Lămpi cu halogen

Lumina este un factor important în viața umană. Nu numai productivitatea muncii, ci și starea de sănătate depinde de calitatea acesteia. Un rol important în organizarea unor astfel de sisteme îl joacă lămpile cu halogen. Ele sunt excelente pentru o varietate de interioare, făcându-le versatile și practice.

Caracteristici și beneficii

Lămpile cu halogen sunt utilizate peste tot astăzi. Potrivit unor caracteristici, ele sunt chiar echivalente cu cele ale LED-urilor. Caracteristica lor este utilizarea lămpilor cu halogen ca surse principale de lumină. Lumina pe care o emit se distinge prin indicatori de calitate, iar spectrul este mai aproape de alb. Mulți experți susțin că astfel de radiații sunt în multe feluri care amintesc de lumina soarelui.Ele oferă iluminare moale și fără umbre.

Prin urmare, mulți designeri folosesc acest tip de lămpi în fabricarea candelabrelor și a altor tipuri de lămpi.

Popularitatea acestor lămpi se datorează mai multor aspecte pozitive:

 • Lumină luminoasă și constantăcare nu împovărează ochii unei persoane. Setările de lumină se disting prin opțiunile de redare unică a culorilor. Ele pot produce multe alte culori în afară de alb și galben.
 • Durată lungă de viață. Lămpile cu halogen au o durată de două ori mai mare decât becurile incandescente standard.
 • Varietate de modele și forme. Acest lucru se datorează faptului că becurile cu halogen pot fi foarte mici. Aceasta, la rândul său, le permite să completeze aproape toate tipurile de dispozitive de iluminat.
 • Nivelul minim de radiații ultraviolete. Prin urmare, o astfel de iluminare nu este cauza de decolorare a materialelor și a vopselelor de protecție.
 • O varietate de modele. Piața modernă reprezintă modele care funcționează pe rețeaua de 220 V, precum și produse subtensibile (6, 12 și 24 V). Funcționarea acestuia din urmă se realizează prin introducerea unor transformatoare speciale în rețea.
 • Halogen bec în timpul funcționării nu se supraîncălzește, ceea ce reduce riscul de incendiu.

Dar aceste lămpi nu sunt universale, deoarece au multe dezavantaje:

 • Fluxul luminos poate irita ochii sensibili.
 • La distrugerea unui balon în aer sunt emise gaze. Ar trebui să se înțeleagă că acestea sunt în siguranță în cantități mici. Dar dacă concentrația lor este mare (de exemplu, un candela întreg sa rupt), atunci acestea pot fi cauza otrăvirii.
 • Nu se recomandă utilizarea lămpilor cu halogen la umiditate ridicată. Prin urmare, pentru baie, acestea sunt în plus protejate de carcase speciale.
 • Toate operațiile de înlocuire a lămpii necesită îngrijire, deoarece becul se încălzește și poate provoca arsuri.
 • Becurile de acest tip sunt foarte sensibile la fluctuațiile de tensiune din rețeaua electrică. Este posibil ca unele modificări să nu funcționeze dacă acest parametru sa modificat cu numai 5%. Lămpile de înaltă tensiune au un prag ușor mai ridicat, ceea ce le permite să-și prelungească durata de viață. Pentru a exclude un astfel de fenomen, experții recomandă să le conectați direct după regulatorul de tensiune.

desen

O varietate de lămpi de acest tip este destul de largă.Acest lucru se datorează faptului că conectarea lămpii cu halogen este destul de simplă. Acest lucru vă permite să îl încorporați în aproape orice clădire. Designul unei astfel de lămpi constă din mai multe componente principale:

 • Halogen lampă. Dimensiunea și forma acesteia depind de designul lămpii și de producător.
 • Cadrul lămpii. Această parte este o priză specială în care lampa însăși este conectată. Poate exista un radiator extern din aluminiu care elimina caldura. Forma cadrului poate fi diferită și constă dintr-un singur element și mai multe părți (candelabre).

În ceea ce privește forma lămpilor, practic nu există restricții.

Designul acestor produse poate varia în funcție de dorințele clientului sau designerului.

Becul cu halogen este un dispozitiv destul de simplu. Se compune din mai multe părți principale:

 • Shell. Este fabricat din sticlă de cuarț, deoarece poate rezista temperaturilor ridicate și efectelor diferitelor substanțe chimice. Rețineți că învelișul se poate apropia de spirală la o distanță foarte apropiată.Din acest motiv, dimensiunile becului sunt reduse.
 • Spiral. Este realizat din wolfram, care, atunci când trece curent, produce un flux de lumină.
 • Gaz - umplutură. Amestecurile din seria de halogen sunt utilizate ca aceste substanțe. Aceste gaze nu sunt inerte chimic și nu reacționează cu tungsten. Bromul, fluorul, iodul și alte gaze similare sunt utilizate ca agenți de umplere. Acestea încetinesc evaporarea tungstenului, ceea ce permite prelungirea duratei de viață a unei astfel de lămpi de mai multe ori.

tipuri

Clasificarea lămpilor cu halogen poate fi efectuată conform mai multor criterii. Unul dintre ele este tipul de lampă utilizat în dispozitiv.

Ele pot fi împărțite în două grupe:

 • Nivel scăzut de tensiune. Becurile pot funcționa la o tensiune de cel mult 24 V.
 • Rețea. Modificări clasice care sunt direct conectate la rețea 220 V.

În funcție de caracteristicile de proiectare, aceste dispozitive de iluminat pot fi, de asemenea, împărțite în mai multe grupuri:

 • Embedded. Corpul produsului este complet ascuns sub tavan sau în perete. Un exemplu remarcabil este reprezentat de modelele clasice transformate în tavane suspendate.
 • Suspendat. Cadrul produsului se află la o anumită distanță de tavan. Acestea includ atât modificări ale pieselor, cât și candelabre clasice.Multe modificări de punct de astăzi sunt montate pe un braț mic care vă permite să le întoarceți în direcția corectă. În mod similar, spoturi montate și alte echipamente de iluminat bazate pe lămpi cu halogen.
 • Fals. Cadrul produsului este montat direct pe tavan sau pe perete. Fixarea este fixată cu ancore sau șipci metalice speciale.

Locația acestor produse poate fi de asemenea diferită, ceea ce le permite să fie împărțite în mai multe tipuri:

 • Plafonul. Reprezentanții luminoși sunt candelabrele și spoturile luminoase, care sunt atașate direct la plafon. Există atât modele staționare, cât și modele de cotitură pe un clothespin.
 • Perete. Cadrul dispozitivului este realizat astfel încât să poată fi atașat numai pe suprafețe verticale. Un reprezentant proeminent este o lampă de perete din ipsos sau metal.
 • Spațiul de lucru. Becurile de acest tip sunt destinate să ilumineze o zonă mică. Adesea folosite în dormitor sau birou, unde trebuie să creați atmosfera optimă pentru o anumită situație. Există multe soluții de design pentru astfel de produse care se potrivesc fiecărui gust.
 • Etaj. Un reprezentant proeminent al acestui grup este trepiedul-trepied. Nu numai că creează iluminare difuză și caldă, ci vă permite de asemenea să plasați o cameră în cameră.
 • Mobilier. O caracteristică a acestor structuri este dimensiunea redusă. Instalați-le în dulapuri, noptiere și alte produse similare. Acest lucru vă permite să furnizați un nivel optim de confort atunci când utilizați mobilierul.

Există multe alte clasificări ale lămpilor cu halogen.

O astfel de varietate de modele vă permite să creați interioare unice care nu sunt doar practice, ci și calde și confortabile.

materiale

Din punct de vedere tehnic, lămpile cu halogen nu diferă de alte modificări similare. Caracteristica lor specială este prezența unei prize speciale care vă permite să conectați o rețea cu o lampă cu halogen. Aceste produse sunt fabricate din mai multe tipuri de materiale:

 • Sticla. Acest material este folosit pentru a crea inserturi decorative. Este rară găsirea candelabrelor în care întregul cadru este realizat în întregime din sticlă. În multe corpuri de iluminat sub el este lampa în sine. Sticla aici joacă un rol de protecție, care nu permite să afecteze fizic dispozitivul de iluminare în sine.
 • Metal. Acest material este esențial pentru fabricarea unor astfel de produse. Substanța tolerează temperaturile ridicate. Este, de asemenea, relativ ușor de manipulat metalul. Principalele produse pot fi mai multe tipuri de oțel și fontă, care fac corpul și cadrul lampii. Uneori meșteșugarii folosesc aluminiul și cuprul, care sunt ușor îndoiți.
 • Copac. Această substanță este, de asemenea, utilizată ca un decor. Adesea este combinat cu metalul, ceea ce vă permite să creați lucruri unice.
 • Gips. Acest tip de iluminat a apărut pe piață relativ recent. Construcțiile de ipsos se disting printr-un cadru decorativ, pe care există o bază pentru înșurubarea unei lămpi cu halogen.

numire

Lămpile cu halogen sunt unul dintre tipurile de dispozitive de iluminat care pot fi folosite ca elemente decorative în orice spațiu de locuit. Scopul principal al acestui dispozitiv este de a crea condiții de viață confortabile, precum și de decorațiuni interioare.

Varietatea lămpilor cu halogen este destul de largă și fiecare dintre ele are propriile caracteristici distinctive.Prin urmare, fiecare dintre ele ar trebui să fie aleasă pentru fiecare cameră în parte:

 • Camera copiilor. Pentru lămpile ei cu iluminare galbenă caldă. În același timp, factorul de putere optim este de 13 W / m2. Acest lucru este important de luat în considerare atunci când alegi. În grădiniță, este mai bine să utilizați mai multe modele pandantive de lămpi sau candelabre pentru a preveni deteriorarea copiilor lor.
 • Camera de zi. Pentru astfel de camere aveți nevoie de o lampă sau mai multe dispozitive cu o capacitate totală de până la 40 de wați. Dar este important să se concentreze asupra dimensiunii camerei și a stilului său de design.
 • Dormitorul. Cea mai bună soluție aici vor fi lămpile cu halogen de putere variabilă. Cu ajutorul lor, puteți schimba cu ușurință atmosfera în funcție de nevoile dvs.

Corpurile de iluminat de baie sunt folosite destul de rar pentru motivele discutate anterior. Trebuie să se înțeleagă că aproape toate modificările acestor dispozitive de iluminat sunt interschimbabile. Acest lucru le permite să fie utilizate în camere diferite.

Este important doar să se potrivească designului camerei și să îndeplinească cerințele tehnice ale rețelei.

Reguli de selecție

Lămpile cu halogen sunt o ocazie unică de a crea un interior unic cuindicatori de calitate ai iluminatului. Dar nu toate dispozitivele de acest tip au caracteristici unice. La alegerea lămpilor cu halogen, trebuie luați în considerare mai mulți factori:

 • Tipul de plasare a dispozitivului. Astăzi, multe dispozitive sunt destinate plafonului, dar există și modificări de perete. Este important ca lampa să lumineze camera într-un unghi drept, creând o zonă optimă de confort.
 • Tipul lămpii. Corpurile de iluminat pot fi echipate cu lămpi solide și pliabile. În cazul unei defecțiuni a ultimului element, îl puteți înlocui pur și simplu cu unul nou.
 • Tensiune. Dispozitivele de iluminat pot funcționa atât din rețeaua de alimentare la 220 V, cât și în intervalele inferioare. Acest ultim tip necesită utilizarea unor transformatoare speciale care trebuie instalate suplimentar.
 • Locul de instalare. După cum am menționat deja, lămpile cu halogen nu rezistă la o umiditate ridicată. Prin urmare, lămpile pentru baie trebuie protejate în mod fiabil de acest factor.
 • Tavan material. Acest lucru este important deoarece o cantitate mare de căldură este generată în timpul funcționării lămpii. Cadrul lămpii trebuie să reziste la un efect similar.Mulți experți recomandă cumpărarea de dispozitive în care tavanul este fabricat din sticlă de cuarț sau ceramică.

Interioare frumoase

Spoturile de halogen într-o baie albă creează atmosfera perfectă pentru relaxare completă. Acestea sunt situate în spatele părților laterale ale băii de colț, pe scări și pe tavan pe care le joacă rolul de stele. Totul arată frumos și foarte frumos

Lămpile cu halogen sunt, de asemenea, potrivite pentru proiectarea bucătăriei - aici sunt amenajate pentru a ilumina mobilierul chiar și sub masa de masă, care arată foarte originală.

Lămpile cu halogen pe anvelopă, împreună cu luminile de plafon încorporate, fac posibilă crearea unui iluminat direcțional perfect în camera de zi.

Veți afla mai multe despre lămpile cu halogen în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor