Luminile cu LED-uri liniare

 Luminile cu LED-uri liniare

Luminile selectate cu precizie joacă un rol major în orice cameră pentru a crea microclimatul ideal. Acest lucru este important atât pentru confortul ochilor cât și pentru evidențierea caracteristicilor de design ale camerei. Astăzi, piața de iluminare reprezintă o varietate de modele spectaculoase și nu este ușor să se decidă tipul dorit de corpuri de iluminat lineare. Prin urmare, înainte de a efectua o achiziție, merită să determinați funcția pe care dispozitivul de iluminare cu LED-uri ar trebui să o efectueze direct în apartament.

Caracteristici, avantaje și dezavantaje ale modelelor LED

Elementele de iluminat cu LED sunt un model de iluminare cu adevărat versatil. Produsele LED linear pot lumina simultan o zonă mare a bucătăriei, în timp ce candelabrele standard luminează doar un anumit loc. O altă caracteristică a iluminatului considerat este că perioada de funcționare are mult mai mult timp. Potrivit experților, modelele liniare pot funcționa mai mult de zece ani (cu condiția ca instalarea să fie implementată corect), fără a fi necesară înlocuirea sau funcționarea defectuoasă.

Dispozitivele de iluminare liniară sunt realizate sub forma unei serii de dispozitive interconectate, care împiedică tranzițiile întunecate între sursele de lumină. Prin urmare, astfel de modele se disting printr-un flux clar și moale de lumină, direcția sa uniformă.

Printre caracteristicile tehnice ale acestor produse, este demn de remarcat faptul că emisia de culori a modelelor vine în nuanțe diferite. De regulă, parametrii temperaturii de culoare sunt indicați pe ambalajul unui bec în Kelvin. Produsul de iluminat, în funcție de gradul posibil, prezintă galben, alb sau o nuanță moale caldă, cu lumină naturală maximă. De asemenea, puteți urmări și răci modul de iluminare din fundal neutru.

Abilitatea de a conecta produsele liniare LED într-o singură sursă de iluminare este o caracteristică suplimentară care este dotată cu dispozitivele de iluminat considerate. Acesta este un alt argument excelent în favoarea alegerii produselor de iluminat cu LED care transformă absolut orice cameră.

Să ne uităm la avantajele acestor dispozitive de iluminat:

 • Economisirea energiei - acesta este primul și, probabil, principalul avantaj, care distinge direct produsele LED cu LED-uri pentru bucătărie de becurile obișnuite. Sursele de flux luminos sunt cristale saturate luminoase - diode emițătoare de lumină, care dau o cantitate mare de lumină cu o suprafață mică a suprafeței luminoase. Astăzi, acest indicator este cu siguranță important, deoarece în perioada de creștere a tarifelor la energie electrică, mulți încearcă să salveze pe tot.
 • Dimensiuni mici - Acesta este al doilea avantaj al produselor în cauză. Structura dispozitivelor cu LED-uri liniare nu se limitează doar la suprafața tavanului apartamentului, spre deosebire de candelabru de bucătărie standard. Acestea din urmă pot fi plasate numai pe tavan.Produse de iluminat liniare pot fi instalate atât pe pereți, cât și pe mobilier, și pe cea mai mică zonă a bucătăriei.
 • Printre avantajele modelelor liniare care merită notate siguranță. Datorită dotării cu dispozitive de iluminat liniar de o astfel de demnitate, ei aproape că nu se încălzesc în timpul muncii lor. Comparativ cu corpurile de iluminat obișnuite de iluminat din bucătărie, nivelul actual al lămpilor cu LED-uri este mult mai mic. Și vă permite să le utilizați în mod activ în diferite dispozitive de iluminat de tip închis.
 • Varietate de palete de culoricare este capabil să întruchipeze cu ușurință absolut orice, chiar și dorințele cele mai neobișnuite și curajoase ale designerului, se aplică și avantajelor modelelor liniare de lămpi. Nici un alt dispozitiv de iluminat nu iese în formă, dimensiune și culoare într-o varietate atât de largă ca LED-ul. Este foarte ușor să alegeți un corp de iluminat liniar pentru orice design al camerei. Avantajele incontestabile ale modelelor LED sunt de asemenea în greutatea lor redusă, rezistență la șocuri sau vibrații, absența zgomotului și pâlpâirea.

După examinarea caracteristicilor și avantajelor produselor cu LED-uri liniare, nu trebuie să uitați de dezavantajele pe care le au și aceste modele.

Distracția excelentă a căldurii este primul lucru pe care trebuie să-l oferiți astfel de dispozitive de iluminat. Această funcție este implementată de substratul pe care sunt instalate LED-urile. Cu toate acestea, dacă s-au făcut erori sau omisiuni în timpul procesului de montare, vor apărea cavități care împiedică respingerea căldurii. Rezultatul acestor acțiuni - lampa eșuează complet.

Becurile fluorescente utilizate în produsele de iluminat liniar sunt dotate cu funcția de pâlpâire. Calitatea funcționării lor depinde direct de temperatura ambiantă. Când indicatorul de temperatură de la + 10 ° C și mai puțin nu este garantată funcționarea excelentă a dispozitivului. Dacă valoarea temperaturii este mai mare de + 25 ° C, fluxul de lumină scade.

Unitatea de alimentare încorporată în dispozitivul de iluminare nu este protejată de eventualele supratensiuni de tensiune direct în rețea. Tensiunea este mult mai mare decât temperatura nominală a elementului diod, ducând la oprirea funcționării sale.Din acest motiv, se recomandă utilizarea unor blocuri de protecție suplimentare.

tipuri

Dispozitivele cu LED-uri liniare, în primul rând, sunt împărțite în trei tipuri principale:

 • plafon exterior elegant;
 • modele încorporate;
 • touch diode module.

În funcție de metoda de fixare la suprafață, există:

 • de iluminat de înălțime sau încorporat;
 • produse suspendate sau de colț;
 • Mortise sau suspensie surse de lumina de fundal principal.

În funcție de locul imediat al atasării - iluminatul pe perete sau în tavan, precum și produsele stilate de fațadă.

În sfârșit, astăzi sunt comune următoarele tipuri: sisteme modulare, profile (de exemplu, profile din aluminiu), dispozitive de iluminat arhitecturale sau de proiectare, cu modele de comutator sau rotativ, precum și lămpi cu LED-uri lineage subțiri sau universale.

formă

Dispozitivele de iluminare cu LED-uri liniare se disting printr-o geometrie clară de forme (cel mai adesea ele sunt dreptunghiulare, în formă de x, ovale, etc.). Cazul acestor modele este îngust și alungit, deși produsele pot fi făcute în orice indicator de dimensiune și ținând seama de toate dorințele cumpărătorului.Cu ajutorul acestor dispozitive LED puteți observa iluminarea în orice configurație. Acest lucru se realizează prin fixarea mai multor corpuri de iluminat într-un singur circuit continuu.

În acest caz, nu este nevoie să vă limitați imaginația - puteți regla cu ușurință forma dorită a produselor de iluminat liniar la propriile dorințe și design. Modelul linear de iluminare poate lumina remarcabil zone uriașe de apartamente. Și datorită corpului său compact, este posibilă utilizarea unor astfel de dispozitive cu LED-uri ca o lumină de fundal pentru nișe individuale.

Opțiuni de aplicare

O gamă largă de modele de dispozitive de iluminare liniară face posibilă aplicarea acestora în direcții diferite. Design-urile corpurilor de iluminat în cauză sunt utilizate atât în ​​scopuri casnice, cât și industriale. În plus, aceste produse sunt ideale pentru iluminatul arhitectural, fațada fixă, precum și pentru opțiunile de iluminare dinamică ușoară și de culoare.

În produsele individuale, sunt în plus încorporate mecanisme speciale, care schimbă treptat umbra luminii și direcția acesteia.Astfel de produse sunt utilizate în mod activ pentru iluminarea obișnuită și locală atât a departamentelor de lucru ale întreprinderilor de producție și a spațiilor de birouri, cât și a complexelor de depozitare sau de cumpărături, a parcărilor sau a complexelor sportive, precum și o serie de alte premise similare. Grupul sigur de instrumente permite aplicarea acestora în situații de expunere la vibrații ridicate.

Elementele de iluminat încorporate creează o iluminare ușoară a tavanului stretch de-a lungul conturului camerei, emiterea perfectă a luminii fie din tavan, fie din nișe special pregătite. Dispozitivele de iluminat suspendate oferă o zonă de iluminare unică, cu accent pe elementele de proiectare. Utilizat în camere cu tavane înalte. Echipamentele de iluminat sunt necesare pentru a lumina zborul scărilor, precum și ferestrele centrelor comerciale, cafenelelor sau barurilor.

Senzorii de mișcare încorporați, care sunt echipați cu anumite modele ale dispozitivului de iluminare, sporesc confortul atunci când folosesc și economisesc energia electrică. Astfel de structuri sunt instalate în bucătărie, baie sau toaletă. Elementele de iluminare senzoriale, controlate printr-o simplă atingere, sunt solicitate pentru utilizarea în bucătărie, precum și în birourile marilor companii.

Elementele de iluminare senzoriale, controlate printr-o simplă atingere, sunt solicitate pentru utilizarea în bucătărie, precum și în birourile marilor companii.

Producatori

Unul dintre principalii producători de astfel de dispozitive este considerat compania Maxus. Produsele lor se disting prin înalta calitate. Această companie este în prezent deosebit de populară cu clienții. Compania oferă o garanție corespunzătoare pentru toate instalațiile sale.

Mecanismul cu configurația maximă va costa o sumă destul de mare de bani. Costul acestor modele pornește de la patruzeci de dolari și până în sus, în funcție de configurație. Dacă vă decideți să luați mai multe modele economice, este posibil să alegeți un dispozitiv care este pe jumătate mai economic. Cu toate acestea, în această situație, puteți regreta foarte mult, deoarece calitatea corespunzătoare a diodelor mai ieftine este adesea extrem de săracă, iar eficiența funcționării lor scade serios cu timpul.

Printre producătorii de lămpi cu LED-uri liniare este de remarcat, de asemenea, compania belgiană Lucide, care produce lămpi din 1992 și are toate certificatele de calitate. Modelele Lucide sunt utilizate în spații de birouri și de producție, spații rezidențiale. Caracteristici distinctive: o imagine externă sofisticată și o calitate superioară operațională.

Observați compania italiană Lightstar. Dispozitivele de iluminat ale acestui brand completează perfect designul camerelor high-tech și minimaliste, adăugând confort acestui design.

Produsele companiei globale austriece Globo - o combinație de cost rezonabil și calitate excelentă.

Cum sa alegi?

Acum ia în considerare modul de alegere a lămpilor liniare corecte. Trebuie remarcat faptul că toate acestea sunt folosite pentru decorarea iluminatului de tavan și umple cu ușurință orice cameră. Când alegeți unitatea de plafon dorită, veți întâlni forme și dimensiuni complet diferite ale acestor corpuri de iluminat. Companiile de producție oferă o gamă largă de produse.

Este posibil să instalați mai multe modele de design similare pe care le doriți ca un singur dispozitiv de iluminat. De asemenea, puteți alege culoarea dorită a lămpii, deoarece corpul este realizat într-o varietate de nuanțe. În plus, puteți stabili în plus modelul de pe lampă, care se potrivește organic și se potrivește perfect în design-ul camerei dvs.

Merită menționatcă pentru modelele de tensiune a plafonului sau a oricărui tip de structuri montate sunt utilizate modele speciale de produse de iluminat de iluminat. Prin participarea lor, este posibilă întruchiparea cu ușurință a celui mai unic sistem de iluminare, iar în modul oprit se aseamănă cu o panza elegantă holistică care vă va surprinde cu adevărat și va continua să vă bucurați de acest design inimitabil.

Montarea luminii integrate liniar este destul de simplă și ușor de înțeles, însă fixarea acesteia direct pe plafonul de tavan este extrem de atentă, deoarece este foarte simplu să rupă integritatea suprafeței. În acest caz, se recomandă trecerea acestei funcții la profesioniști care vor produce toate lucrările rapid și eficient.

În prezent, iluminatul arhitectural cu un mod tactil câștigă popularitate și cerere. Datorită acestei tehnologii, este posibilă pornirea iluminatului direct în perioada în care cineva se află în cameră. Este foarte confortabil să folosiți modele touch în bucătărie, precum și în toaletă sau baie.

În plus, dispozitivele senzoriale sunt foarte des folosite în iluminarea străzilor, a platformelor moderne de acces și a spațiilor tehnice. Totuși, instalarea acestor dispozitive ar trebui să fie trecută și în mâinile profesioniștilor, deoarece proiectarea și montarea propriu-zisă este un proces destul de laborios și complicat. Pentru a face o montare cu adevărat de înaltă calitate, aveți nevoie de anumite cunoștințe în acest domeniu.

Dispozitivele sensibile sunt de asemenea oferite de companiile producătoare în diverse dimensiuni și forme. De asemenea, puteți alege culoarea sau modelul dorit. Datorită unor astfel de corpuri de iluminat, este ușor să întruchipeze designul elegant și armonios al camerei. Unicitatea unui astfel de design va continua să-i încânte pe proprietar de mulți ani și nu va fi uitat de oaspeții săi.

Alegerea unui dispozitiv de iluminare liniară ar trebui să țineți cont de specificul principal al camerei în sine. Pentru o baie și o toaletă este optimă alegerea produselor cu indicele ip65. Această cifră indică faptul că este fabricat din produse rezistente la umiditate și este complet etanșat.

Acest dispozitiv de iluminat funcționează bine în condiții de umiditate ridicată. Gradul de protecție IP65 se suprapune la pătrunderea directă a umidității.

Reguli de funcționare

Corpurile lineare sunt construcții de înaltă calitate, a căror funcționare stabilă este garantată prin respectarea recomandărilor de funcționare a acestora. Cel mai important lucru este să efectuați cu îndemânare instalarea. Pentru a face acest lucru, va trebui să fixați corect firele care transportă curentul, să vă asigurați că acestea sunt izolate și, de asemenea, asigurați-vă că dispozitivul de iluminare este fixat ferm.

Măsuri de precauție:

 • Produsele instalate ar trebui să fie conectate la rețea și nu ar trebui să permiteți sărituri sau căderi de tensiune. Se recomandă utilizarea adaptoarelor de rețea cu protecție încorporată;
 • Folosind un dispozitiv de iluminat cu reglaj de iluminare încorporat, trebuie să vă asigurați că becul înlocuit este predeterminat pentru funcționarea în acest aparat;
 • nu supuneți echipamentele să pătrundă în lichid sau în alte substanțe;
 • pentru a îndeplini atât cerințele de funcționare, cât și recomandările de eliminare semnalate de producător în pașaportul pentru produse.

Idei frumoase de design ale iluminării cu diode în interior

Produsele de iluminat cu LED-uri sunt un substitut excelent pentru omologii fluorescenți.Astfel de dispozitive organizează în mod remarcabil atât fluxul luminos central, cât și cel adițional, fiind folosite ca un decor decorativ elegant (articole de mobilier, vitrine, mezaninuri etc.).

Produsele de iluminat liniștite și multifuncționale sunt modele cu adevărat unice pentru bucătărie și baie, pentru a evidenția imaginile și oglinzile. În plus, acestea sunt utilizate suplimentar pentru acoperirea detaliată a plafonului.

Profesioniștii recomandă instalarea uniformă a echipamentelor de iluminat sub forma unei linii în întreaga cameră. În aceste condiții, lumina se deosebește remarcabil de zona de podea. Dacă este necesar să se lumineze un spațiu mic pentru care este suficient un singur dispozitiv puternic de iluminare, atunci este mai eficient să se folosească un număr de corpuri de putere mică. În acest caz, veți obține doar iluminarea este mult mai bună și mai atractivă.

Examinați luminile LED lineare, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor