonului de țesături este o gamă largă de culori, modele și modele. Puteți găsi un model elegant pentru orice interior al camerei pentru copii.
 • model din plastic atrag atenția cu o varietate de culori și forme. Principalul dezavantaj este nepracticitatea. Cu funcționarea prelungită a lămpii, plasticul începe să se încălzească. Poate începe să se topească și să elibereze fumuri periculoase pentru sănătatea copilului sau să picure pe suprafața de lucru.
 • metal capacul este considerat cel mai practic, deoarece se caracterizează prin rezistență la deteriorări mecanice și supraîncălzire. Metalul este excelent pentru difuzarea luminii. Dar există un dezavantaj - capacitatea de a obține o arsură în cazul contactului accidental cu tavanul.
 • Multe modele au o construcție de top din sticlă. Această opțiune arată elegantă și elegantă. Merită să alegeți modele cu sticlă groasă, care este rezistentă la deteriorări mecanice și supraîncălzire. Deoarece modelele incolore pur și simplu nu există, ar trebui să acorde o atenție la vopselele cu vopsea non-toxice.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți o lampă de birou pentru copii, trebuie să fiți foarte atent, deoarece este proiectat pentru a vă face șederea la biroul dumneavoastră cât mai confortabil posibil.Atunci când alegeți un produs, trebuie să luați în considerare nu numai designul, ci și caracteristicile sale tehnice:

 • Experții recomandă să se uite la lampa cu halogen cu lumină indirectă, difuză. Oftalmologii recomandă achiziționarea lămpilor cu o capacitate de 40 până la 60 de wați. Astfel de iluminare nu va fi prea luminos, iar ochii nu vor suprasolicita.
 • Materialul corpului joacă, de asemenea, un rol important.. Dacă produsele sunt fabricate din plastic, atunci ar trebui să alegeți numai materiale de înaltă calitate, deoarece plasticul nu trebuie să se topească când vine în contact cu un bec. Este mai bine să refuzați umbra lămpii de metal deoarece acest material se încălzește adesea și poate fi periculos pentru sănătatea copilului.
 • Atunci când alegeți un vopsea de design color Este necesar să se acorde prioritate tonurilor restrânse, mușcate. O alegere bună este verde sau galben.
 • Pentru a instala produsul pe desktop-ul elevului Merită să alegi partea stângă pentru un copil de dreapta. Dacă copilul scrie cu mâna stângă, atunci lampa ar trebui să fie plasată pe dreapta. Pentru a ilumina complet suprafața de lucru a mesei, înălțimea lămpii deasupra vârfului mesei ar trebui să fie între 30 și 45 cm. Modele în care atât înălțimea cât și unghiul de înclinare pot fi reglate sunt o alegere excelentă.

Pentru fete

Dacă alegeți o lampă de birou pentru o fată, nu uitați să acordați atenție apariției produsului. Ar trebui să fie un element al decorului interior al camerei pentru copii. Puteți ridica lampa roz sau violet. Fetele cum ar fi modelele sub forma unor animale mici amuzante.

În ciuda aspectului atractiv, merită să ne amintim despre caracteristicile tehnice ale produsului. Practicitatea și funcționalitatea sunt caracteristici foarte importante.

Produsele pentru copii trebuie să fie fabricate exclusiv din materiale de înaltă calitate și sigure.

Pentru băieți

Practicitatea și confortul sunt principalii indicatori ai lămpii pentru un băiat. Este necesar să se acorde atenție alegerii iluminatului, deoarece trebuie să fie lină și plăcută, astfel încât să nu existe umbre și subliniază. Modelele cu turație la tavan, comutatorul convenabil, regulatorul de putere și cablul lung pentru o mișcare convenabilă în jurul mesei sunt foarte solicitate.

Nu uitați să studiați cu atenție materialul din care este fabricată lampa de birou. Dacă vă place modelul cu un baldachin de plastic, asigurați-vă că materialul este caracterizat prin rezistență la căldură.Prezența unui picior flexibil vă va permite să schimbați direcția luminii.

Cum de a alege o lampă de birou pentru student, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor