Scule pentru sticle

 Scule pentru sticle

În lumea modernă, iluminatul este indispensabil. Dar nu întotdeauna stoca lumini se potrivesc ideea de un designer de origine. Materialele utile vor ajuta la rezolvarea problemei. Fără investiții materiale speciale din sticle de vin și plastic, puteți obține o lampă frumoasă și originală pentru orice cameră. Aceasta va ajuta la transformarea interiorului într-un stil unic.

tipuri

În primul rând trebuie să vă amintiți că lămpile sunt împărțite în mai multe tipuri:

 • desktop-ul;
 • podea;
 • plafon;
 • montat pe perete;
 • stradă;
 • portabile.

O parte din corpuri de iluminat este alimentat de la rețeaua electrică, deci trebuie să asigurați conectarea cablului la lampă. Unele lămpi vor funcționa pe baterii.Dispozitivele de iluminat din țară pot funcționa pe panouri solare. Și pentru a crea poveste de dragoste, puteți folosi lumânări.

În plus, lămpile pentru lămpi, de asemenea, sunt diferite. Și înainte de fabricarea dispozitivului electric ar trebui să ia în considerare problema securității. Becurile cu incandescență convenționale sunt foarte fierbinți, astfel încât acestea nu trebuie să fie utilizate în apropierea unui parasolar din plastic.

Lămpile sau panglicile cu LED-uri, lămpile fluorescente, becurile fluorescente și neon sunt mai sigure.

Spațiul de lucru

Deoarece sticla de sticlă este stabilă, este adesea folosită ca picior. Principala problemă a acestor lămpi - aduceți cablul la becul. Există mai multe moduri de a face acest lucru.

Hole pe perete

În apropierea bazei de pe peretele sticlei, se poate face o gaură pentru a trage cablul.

Înainte de a începe lucrul, trebuie să curățați și să uscați flaconul, să marcați locul găurii. Pentru o muncă ulterioară, veți avea nevoie de o cantitate mică de apă, o bucată de lut, o foraj și un burghiu cu o coroană diamantată. La locul viitoarei găuri trebuie să iei argila. În timpul procesului de găurire, trebuie să turnați treptat apă pe lut, astfel încât burghiul și sticla să nu se supraîncălzească.

Când apare gaura, îndepărtați lutul, șlefuiți marginea cu șmirghel și spălați din nou sticla. După uscare completă, acestea trag cablul la care va fi conectat cartușul. Fișa este atașată la celălalt capăt al cablului și rămâne "pe stradă".

Într-o sticlă transparentă, puteți pune pietre mici sau ghirlande în mai multe culori. Ascundeți astfel cablul.

Un cartuș este fixat pe partea de sus a firului, fiind înșurubat un bec. Un cadru autoportret sau gata pentru tavan este instalat pe gheare.

Îndepărtarea fundului

Aveți nevoie de lână sau de fire naturale. Firul este umezit abundent cu alcool sau benzină. Trebuie să fie înfășurat în 2-3 straturi în jurul sticlei în locul unde ar trebui să existe o tăietură. Pentru acțiuni ulterioare este nevoie de un recipient mic cu apă rece.

O sticlă cu fir alcoolizat este luată în mână într-o poziție orizontală. Firul este aprins și flaconul este răsucite în jurul axei proprii, astfel încât arderea este lentă. De îndată ce firul arde, sticla trebuie să fie coborâtă drastic în apă. Din căderea de temperatură, sticla se va sparge. Dar acest lucru nu este întotdeauna cazul de la prima dată.

Șlefuirea muchiei. Prin partea de jos a sticlei este plasat în interiorul cablului cu ieșirea prin gât,Este frumos să așezați ghirlanda de pom de Crăciun pentru întregul volum de sticlă sau puteți pune o lampă mică pentru care sticla va fi plafonul.

În toate cazurile, cablul trebuie să fie plat și subțire, astfel încât sticla să fie bine așezată pe masă.

De sub abajur

A treia opțiune pentru furnizarea de energie electrică este cea mai ușoară, dar nu întotdeauna estetică. Sârmă de lampă nu intră deloc înăuntru. Pe gâtul tavanului este atașat, care ascunde cartușul cu un bec și un fir. Astfel, cordonul merge direct de sub abajur.

Sticlele din plastic fac adesea abajururi.

podea

Deoarece lampa de podea - un lucru de multe ori mare, veți avea nevoie de materiale suplimentare: lemn, sârmă, fitinguri metalice.

Aparatul de iluminat din palmă este sticle de culoare maro, montate pe un stâlp de metal. Baza va face crucea, decorată cu "iarbă" din material plastic verde. Frunzele de frunze sunt tăiate din ea. Lămpile Kokosami pot face sticle de bere din sticlă sub formă de butoaie, în interiorul cărora sunt amplasate lămpi cu LED mici.

Dar lampa de podea poate fi doar podea. Unele sticle de plastic trebuie tăiate în jumătate.Clopotele sunt sculptate din partea de sus. Prin gât trebuie să săriți ghirlanda albă sau banda de LED-uri și să puneți structura pe podea, îndoind-o cu o formă fantezie. O astfel de lampă va da o lumină difuză și va decora camera de zi. De asemenea, puteți face o lampă de ghirlandă sau podea din sticlă.

Când creați un astfel de decor, lampa poate fi acoperită cu vopsea acrilică sau cu ajutorul unui material plastic colorat.

Candelabre

Într-o încăpere mare va arăta o lampă de lemn foarte agățată, cu sticle de sticlă care se introduc în găurile cadrului din lemn. Vor fi necesare mai multe sticle de vin închise sau mai multe culori. În interiorul fiecărui cartuș se află un bec și un fir derivat. Întreaga structură este alimentată de unul sau mai multe comutatoare.

Sticlele de sticlă pot fi tăiate în jumătate și pot fi utilizate în partea de sus. Cablul trage de la candelabru prin orificiu și atașează un cartuș cu un bec.

O astfel de lampă de plafon pentru un candelabru va arăta și mai interesantă dacă sticlele sunt tăiate sub un unghi.

Și dacă reușiți să le luați în aceeași schemă de culoare, de exemplu, galben-portocaliu-verde, atunci acesta va fi un candelabru foarte frumos.Multi-candelabru poate fi construit sub forma unei mingi sau a unui trapez.

Dar partea de jos a sticlelor de sticlă poate fi folosită sub formă de ochelari. Doar aveți nevoie să topiți marginea superioară a arzătorului - și geamul este gata. Apropo, poate fi folosit ca un sfeșnic.

Idei pentru a crea un candelabru

Dar lampa de plafon poate fi făcută din plastic. Iată câteva idei.

Pentru întruparea unei opțiuni interesante vor fi necesare:

 • rezervor de cinci litri;
 • un număr mare de linguri de unică folosință;
 • cuțit de birou;
 • pistol de lipire (sau unghii lichide).

La partea de jos a capacității de cinci litri. Toate lingurile sunt decupate, lăsând aproximativ 1,5 cm fiecare. Pornind de la rândul de jos, lingurile sunt lipite strâns între ele într-un cerc de capacitate. Următorul rând superior este lipit astfel încât să se creeze efectul scalei. Astfel, sticla este lipită complet.

Gâtul poate fi decorat cu aceleași linguri sau pot fi folosite părți ale candelabruului vechi. Sârmă inferioară printr-o strangulare este filetat prin gât. Rămâne să conectați structura la plafon.

Candelabruul poate fi fabricat dintr-o singură capacitate mare sau 2-4 corn din sticle mai mici. Pentru aceasta veți avea nevoie de:

 • sticlă (e);
 • firul sau firele groase colorate;
 • Clei PVA;
 • perie;
 • vopsele acrilice;
 • mobilier de lac;
 • cuțit de birou.

Becul va fi montat sub gât. Determinați lungimea plafonului. Taie partea de jos a plasticului. Partea superioară a recipientului trebuie acoperită din abundență cu adeziv și înfășurată imediat cu un șnur. După ce lipiciul este uscat complet, sfoara poate fi vopsită cu vopsele acrilice și vernisate. Dar folosind fir colorat, nu trebuie să pictezi tavanul. Dacă firul de lână, apoi varnă le, ​​de asemenea, nu au nevoie.

O altă idee - și din nou, pe unul sau mai multe lămpi de plafon. Veți avea nevoie de:

 • sticlă (e);
 • clei fierbinte;
 • pietricele de sticlă de diferite culori;
 • cuțit de birou.

Partea inferioară a rezervorului este întreruptă. Întreaga sticlă este tencuită cu pietre. După o zi, puteți instala cartușul și fixați capacul la tavan.

În fabricarea de mai multe dintre aceste plafoane pot fi atârnate la diferite niveluri.

Sconturi de perete

Dacă vechea lampă de perete are un tavan spart, atunci poate fi făcută din sticle de plastic. Pentru a face acest lucru, trebuie să tăiați un număr mare de frunze de galben, verde, portocaliu. Cu ajutorul frunzei de sârmă răsuciți în jurul lămpii.O lumină difuză plăcută va apărea în cameră.

Pentru o cameră în stil oriental, un felinar chinezesc deasupra patului va face.

 1. În acest scop, o sticlă de plastic plat trebuie tăiat din gât la fundul de fâșii foarte subțiri.
 2. Prin fâșii, mâna trebuie să întindă firul de jos până la gât. Sârmă este fixat în așa fel încât sticla devine cu mult sub înălțime. Benzi a transformat capacitatea într-o lanternă.
 3. Rămâne de a instala banda prin cartușul cu lampa de economisire a energiei și să se retragă firul prin gâtul.
 4. Atașați la perete cârlig suficient de frumos și atârnă pe un fir, care se extinde în priză. Lampa de perete este gata.

Luminile stradale

O iluminare frumoasă și neobișnuită se poate face cu mâinile tale pentru un foișor în grădină.

Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o sticlă de sticlă mare de sticlă, cu o gaură de-a lungul a 2/3. Mai mult decât atât, gaura poate avea muchii zimțate.

Sticla trebuie pusă lateral într-un recipient decorativ umplut cu nisip de râu. În interiorul flaconului este plasat cartușul orizontal cu un bec în formă de conul.

Cu ajutorul scoici, monede vechi, stele de mare, alge marine artificiale, elemente strălucitoare ale sticlei este decorat în așa fel încât atât nisip și obiecte mici au fost în interiorul containerului.Și sticla însăși trebuie să se înece în nisip.

Sârmă la ieșire este trecut prin tabletop. Această lampă vă va aminti de mare și aventuri. Și dacă decorați arborul cu o plasă de pescuit - vecinii vă vor invidia!

Dar dacă nu există electricitate în țară, ei vor ajuta cu lumanari. Lumanari groase groase ar trebui să fie acoperite pe partea de sus cu o sticlă de sticlă fără fund. Aceasta va fi protecția focului de vânt.

Lămpile solare funcționează fără o rețea, și acesta este avantajul lor. În timpul zilei, sunt acuzați de soare și, odată cu întunericul, se întorc singuri. Astfel de lămpi sunt pur și simplu lipite în pământ unde este nevoie. Becurile rotunde, decorate cu petale colorate din plastic, vor înflori în seara cu margarete și clopote multi-colorate.

Și puteți face și o lampă de kerosen dintr-o sticlă frumoasă. Bay kerosen și introducerea fitilului, rămâne doar să montați o astfel de lampă pe un trepied pe peretele unei case de cărămidă sau a unui gard.

portabil

Diferența dintre lămpile portabile - în absența conexiunii la rețea. De fapt, acestea sunt felinare, dar sunt decorate cu lămpi. Un exemplu de astfel de decor poate fi următoarea opțiune.

Va fi nevoie de mai multe funduri colorate din sticle de plastic.Fiecare pereche este un "măr" sau "piper". În interiorul părții inferioare a perechii se fixează lampa de pe baterii sub forma unei lumanari, care este bine acoperită cu un al doilea fund. De mai sus rămâne să atașați o ramură cu o frunză pe un lipici fierbinte.

Chiar și un astfel de "măr" va arăta frumos într-o cameră întunecată, iar dacă faceți mai multe dintre ele, atunci copilul va adormi mai ușor în camera lui.

Dacă introduceți o lumânare în gâtul unei sticle de plastic tăiate și decorați frumos recipientul în sine cu o tăietură deschisă, focul care trece prin plastic va fi ascuns pe pereți în modele fanteziste.

Cum să faci un candelabru cu propriile tale mâini, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor