Lămpi de masă în diferite stiluri

Fiecare detaliu este important într-un interior frumos și armonios. Opțiunile cele mai atractive sunt proiectate în același stil. Acest lucru se aplică nu numai la mobilier și decorațiuni, dar și elemente decorative, aparate de iluminat. Astăzi, veți afla despre lămpile de masă în diferite stiluri.

Stiluri populare

Astăzi, consumatorii nu se limitează la alegerea designului locuințelor lor. Este posibil să creați un interior frumos și elegant în orice direcție stilistică. Să analizăm în detaliu ce caracteristici distinctive au lămpile de masă în diferite stiluri:

 • Un stil de interior foarte popular este clasicele. Nu va iesi niciodata din moda si va fi intotdeauna in tendinta. Lămpile de uz casnic într-o versiune clasică au un design elegant și discret. Astfel de corpuri de iluminat umple camera cu lumină caldă și moale.

Clasicul se caracterizează prin materiale scumpe și de înaltă calitate, astfel încât în ​​astfel de medii, lămpile de masă cu picioare din lemn natural, piatră, metal sau ceramică arata cel mai organic. Este recomandat să acordați prioritate culorilor liniștitoare. De exemplu, poate fi lămpi bej, maro, auriu, nisip sau măslin.

 • Cu adevărat fabulos lămpi de masă arata într-un interesant stilul estic. Astfel de modele creează confort în cameră - indiferent de direcția pe care o alegeți acest stil. Cu astfel de corpuri de iluminat, casa este cu siguranță plină de o frumusețe fascinantă, care este foarte diferită de multe concepte europene.

De exemplu, lămpi frumoase în stil japonez au adesea forma corectă. Acesta poate fi un model dreptunghiular sau sferic cu o bază de lemn din lemn natural sau bambus.

Caracteristic pentru stilul japonez sunt dispozitivele cu cadre rigide / rame și hârtie. Deseori pe suprafața inserțiilor de hârtie în astfel de lămpi se aplică hieroglife.

Lămpile de masă în stil chinezesc sunt foarte asemănătoare cu cele japoneze.De regulă, lumina în astfel de produse este ascunsă în spatele nuanțelor de hârtie sau țesături subțiri. Formele lor sunt foarte diferite de specimenele tradiționale în formă de con.

De exemplu, lămpile chinezești pot fi echipate cu nuanțe neobișnuite în formă de paralelipiped, alcătuită din bastoane și acoperite cu textile. Aceste lămpi arată foarte interesantă și atractivă.

 • Tendința ultimilor ani este interiorul în România stilul nautic. Această direcție oferă o combinație de albastru și alb în decor, precum și lemn natural. O cameră în stil nautic poate fi considerată completă dacă conține obiecte antice.

În ceea ce privește lămpile de masă, aceste principii se aplică acestora. Bazele acestor iluminatoare pot fi realizate din lemn natural sau din metal, cu o suprafață artificială în vârstă.

Adesea, lămpile "maritime" sunt completate de diverse elemente decorative. Aceasta poate fi o roată, o vele sau o ancoră atașată la bază.

Sunt deosebit de interesante lămpile de masă, ale căror abajururi sunt completate cu o imagine a unei hărți vechi.

 • Lămpile de masă în stil se disting printr-un design elegant și elegant. modern. Astfel de modele pot fi completate cu elemente decorative: cristal, margele multi-colorate, sticla, paduri rare, piele naturala, marmura si pietre semipretioase.

Lămpile de masă, realizate în stilul popular Art Nouveau, se caracterizează prin curbe ornamentate și bucle complicate. Adesea, corpurile de iluminat din această direcție sunt combinații interesante de materiale diferite. De exemplu, într-un singur produs pot fi sticlă frumoasă și ceramică colorată.

Lămpile de plafon din lămpile de birou moderne au adesea o formă netedă și netedă. Adesea, bazele lămpilor sunt decorate cu mici figuri feminine sau modele sub formă de păsări și fluturi.

Lămpile de masă în stilul modern pot fi de asemenea făcute într-o cheie floristică. În astfel de cazuri, abajururile sunt în formă de buchet, flori de flori sau flori întregi.

 • Un alt stil popular de interior este retro. Situația în acest sens este o adevărată respirație a ultimilor ani. Această direcție de stil este una dintre cele mai complexe, mai complexe și mai interesante.

Lămpile retro de masă sunt adesea completate de frumoase abajururi țesute, cu ciucuri mici, bretele vii sau comutatoare sub formă de cablu subțire.

Astăzi lămpile sunt foarte populare, proiectarea cărora repetă primele lămpi cu incandescență create de Thomas Edison. Dacă doriți să vă îndepărtați de stereotipurile obișnuite privind iluminatul din interior, atunci vă vor plăcea aceste opțiuni.

Lămpile moderne în stil retro au deseori forme originale, fanteziste. De exemplu, în multe magazine, modelele sunt vândute sub forma unui bec mare de sticlă.

 • Lămpi de stil muzica country varietate diferită. Fiecare țară are propriile sate - cu propriile caracteristici și tradiții. Astăzi, cumpărătorul își poate alege pentru el o lampă "sat" în stil american, englez, rus sau francez.

De regulă, astfel de lămpi se disting printr-un aspect primitiv, solid. Uneori se pare că au fost create din diferite haine de uz casnic. De fapt - inițial a fost. În sate, toate mobilierul au fost făcute și decorate de proprietari.

De aceea, lămpile moderne din satul ar putea părea un pic cam dur. Cu toate acestea, acest lucru nu afectează capacitatea lor de a crea o atmosferă incredibil de confortabilă și caldă în cameră.

 • Recent, o ramură populară a muzicii de țară franceză a fost foarte populară. - Provence. Lămpile de masă, concepute în acest mod, se disting prin motive simple. Lampadele sunt adesea decorate cu printuri florale naive, modele și ornamente.

Cel mai adesea există lămpi de măsline, în proiectul cărora există note nobile de floristică. Ele sunt pictate în culori naturale liniștitoare și sunt completate de imagini de diferite flori și plante.

 • stil Empire în interior, arată foarte scump și luxos. El subliniază statutul casei și situația financiară a proprietarilor săi. Lămpile din acest stil arată destul de pretențios. Adesea au dimensiuni impresionante și au suprafețe aurite.

Iluminatul în stil imperial este cel mai adesea realizat din materiale de înaltă calitate și scumpe care arată elegant și "bogat".

Adesea, lămpile de masă, decorate în acest fel, sunt eclectice.Acestea combină tonuri de aur și negru, modele caracteristice eclectice și ornamente, precum și broderii cu fire de aur pe abajur.

 • Un alt stil chic, atrăgător este baroc. De regulă, în interioarele cu astfel de decorațiuni există lămpi simetrice de forme clasice. De regulă, în stil baroc există dispozitive scumpe care nu pot fi în niciun caz înlocuite de omologii lor ieftini, deoarece vor ieși din designul general și îl vor face fără gust.

Lămpile de masă în acest mod se disting prin strălucirea frumoasă, liniile elegante, buclele și inserțiile decorative complicate.

Nu este recomandat să aveți lămpi mici cu un decor miniatural în astfel de interioare. În decorul baroc ar trebui să fie prezente obiecte mari, vizibile, cu un decor atrăgător.

 • Dacă sunteți obosit de peisajele urbane, atunci sunteți bine potrivite Ecostyle în interior. Lămpile de masă din materiale naturale sunt ideale pentru aceste medii liniștitoare. De exemplu, acesta poate fi un model frumos de rattan, completat de un baldachin țesut de nuanțe pastelate.

De regulă, lămpile în stil ecologic au un design simplu, necomplicat. În astfel de dispozitive nu veți găsi elemente fantezii sau interconectări artistice.

 • Stilul original Steampunk reprezintă o combinație armonioasă de tendințe industriale și clasice. De regulă, în astfel de interioare există lămpi de masă asemănătoare cu cele industriale. Ele sunt realizate din țevi metalice sau metalice.

Suprafețele acestor dispozitive pot fi îmbătrânite artificial și completate cu diverse elemente: senzori decorativi, șaibe, suduri și alte părți "industriale".

 • Design de lumină diferite tipuri de lămpi de masă chebbi chic. Pentru astfel de interioare, este recomandat să selectați modele misterioase și elegante care emite o lumină moale, fascinantă. Dispozitivul poate fi decorat cu detalii de cristal, trandafiri și îngeri.
 • În stil modern de înaltă tehnologie Cel mai armonios aspect va fi lămpile de metal sau de sticlă, care sunt decorate cât mai concis posibil. Pentru astfel de interioare, nu este necesar să selectați aparate din materiale naturale.

Suprafața lămpii poate fi vopsită sau nevopsită.De regulă, dispozitivele au forme simple și regulate (pătrat, rotund, triunghiular). Lămpile de plafon ale acestor lămpi sunt, de asemenea, fabricate din metal, sticlă sau plastic.

 • Podele din lemn sau din metal au lămpi elegante în stil. Tiffany. Adesea, ele sunt echipate cu nuante frumoase de sticlă colorată, cu piese de fier.

Astfel de dispozitive de iluminat sunt potrivite pentru stilul modernismului modern, precum și pentru orice interior, realizat într-un mod rafinat.

Cum de a alege interiorul?

Lămpile de masă trebuie selectate în conformitate cu direcția stilistică a interiorului. De exemplu, în medii moderne, opțiunile din lemn natural nu arată întotdeauna armonios, iar în decoruri clasice, modele metalice.

Dacă vorbim despre interioare chic, frilly, atunci încercați să evitați lămpile de la materiale ieftine. Asemenea detalii pot denatura designul.

Nu cântăriți interiorul cu un număr mare de lămpi de masă, altfel situația se va dovedi a fi ridicolă și neordonată.

Idei de design elegant

O lampă clasică cu o nuanță triunghiulară albă și o bază ceramică groasă, decorată cu pictură albastră, va arăta interesantă într-o cameră cu pereți galbeni și perdele albe pe ferestre.Puneți o astfel de lampă pe o masă neagră cu o suprafață de marmură și plasați un scaun bej lângă ea.

Lămpile metalice cu nuanțe rotunde din portocaliu pot fi așezate pe noptiere lângă patul alb-zăpadă. Acest ansamblu va arăta impresionant pe fundalul unui perete decorat cu panouri negre din lemn și parchet de lumină. Așezați o imagine modulară de stacojiu peste cap.

Luminile cu baze de sticlă și nuanțe albe vor fi în armonie cu pereții verzi și covorul bej pe podea. Puneți aceste articole pe masa de noptieră întunecată lângă patul înalt. Se diluează picturile peretelui interior cu cadre întunecate.

Pentru mai multe idei de design interior cu lămpi de masă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor