Lămpi de podea

 Lămpi de podea

Fără iluminarea corect selectată, interiorul poate părea mai puțin atractiv și echilibrat. Din fericire, producătorii moderni produc o gamă largă de corpuri de iluminat. Ele diferă una de cealaltă, nu numai în ceea ce privește designul, ci și în modele. Astăzi vom vorbi despre lămpi de podea populare.

Caracteristici și beneficii

Lămpile de podea frumoase sunt răspândite datorită mobilității lor. Ele pot fi plasate în orice cameră, deoarece instalarea nu necesită pregătire în avans. Este necesar să puneți pur și simplu o lampă de podea într-un anumit loc în cameră și să o porniți. Această instalare de astfel de iluminat se termină.

Un astfel de dispozitiv de iluminare poate fi rearanjat în orice moment convenabil într-o locație nouă. Nu trebuie să cheltuiți mult timp și efort. Folosind o lampă de podea selectată în mod corespunzător, puteți împărți vizibil camera. În special, proprietarii de apartamente de lux la modă, în care nu există compartimente care să împartă spațiul, se îndreaptă spre tehnici de proiectare similare de zonare.

De asemenea, cu ajutorul unei lampi de podea, puteți ilumina numai o anumită zonă din cameră, ceea ce va economisi în mod semnificativ facturile de utilități. De exemplu, în camera de zi puteți folosi o lampă de podea astfel încât să lumineze doar o canapea cu o masă de cafea. Este deosebit de utilă capacitatea lămpilor de pardoseală pentru citirea cărților sau a broderiilor. Puteți direcționa iluminatul direct în carte sau în artizanat. Citirea și lucrul în astfel de condiții sunt mult mai ciudate și mai confortabile.

Deoarece astfel de dispozitive de iluminat sunt podele, nu au nevoie să cumpere noptiere, mese, rafturi și alte mobilier. În plus, o lampă de podea elegantă va fi un plus extraordinar pentru o cameră mică.Nu va dura mult spațiu, dar va fi frumos să luminezi spațiul.

Astăzi în magazine puteți întâlni o gamă imensă de lămpi de podea. Puteți alege un produs potrivit în interior, realizat în orice stil și culoare.

desen

Desenele tradiționale ale instrumentelor de podea constau dintr-o bază stabilă și un trepied la care este atașată sursa de lumină. Detaliile sunt de bază. Aspectul și caracteristicile de proiectare depind de aspectul și funcționalitatea lămpii.

Adesea, dispozitivul de iluminat pentru podeaua trepied are o dimensiune considerabilă. Înălțimea acestei părți poate fi de la 1 la 2,5 m. Trepiedele sunt staționare și flexibile. În produsele moderne zonele de îndoire sunt în tija. Cu această funcție puteți schimba fluxul de lumină.

De asemenea, astăzi, opțiunile în care un trepied este o figură interesantă și complexă, o coloană de lux, un trepied sau sculptură laconică sunt foarte populare. Lămpi originale cu aspect, al căror design este o bibliotecă compactă și îngustă.

Aceste modele sunt completate cu surse luminoase directe.Ele sunt fixate pe vârful trepiedului. Aceste elemente pot fi completate de un abajur sau să rămână deschise. Totul depinde de designul și stilul lămpii de podea.

Unele modele de lămpi de podea sunt echipate cu suporți suplimentari și vârfuri de masă. Deseori, astfel de modele includ prezența mai multor becuri.

abajururi

Sticla este unul dintre elementele principale ale lampii de podea. Dar nu este obligatoriu. În magazine există o mulțime de lămpi de podea în care acest element lipsește.

Nuanțele lămpilor pentru astfel de dispozitive de iluminat realizează simultan două funcții importante:

 • ei împrăștie lumina puternică din bec;
 • sunt elemente decorative ale interiorului.

Iluminatul care vine de la lampa de podea trebuie să corespundă în întregime cerințelor dvs., deci trebuie să țineți cont de sursa de lumină în sine. Nuanțele de culori realizate din materiale care transmit ușor lumina difuzează foarte ușor și creează atmosfera cea mai confortabilă în cameră. Astfel de dispozitive de iluminat sunt recomandate să aibă în dormitoare sau camere pentru copii. Adesea ele sunt folosite ca o lumină de noapte.

Iluminarea îndreptată către perete sau tavan va lumina complet spațiul disponibil. În acest caz, lampa cu un stand de îndoire și un abajur cu vârf deschis va fi foarte util. Astfel de modele sunt recomandate pentru a fi amplasate în camere spațioase. Aceasta poate fi o cameră de zi sau un studiu.

Becurile cu standuri mobile se folosesc cel mai adesea pentru lămpile de podea cu lumină direcțională. Aceste componente înlocuiesc cu ușurință lămpile de masă clasice, deoarece sunt excelente pentru a lucra la masă.

De exemplu, o lampă de podea frumoasă, cu o lumină directoare, nu va ocupa mult spațiu și vă va permite să efectuați lucrări care necesită iluminarea de cea mai bună calitate a suprafeței.

Astfel de dispozitive de iluminat pot fi utilizate nu numai în zona de lucru, dar și în zona de recreere. Ele sunt adesea plasate lângă scaune sau o canapea. Astfel de opțiuni sunt excelente pentru broderie, tricotat sau citit cărți. Adesea, dispozitivele de iluminat cu lumină direcțională sunt completate cu roller-coastere și mese, pe care puteți pune diverse obiecte mici sau componente necesare pentru broderie.

Există, de asemenea, aparate de podea combinate. Astfel de modele creează iluminare perfect difuză și pot fi direcționate către o anumită zonă.

Astăzi, în magazinele de iluminat există o mare varietate de lămpi cu podea, cu o varietate de modele și abajururi. Consumatorul își poate alege nu numai o versiune clasică, dar și una mai originală, care include mai multe trepiede și mai multe becuri.

stiluri

Lămpile de podea armonizează într-o varietate de ansambluri. Principalul lucru este să selectați corect un model de design adecvat. Să analizăm în detaliu ce caracteristici și caracteristici externe ale lămpilor de podea de diferite stiluri:

 • clasic. Principalele caracteristici ale lămpilor clasice de podea sunt simetria, gravitatea formei și eleganța. Aceste opțiuni arată foarte solidă și luxoasă. Se recomandă selectarea lămpilor clasice de podea, care ar echivala cu designul mobilierului din interior. De regulă, rack-urile și trepiedele acestor dispozitive sunt fabricate din materiale fiabile și frumoase: bronz, alamă sau cupru.

Lămpile clasice de podea sunt adesea completate de elemente decorative.Dar ele trebuie, de asemenea, să fie făcute în stilul clasicilor.

 • Muzică country. Pentru acest stil puțin obișnuit, modelele etnice sunt caracteristice. Iată de ce ideile de decorare a lămpilor de pardoseală pot fi foarte diferite: de la styling sub luciul din coliba rus la o varietate de motive indiene. În acest stil multi-fațetat, principalul lucru este să rămânem la vectorul stilistic original.
 • Provence. Stilul Provencei franceze este mai popular decât oricând. Diferă în ușurință, sensibilitate și eleganță. Lămpile de podea, realizate într-o vena similară, au întotdeauna nuanțe de culori pastelate. Ele pot fi decorate cu aranjamente de flori și printuri care arată atât de organic în ansamblurile provensale.
 • Tehnologie înaltă Acest stil este caracterizat de forme futuriste și de linii clare. Lămpile stricte în această direcție seamănă cu modelele de birou, dar acest lucru nu le face prea concise și plictisitoare. Astfel de opțiuni se potrivesc perfect stilului de înaltă tehnologie și sprijină elementele decorative ale unor astfel de interioare.

Materialele caracteristice ale acestor lămpi de podea sunt metalul rece și sticla.Pentru astfel de interioare moderne, se recomandă alegerea dispozitivelor de iluminat în culori alb-negru, gri sau argintiu. Nu vă fie teamă să faceți astfel de accente în astfel de ansambluri. Aceasta poate fi o lampă roșie spectaculoasă, care are mai multe capace futuriste deodată.

 • Florarii. Această direcție stilistică a apărut relativ recent, dar a reușit deja să câștige popularitate. În prezent, floristica este caracterizată de tonuri blânde și naturale din interior. De exemplu, poate fi o nuanță verde, bej, cremă, roz sau perlă.

Elementele de interior în stil similar au de multe ori linii elegante și netede, precum și elemente decorative într-o cheie naturală. Lampa de podea din acest stil se poate face ca lotus mare cu trepied ca tulpina împletitură sau mugurilor cu bule de apă în abajur decor.

materiale

Lămpile de podea convenabile și mobile sunt fabricate din următoarele materiale:

 • țesături. Stofele de atelier sunt printre cele mai comune. Ele par armonioase în multe ansambluri. Classic sunt lămpi atractive cu umbre textile,încruntat la margini.
 • Din plastic acrilic. Un astfel de material arată organic în interioare mai moderne. Ar putea fi o setare de înaltă tehnologie, loft sau pop art.
 • Din hârtie de orez. Astfel de lămpi de podea sunt ideale pentru interioarele etnice cu indicații orientale. De exemplu, pot fi stiluri populare japoneze sau chinezești.
 • Din sticlă și metal. Lămpile elegante din materiale similare vor arăta organic, nu numai în ansambluri futuriste, ci și în ansambluri laconice. De exemplu, poate fi un interior simplu în stilul minimalismului.
 • Din cristal și vitralii. Astfel de modele au un design cu adevărat spectaculos și elegant. Designerii de interior recomandă amplasarea unui iluminat similar în ansamblurile istorice.

Mai multe modele de lămpi de podea din interior, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor