Lămpi clasice

 Lămpi clasice

Datorită valorilor veșnice, designul interior al unei case sau al unui apartament în stil clasic rămâne întotdeauna la înălțimea modei. Iar una dintre sarcinile importante pentru recrearea clasicilor de-a lungul timpului într-un anumit spațiu, fără îndoială, este iluminarea specială moale care corespunde acestui stil.

Pentru a respecta toate tradițiile și pentru a nu perturba armonie în interior, alegerea dispozitivelor de iluminat trebuie luată cu atenție.

Caracteristici speciale

Pe piața modernă, alegerea lămpilor în stilul clasic este atât de mare încât este uneori dificil să optați pentru un model care vă place. Spre deosebire de alte dispozitive de iluminat, lămpile în stilul clasic au o serie de caracteristici:

 • Nobilimea și simplitatea liniilor, grația fără exces - principala caracteristică a tuturor lămpilor clasice.
 • Pentru fabricarea lămpilor în majoritatea cazurilor se utilizează materiale naturale, cum ar fi sticla, metalul, lemnul, cristalul și ceramica.
 • Gildingul și argintul sunt utilizate pe scară largă pentru evidențierea elementelor decorative.
 • Formele stricte și tradiționale se pot potrivi armonios în aproape orice interior.
 • Lampa tradițională clasică are o bază de metal solidă și fiabilă, adesea forjată, și un tavan de sticlă.
 • Cele mai populare culori în designul lămpilor clasice sunt negru, alb, gri, maro, precum și aur și argint.
 • Datorită popularității sale, acest tip de lămpi are un număr mare de modificări de diferite forme, culori și mărimi, ceea ce permite satisfacerea și a celor mai captivanți consumatori.

specie

La fel ca orice alte dispozitive de iluminat, lămpile clasice sunt împărțite în tipuri principale, printre care sunt suspendate, suspendate, tavan și autonome. Să analizăm în detaliu clasicul genului:

 • Cel mai popular clasic agățat candelabre cu multe suspensiiDe regulă, ele sunt fabricate din sticlă de înaltă calitate sau din sticlă fațetată. Există atât modele simple, cât și multilaterale.De mulți ani, candelabrele inimioare fabricate din cristal Swarovski austriac rămân în această categorie fără concurență.

Ele pot fi atribuite în mod merit obiectelor acestei arte, care pot oferi camerei o atmosferă solemnă specială.

 • Un alt tip de candelabru popular, care este adesea folosit în premisele stilului clasic - candelabre de carob cu multe lămpi alungite care imită forma lumanarilor. Uneori, aceste modele pot fi, de asemenea, multi-nivel.
 • Lămpi clasice de perete și sconturi reprezentate de cele mai numeroase modele. Cel mai adesea acestea sunt lămpi care imită felinare, lămpi antice sau sfeșnice decorate cu o dispersie de pandantive de cristal. Principala diferență între designul lor - sofisticarea și luxul discret. În interiorul clasic, astfel de lămpi sunt de obicei plasate în perechi, pe aceeași linie orizontală, formând o axă strictă de simetrie.
 • Lămpi clasice de masă și lămpi de podea De regulă, majoritatea modelelor de acest tip au forme stricte, acoperite cu o nuanță de țesătură, pot fi decorate cu pandantive de cristal.Aceasta este o opțiune excelentă pentru proiectarea unui dormitor, a unei camere de zi sau a unui birou personal. Realizate pe tehnologii moderne, în conformitate cu regulile stilului clasic, ele vor ajuta la crearea unei atmosfere de confort și liniște în cameră.

Recent, stilul neoclasic, care necesită și o abordare specială a iluminării interioare, câștigă mare popularitate în designul interior. Acest stil necesită lumină moale, difuză și delimitată.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, designerii folosesc întregul arsenal de diverse corpuri de iluminat: de la candelabrele clasice și de la sconturile de perete până la iluminatul cu LED-uri și petele încorporate.

material

Cel mai adesea pentru fabricarea lămpilor clasice se utilizează materiale naturale și cele mai frecvente dintre ele:

 • Sticlă de înaltă calitate, prelucrate prin tehnologie specială sau cristal, probabil cea mai populară și cea mai frumoasă dintre toate materialele utilizate în fabricarea lămpilor și candelabrelor. De regulă, dispozitivele de iluminat din cristal sunt proiectate pentru a ilumina camerele de zi și sălile.
 • Piatra naturala utilizat adesea ca un cadru bazat pe desktop sau lămpi clasice aeriene.În producție, cel mai adesea se utilizează jaspisul, malachitul și onixul, deoarece piatra este un material prea greu, nu este folosit pentru candelabrele de tavan suspendate și lămpile.
 • Sticlă colorată sau clară de înaltă calitate, sau combinația lor, sticla poate fi, de asemenea, mat sau texturate. Sticla din sticlă Murano este recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune pentru fabricarea corpurilor de iluminat, o caracteristică a căreia nu se utilizează coloranți chimici pentru fabricarea acesteia. Pentru a conferi diferite nuanțe sticlei Murano, se utilizează numai minerale naturale, care sunt adăugate sub formă de pulbere în vrac în timpul topirii. Becuri din astfel de sticla arata grozav in baie sau pe hol.
 • fin metal forjat Candelabrele și sconcile de perete vor arăta elegante și elegante în aproape orice cameră. În acest caz, baza forjată a lămpii poate fi completată cu nuanțe subțiri de sticlă colorată sau mată, decorate cu vopsea ornamentată.
 • Pentru decorarea lămpilor în stil clasic este adesea folosit aurire sau bronzPrincipiul de bază al aplicării vopselei este pulverizarea sau galvanizarea.Această tehnică este cea mai populară în fabricarea modelelor de iluminat în stil modern neoclasic.

Atunci când alegeți un corp de iluminat clasic pentru interior, trebuie să vă amintiți regula principală de armonie - toate dispozitivele de iluminat trebuie să respecte design-ul general al camerei.

De asemenea, nu uitați de scopul principal al lămpii, alegeți copia care să îndeplinească toate cerințele dvs.

În videoclip, puteți vedea o revizuire a lămpilor clasice Archeo Veneția.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor