Iluminarea pe noptiera din dormitor

 Iluminarea pe noptiera din dormitor

Becurile de pe noptiera din dormitor intrau ferm în interiorul dormitoarelor. Astăzi este dificil să ne imaginăm zone confortabile de dormit fără detalii atât de convenabile. Modelele moderne vă permit să vă așezați confortabil pe pat în timp ce citiți cartea dvs. preferată sau să folosiți iluminatul local fără a ieși din pat.

Caracteristici speciale

Becurile de pe noptieră sunt diferite de alte tipuri de dispozitive de iluminat în proiectarea lor.

Acestea constau în:

  • baze - picioare;
  • coloană;
  • difuzorul.

Baza modelelor desktop poate servi ca o clemă de încredere, care permite fixarea lămpii de pe dulapul într-un anumit loc. Poate că acest model este departe de deliciile designerului,totuși, este destul de convenabil, în special având în vedere faptul că uneori lumina trebuie să se aprindă imediat după somn și riscul de înclinare accidentală a dispozitivului este posibil.

Picioarele stabile, realizate în diferite forme și materiale, sunt caracteristice diferitelor stiluri, inclusiv cele folosite în stilul clasic. Lămpile de perete nu se pot lăuda cu un astfel de element și, prin urmare, pierd deseori sofisticarea și eleganța inerente exclusiv produselor de masă.

Lampa de coloane este o structură flexibilă sau rigidă din diverse materiale. Lemn, plastic sau oțel în modele simple și extraordinare încântă cu frumusețea lor. Modelele flexibile pierd în mod semnificativ estetica coloanei, dar în același timp sunt indispensabile pentru citire sau muncă, când dormitorul combină o zonă de lucru și un loc de odihnă.

Difuzorul servește tavan sau abajur. Sticla din plastic, din sticla matlasata sau din textile delicate fac lumina oricarei lampi mult mai moale si mai placuta sa para obosita de lumina de zi cu zi. De multe ori plafonul textil folosit pentru hoteluri, pentru că, în plus față de aspectul confortabil și familial, ei sunt mulțumiți de prețurile democratice.În plus, datorită diferitelor nuanțe ale plafonilor, strălucirea dobândește o culoare caracteristică, în funcție de tonurile alese, influențează pozitiv, liniștitor sau invigorant starea psihologică a gazdei.

Comutatorul pentru lămpile de masă poate fi amplasat direct pe carcasă, dar este mult mai convenabil și mai practic dacă modelul este suplimentat cu o priză și cu un comutator pe cablul de alimentare. În acest din urmă caz, nu trebuie să ajungeți pentru ca lampa să pornească lumina. În plus, cablurile lungi permit, fără dificultate, să le întindeți în spatele sau sub dulap, ceea ce face plasarea dispozitivului cât mai convenabilă posibil.

Cum sa alegi?

Dacă intenționați să alegeți în favoarea unei anumite lămpi, este important să țineți cont de caracteristicile sale și de eventualele variații. Produsele simple simple și de design variază în funcție de tipuri, modele și sarcini de stil.

tipuri

Primul lucru la care trebuie să vă gândiți când cumpărați o lampă este tipul de lămpi utilizate. Până în prezent, vânzarea de dispozitive cu benzi LED și becuri incandescente convenționale sau opțiuni moderne de halogen.

LED-urile au o temperatură de încălzire mai mică și durează mult mai mult decât becurile cu incandescență, cu toate acestea, acestea au și avantajele lor.Este greu să vă imaginați o lampă cu un abajur într-un stil clasic, fără o lampă cu halogen tradițională sau o lampă cu incandescență. Căldura luminii și extraordinaritatea organică în stilul clasic cuceri și nu pune la îndoială necesitatea acestui dispozitiv.

.

Fâșiile LED amplasate pe lămpile de la nopți vă permit să creați imagini uimitoare - de la imagini ale oamenilor și animalelor la spirale și bobine. Stilele moderne în cadrul LED-urilor arată proaspăt și natural.

model

Dacă alegerea lămpilor de azi nu este atât de mare și este imposibil să se piardă în ea, atunci gama de modele de lămpi de pe noptieră plătește și introduce confuzie în același timp.

Unul dintre modelele cele mai comune și cu costuri reduse este un corp de iluminat pe o clemă cu o coloană flexibilă, completată cu balamale care vă permit să îndoiți și să rotiți lampa în direcțiile corecte.

Coloanele în mișcare lungă luminează mai mult spațiu decât orice alt corp de iluminat. Astfel de modele sunt foarte convenabile.

Căldura interioară se poate lauda cu un model cu o nuanță textilă. Difuzorul este realizat în formă de cilindru, un pătrat, un dreptunghi și chiar o bilă.Avantajul acestui tip ia în considerare posibilitatea utilizării ca lumină de noapte (de teamă de întuneric). Stofa întunecată a luminii lămpii întunecă perfect lampa, făcând lumina intimă și discret.

În plus față de textile, abajururile pot fi făcute din vitralii și sticlă mată, pot fi îmbogățite cu mozaic sau pot fi țesute din bare elastice din lemn.

Un alt model comun este un dispozitiv de iluminat designer care creează o atmosferă incredibilă într-o cameră. Schițele neobișnuite de masterat aici sunt transferate materialelor obișnuite, transformându-le fără recunoaștere. Animale, natură, spațiu, oameni - toate acestea pot fi văzute în această categorie de modele.

Pentru iubitorii de minimalism și simplitate, lămpile de pe masa de noptieră sunt completate de baloane de plastic. Materialul este destul de simplu, dar arată destul de decent, mai ales dacă paleta lor este bogată în nuanțe de curcubeu. Tonurile alb, roșu, galben și de cafea sunt excelente pentru dormitoarele din stilurile moderne.

stiluri

Stilurile lămpilor prezentate astăzi sunt numeroase. Modelele clasice sunt ușor de recunoscut prin aurire pe pământ, vopsele de lux și forme concise.Floral motive și lămpi de plafon, în formă de muguri fantezie pot fi găsite în colecțiile de bionică și moderne. Asemenea dispozitive sunt foarte potrivite pentru romantici de dormitoare moderne. Dacă modelele de tavan se caracterizează prin simplitate de culoare și formă, designerii din ele reprezintă un minimalism ușor.

Exemple în interior

Combinația de lămpi cu bază de lemn nobil și plafond în formă simplă este un stil clasic. Instalarea unui model pe ambele părți ale patului vă permite să citiți și să lucrați fără a vă deranja pe cei dragi.

Lampa la modă, sub forma unui recipient transparent, va completa în mod perfect interioarele moderne, accentele luminoase care nu pot fi descoperite și elegante.

Modelul desktop cu motive florale drăguțe pe tavan are cea mai difuză lumină. Modelele de legume se încadrează cu ușurință în interior, în stil modern.

Pentru a afla cum să faci o lampă do-it-yourself și 5 sfaturi de la echipa Fazenda, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor