Lămpi de plafon

Astăzi piața pentru corpuri de iluminat surprinde cumpărătorii cu o varietate de opțiuni. Produsele sunt prezentate într-o formă absolut diferită, nuanțe, date dimensionale. Prin urmare, la etapa preliminară a lucrărilor de reparații este necesar să se planifice proiectarea iluminatului dorit. Numai dispozitivele de iluminare selectate corespunzător vor ajuta la evidențierea detaliilor individuale ale interiorului. Cererea enormă în rândul clienților a câștigat produse de tavan pătrat Luați în considerare caracteristicile acestor corpuri de iluminat.

Caracteristici speciale

Ideile de design sunt cu siguranță predispuse la schimbare. Schimbă, extinde, dezvoltă și îmbunătățește. Din acest motiv, uneori, astfel de detalii necesare privind stilul de apartamente ca lumini de plafon pentru camera de oaspeți,trebuie să fie evaluate nu doar ca o metodă sau mijloc de implementare a iluminatului, ci ca o componentă decorativă reală.

O varietate de culori, texturi și configurații de candelabre, lămpi de perete, lămpi de pardoseală și becuri de lămpi oferite de companiile de producție vă permit să creați un mediu luminos în cameră care este ideal pentru starea de spirit a designului. O astfel de atmosferă discretă vă permite să zona în cameră, să răspândiți accente sau să umpleți camera cu o lumină colorată.

O atenție deosebită trebuie acordată elementelor de iluminat în formă de pătrat, care arată atractivă și inimitabilă și pot fi folosite și pentru interioare cu o varietate de stilistică. Astfel de modele vor decora orice cameră: de la un stil de birou grav sau de la un baroc elegant la o casă confortabilă.

Semnificativ este faptul că luminile de tavan pătrat au o configurație rafinată și în același timp fixată și, prin urmare, formele lor rigide și liniile drepte vor arăta grozav în camera de zi și în birou.

Cel mai important lucru este selectarea cu succes a detaliilor corecte și de decorare.

În ceea ce privește stilurile, cele mai pătrate lumini de tavan sunt utilizate în tehnologiile moderne și hi-tech, unde sunt conectate la masa celorlalte detalii ale unei configurații clare (dulap, bar și alte mobilier clar definite). Iar opțiunile, executate în culori lucioase de argint, cu o abundență de strălucire și detalii reflective, au câștigat o utilizare masivă la fel de celebrele stiluri techno, futurism, modern.

Produsele de iluminat de tavan în formă de pătrate în formă de pătrați sunt mereu la modă. Oferind o lumină spectaculoasă și uniformă, ele sunt excelente pentru iluminarea clădirilor publice sau rezidențiale. O caracteristică distinctivă a dispozitivelor de acest tip este faptul că acestea pot fi folosite pentru interiorul clădirilor în orice design, ele sunt perfecte pentru camere spațioase și mici. Lămpile fixe cu LED-uri ne permit să direcționăm fluxul luminos către indicatorii naturali, nepermițând valuri și valuri de putere.

tipuri

Toate dispozitivele de iluminat sunt clasificate în două grupe principale:

 • produsele care sunt instalate în interiorul tavanului;
 • dispozitive de iluminat extern.

Orice categorie, din nou, este împărțită în punct suspendat, încastrat, deasupra capului, de tavan de perete. Iluminarea cu o bază pătrată diferă în numărul lămpilor de plafon. Există modele cu telecomandă, dublu, sub formă de cadru, precum și o versiune elegantă.

fals

O astfel de lumină de tavan pătrat poate înlocui cu ușurință un candelabru central obișnuit. Aceste surse de lumină sunt dotate cu diferite tipuri de elemente de fixare: lanțuri ascunse, agățate, cablu subțire sau tub decorativ.

deasupra

Astfel de configurații sunt oarecum identice cu cele exterioare. Diferența constă în faptul că plafonul fixat pe plafon este montat pe plafon cu o conexiune maximă. Acest tip de dispozitive de iluminat va fi cu siguranță o soluție încântătoare dacă trebuie să creați un loc confortabil și luminos într-o cameră mică (de exemplu, în hol sau în baie).

Corpul de iluminat cu tavan pavat pe plafon este o soluție excelentă pentru camerele compacte. Astfel de elemente de iluminat nu arata masiv si extrem de elegante.

O lumină de tavan pătrată va face cu ușurință toate firele și piesele abia vizibile și, de asemenea, va economisi spațiu pe tavan.

încastrate

În prezent, plafoanele moderne încastrate sunt cele mai utilizate lămpi de plafon încastrate. Ca urmare a montajului, se observă un plafon perfect neted cu patch-uri saturate de lumină. Principalul avantaj al acestei iluminări este faptul că poate acționa atât ca o iluminare electrică auxiliară electrică, cât și ca sursă principală de lumină în încăpere.

Cu ajutorul programelor integrate pătrat, este extrem de ușor să finalizați zonarea apartamentului.

Aceasta este o modalitate excelentă și extrem de convenabilă pentru camerele de dimensiuni mici, în care trebuie să stabiliți suficiente zone funcționale într-o singură cameră. De exemplu, o bucătărie și o sufragerie sau o cameră de oaspeți și o sală de intrare. Parametrii elementelor încorporate sunt diferiți - de la stelele compacte intense la grinzile mari de lumină.

raster

Adesea, în timpul designului de interioare moderne, se utilizează o lumină de tavan cu raster pătrat. Acest tip de iluminat este o cutie specifică care este umplută cu piese de lumină reflectoare. Modelul cubic este perfect pentru acest tip de iluminat.Un reflector spectaculos prezintă performanțe de lumină deosebit de frumoase.

punct

În plus, trebuie remarcat iluminarea spotului la cerere. Această lumină de tavan pătrată poate fi văzută deasupra capului sau încastrată. Acesta este de obicei folosit pentru a ilumina zonele de intrare. Este combinată liber cu nuanțe, candelabre principale și lămpi mari pătrate.

Tipuri de lămpi

Pentru corpurile de iluminat cu tavan pătrat, sunt folosite multe soiuri de becuri.

Lămpi cu halogen pot fi văzute, de obicei, în lămpile pătrate de stil modern. Ele dau o lumină puternică, spectaculoasă, dar cu toate acestea, chiar și foarte ergonomice, au o conductivitate termică scăzută. În ceea ce privește avantajele utilizării: lămpile cu halogen nu funcționează mult timp, din acest motiv achiziționarea în anumite situații devine nerentabilă.

Cele mai scăzute cheltuieli pentru plățile de utilități se văd printre acei consumatori care au dorit să le utilizeze pentru a-și lumina propriile spații. becuri fluorescente. Ei cheltuiesc pe ordinea de mărime mai puțină electricitate, dar fluxul de lumină nu este atât de saturat.

Cea mai bună combinație între economie și iluminare decentă - LED-uri (diode, LED).

Lămpile cu LED-uri sunt perfecte pentru lămpile cu tavan pătrat.

Pe lângă datele bune de economisire a energiei, ele diferă într-o perioadă lungă de funcționare (aproximativ cincisprezece ani). În plus, LED-urile nu au capacitatea de a încălzi sau de a se încălzi semnificativ. Acestea sunt confortabile atunci când se montează un tavan întins, în apropierea ferestrelor din PVC sau a mobilierului din lemn în bucătărie.

dimensiuni

Echipamentul de iluminat pătrat încorporat este reprezentat de abundența parametrilor dimensionali. De exemplu, luminile de plafon mari au o margine laterală de aproximativ 60 cm. Aceste produse de iluminat sunt utilizate în camere spațioase (săli de conferințe sau săli), precum și în organizații guvernamentale, spitale și birouri.

Dacă este necesar, se instalează suplimentar puncte înguste și adânci în rafturi și cornișe de mobilier, nișe și arcade ale peretelui, podelei sau treptelor scărilor. Metodele de spațiere de accent sunt folosite pe picioarele de sârmă de primăvară și pe arcurile laterale ale aripilor metalice.Adâncimea cravată poate fi de la 25 la 165 mm. Puteți găsi dispozitive duble rotative, triple (cu trei secțiuni) și patru secțiuni pătrată.

materiale

Unul dintre elementele principale ale designului la modă și atractiv este iluminatul creativ. Selectarea unei surse de lumină artificială de înaltă calitate depinde în mod direct de masele de proprietăți: scopuri funcționale, zonă de montare, specificații de montare, detalii de decorare și design în general. Fără îndoială, compoziția de la care se face dispozitivul de iluminare este considerată un aspect esențial al achiziției. Astfel, analizăm aspectele pozitive și caracteristicile negative ale compozițiilor populare pentru fabricarea dispozitivelor de iluminat.

metal

Acest material, pictat direct sub aur sau argint sau bronz, vă permite să creați un design elegant. Astfel de modele arata cu siguranta scumpe si sunt adesea produse cu adaugarea de forjare. În plus, această compoziție este populară pentru crearea de produse de iluminat în stilul high-tech actual.

Avantajele lămpilor de tavan pătrat cu o bază metalică sunt:

 • durabilitatea și durata de viață îndelungată;
 • fiabilitatea și rezistența la orice poluare;
 • ușurința întreținerii și capacitatea de a utiliza orice produs de curățare.

Soiurile metalice ale armăturilor sunt în mare parte masive, care trebuie luate în considerare în procesul de instalare. În plus, aceste produse sunt mai scumpe în comparație cu bulbi de compoziții similare.

Într-o anumită măsură, în aproape fiecare corp de iluminat există metal, deoarece acestea produc în mod direct suspensii și dispozitive separate pentru arbori.

Lampa, realizată sub argint, este considerată o adevărată decorare a oricărei încăperi interioare.

sticlă

Avantajele incontestabile ale unui candelabru din sticla sunt:

 • abundență de nuanțe și configurații;
 • rezistența la efectele adverse ale razelor solare sau ale temperaturilor extreme.

Merită menționat faptul că cel mai important neajuns al acestui material este fragilitatea. Sticla este destul de ușor de stricat (spart sau prăjit) în procesul de montare sau curățare.

Unul dintre tipurile de sticlă este considerat un cristal - un material rafinat și răspândit, perfect combinat cu interioarele clasice.Este o componentă decorativă de neprețuit în teatre, hoteluri renumite, birouri de mari organizații. Crystal este mult mai mult decât sticla obișnuită, dar va fi la fel de fragilă.

Produsele de iluminat din cristal sunt un semn general acceptat de bogăție.

lemn

Acest material este o resursă naturală, care este potrivită în aproape orice proiect: de la țară și Provence până la clasic și loft.

Avantajele unui candelabru din lemn:

 • protecția mediului;
 • compatibilitatea cu diferite componente și texturi;
 • preț relativ mic.

Printre deficiențele ar trebui să se indice dificultatea întreținerii și curățării în comparație cu produsele din metal, plastic și sticlă. În plus, datorită nivelului impresionant de umiditate din încăpere, arborele este capabil să schimbe forma și, cu schimbări de temperatură, se poate sparge sau arde complet.

Produsele de iluminat din lemn sunt considerate întruchiparea reală a confortului familiei.

plastic

Candelabrele din plastic sunt mai economice, mai puternice, mai simple și, în general, mai practice decât candelabrele fabricate din alte materiale.

Printre avantajele incontestabile ale produselor din plastic ar trebui să fie:

 • preț scăzut;
 • usurinta;
 • abundența nuanțelor, configurațiilor, texturilor și indicatorilor de mărime prezentate.

Sub influența luminii soarelui și a temperaturilor ambientale semnificative, este posibilă distorsiunea plastică: arsuri sau chiar crăpări.

Plastic vă permite să organizați plafoanele într-adevăr configurații incredibile.

textil

Materialul textil este o compoziție atrăgătoare și la modă, utilizată în prezent pentru producerea de dispozitive de iluminat cu diverse configurații, indicatori dimensionali și design.

Caracteristicile sale distinctive:

 • imagini externe extraordinare;
 • un set imens de culori și modele;
 • prețul optim;
 • greutate redusă

Printre deficiențele produselor țesături ar trebui să indice complexitatea îngrijirii, precum și acest material devine rapid murdar.

Țesătura este predispusă la expunerea la lumina soarelui, insecte diferite, praf sau umiditate.

În prezent, nu numai lămpile de perete clasice și lămpile de podea, ci și candelabrele uimitoare sunt produse din compoziția textilă.

culoare

Aproape fiecare corp de iluminat cu tavan pătrat se evidențiază într-un ansamblu relativ simplu.Cu toate acestea, nu numai acest lucru a permis acestui tip de produs să ajungă la faima cu un cumpărător obișnuit.

Elementele de iluminat pătrat, fixate pe tavan, se remarcă prin multifuncționalitatea lor specială. Fără a acorda atenție selecției nelimitate de sortiment, varietății de idei de culoare și de design, acest echipament de iluminat poate fi definit în orice cameră. Paleta de culori este cu adevărat impresionantă: nuanțe moi delicate pastelate, uimitor de zăpadă albă, o combinație de alb și negru. Există și culori saturate: wenge, violet și multe altele.

Producatori

Este posibil să cumpărați lămpi cu plafon pătrat la orice tavan: modele Armstrong (Armstrong), marca Griliato celulară (Grilyato), caseta și rack-ul Lyumsvet și Bard. Cei mai populari producători de lumini de tavan pătrat: Ambrella (Rusia), Lightstar (Italia), Arte Lamp (Italia), Eglo (Austria).

Cum de a alege un model în formă de pătrat pe tavan?

Pentru a găsi cu succes un corp de iluminat pentru plafoane din placi de gips-carton sau pentru beton, trebuie să luați în considerare scopul principal al becurilor și stilul camerei.Nu trebuie să uităm de puterea fluxului luminos. Primul lucru pe care trebuie să vă concentrați asupra achiziționării unui dispozitiv este dimensiunile și nuanțele montului. Produsele din pătrat sunt perfecte pentru plafoanele clasice, suspendate și suspendate.

Dimensiunile, inclusiv lățimea, lungimea și grosimea, trebuie calculate pe baza stilului de bază al apartamentului și a numărului de puncte de iluminat.

De exemplu, pentru o bucătărie modernă, baie sau dormitor vor fi suficiente produse de iluminat numai cu LED-uri, dar pentru o mare birou sau de oaspeți este mai bine de a folosi o mulțime de becuri, distribuirea acestora, astfel încât fluxul de lumina este uniformă și suficient de intens.

Lămpile de plafon în formă de pătrat se disting prin designul și scopul lor unic. Iluminatul de acest tip poate fi folosit pentru spații de birouri și spații de locuit, iar atunci când se caută, este necesar să se ia în considerare doar tipul de instalare, puterea și umbra fluxului luminos.

Pentru apartamentele rezidențiale este recomandat să se utilizeze o nuanță de aur zăpadă albă sau neutră, pentru sălile de birouri - o zăpadă rece albă.

În plus, pentru spațiile publice, este de dorit să existe un nivel ridicat de protecție care să protejeze împotriva prafului, a altor contaminanți și a umidității.

Interioare frumoase ale apartamentelor

Lămpile selectate corespunzător vă permit să organizați nu numai iluminatul competent, ci și să învingeți caracteristicile originale ale camerei, subliniind atractivitatea acesteia. Cu ajutorul lor, este ușor să evidențiați zona dorită, să "mutați" în fundal o parte a interiorului și chiar să creați o atmosferă specială de confort.

O imagine de ansamblu a luminii de plafon LED este prezentată în următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor