Lumini de perete și plafon

Lămpile de perete cu plafonul de design adecvat nu pot rezolva doar problema iluminării, ci și pentru a plasa accentele, făcând camera unică și interesantă. Există o mulțime de tipuri de aceste dispozitive, acestea diferă nu numai în materiale de fabricație, dar și în design, astfel încât să le puteți lua cu ușurință pentru orice cameră.

Caracteristici și beneficii

Structurile din perete până în tavan extind semnificativ posibilitățile echipamentelor de iluminat la domiciliu. Printre avantaje se numără:

 • pot fi utilizate atât în ​​interiorul cât și în exteriorul camerei, inclusiv în producție;
 • fixați atât pe un perete, cât și pe un tavan.
 • o varietate de forme, tipuri și materiale de fabricație;
 • poate fi folosit cu orice lămpi.

Datorită acestor produse, puteți să amplasați în mod eficient o cameră, să evidențiați anumite nuanțe sau decorațiuni. Iluminarea cu ajutorul structurilor de perete și a plafoanelor este mai interesantă și multifuncțională, deoarece poate fi intensificată sau inversă, umflată. Unele modele sunt perfect încorporate în plafoane suspendate.

Toate produsele sunt certificate în conformitate cu standardele internaționale de siguranță și pot fi folosite și în camerele pentru copii.

tipuri

Aceste produse moderne au o gamă largă de aplicații. Acest lucru este posibil datorită varietății de pereți și plafoane. Ele sunt de stradă (rezistent la apă), de uz casnic (decorativ), de fabricație.

 • stradă corpuri de iluminat nDeseori instalat în fața intrării în incintă, ținându-l deasupra ușii de intrare. Ele sunt de asemenea folosite pentru decorarea arborilor și a teraselor. Datorită carcasei impermeabile, acestea nu se tem de efectele asupra mediului și lucrează fără probleme.
 • decorativ sau lămpile de uz casnic sunt proiectate să ilumineze interiorul unui apartament sau unei case. Diferă într-o varietate și simplitate a instalării.
 • producere Corpurile de perete și de plafon sunt adesea folosite în instalarea echipamentului de urgență. Astfel de structuri sunt dotate cu zone periculoase și ieșiri de urgență.

De asemenea, produsele diferă în ceea ce privește natura luminii - împrăștiate sau punct, ceea ce simplifică selecția.

Multe modele sunt echipate cu senzori de mișcare, lumină și telecomandă, ceea ce este deosebit de important atunci când instalați echipamentele în camerele pentru copii.

Tipuri de lămpi

În structurile de perete și tavan se poate utiliza orice sursă de lumină. Pot instala următoarele tipuri de lămpi:

 • Halogen. Camera sa internă este umplută cu un gaz tampon, care prelungește durata de viață a produsului. Este de aproximativ 2000-4000 de ore.
 • LED (LED). Cele mai moderne surse de lumină. Sunt economice deoarece consumă puțină energie electrică și sunt, de asemenea, sigure pentru oameni și pentru natura, deoarece nu conțin impurități nocive.
 • Bujii. Primele surse de iluminat, inventate în 1840. Acestea funcționează datorită încălzirii prin intermediul unui curent electric a unui filament de tungsten închis într-un balon de sticlă sub vid. Durata de viață a serviciului - până la 1000 de ore.
 • Fluorescent. Aceasta este o sursă de lumină cu descărcare în gaz.Principiul de funcționare se bazează pe interacțiunea dintre vaporii de mercur și fosfor. Dacă becul din sticlă este deteriorat, este o amenințare la adresa omului și a mediului. Sub rezerva eliminării speciale, nu puteți arunca în containere cu gunoi menajer.

Majoritatea producătorilor de lămpi de perete și tavan recomandă folosirea lămpilor moderne - halogen sau LED.

Acestea se caracterizează printr-o durată lungă de viață, economisesc energie și sunt sigure pentru mediul înconjurător.

formă

Modelele acestor lămpi sunt foarte asemănătoare în design. Ele constau dintr-un cartuș, un bec, un plafon, un mecanism de prindere și o căptușeală. Unele produse sunt echipate cu un comutator pe carcasă, altele au o telecomandă. Luminile de perete și tavan rotunde, pătrate și plate sunt:

 • încorporat;
 • suspendate;
 • deasupra capului.

Primele sunt folosite pentru instalarea iluminatului în tavane suspendate sau suspendate. Utilizat în birouri, magazine și spații rezidențiale. În plus, designul este că toate părțile interne ale lămpii sunt ascunse, doar căptușeala externă este vizibilă.

Modelele suspendate sunt atârnate din tavan cu dispozitive speciale de fixare.Folosit pentru a crea efecte decorative în cameră, precum și pentru a ilumina o zonă separată. Majoritatea produselor pot regla unghiul de înclinare și înălțimea lămpilor.

Luminile din spate sunt versatile. Ele pot fi montate pe orice suprafață. Difuzoarele sunt 2 tipuri - oglindă și plastic.

Primele produc lumină mai strălucitoare, iar cele din urmă sunt camuflate și moi.

materiale

Corpurile de perete și plafon sunt fabricate din diverse materii prime. De obicei, lămpile de plafon sunt realizate din plastic sau din sticlă și sunt decorate cu inserții din lemn sau metal. Modelele moderne de plastic sunt de înaltă rezistență, materialul nu se estompează și nu își pierde capacitățile de transmitere a luminii.

Este imposibil să spunem fără echivoc că este mai bine - sticlă sau plastic, lemn sau metal. Dacă un produs este de înaltă calitate, indiferent de materialul din care este fabricat, va dura o lungă perioadă de timp.

Alegerea unei lămpi adecvate se bazează pe designul general al camerei și pe preferințele proprietarului.

culoare

Monturile moderne de perete și plafon sunt realizate în diferite soluții. Paleta de culori variază de la modele pure pure la modele negre bogate.Recent, produsele obținute sau care imită materiale naturale, cum ar fi granit, marmură și lemn, au devenit populare. Modelele color Wenge sunt perfect combinate cu interioarele clasice.

Este de preferat să alegeți lămpile de plafon luminos, dacă este necesar, pentru a ieși, pentru a evidenția zona în care este amplasată lampa. Arată bine într-o pereche.

Modelele luminoase, neutre pot fi plasate singure, ele ajută să se joace bine cu lumina, în timp ce nu se concentrează pe lampa însăși.

stiluri

Soluțiile de proiectare pentru lumina interioară sunt foarte diverse. În funcție de stilul interior al apartamentului sau biroului, modelele de lămpi sunt izbitor de diferite. Puteți găsi cu ușurință modele realizate în următoarele soluții:

 • Tehnologie înaltă Stilul modern, sugerând prezența suprafețelor metalice și a oglinzilor. Becurile au un design minimalist, concis. Materialele moderne și inovațiile tehnice sunt utilizate pe scară largă.
 • Clasic. Pentru interioarele în acest stil, lămpile sunt realizate din materiale scumpe (eco): lemn, metal cu pudră diferită, piatră.
 • Fusion. Stilul modern, distins de strălucire și forme ornate și "combinația celor incongruente". Lămpi din material plastic cu culori strălucitoare, cu diferite efecte de iluminat sunt utilizate pe scară largă
 • Empire. Caracterizat de soluții elegante de interior. Lămpile de perete și de plafon pot fi din sticlă, lemn și metal. Cea mai folosită culoare a corpurilor de iluminat este alb, alb-bej, gri.
 • Modern. O trăsătură distinctivă este absența colțurilor ascuțite și a contrastelor ascuțite.

Aparatele de iluminat de perete și plafon care susțin stilul general al încăperii, ajută la completarea armonioasă a designului, pentru a crea un sentiment de unitate a interiorului.

Producatori

Corpurile de iluminat pentru montarea pe perete sunt realizate de mai mulți producători. Liderii de piață sunt:

 • Globo. O companie austriacă, unul dintre cei mai cunoscuți 5 producători de produse de iluminat. Distinge de competitori de înaltă calitate, o varietate de forme și modele. Inginerii și designerii de la Globo sunt în continuă căutare, folosind inovații în mod activ.
 • Eglo Leuchten. Cea mai veche companie din Austria (deschisă în 1968). Are peste 50 de birouri la nivel mondial.În fiecare an, compania introduce pe piață aproximativ 200 de modele noi de tehnologie de iluminat. Produce lămpi de perete și plafon cu o dimensiune nestandardă a cartușului.
 • Masiv. O companie belgiană care oferă peste 7.000 de produse de iluminat diferite. Există o gamă de modele, special concepute pentru proiectarea de băi și dormitoare.
 • SONEX. Compania rusă a cucerit nu numai piața locală, ci și piața mondială. Printre avantaje se numără bogăția materialelor de fabricație. Se folosește plastic, metal, sticlă, bronz, lemn și aurite.

Alegerea lămpilor de perete și plafon pentru casa, în primul rând ar trebui să fie considerate cele mai populare branduri.

Producătorii care își apreciază reputația produc produse de înaltă calitate care sunt ușor de instalat și de întreținut.

Opțiuni de aplicare

Designul de iluminat pentru pereți și plafoane poate fi utilizat pentru decorarea camerelor pentru copii, a camerelor de zi, a dormitoarelor, a băilor, precum și a iluminatului stradal. Pentru fiecare dintre aceste premise este important să se respecte propriile nuanțe. De exemplu, în baie, modelele impermeabile cu iluminare spot sunt de obicei utilizate.În versiunea clasică a lămpilor se află în jurul oglinzii, încadrându-l.

Camerele de zi folosesc adesea iluminare multi-nivel, combinând elemente de perete și tavan. Această abordare vă permite să creați o iluminare interesantă, care este convenabilă pentru a regla telecomanda sau dimmer.

În dormitoare sunt de obicei dominate de tonuri mușcate, au o odihnă. Pentru iluminat folosiți adesea lămpi cu plafon mat, așezându-le pe tavan sau pe pereți.

Pentru camerele pentru copii au fost dezvoltate multe modele care respectă toate regulile de siguranță.

Ele sunt luminoase și pline de culoare, completate de desene sau imagini ale eroilor de poveste.

Interioare frumoase

 • dormitor - un loc special în care o persoană își petrece aproape o treime din viața sa, astfel încât iluminatul din el este un detaliu foarte important. În stilurile moderne de interior, abandonați treptat candelabrele familiare, înlocuindu-le în mod activ cu lămpi de perete și plafon.
 • În camera de zi Este folosit în mod activ ca surse de lumină împrăștiate, înfundate, și modele punct, care dau lumină puternică.
 • În camera copiilor lămpile de perete și plafon nu îndeplinesc doar rolul lor principal.Diferitele modele luminoase permit emiterea oricărei grădinițe, având în mod deosebit o evidențiere a individualității cu modele luminoase.

Lămpi de perete și plafon - una dintre cele mai moderne, elegante și convenabile opțiuni pentru iluminarea camerei. Ele sunt sigure, diverse în uz și capabile să facă orice interior unic.

Veți afla mai multe despre corpurile de iluminat de perete și plafon în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor