Lumini de perete pentru copii

Alegerea iluminatului pentru dormitor necesită o abordare specială: se recomandă să se acorde atenție nu numai caracteristicilor externe, ci și funcționalității echipamentului. Lumina de noapte a peretelui pentru copii este selectată în funcție de vârstă și natura copilului. Trebuie să fie sigură și rezistentă la șocurile externe. În plus, lampa trebuie să asigure un somn confortabil fără o mamă și să-i învețe pe copil să-și facă independența.

Caracteristici distinctive

Copiii mici se tem adesea să doarmă fără părinți: se tem de întuneric, singurătate și incertitudine. Imaginația dură atrage monștrii ascunși sub pat, creează iluzia că există altcineva în cameră. Pentru a salva copilul de frică și pentru al învăța să adoarmă singur, se recomandă crearea celei mai confortabile atmosfere în grădiniță. În acest scop, camera este amenajată și decorată ținând cont de interesele unui mic membru de familie.În curs sunt jucării strălucitoare, bijuterii și accesorii, inclusiv lumini de noapte speciale.

Din punct de vedere structural, produsele nu diferă de accesoriile pentru adulți. Acestea sunt aceleași lămpi, cu toate acestea, ele au un design neobișnuit și se disting printr-un nivel ridicat de siguranță și ecologicitate.

Nightlights oferă lumină împrăștiată, plăcută ochiului. Chiar dacă sunt lăsate aprinse, razele moi nu vor deranja somnul copilului, în timp ce procesul de adormire va înceta să provoace dificultăți.

Modelele de perete sunt montate pe o suprafață verticală utilizând dispozitivele de fixare incluse. Lumina de noapte se află în imediata vecinătate a patului, ceea ce îl face ușor să le activați și să le dezactivați: pentru aceasta, copilul nu trebuie să se ridice; copii mai mari vor putea citi culcat. Dimensiuni compacte - un alt avantaj al produselor, datorită căruia lampa poate fi amplasată chiar și în cele mai mici încăperi. Accesorii distribuie uniform fluxul luminos, diferențiază varietatea de design.

Tipuri de lămpi

Colecțiile de mărci sunt prezentate cu lămpi de noapte de diferite forme, cu design diferit. Copiii sunt atrasi de culorile ciudate, de lămpi, de jucării sau de strălucire în mai multe culori. Există atât surse artificiale, cât și LED-uri.Există următoarele tipuri de accesorii:

 • Proiector de noapte. Corpul de iluminat este prevăzut cu găuri prin care lumina de la lampa din interior pătrunde. Ca rezultat, desenele și modelele sunt proiectate pe pereți, pe tavan și pe alte suprafețe. Există, de asemenea, modele care pot roti sau pot reda piese muzicale.
 • Sub formă de jucărie. Una dintre cele mai populare modele. Este o lampă obișnuită, situată în tavan, realizată sub formă de stele, flori, animale și personaje de desene animate. Copiii sunt atrasi de modele cu LED-uri care emite o lumină chiar slabă, care este suficientă pentru copilul trezit să nu se teamă de întuneric.
 • Construit înăuntru. Modelul este compact și ușor de instalat. Realizate în diferite forme, selectate pentru proiectarea unei camere speciale.
 • Pictura luminii de noapte. Accesoriu joacă un rol decorativ, destinat în primul rând pentru a decora camera, și numai atunci pentru iluminat.

Un tip neobișnuit de lumini de noapte pentru copii sunt lămpi cu sare. Capacitatea goală se efectuează sub formă de soare, o oală, casa.

În interior este o sursă de lumină și o sare specială care dă o lumină plăcută.În plus, modelul emite elemente nutritive, saturează aerul cu ioni și contribuie la purificarea acestuia. Vaporii de vapori întăresc sistemul imunitar, îmbunătățesc starea de spirit și bunăstarea generală a copilului.

Lumini de noapte pentru cei mici

Când copilul este prea mic, lampa, în primul rând, este necesară pentru mamele care își petrec cea mai mare parte a timpului lângă copil. Acest lucru face mai ușor să vă îngrijiți copilul pe timp de noapte, cu toate acestea, copiii nu se trezesc de lumina puternică. Lumina slabă este plăcută pentru ochi, acționează asupra psihicului într-un mod liniștitor. În acest caz, accesoriul este montat aproape de pat, poziția sa poate fi ajustată.

De regulă, în interiorul acestor lumini de noapte se află LED-urilecare nu se încălzesc, servesc mai mult și asigură stabilitatea funcționării, distribuția uniformă a fluxurilor de lumină.

Pentru confort, cumpărați luminile de noapte pe baterii, caracterizate prin ușurința de utilizare și vă permit să economisiți energie electrică. Durata de viață a bateriei depinde de utilizarea anumitor funcții.

Cum sa alegi?

Lămpile de noapte diferă una de alta în ceea ce privește designul, mărimea, materialele folosite, puterea și alte caracteristici.Aceste criterii se bazează pe spațiul disponibil, pe interiorul camerei, pe funcționalitatea dorită. De exemplu, lămpile cu LED-uri cu senzori de mișcare se vor activa automat atunci când se apropie de acestea, iar modelele de baterii sunt potrivite pentru instalarea în casele de țară unde nu există energie electrică. Un corp de iluminat încastrat este instalat în diferite moduri, poate fi echipat cu comenzi de putere și luminozitate.

Sfaturi generale pentru a alege:

 • Corpul trebuie să fie din materiale rezistente la impact. Modelele din plastic rezistă la impactul exterior, nu se vor sparge când cad. În plus, nu se tem de umezeală și de temperaturile extreme. Lămpile de noapte din plexiglas arata atractiv, cu toate acestea, ele sunt potrivite numai pentru copiii mai mari.
 • Lumina aspru - un tabu pentru patul copiilor. Este dăunător pentru ochii copilului, în plus, va interfera cu somnul.
 • Accesoriile trebuie să fie etanșe. În cazul în care spargerea becului, tăișurile vor rămâne în interior și nu vor putea răni copilul. Acest lucru este deosebit de important în cazurile în care se cumpără o lumină de noapte pentru copiii activi și mobili, care de multe ori rupe lucrurile din jurul lor.
 • Lămpile cu muchii ascuțite, pe care copiii le pot face rănite, trebuie evitate. Este mai bine să faci fără lămpi cu elemente decorative mici: copilul poate rupe aceste părți și poate înghiți.
 • Modelele de materiale friabile dispersează mai bine lumina, care nu împiedică copilul să doarmă. Cu toate acestea, aceste accesorii au o luminozitate scăzută.
 • Echipat cu diferite moduri de lumini de noapte vă va permite să ajustați consumul de energie și să distribuiți încărcătura cât mai eficient posibil.
 • Funcțiile suplimentare simplifică funcționarea dispozitivului. Sunetul senzorilor reacționează la plânsul bebelușului și pornește automat lumina de noapte.
 • Nu este recomandat să aveți o lumină de noapte prea aproape de pat. Dacă accesoriul se încălzește, copilul se poate arde. În plus, lumina nu ar trebui să lovească direct în ochi.

Lumina de noapte de pe perete, achiziționată în pepinieră, trebuie să fie făcută din materiale ecologice care nu oxidează și nu emit substanțe nocive în mediul înconjurător.

Producătorii oferă accesorii care reglează automat intensitatea luminii. Ei ard mai luminoase în întuneric și treptat, se opresc cu sosirea zorii, care economisește energie electrică.

Pentru mai multe informații despre lampa pentru bebeluși sub formă de câine, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor