Lanterne în stil loft

Lămpile în stil loft sunt un tribut adus viitorului, ele diferă în designul non-standard și sunt potrivite pentru interioare moderne. Accesoriile sunt instalate în spații rezidențiale, birouri de creație și clustere creative, case de țară, iar diversitatea speciilor va permite realizarea oricărui proiect de proiectare.

7 fotografie

Caracteristici distinctive

Acest stil modern a apărut la începutul secolelor XX și XXI. Arhitecții și designerii au acordat atenție unui număr mare de unități industriale neutilizate sau abandonate și au hotărât să le reechipă pentru locuințe, ateliere, birouri, spații creative. Dorința de a reorganiza, de a moderniza fabricile și fabricile vă permite să maximizați utilizarea instalațiilor existente și să obțineți designul original.

Tavane înalte, materii prime, materii prime, utilizarea de partiții în loc de pereți, o cantitate mare de spațiu liber - caracteristicile distinctive ale lofts.

Ca orice alt stil, se aplică tuturor componentelor interioare.: materiale de finisare, mobilier și accesorii. Acest lucru se aplică și lămpilor. Lumina este folosită pentru a diviza camera în zone funcționale. Stilul nu implică utilizarea unui candelabru mare în centrul camerei, însă necesită plasarea unui număr mare de lămpi pe pereți, pe tavan, pe podea, pe mese sau pe rafturi.

Becurile sunt fabricate din metal, strălucirea rece a căreia este destinată să provoace asociații cu plante și fabrici, din care provine moștenirea. Stilul se bazează pe un joc cu contraste, o depărtare de decorul colorat, deoarece lămpile sunt realizate în culori monocromatice și au o suprafață netedă.

Studio Loft, de regulă, are mai multe ferestre care nu închid perdelele, deoarece accesoriile cu LED-uri care dau o lumină caldă și moale vor fi o soluție excelentă.

Masivitatea, rudența deliberată - una dintre caracteristicile unor astfel de lămpi. Ele sunt suspendate din tavan cu ajutorul lanțurilor, așezate pe o tijă metalică, dacă vorbim de modele de podea.Nuanțele pentru lămpi și lămpile de plafon sunt realizate în culori neutre - negru, gri, alb. Becurile conventionale fara lampa pot fi folosite, oferind iluminare spot in anumite parti ale camerei.

Aluminiu este utilizat pe scară largă pentru fabricarea lămpilor. Datorită flexibilității materialului, se poate obține orice formă, în timp ce accesoriul va fi rezistent la impact și impact extern. Lămpile de noapte au o acoperire rezistentă la coroziune, deoarece nu se tem de lovirea directă a lichidului, de umiditate ridicată. Materialul este utilizat de asemenea din material plastic durabil.

Forma lămpii depinde de ideea de design a autorului.

Modelele minimaliste, care se bazează pe linii geometrice și colțuri ascuțite, sunt versatile și cele mai ușor de integrat în interior. Există lămpi care imită sfeșnicul sau accesoriile agățate sub formă de spoturi de lumină, similare cu cele instalate în fabrici, ateliere, instalații industriale. Articolele de artizanat pot să semene cu țevi, să fie asociate cu instrumentele din laboratoarele de cercetare sau să reprezinte o sferă mare.

Soiuri de lămpi

Se face împărțirea lămpilor în tipuri, în funcție de destinația lor. Pe această bază, modelele diferă în funcție de dimensiune, metode de atașare și dimensiuni. Pentru a decora spațiul, este mai bine să utilizați mai multe tipuri de lămpi: în acest caz, interiorul va fi umplut la maxim.

Tipuri de lămpi de mansardă:

 • plafon. Candelabrele convenționale nu sunt potrivite pentru interioarele loft și arata disharmonioasă într-o astfel de cameră. Modelele sunt fabricate din lemn netratat, metal, sticlă și plastic. Dacă în centrul camerei este amplasat dispozitivul de iluminat de bază, acesta trebuie să aibă dimensiuni mari, să fie masiv.
 • fals. Varietate de lămpi de plafon. Acestea sunt mai funcționale, simple și ușor de instalat. Pentru a găzdui accesoriile folosite, amplasate pe tavan, acestea se îndepărtează de dispozitive individuale, fascicule de becuri.

Designul vă permite să organizați iluminarea locului, să schimbați direcția razei. Accesorii sunt plasate în unul sau mai multe rânduri.

 • Montat pe perete. Modelele mobile sunt selectate pentru proiectarea lămpilor de plafon. De regulă, puteți modifica unghiul de înclinare al produselor, rotiți-le pentru a evidenția zonele și obiectele individuale din incintă. În plus, va lumina colțurile îndepărtate ale camerei.Produsele sunt adesea stilizate sub vechile instrumente și atribute ale erei industrializării.
 • podea. Lămpile de pardoseală reprezintă un alt element al sistemului de iluminat din interiorul mansardelor, proiectat pentru a evidenția zonele specifice. Modelele sunt instalate în camere mari și sunt echipate cu părți deliberat de mari. Ele se disting prin picioarele curbate, formele futuriste. Lămpile autorului sunt fabricate din componente industriale, spoturi, lămpi de stradă.
 • Spațiul de lucru. Necesar în aranjarea birourilor, bibliotecilor. Lumina este distribuită pe direcție, astfel încât persoana este confortabilă să scrie, să citească sau să deseneze. Bazele masive vor face accesoriile cât mai stabile, putând fi combinate cu un cadru de bare metalice individuale care vor arăta contrast atunci când sunt combinate cu o bază masivă. Există lămpi cu sau fără nuanțe de lămpi, miniatură și mai mari.

Există reguli de bază pentru plasarea diferitelor tipuri de lămpi.

Spoturi amplasate uniform pe tot cuprinsul încăperii, candelabrul principal ar trebui să fie amplasat departe de alte accesorii, deoarece este centrul semantic al întregului sistem.Pentru bucătării au fost folosite lămpi pe anvelope, pentru a evita zonele întunecate, ceea ce este important în timpul gătitului. În aranjamentul de interior nu poate fi depășit cu intensitatea de plasare a accesoriilor, în caz contrar spațiul va fi supraîncărcat.

Sfaturi pentru alegere

Dispozitivele de iluminat nu doar completează interiorul în stilul "loft", ci fac parte integrantă din acesta. Pe această bază, alegerea de accesorii se potrivește cu mare grijă. Se acordă atenție unor caracteristici precum forma și designul produselor, materialele folosite, tipul de lămpi. Cadrul este realizat din metal, lemn, sticlă, care sunt utilizate atât individual, cât și combinate. Ele trebuie să fie rezistente la impact, să reziste la pătrunderea lichidelor și la temperaturi extreme.

Ce să ia în considerare atunci când cumpără o lampă în stilul "loft":

 • Funcționalitatea este unul dintre criteriile de selecție. Accesoriile ar trebui să lumineze cât mai mult camera, să fie responsabile pentru evidențierea elementelor interioare individuale. În studiu sau în bucătărie, este nevoie de mai multă lumină decât în ​​zona de dormit.
 • Setările pe mai multe niveluri vă permit să creați un spațiu volumetric multidimensional, extinzându-l vizual.În acest caz, accesoriile sunt situate pe diferite suprafețe. Acestea pot avea un singur design sau pot fi diferite unul de altul pentru a obține o atmosferă de haos artificial.
 • Lămpi mici vor fi pierdute în camere cu tavane înalte și apartamente mari de studio. Prin urmare, ar trebui să dați prioritate modelelor mai mari și masive și să le combinați pentru a umple cât mai mult posibil spațiul liber.
 • Designul lămpilor se referă la interioarele fabricilor și plantelor vechi. Barele metalice, lanțurile, șuruburile, laturile vor arăta avantajoase.

La amenajarea camerei se combină diferite tipuri de lămpi. Acest lucru nu necesită respectarea unor reguli speciale, deoarece stilul vă permite să combinați diferite culori, forme și materiale. Este mai ușor să alegeți accesorii concise cu un minim de decor, deoarece este important să nu exagerați decorațiile și să luați unul sau două elemente ca bază, ceea ce se va repeta în proiectarea tuturor lămpilor.

Convenabilitatea este un sistem de iluminare diferit, dotat cu senzori de mișcare și se pornește automat când se apropie o persoană.

Exemple în interior

 • O caracteristică distinctivă a interioarelor de mansardă este instalarea unui număr mare de lămpi.Câteva duzini de becuri agățate de tavan vor lumina camera bine, dau un sentiment de neclaritate, simplitate și lasă loc pentru imaginație. Această versiune a designului de cameră este una dintre cele mai simple și, în același timp, arată dinamică și progresivă. Este folosit pentru aranjarea bucătăriei, a halei sau a camerei de zi.
 • Având la bază toate aceleași becuri obișnuite, le puteți completa cu un cadru din grinzi metalice sau din lemn, formând modele în jurul unei surse de lumină. "Lampshade" nu afectează gradul de iluminare și joacă un rol pur decorativ. Culoarea sa este aleasă ținând seama de designul camerei: poate fi selectat pentru a se potrivi cu finisajul sau cu contrastul. Modelele pot atârna de pe tavan sau se montează pe perete.
 • Situat într-o zonă rezidențială, reflectoarele transformă camera într-un apartament scump, evocând în același timp asociațiile cu setul de film și spațiul din interiorul fabricii. Lumina este difuzată efectiv și distribuită uniform în jurul camerei datorită tavanelor înalte și a unei suprafețe mari. Proiectoarele monocromatice negre sunt considerate universal.Modelele sunt avantajoase cu mobilierul din piele tapițat, mesele și mesele laterale din piatră și metal.
 • Învelite în sfere de sticlă sau plastic, lămpile distribuie uniform fluxul luminos, servesc ca o sinteză a formelor netede și a simplității stricte, referindu-se la proiectarea instalațiilor industriale. Să presupunem că opțiunea când cercul este aplatizat cu marginea, are o formă alungită. Accesoriile sunt încorporate în tavan, panouri sau plasate pe barele de trecere din lemn sau metal. Arată opțiunea avantajoasă atunci când astfel de lămpi sunt situate la înălțimi diferite.
 • Țevile situate în orice fel, de exemplu, sub forma unei inimi, a unui poligon sau a unei figuri asimetrice, pot fi utilizate ca suport. Cadrul este vopsit în cupru, negru, argintiu, acoperit cu impregnare anti-coroziune. Accesorii sunt montate pe perete, au pe ele orice număr de becuri. Imaginea va fi completată cu șuruburi decorative, regulatoare, căptușeală, mărind similitudinea cu țevile reale.

Mai multe despre caracteristicile alegerii iluminatului în stilul mansardei, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor