Lumini LED rotunde

 Lumini LED rotunde

Lămpi LED rotunde - dispozitive concepute pentru iluminatul artificial primar sau decorativ. Dispozitivele clasice sunt prezentate pe piață într-o gamă largă. Ele sunt utilizate pentru iluminarea spațiilor comerciale, administrative și rezidențiale, a spațiilor medicale, a birourilor și a altor obiecte.

Caracteristici de iluminare LED

Baza acestor dispozitive de iluminat sunt LED-urile. Puterea aparatului depinde de tipul și cantitatea acestuia. Indicatorii săi variază într-o gamă largă (de la 5 la 80 W). Dispozitivele LED au o tensiune de funcționare scăzută, ceea ce elimină riscul de incendiu.

Un fapt interesant: lămpile cu LED-uri practic nu se încălzesc. Datorită acestei caracteristici, acestea pot fi montate într-un plafon suspendat sau mobilier.

Dispozitivele cu formă rotundă favorizează distribuirea uniformă a fluxului de lumină.

De asemenea, ele diferă:

 • contrast înalt;
 • o bună redare a culorilor (indicele este de 75-85);
 • consum redus de curent (de la 0,35 A).

Corpurile de iluminat cu LED-uri pentru iluminatul exterior sau interior sunt aprinse instantaneu când se aplică tensiune de la o rețea electrică standard de 220 V.

Soiuri de dispozitive de iluminat rotund

Aceste lămpi sunt disponibile într-o mare varietate. În funcție de destinație și de locul de instalare, puteți alege modelul în culoarea dorită cu caracteristicile și dimensiunile tehnice necesare. dispozitive:

 • Diferite tipuri de instalare. Există mobilier, perete, tavan, mortise, suspendate.
 • Aveți diferite dimensiuni. Dispozitivele cu un diametru mare sunt potrivite pentru iluminarea principală a încăperilor mari: camere de zi, săli, hale, ieșiri. Mici și mijlocii se vor potrivi perfect în obiecte mici.Ei nu vor "încărca" spațiul și nu îl vor reduce.
 • Ele diferă în numărul de LED-uri. Există modele cu una sau mai multe lămpi.
 • Aveți o strălucire diferită de culoare. Este alb rece sau cald, precum și neutru.
 • Disponibil cu sau fără telecomandă. Lampa diminuată (cu PU) este ușor de utilizat. Cu ajutorul telecomenzii, este posibilă reglarea intensității iluminării în încăpere, fără a se ridica de pe canapea sau de la locul de muncă.
 • Poate fi echipat cu o baterie încorporată. Astfel de opțiuni reprezintă cea mai bună soluție pentru organizarea unui sistem de iluminare de urgență. În cazul unei întreruperi a energiei planificate sau de urgență, ele vor oferi o iluminare minimă pentru finalizarea muncii la o întreprindere sau pentru evacuarea în siguranță a oamenilor.

Corpurile de iluminat pot fi instalate în interior sau în exterior. Modelele stradale sunt proiectate pentru iluminarea decorativă a structurilor arhitecturale, a clădirilor, a parcurilor de iluminat, a piețelor în întuneric. Sunt fabricate din materiale durabile care sunt rezistente la condiții meteorologice nefavorabile. De asemenea, pe piață există modele anti-vandaliste.

avantaje

Dispozitivele cu LED-uri au următoarele avantaje:

 • Consum redus de energie (mai economic până la 70% în comparație cu alte tipuri de lămpi).
 • Durată lungă de viață. Corpurile de iluminat cu diode sunt proiectate pentru o funcționare continuă timp de 50.000 de ore (aproximativ 12 ani de funcționare cu dispozitivul pornit zilnic timp de 10 ore).
 • Siguranța ecologică. În dispozitivele LED nu există mercur și alte substanțe periculoase pentru sănătatea umană și pentru mediu. Din această cauză, aparatele consumate nu necesită eliminare specială.
 • Lipsa zgomotului exterior în timpul lucrului.
 • Rezistență la vibrații, rezistență mecanică și fiabilitate. Carcasa corpului de iluminat este o construcție monolitică din aliaj de aluminiu sau din material plastic ultrastructural. O astfel de "coajă" este o protecție fiabilă a părților interne de căderi, impacturi și alte efecte mecanice.
 • Lipsă de pâlpâire. Lampa diodă oferă o strălucire netedă. Datorită lipsei unui efect stroboscopic, nu provoacă stări de ochi și ochi.
 • Iluminare de înaltă calitate. Lumina emisă de dispozitivele LED, în performanța sa cât mai aproape de radiațiile solare naturale. Este confortabil pentru ochi.

Tipurile de corpuri de iluminat cu LED sunt o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor. Ele nu necesită costul financiar al operării. Pentru munca lor nu este nevoie de achiziționarea echipamentelor de control specializate. De asemenea, dispozitivele nu necesită întreținere.

deficiențe

În ciuda numeroaselor avantaje, lămpile rotunde cu LED-uri au unele dezavantaje.

Acestea includ:

 1. Prețul ridicat Pentru lampa LED va trebui să plătească mult mai mult decât o lampă cu halogen sau cu mercur. Cu toate acestea, în fiecare an, tehnologiile cu diode devin din ce în ce mai accesibile din punct de vedere financiar.
 2. Posibilitatea de eșec prematur. Longevitatea acestor corpuri de iluminat poate fi mai mică decât cea declarată de producător, deoarece depinde nu numai de potențialul de funcționare a diodelor, ci și de eficiența radiatorului și durata de viață a conducătorului auto.
 3. Indicatori mici ai unui flux de lumină.

În ciuda neajunsurilor, în fiecare an un număr tot mai mare de potențiali consumatori preferă lămpile cu LED-uri rotunde. Ele sunt ușor de instalat, economice, sigure și durabile. Toate aceste avantaje mai mult decât compensa dezavantajele de mai sus.

Reguli de selecție

Înainte de a cumpăra un cerc de corpuri de iluminat, este important să studiați caracteristicile tehnice ale dispozitivului și să selectați dispozitivul în ceea ce privește instalarea și caracteristicile camerei. Pentru facilitățile private, cea mai bună soluție ar fi să cumpere un instrument de putere medie (5-12 W). Cu cât este mai mare spațiul în cameră, cu atât mai puternic va fi necesar echipamentul pentru iluminatul său de înaltă calitate. De asemenea, este important să se ia în considerare tipul de diode și producătorul. Acordați preferință produselor de mărci bine-cunoscute și testate în timp - în acest fel vă veți proteja de achiziția de produse de calitate scăzută.

Acordați atenție gradului de protecție a dispozitivului (indicele IP de la 20 la 68). Cu cât este mai mare valoarea, cu atât aparatul este mai protejat de praf, murdărie și umiditate.

Pentru camerele umede (baie, bucatarie) este recomandabil sa te uiti la modelele cu un indice mare (de la 40). Producătorii indică adesea pe ce suprafețe se poate monta dispozitivul (tavan, perete, structură de tensiune). Atunci când alegeți, trebuie să luați în considerare aceste informații.

Acordați atenție și aspectului dispozitivului: designul, culoarea, dimensiunea acestuia. O lampă rotundă plată se potrivește în orice interior și stil.

Cu ajutorul unor astfel de dispozitive este posibil să aducem un cui în design, zona spațiului, accentul luminii locului.Există un număr foarte mare de modele rotunde pe piață, ceea ce înseamnă că toată lumea va putea să aleagă cea mai bună opțiune pentru ei înșiși și să aranjeze camera într-un mod original.

Cum să instalați lămpi cu LED-uri în dormitor cu mâinile lor, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor