Lămpi din fier forjat

Becurile sunt dispozitive universale de iluminat care nu numai că au un rol funcțional, dar și decorativ, în interior. Unul dintre cele mai atractive și mai elegante sunt modelele forjate. Să le cunoaștem mai bine.

Avantaje și dezavantaje

Lămpile forjate au un design incredibil de elegant și original. Ele transformă cu ușurință interiorul în care se află, datorită designului exterior spectaculos și spectaculos. În primul rând, merită remarcată respectabilitatea unor astfel de modele de dispozitive de iluminat.

În prezent, modelele artistice de fabricație a artei sunt obținute ca urmare a ștanțării obișnuite, mai degrabă decât a muncii manuale grele, dar acest lucru nu diminuează valoarea acestora.

Astfel de produse frumoase adesea decoreaza apartamente. și case particulare ale unor oameni bogați și respectați.Cu ajutorul unei lămpi din fier forjat, selectată în mod corespunzător, este posibil să se sublinieze statutul proprietarilor și întreaga locuință ca întreg. De remarcat este durabilitatea și rezistența lămpilor forjate. Metalul în sine poate rezista cu ușurință chiar și încărcăturii grele și este durabil. Pentru a deteriora structura formată din astfel de materiale, este necesar să depuneți mult efort și să petreceți mult timp.

Lămpile forjate de înaltă calitate își vor servi proprietarii timp de mulți ani. Putem spune că astfel de produse nu au nici o limitare a duratei de viață.

Pentru ca lampa să-și păstreze atractivitatea pentru o lungă perioadă de timp, este necesar să o procesați cu acoperiri speciale de vopsea și compuși de protecție.

Dispozitivele de iluminat din metal sunt ignifuge. Acest material durabil nu arde și nu suportă arderea. Datorită acestei proprietăți, în astfel de modele de lămpi puteți instala o varietate de becuri.

Cu toate acestea, este de remarcat faptul că lămpile forjate au mai multe dezavantaje:

 • Metalul este supus coroziunii. Acest lucru poate avea un efect negativ asupra proprietăților decorative ale lămpii.Pentru a evita apariția defectelor este posibilă numai dacă curățați în mod regulat materialul de petele de rugină și procesați-l cu soluții speciale.
 • Produsele de iluminat forjate sunt grele. Din acest motiv, ele nu pot fi instalate pe anumite tipuri de suprafețe. Dacă nu există altă alternativă, înainte de a instala un corp de iluminat metalic este necesar să întăriți calitativ pereții sau plafonul, ceea ce nu este ieftin.
 • În procesul de producție a unei lămpi din fier forjat, toate componentele structurii sunt unite unele cu altele prin sudare. Din păcate, acest lucru nu este cel mai bun efect asupra aspectului produsului final. Cu toate acestea, este posibil să faceți față acestei probleme dacă închideți cusăturile urâte ale candelabrului cu vitralii colorate sau alte elemente interesante.

specie

Lămpile forjate sunt împărțite în mai multe tipuri. Acestea au diferite modele și sunt instalate pe diferite suprafețe:

 • Montat pe perete. Aceste tipuri de corpuri de iluminat metalice sunt instalate pe suprafețe verticale folosind dispozitive speciale de fixare. Luminile de perete sunt printre cele mai frecvente și căutate.Ele sunt folosite atât pentru locuință internă, cât și pentru locuințe externe. De regulă, astfel de dispozitive sunt instalate foarte simplu și se disting printr-un aspect cu adevărat unic.
 • Plafonul. Astfel de lămpi forjate sunt extrem de rare, deoarece candelabrele metalice sunt mai des folosite. De regulă, aceste soiuri sunt instalate folosind sisteme speciale de suspendare.

Înainte de a instala aceste corpuri de iluminat, se recomandă pre-fixarea tavanului, dacă este necesar.

 • Etaj. Un design original și luxos se poate lăuda cu lămpi de podea forjate. Astfel de modele au un aspect gotic, dar arata organic in interiorul unei varietati de stiluri.

Aceste lămpi sunt scumpe și dau camerei un șic deosebit.

 • Stâlpii. Proiecte similare sunt folosite pentru a ilumina strada. Sursa de lumină din astfel de produse este instalată pe un suport metalic stabil. Aceste modele sunt foarte asemănătoare cu luminile clasice de stradă, dar adesea completate de diferite elemente de decor.

Există, de asemenea, astfel de dispozitive de iluminat ca sfeșnicul.În aceste dispozitive interesante, în locul becurilor tradiționale, sunt instalate lumanari. Produse deosebit de spectaculoase, cu design antic.

Lucrurile frumoase forjate diferă în ceea ce privește metoda de fabricație. Există modele de fabrică sau de producție manuală. Lămpile lucrate manual sunt cele mai populare și unice, deoarece designul lor este unic și unic. Aceste opțiuni sunt foarte scumpe.

În ceea ce privește becurile, se pot folosi aici următoarele tipuri:

 • lămpi cu incandescență;
 • lămpi cu halogen;
 • Lămpi LED.

Halogenul și becurile incandescente sunt foarte frecvente. Astfel de modele se potrivesc cel mai bine cu designul lămpilor de lux din lemn. Atunci când alegeți o lampă pentru un candelabru metalic sau o lampă de podea, trebuie să aveți în vedere faptul că forma tavanului și lampa în sine pot varia.

Acest lucru nu va afecta aspectul sau caracteristicile de siguranță ale produsului, dar nu va permite simularea unui frumos foc natural.

desen

Becurile metalice nu au nici o limitare în design și mărime. În producția acestor produse de lux se utilizează o varietate de abordări și metode.Cu toate acestea, acest sistem constă din următoarele părți principale:

 • Frame. De regulă, cadrul este realizat din armare cu densitate diferită. Din ce formă are, forma viitoare a produsului finit depinde în mod direct.
 • Detaliile decorului. Aceste componente includ toate construcțiile metalice care sunt utilizate pentru a decora dispozitivul de iluminare. De asemenea, nu există restricții în această privință. Stăpânul poate folosi orice pentru a decora o lampă, de la frunze mici, curbate, la cadre neobișnuite în formă de undă.
 • Baza. Acest detaliu poate fi în proiectarea lămpii și poate lipsi. Totul depinde de tipul de dispozitiv.
 • Sistem de iluminat Acest sistem acoperă totul, de la un bec sau un LED la cabluri electrice.

materiale

Pentru fabricarea lămpilor forjate spectaculoase s-au folosit următoarele materiale:

 • Fier. Cel mai adesea este selectat pentru producția de cadre de lămpi. Dar astăzi este adesea folosit pentru fabricarea elementelor decorative ștanțate. Pentru aceasta, sunt folosite mai multe tipuri de oțel.
 • Brass. Becurile din alamă au o nuanță frumoasă și interesantă, care arată armonioasă în multe interioare ale casei.
 • Cupru, bronz. Aceste metale sunt ușor de procesat și au caracteristici de design non-trivial. Ramele sunt cel mai adesea realizate din cupru și bronz.
 • Fontă Acest tip de metal este dificil de procesat. De regulă, lămpile din fontă au forme simple și concise. Astfel de corpuri de iluminat arata armonios in ambele medii clasice si moderne.

Stiluri relevante

 • O lampă metalică poate fi instalată într-o cameră decorată în stil rustic. Pentru astfel de ansambluri, mulți designeri aleg dispozitive care au cel mai simplu și mai discret aspect. Formele simple forjate arată foarte armonioasă și atractivă în combinație cu lemn natural și alte materiale inerente stilului rustic.
 • De asemenea, lămpile forjate pot fi instalate într-un interior clasic. Pentru astfel de situații, puteți lua ceva mai complicat și neobișnuit. De exemplu, poate fi un candelabru luxos pe mai multe niveluri. Acest detaliu în interior va contribui la jocul de lumină și umbră.
 • Faianta forjata va arata organic in ansamblurile moderne. De exemplu, poate fi un interior trendy în stilul high-tech.Cu ajutorul unui iluminator metalic, puteți evidenția concizia situației, completând-o cu o notă spectaculoasă.

Cum de a face lămpi forjate, puteți afla din video de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor