Lămpi italiene

Ca producător de diverse produse, Italia este asociată cu un stil de înaltă calitate, de lux și contemporan. Aceste caracteristici nu sunt scutite și echipamente de iluminat, care este o achiziție necesară pentru orice interior.

Caracteristici și beneficii

În ciuda numărului mare de producători italieni și a diversității produselor, pot fi identificate următoarele caracteristici comune ale lămpilor italiene:

 • Pentru producția lor selectate materiale de înaltă calitate, adesea neobișnuite și chiar unice. Printre acestea se numără sticla din lemn și Murano;
 • Fiecare producător are propriul său stil, reflectat în design. Varietatea de opțiuni vă permite să alegeți un model în orice interior;
 • Toate inovațiile moderne de înaltă tehnologie care fac ca lămpile să fie unice și ergonomice sunt folosite în producție;
 • Materialele de înaltă calitate și lucrările precise cresc semnificativ durata de viață a produsului achiziționat;
 • Becurile sunt în mare parte scumpe. Prețul este influențat de materiale, unicitatea designului, statutul fabricii de producție. Prețurile minime, în medie, sunt 10-15 mii de ruble, în timp ce prețurile ridicate pot ajunge la 200 mii și mai mult;
 • Nu toți producătorii italieni au reprezentanți oficiali în Rusia. Atunci când comandați direct din Italia, timpul de livrare poate dura de la o lună la trei.

tipuri

Există trei tipuri principale de proiectare a iluminatului:

 • încastrate. Nu este nevoie să fie instalate astfel de modele, deoarece acestea sunt destinate plafoanelor suspendate. Este suficient să plasați lămpi similare într-o celulă specială din panoul de plafon;
 • deasupra. Lămpile sunt montate în tavan sau pereți cu șuruburi și șuruburi pentru lemn. Acestea pot varia în funcție de dimensiune, atingând adesea proporții greoaie.
 • Pe suport. Această categorie include lămpi de pardoseală și de masă. În designul lor, ele au în mod necesar un stand și, adesea, abajur.

Elite și iluminatul convențional pot fi, de asemenea, împărțite după tipul de cazare.

Modelele de tavan pot fi concise sau, dimpotrivă, pot fi opțiuni exclusive cu modele de cascadă pe scară largă.

Luminile de perete sunt cele mai ușor de instalat, deoarece trebuie să aibă găuri speciale pentru șuruburi sau cuie.

Există opțiuni combinate care pot fi montate atât pe tavan, cât și pe pereți.

Modele populare de lămpi italiene:

 • candelabre - suspendat la modelul plafonului. Se compune, de obicei, din mai multe lămpi sau sfeșnice. Ele sunt atârnate pe lanțuri sau șireturi cu lungimi diferite;
 • întăritură reprezintă suportul pentru o lampă, fixarea pe un perete;
 • lampi de podea - lămpile de pe standuri, care sunt adesea acoperite cu abajur.

stiluri

Ca toate mobilierul, dispozitivele de iluminat pot fi făcute ținând cont de diferitele caracteristici stilistice.

Direcție clasică Se remarcă prin formele sale deosebite, decorul luxos și adesea dimensiunile mari. În designul lor, folosind structuri complexe de cadre, piese forjate și sculptate, lămpile de plafon și abajururile pot fi fabricate din materiale de elită. Pentru lămpile clasice alegeți cel mai adesea metale și cristal.

În interior sunt întotdeauna vizibile, nu se îmbină cu situația, ci, dimpotrivă, pot deveni accentul principal.

Tendințele stilistice moderne sunt mai puțin luxoase decât cele clasice, dar, de asemenea, uimesc de multe ori imaginația. De exemplu de înaltă tehnologie implică designul avangardist și utilizarea obligatorie a materialelor, cum ar fi plasticul și sticla. Adesea, astfel de dispozitive de iluminat seamănă cu obiecte de artă și instalații conceptuale.

direcție modern include o abundență de piese metalice, forme geometrice complexe și țesături în design. stil minimalismul cea mai concisă, deoarece nu implică detalii inutile, structuri complexe și o varietate bogată de culori.

Tipuri de surse de lumină

Prin numărul de surse de lumină, produsele italiene pot fi împărțite în următoarele tipuri:

 • Lămpi de plafon. Acestea sunt corpurile de iluminat ale suprafeței, care are ca esență introducerea uneia sau a mai multor lămpi sub un baldachin.
 • punct. În proiectarea unor astfel de produse există suporturi independente pentru fiecare lampă individuală, iar numărul lor total poate fi orice depinzând de design.

Producătorii italieni folosesc toate capacitățile tehnologice existente în industrie, astfel încât toate tipurile de surse de lumină sunt potrivite pentru produsele lor.

 • Becuri cu incandescență - unul dintre cele mai ușor de utilizat și ieftin. În ciuda interzicerii utilizării lor în Europa, în Rusia sunt permise și potrivite pentru iluminatul italian.
 • Lămpi de economisire a energiei sau fluorescente Ele devin din ce în ce mai populare, deoarece economisesc energie electrică, servesc mult timp și în același timp produc multă lumină. Printre deficiențele - prețul ridicat și prezența mercurului în interior.
 • Cel mai sigur, mai durabil, mai economic, dar în același timp cel mai scump Becuri LED. În funcție de temperatura de culoare a diodelor, există produse ale principalelor tipuri de spectru termic.

numire

Varietatea lămpilor italiene vă permite să le folosiți acasă și în birou. În cel de-al doilea caz, vor fi realizate modele de tavan restrâns, sau într-o cameră mică - pereți. Este important să alegeți lămpi care să asigure o bună iluminare uniformă, suficientă pentru a lucra cu documente.Cu ajutorul lor, puteți sublinia severitatea camerei și a interiorului sau invers, pentru a face atmosfera mai confortabilă și relaxată.

Produsele casnice creează confort, iluminează locurile întunecate ale interiorului, completează ideea de design. Pentru fiecare cameră puteți alege modelul potrivit. Deci, pentru baie ar fi plafon adecvat, care acoperă complet lampa și de a oferi securitate. Pentru copii și dormitoare ar trebui să alegeți o opțiune care difuzează ușor lumina și în locurile necesare pentru a îmbunătăți lampa de iluminat de podea sau modelul de perete.

De asemenea, toate dispozitivele de iluminat pot fi împărțite în modele de uz general, surse de iluminat local și lămpi decorative.

materiale

Metalul, de exemplu, cupru, bronz, alamă, este cel mai adesea folosit ca cadru. Există, de asemenea, modele de lemn, care sunt deosebit de relevante în stilul țării și ipsos. Lămpile de plafon și abajururile sunt realizate din sticlă, plastic, țesătură și hârtie.

Sticla de Murano este deosebit de importantă pentru Italia, deoarece este una dintre cărțile naționale de afaceri.

Piesele de cristal, cristale, perle, diferite tipuri de sticlă, țesături scumpe și metale, lemn de elită sunt folosite ca decorațiuni.Ramele sunt decorate cu piese din fier forjat, sculptate și modelate, iar nuanțele și abajururile sunt decorate cu desene și broderii.

Branduri și fabrici de top

Colecțiile noi de design de mărci de elită reprezintă mai multe direcții stilistice simultan:

 • Futurist și hi-tech. Pentru lămpile selectate materiale moderne și culori discrete. Acest stil este prezent în cataloagele Artemide, Axo Light, Barovier & Toso, Brand Van Egmond, Moooi, Vistosi;
 • minimalist cu design original și concis. Astfel de lămpi pot fi găsite în mărcile De Majo Illuminazione, Euroluce Lampadari, Il Paralume Marina, Italamp, Masiero, Patrizia Garganti;
 • Clasic de lux cu numeroase detalii de cristal și o formă ornamentată de cadre. Astfel de candelabre și lămpi de podea produc Badari Lightning, Banci, Eurolampart, Mechini, Pataviumart, Schonbek.

Cum sa alegi?

Când cumpărați o lampă, trebuie să luați în considerare dimensiunea camerei. Plafonul de înălțime afectează în mod direct modelul preferat. Dacă acestea sunt scăzute, candelabrul tavanului suspendat va interfera și riscul de deteriorare va crește. Într-o astfel de cameră ar fi adecvate modele încorporate, lămpi de tavan mici, lămpi de perete și podea.

Într-o cameră cu dimensiuni mici, puteți închide sau pune o lampă cu o umbră voluminoasă. Această tehnică face vizual spațiul mai mare.Într-o cameră mare, mai multe corpuri de iluminat mari ar fi adecvate, astfel încât să nu existe colțuri întunecate rămase.

Ar trebui să țină cont nu numai de dimensiunea camerei, ci și de scopul acesteia.

Pentru bucătărie și cel mai adesea dormitor, aveți nevoie de mai multe surse: sursa principală și sursele punctuale deasupra zonelor de lucru sau un loc de odihnă, de citit. Camera de zi poate fi, de asemenea, zonate folosind diferite tipuri de lămpi, proiectarea cărora poate fi atrăgătoare și luminos.

De asemenea, alegerea este influențată de partea în care se află camera - solar sau umbroasă.

În primul caz, lampa este utilizată numai după întuneric, deci într-o încăpere mică se pot face numai lămpi de podea în zonele necesare. Dacă partea este umbroasă, atunci camera trebuie aprinsă mai des. În acest caz, este mai adecvat să se obțină mai multe surse.

Cum să ai grijă?

Indiferent de tipul de dispozitiv de iluminat, este necesar să îl curățați periodic de praf folosind o perie sau o pânză.

Candelabrul de cristal poate fi curățat cu un detergent de sticlă aplicându-l pe un șervețel fără scame sau o mănușă specială. Pentru a face acest lucru, nu este necesar să eliminați fiecare detaliu, este suficient să vă ridicați cu un scaun sau o scară de trepte. Ca piese de cristal de îngrijire generală trebuie îndepărtate și înmuiate.Pentru candelabrele pe tavane înalte, puteți folosi spray-uri speciale.

O atenție similară este necesară pentru modelele de sticlă, inclusiv Murano. Aveți grijă cu produsele cu o suprafață mată. În cazul în care există pete pe ea, cel mai bine este să vă limitați doar la spălare sub apă.

Cele mai simple în îngrijirea corpurilor de iluminat - un tavan din plastic și vopsele. Ele pot fi înmuiate în apă caldă cu săpun sau limitate la ștergerea cu o cârpă umedă.

Opțiunile de țesătură ar trebui să fie cât mai des posibil pentru a șterge cu o perie de praf, un șervețel sau role speciale cu o suprafață lipicioasă. În unele cazuri, puteți șterge astfel de abajururi și abajururi cu o perie umedă sau un vid cu o duză specială moale.

Rama din lemn a candelabrului este suficientă pentru a șterge cu o cârpă umedă și apoi se usucă. Pentru metal este cel mai bine să restricționați curățarea chimică.

Interioare frumoase

 • interior în stil clasic Are toate caracteristicile caracteristice ale direcției: un pat mare cu spate sculptat, un baldachin, perdele groase, scaune și mese cu picioare ornate.Unul dintre locurile centrale din interior este un candelabru de cristal chic, realizat sub formă de lumânări.
 • discret stilul hi-tech sugerează prezența unui design concis, dar original al lămpilor. Model de sticlă în armonie cu o masă transparentă. Interiorul este proiectat în culori închise.
 • Zona de recreere în design minimalist. Este echipat cu lămpi mici de pardoseală care pot sta atât pe podea cât și pe masa de cafea. Atmosfera laconică este completată de un covor moale care creează confort.

Mai multe modele de lămpi italiene, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor