Luminări pentru plafoane suspendate

 Luminări pentru plafoane suspendate

Practicitatea și aspectul plafoanelor moderne întinse le conferă o popularitate tot mai mare. Pentru un astfel de plafon, nu este nevoie să se ajusteze suprafața, iar efectele reflexive speciale ale materialului pot, cu alegerea potrivită, să extindă spațiul. Un astfel de plafon pentru o lungă perioadă de timp pentru a păstra aspectul curat și atractiv, totuși, pentru ca plafonul să vă rugăm cât mai mult timp posibil este necesar să alegeți tipul corect de corpuri de iluminat.

Caracteristici speciale

Stretch tavan este o pânză, fixată de-a lungul perimetrului tavanului pe o baghetă specială. Materialul din care este fabricat materialul poate fi orice.Țesatura cea mai frecvent utilizată sau pelicula specială din PVC. Aceste materiale sunt sensibile la temperaturi ridicate, prin urmare, pentru a ilumina o cameră cu plafoane suspendate, este necesar să studiați cu atenție caracteristicile corpului de iluminat, precum și să alegeți designul potrivit.

Dacă alegeți tipul și puterea incorectă a lămpii, puteți strica plafonul. Utilizarea becurilor cu incandescență va duce la o îngălbenire rapidă a țesăturii, se pot răspândi fisuri sau elasticitatea stretch va dispărea. Pe această bază, este mai convenabil să se utilizeze surse de lumină cu LED-uri pentru tavane încastrate pentru corpuri de iluminat încastrate, dar în cazul versiunilor suspendate se poate acorda atenție elementelor de economisire a energiei luminoase sau luminoase. Din același motiv, intoleranța la temperaturi ridicate la alegerea elementelor de iluminare a impus restricții asupra puterii lor. Deci, este mai bine să alegeți becuri cu o putere care să nu depășească 40 de wați. În plus, în cazul în care alegerea nu se încadrează în elementele de iluminat încastrate, atunci distanța de la tavan la bec trebuie să fie de cel puțin 15 centimetri, respectiv, cu cât este mai mare puterea, cu atât este mai mare distanța în timpul instalării.

tipuri

Toate dispozitivele utilizate împreună cu tavanele suspendate pot fi împărțite în tipuri în funcție de mai multe caracteristici. În primul rând, desigur, puteți împărți toate lămpile în grupuri în funcție de tipul de atașament la plafon. Deci, alocați:

 • Suspendat. Candelabre standard cunoscute și familiare. Ele sunt fixate prin montarea unui cârlig special în tavanul propriu al camerei, după care se suspendă un candelabru, iar locul de fixare este strâns sub structura de tensiune. Cel mai adesea, acest tip de lampă efectuează funcții decorative în cameră.
 • Fals. Acest tip de corpuri de iluminat este instalat direct pe panza, la care este fixată baza de armare, pe care sunt instalate elementele de iluminat. Când instalați această opțiune, trebuie să luați în considerare cu atenție alegerea becurilor, deoarece acestea se află în imediata apropiere a materialului de plafon. Cel mai bine este să opriți alegerea LED-urilor, acestea putând furniza căldură minimă.
 • Luminări de plafon încastrate. Astfel de opțiuni sunt încorporate în plafon în momentul instalării.Astfel de lămpi sunt, de obicei, instalate la același nivel cu suprafața tavanului, nu implică o decorare bogată în spațiu și, în majoritatea cazurilor, sunt utilizate numai în scopul destinat, ca elemente ale spațiului de iluminare. Aceste lămpi sunt perfecte pentru orice tip de plafon stretch, fie că este lucios sau mat.
deasupra
încastrate
fals

Este posibilă împărțirea lămpilor în grupuri în funcție de numărul de elemente luminoase pe un model specific:

 • Punct. Acest tip este proiectat exclusiv pentru un bec, în timp ce distribuția fasciculului luminos nu este mai mare de 30 de grade, de aceea pentru iluminarea suficientă este necesar să se folosească mai multe astfel de elemente luminoase. Acest tip include un număr mare de modele și variații. Deci, aici putem menționa modelele ultra-subțiri, care sunt elemente de lumină aproape plane sau modele speciale cu iluminare din spate.
 • Cascadă. Acestea sunt structuri cu mai multe elemente luminoase atașate acestora. Deci, aceasta include dispozitivele fixe liniare și duale. Acestea pot avea atât elemente încorporate, cât și modele pivotante suspendate.
punct
cascadă

În plus, toate lămpile pot fi împărțite în statice și rotative. Ele pot fi, de asemenea, punct și cascadă. De exemplu, elementele luminoase de întoarcere sunt spoturi, dar luminile de cale pot, la rândul lor, să fie atribuite opțiunilor de cotitură în cascadă.

static
rotativ

Becuri electrice

Cele mai comune tipuri de lămpi utilizate în corpurile de iluminat de plafon sunt lămpile cu LED-uri, becurile fluorescente cu halogen și cu economie de energie:

 • Lămpi LED sau LED. Baza acestui tip de bec este un semiconductor - LED. Acest tip de corp de iluminat are un avantaj semnificativ pentru încorporarea într-un tavan suspendat. Practic, nu se încălzesc și au cea mai lungă durată de viață posibilă. În plus, LED-urile au un consum redus de energie. Lumina emisă de LED-ul poate fi caldă și rece, deci nu va fi dificil să alegeți camera potrivită pentru altă cameră. Singurul dezavantaj al acestui tip de iluminat este costul ridicat al acestuia.
 • Becuri halogen. Cât mai aproape de opțiunea standard a lămpii cu incandescență. Cu toate acestea, durata de viață a unei lămpi cu halogen este de două ori mai mare decât cea a unei lămpi cu incandescență.Strălucirea va fi asigurată prin arderea în interiorul vasului de sticlă a gazului special cu care acesta va fi umplut. Este, de asemenea, de remarcat faptul că lampa cu halogen va avea cea mai precisă transmisie de culoare a obiectului iluminat, precum și luminozitatea maximă, ceea ce va constitui un avantaj indispensabil în camerele în care accesul la lumina zilei de pe stradă este redus. Eliminarea becurilor uzate. Distrugerea incorectă poate duce la evaporarea unui gaz periculos, care este umplut cu un balon. De asemenea, trebuie reținut faptul că majoritatea modelelor de lămpi cu halogen au o bază de tip G, care nu se potrivește cu toate corpurile de iluminat existente, astfel încât atunci când cumpărați, trebuie să acordați întotdeauna atenție acestei caracteristici.
 • Lămpi fluorescente sau de economisire a energiei. În acest caz, strălucirea se formează în procesul de radiație ultravioletă, care se formează prin mișcarea unei descărcări electrice în vapori de mercur. În acest caz, strălucirea devine vizibilă atunci când se reflectă din stratul intern de fosfor al lămpii.Astfel de elemente luminoase au un procent ridicat de ieșire a luminii, cu un consum de energie suficient de atent. În plus, lămpile fluorescente au o gamă largă de culori, există atât culori calde diferite, cât și cele reci de diferite intensități. Dezavantajele unor astfel de elemente includ costul lor relativ ridicat, prezența unui material periculos cum ar fi mercurul în interior, care necesită măsuri speciale de eliminare, precum și pâlpâirea în modelele de calitate scăzută.

Exemple de locație

Există diferite opțiuni pentru plasarea lămpilor încastrate pe tavan.

Următoarele sunt cele mai comune scheme de proiectare care se aplică în camere cu un plafon de înălțime standard:

 • Schema ovală. Conform acestei scheme, aranjamentul se face în jurul perimetrului tavanului sub forma unui oval, în timp ce centrul rămâne în umbră sau este echipat cu un element de lumină independent, cum ar fi un candelabru.
 • Dacă este necesar să faceți un accent ușor în centrul camerei, întunecând colțurile, tipul circular va fi opțiunea ideală pentru plasarea corectă în acest caz.
 • În consecință, atunci când trebuie să vă concentrați asupra colțurilor,se recomandă așezarea unghiulară a elementelor de iluminat, ele pot fi amplasate în toate colțurile camerei și într-una.
 • Becurile situate pe proiecția a două semicercuri, situate unul față de celălalt, vor obține o iluminare maximă a colțurilor. În cazul în care camera este destul de mare, merită adăugată cu un element central de lumină sub forma unui candelabru.
semicerc
oval
un cerc
unghiular
 • Este posibil să focalizați iluminatul când plasați corpurile de iluminat în cruce.
 • Dacă aveți nevoie să extindeți spațiul, cea mai bună opțiune pentru plasarea elementelor luminoase este plasarea dreptunghiulară.
 • Schema "arc" ar fi ideală pentru o cameră în care este necesară zonarea spațiului. Accenturile trebuie plasate în locuri care trebuie alocate.
 • Camerele de forme și mărimi non-standard acceptă opțiuni de amplasare interesante non-standard pentru lămpi, de exemplu, sub forma unui val.
 • În plus, puteți crea dintr-un punct de vedere un anumit model care va acționa ca un element decorativ separat de iluminare și va ajuta la oferirea unui interior neobișnuit și exclusiv.
plasarea încrucișată
dreptunghiular
arc
imagine

formă

Întreaga gamă de lămpi moderne poate fi împărțită în mai multe tipuri în funcție de forma lor. De exemplu, forma cea mai comună este considerată standard. Luminile standard sunt un element de lumină convențional încastrat, care este în linie cu materialul plafonului. Forma însăși în acest caz poate fi complet diferită: o versiune rotundă, pătrată, ovală, dreptunghiulară și un triunghi. În plus, există forme neobișnuite, cum ar fi stele sau inimi, însă aceste opțiuni nu pot fi găsite în toate punctele de vânzare, cele mai multe ori aceste modele fiind livrate la comanda cumpărătorului.

Localizarea pe tavan a unor astfel de elemente luminoase va depinde de dimensiunea și scopul camerei.

Cele mai populare opțiuni de plasare sunt plasarea unui cerc, a unui semicerc și a unui dreptunghi în jurul perimetrului plafonului:

 • Formă alungită. În această categorie, cele mai comune forme sunt lumanari și lămpi cu dulapuri în formă de pahare. Astfel de modele pot fi atât statice, cât și de cotitură, aceste opțiuni vă permit să reglați direcția fasciculului luminos și să obțineți iluminarea concentrată a unui element interior particular.
 • Vrac. De regulă, această formă este o lămpi sau candelabre mici încastrate.În plus față de forma principală, care va fi la un nivel inferior plafonului, aceste forme de lămpi pot fi în plus furnizate cu elemente decorative care vor decora lampa, ceea ce va permite să fie folosit ca un accent decorativ al interiorului ca un întreg.
 • Ball. Această opțiune este o emisferă de sticlă. Acest tip include, de asemenea, forma tabletei care este populară astăzi. Materialul din care este fabricat acest corp de iluminat poate fi atât opac cât și transparent, datorită căruia intensitatea și împrăștierea fasciculului luminos se vor schimba. În plus, pulverizarea decorativă de spongle, picături sau desen poate fi aplicată pe sticlă.
 • Uneori producătorii alocă un grup special de formulare: non-standard. Acestea includ diferite lămpi curl, care, într-un fel sau altul, au semne de mai multe varietăți de forme de lămpi sau le contrazic total. Astfel de lămpi au de obicei o formă asimetrică, iar culoarea lor este foarte creativă și diversă.

materiale

Plastic și sticlă, metal și chiar lemn - materialele utilizate astăzi pentru producția de lămpi pentru plafoane suspendate, foarte multe.

Toți au rezistență diferită la temperaturi ridicate și diferite caracteristici ale percepției externe:

 • Deci, astăzi, materialul cel mai comun pentru fabricarea lămpilor încorporate este, bineînțeles, metalul. Are rezistență mare la uzură, are un aspect atractiv, o durată lungă de viață. În plus, nu este afectată de temperaturi ridicate, ceea ce înseamnă că este un astfel de material care ar trebui utilizat în tandem cu lămpi cu incandescență sau cu elemente de lumină cu halogen. Oprind alegerea lămpilor metalice, vă puteți aștepta la opțiuni cu gravuri și împrăștierea diferitelor pigmenți sau metale, ceea ce oferă modelelor un șic special. Este demn de remarcat faptul că lămpile metalice sunt destul de mari.
 • Opțiunea mai ieftină, care poate servi drept analogă a metalului, este un material plastic de înaltă calitate, cu o acoperire metalică. Un astfel de material, deși se teme de temperaturi ridicate, se aprinde destul de armonios cu lămpile cu LED-uri și are un aspect destul de prezentabil.
 • Opțiunile de culoare pentru corpurile de iluminat încastrate au, de obicei, un cadru din plastic. Ele vin, de asemenea, cu un element LED.Costul acestor modele este scăzut, iar atunci când se utilizează pulverizare de culori de înaltă calitate, această opțiune poate servi proprietarului ei pentru o perioadă lungă de timp.
 • Modelele din sticlă și cristal, deși ele sunt cele mai fragile opțiuni, au încă un avantaj semnificativ în ceea ce privește decorul. În starea de pornire, sunt capabili să proiecteze pe tavan interesante spumoase, care vor fi descoperite maxim pe suprafața lucioasă a elementului de tensionare.

dimensiuni

Dimensiunea va depinde în mod direct de tipul de dispozitiv de iluminare ales:

 • Astfel, candelabrul central poate fi destul de mare. Poate fi alcătuită din mai multe coarne ramificate, cu nuanțe atașate acestora. O opțiune destul de comună este modelul cu opt brațe al candelabrului. De obicei, lungimea medie a cornului se situează în intervalul de la 30 la 50 cm, respectiv, în diametru, astfel încât un candelabru să ajungă la 1 m.
 • Dar pentru un reflector încastrat există o limită în dimensiune. Astfel, diametrul maxim nu trebuie să depășească 15 cm, altfel va fi necesar să se facă găuri prea mari în pânză, ceea ce va afecta tensiunea, durata de viață și calitatea acoperirii.Veți găsi, de iluminat mai încastrat, care este diametrul pieței în intervalul de la 5 la 10 cm. Acestea vor fi standard, deci este în acest interval de mărime va fi reprezentată de numărul maxim de tipuri de design și forme.
 • Numărul de elemente instalate în cameră va depinde direct de diametrul acestui tip de corpuri de iluminat. Deci, cu cât este mai mare diametrul corpului de iluminat, cu atât este mai mic numărul pe care îl puteți face. Destul de iluminat cu LED-uri mic, care nu depășește diametrul de 3 cm, pot fi utilizate în cantități mari, pentru a crea o simulare a cerului înstelat în dormitor sau pepinieră.

culoare

Producătorii moderni pot oferi corpuri de iluminat cu culori și nuanțe complet diferite. Astăzi, puteți alege absolut orice culoare, de exemplu, unul care se va potrivi perfect culoarea acoperirilor de tavan, pentru că mai mult și mai des utilizate în proiectarea a plafonului suspendat este culori non-standard. Plafoanele standard de lumină nu mai sunt atât de populare, astfel încât producătorii sunt forțați să extindă gama de culori a lămpilor.

Dacă în urmă cu câțiva ani cele mai populare opțiuni au fost culorile alb, negru și metal imitând culorile, astăzi puteți găsi modele albastre, roșii și verzi. Separat separat și opțiuni în care mai multe culori sunt conectate sau au o culoare gradient. În plus față de culoarea caroseriei, puteți alege culoarea fluxului de lumină. Deci, puteți alege opțiunile standard cu lumină naturală caldă sau rece și puteți adăuga o atmosferă în spațiu și opriți alegerea pe LED-urile color. Alegerea culorilor colorate va ajuta la crearea unei anumite atmosfere în cameră. De exemplu, adăugarea de roz sau albastru va înmuia spațiul, va adăuga blândețe și liniște, dar roșu sau portocaliu, dimpotrivă, va adăuga dinamica, spațiul va avea o atingere de festivitate și atmosfera clubului.

În plus, există modele speciale cu elemente LED care pot schimba schema de culori la cererea proprietarului. Deci, cu ajutorul unei telecomenzi speciale puteți schimba culoarea iluminării, ceea ce este foarte convenabil pentru persoanele care necesită adesea schimbări interioare.

Evaluarea producătorilor și a modelelor

Astăzi putem spune că piața dispozitivelor de iluminat este suprasaturată cu producătorii care oferă produsele lor. Cu toate acestea, nu toate produsele oferite pe piață merită atenție. Nu toate produsele sunt cu adevărat de calitate. Există mai multe mărci dovedite care au reușit să se stabilească ca firme producătoare de produse de înaltă calitate și de încredere:

 • De exemplu, puteți evidenția marca italiană Lighstar. Designul este realizat de designeri italieni, după care schitele sunt trimise la producție. Această companie are două puncte geografice în care sunt situate fabricile. Una dintre ele este China, a doua Republică Cehă. De acolo, lămpile italiene merg în întreaga lume. Trebuie remarcat faptul că acest producător este remarcat nu numai calitatea bunurilor sale, ci și o gamă extinsă. Aici puteți găsi atât modele clasice, cât și cele mai potrivite opțiuni pentru stilul modern sau loft, lămpi speciale cu protecție împotriva umidității pentru instalarea în baie. Un avantaj separat al organizației este acela că atunci când alegeți o lampă,Puteți alege cu ușurință pentru el o varietate de accesorii și alte componente.
 • Modelele uimitoare de designer ale lămpilor sunt prezentate pe piață de către companie. Totci. Principala diferență față de concurenții lui Totci este că aceștia interacționează direct cu astfel de giganți în regiune, cum ar fi Swarowsky și Asfour, și își folosesc produsele în producția lămpilor lor. Cristalele de înaltă calitate, de diverse tăieri, permit companiei să furnizeze clienților săi modele exclusive, proiectate prin comandă personală. Produsul de creație individual, desigur, este destul de scump, acesta este principalul dezavantaj al acestui brand.
 • O altă companie, care ocupă o poziție de lider în industrie, poate fi numită o companie rusă Ecola. Această companie reprezintă numeroase modele diferite în diferite segmente de prețuri. Principalul avantaj al modelelor acestei companii este acela că au o dimensiune specială. Înălțimea lor este de 4 centimetri, ceea ce face posibil să nu se plaseze o tufă din tavanul de bază și să se faciliteze instalarea atât a elementului său cât și a elementului de lumină.
Ecola
Totci

Cerințe pentru lămpi

Deoarece plafonul stretch se bazează pe un material destul de specific, există un număr special de cerințe pentru corpurile de iluminat utilizate cu acesta:

 • Puterea elementelor luminoase trebuie să fie astfel încât să nu provoace încălzirea elementului luminos și, prin urmare, acoperirea tavanului. Dacă aveți nevoie de o putere mai mare, ar trebui să acordați atenție candelabrelor care se află la o distanță suficient de mare de suprafața tavanului.
 • Instalarea elementelor luminoase trebuie să aibă loc simultan cu instalarea plafonului și trebuie să fie efectuată de un expert, altfel există riscul de a strica pânza. Și dacă doriți să instalați elemente suplimentare de emisie de lumină în viitor, va trebui să scoateți panza și, după instalarea lămpilor, reparați-o din nou.
 • Dacă în cameră este instalat un tavan lucios, nu trebuie să alegeți modele de lămpi a căror lumină va fi îndreptată spre tavan, altfel reflectând din tavanul oglindă lucios, lumina se poate transforma într-un fascicul luminos orbitos.

Care este mai bine să alegi?

Alegerea lămpii va depinde direct de scopul camerei în care va fi amplasată.De exemplu, în baie trebuie să alegeți modele cu protecție împotriva umezelii, în dormitor opțiuni speciale care pot oferi o lumină moale, ușor diminuat va fi foarte popular, dar în sala și camera de zi, dimpotrivă, cât mai multă lumină este necesar, ceea ce înseamnă că mai luminos va fi mai bine. Numărul și dimensiunile corpurilor de iluminat pot depinde, de asemenea, de scopul și dimensiunea camerei. Prin urmare, alegerea iluminatului pe hol, merită să se țină seama de faptul că acesta are de obicei o dimensiune mică și, deși necesită un iluminat destul de clar, este suficient să instalați 2-3 corpuri de iluminat standard încastrate pe tavan, dar pentru un coridor lung este posibil să aveți nevoie de 7 și 10, și mai multe elemente de lumină punct.

Cantitatea va depinde și de tipul plafonului. Deci, pentru instalarea tavanelor cu un singur nivel, numai instalarea unui dispozitiv de iluminat central poate fi suficientă, însă opțiunile pe mai multe niveluri arată mult mai impresionante, cu spoturi suplimentare încorporate. Înălțimea plafonului joacă, de asemenea, un rol important atunci când alegeți un candelabru. De exemplu, dacă plafonul este suficient de scăzut, este mai bine să alegeți modele de lămpi care nu depășesc puternic suprafața frunzei tavanului.

Corpurile de iluminat încorporate și modelele de tablete cu patch-uri sunt ideale pentru spațiile de tavan scăzut. Dar dacă plafonul este suficient de ridicat, puteți plasa un model tridimensional al unui candelabru suspendat, care se va deplasa pe o anumită distanță, va avea un decor destul de mare și culorile cele mai îndrăznețe. Alegerea designului lămpii va depinde, de asemenea, de scopul camerei și de decizia sa de stil. De exemplu, lămpile obișnuite încorporate fără decor special sunt potrivite pentru o cameră clasică pentru copii. Pentru camera de zi în stilul modern se vor potrivi lămpi bogate cu ornamente de aur, stropi de cristal și decor interesant și neobișnuit.

În plus, trebuie să vă amintiți că dacă doriți să alegeți corpuri de iluminat cu emisie scăzută pentru țesături din PVC, puteți alege lămpi cu lămpi cu halogen și lămpi incandescente cu tensiune scăzută pentru plafoanele suspendate din țesături, deoarece țesătura este mai puțin afectată de temperaturile ridicate.

Idei frumoase de design interior modern

 • Frumusețea unui interior modern depinde în primul rând de funcționalitatea sa, și numai după aceea - pe diverse gadget-uri tehnologice,mobilier de designer și alte obiecte neobișnuite, astfel încât tot mai mulți oameni se întorc la stiluri precum loft și minimalism. Cu un minim de lucruri, astfel de soluții interioare sunt cât se poate de convenabile și practice.
 • Când doriți să adăugați o notă de moale și sensibilitate la interior, ar trebui să vă uitați la stilul antic sau la stilul Provence. Va fi o varietate de amprente, culori moi, silențioase și o mulțime de materiale naturale.
 • Nu uitați de stilurile populare de astăzi rustice și etnice. Alegerea unor astfel de soluții interioare va contribui la crearea unui interior neobișnuit și memorabil.
11 fotografie

Câte corpuri de iluminat trebuie instalate astfel încât să existe suficientă lumină în cameră, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor