Lumini de perete pentru hol și coridor

 Lumini de perete pentru hol și coridor

Ca o persoană este întâmpinată de haine, astfel încât casa este estimată de hol. Pentru a se dezbraca si a se imbraca in mod convenabil, uita-te in oglinda pentru ca oaspetii sa aprecieze frumusetea camerei din fata a casei, trebuie sa organizezi in mod corespunzator iluminatul holului. O atenție deosebită trebuie acordată lămpilor de perete.

Cum de a alege tipul de iluminat?

Înainte de a alege lămpile, trebuie să răspundeți la câteva întrebări:

 1. Unde vor fi localizate?
 2. Ce zonă trebuie să acoperiți?
 3. Care este principiul muncii?
 4. Ce fel de becuri vor fi folosite?
 5. Ce tip de lampă trebuie să alegeți?

Astfel, sursele de lumină pot fi plasate și pe perete.

Pe zone de acoperire, pot fi locale sau generale. În acest caz, lumina poate fi artificială sau naturală, dacă holul are o fereastră. În conformitate cu principiul de funcționare - manual pe (off) sau cu ajutorul unui senzor de mișcare.

Pot fi utilizate diferite tipuri de lămpi: lămpi incandescente ieftine, dar nu durabile; lămpi halogen ieftine, dar foarte rapide; economic, de lungă durată, scump fluorescent sau scump, dar LED perfect luminos.

Există mai multe tipuri de lumini de perete:

 • sconcese clasice cu diferite versiuni de nuante si abajururi,
 • semnele hemisferice, care sunt strâns presate pe perete,
 • pete,
 • lămpi încorporate
 • o fâșie.

Având în vedere cu atenție răspunsurile la toate întrebările de mai sus, multe iluminări de perete aleg o singură sursă de lumină sau o combină cu alte tipuri de iluminat.

Trebuie reținut că din lumina lămpilor de perete vor fi vizibile perfect toate defectele de pe pereți. Și dacă există, este mai bine să aliniați mai întâi pereții.

Regulile locației

Numărul și tipurile de surse de lumină depind de mărimea camerei și de existența unui coridor de lângă ea care duce la alte încăperi. Dar, în general, puteți utiliza următoarele sfaturi:

 • Sursele de lumină ar trebui să fie astfel amenajate încât să sporească impresia de mobilier, oglinzi, picturi frumoase, dar să ascundă defectele constructorilor.
 • Iluminarea trebuie să fie astfel încât în ​​oglindă să puteți vedea clar fața fără umbre, în timp ce lumina înconjurătoare nu trebuie să fie orbită.
 • Pentru oglindă trebuie să furnizați iluminare separată.
 • Lumina care cade din ușile deschise ale altor încăperi nu ar trebui să fie prea contradictorie în hol, altfel ochii vor durea când se vor muta în alte încăperi.
 • Pentru sălile mari, este mai bine să împărțiți toate sursele de lumină în mai multe grupuri - astfel se poate salva energia, inclusiv lumina numai acolo unde este nevoie în acest moment.
 • Cu ajutorul întrerupătoarelor cu buclă, este posibilă aprinderea luminii la începutul unui coridor lung și oprirea acesteia la sfârșit.
 • Într-o cameră mare este necesar să se ofere iluminat local de perete.
 • Este important să alegeți becurile cu un spectru natural de lumină plăcut.

tipuri

Principala cerință pentru dispozitivele de iluminat pentru coridoare - acestea nu ar trebui să interfereze cu mișcarea. Prin urmare, este rezonabil să se plaseze un plafon emisferic. Sau pentru creșterea vizibilă a spațiului sub tavan, puteți ține banda LED. Această decorație neobișnuită, dar foarte frumoasă va face coridorul mai luminos și mai romantic. Pe pereți puteți plasa fotografii în cadre și printuri, care se vor concentra pe atenție.

Dar dacă coridorul este decorat cu plăci de ghips, atunci lămpile pot fi încorporate în pereți. Separat svetotochki caracteristică într-o linie dreaptă sau sub forma unei cifre. În același timp, în funcție de design, lămpile pot fi monocromatice sau multi-colorate.

Dacă coridorul este o continuare a halei, atunci lămpile cu LED-uri pot fi construite direct deasupra panoului, ca iluminare auxiliară pentru coridorul întunecat.

Idei pentru o cameră mică

Gândindu-te prin lumina pentru holul de dimensiuni mici, trebuie să înțelegi ce poate fi plasat aici. Oricare ar fi dimensiunea camerei, fără o oglindă nu este suficientă. Și necesită iluminare separată. Pentru aceasta, sconcesele sunt destul de potrivite.

Trăsătura lor principală este că lămpile sunt atârnate pe un perete la o înălțime de cel mult 2 metri.

Acestea pot fi plasate în lateral sau una deasupra suprafeței oglinzilor din centru. În plus, puteți lipi lumini wireless mici pe oglindă. Dar nu uitați că există oglinzi de vânzare cu becuri de lumină deja încorporate. Reflectate în suprafață, vor crea efectul unei multitudini de puncte luminoase.

Când zonați un spațiu mic, trebuie să vă amintiți că:

 • astfel încât umbra feței să nu cadă pe oglindă, lumina ar trebui să cadă din față, nu din spate;
 • incandescenta si halogenul vor da un spectru natural de lumina, economie de energie - lumina "moarta";
 • astfel încât lumina de la lămpi nu orb, puteți utiliza paranteze flexibile sau spoturi de cotitură.

Spațiul unui hol mic poate fi, de asemenea, crescut vizibil datorită lămpilor situate de-a lungul perimetrului de pe pereți. Dacă alegeți puncte pentru iluminare, le puteți direcționa către tavan, precum și la podea, pereți, oglindă și garderobă. Apoi, un punct poate lumina câteva zone simultan.

Ar trebui să alegeți corect nivelul locației punctelor luminoase. Dacă lămpile încorporate sunt așezate direct sub tavan, atunci holul se va transforma într-un puț.Este mai bine să alegeți lămpi cu nuanțe de emisferă, lumina de la care deviază atât în ​​sus, cât și în jos. Dacă sunt situate la o înălțime de cel puțin un metru de la tavan, pereții vor fi iluminate inițial.

Dacă holul are un dulap, atunci acesta poate fi de asemenea evidențiat. În plus, modelele moderne de mobilier sunt produse cu reflectoare.

Coridor în formă de L sau sală mare

Nu este necesar ca sala să intre pe coridor, dar se poate presupune că cele două spații sunt conectate și au o suprafață mare. Aici puteți combina mai multe tipuri de iluminat. Pentru sala pot fi utilizate și sconces, și lămpi de plafon. În plus, aici pot fi implicate și alte încăperi cu vitralii sau sticlă mată. Sticla ondularea va oferi, de asemenea, lumină suplimentară.

Dacă există nișe sau rafturi în pereți, tablouri sau fotografii într-un coridor mare în formă de L, ele pot fi evidențiate cu lămpi încorporate sau benzi LED.

În plus, gips-carton oferă o oportunitate excelentă de a experimenta spațiul.Coridorul, decorat în stil marin, poate avea mai multe "găuri de orificiu" cu acvariu, care au o lumină de fundal obligatorie.

Proiectoarele construite deasupra podelei se aseamănă cu o pistă în lungul coridorului, în timp ce mai aproape de tavan se vor observa puncte de cotitură decorate cu modele de stele. Într-un astfel de coridor puteți utiliza luminile de mers pe jos, care se vor aprinde prin apăsarea butonului de la începutul coridorului și se vor opri apăsând pe altul la capătul coridorului.

În plus, există lămpi cu senzori de mișcare care reacționează la mișcare și se opresc imediat ce nimeni nu este pe coridor.

Atunci când alegeți un bilet pentru sala ar trebui să se concentreze asupra mediului înconjurător. Dacă există o lumină de plafon, luminile de perete pot difuza o lumină slabă. Aceasta înseamnă că becurile vor fi acoperite cu nuanțe și abajururi. Dacă nu există candelabre în interior, lumina de pe pereți ar trebui să fie mai luminoasă și mai deschisă. Destul de potrivit pentru acest dispozitiv pe paranteze flexibile.

Combinația de culoare, stil și dimensiune

Culorile selectate corespunzător pot face holul tău confortabil și atractiv.În ciuda faptului că aici își schimbă hainele de la hainele de pe stradă, care pot fi murdare, nu ar trebui să luați tapet și mobilier întunecat.

Pentru o creștere vizuală a spațiului, puteți alege pereți de culoare bej și mobilier de wenge. De asemenea, pentru creșterea vizuală a spațiului, puteți utiliza elemente distragente.

De exemplu, dacă există porți în alte încăperi de lângă hol, le puteți picta în culori vii, lăsând pereții luminați. Sau vopsiți pereții coridorului adiacent în stilul de întindere a culorilor, atunci când culoarea de la podea la tavan se schimbă ușor de la întuneric la lumină.

Când încerci să aranjezi camera din față într-un anumit stil, trebuie să știi și culorile care corespund unei anumite decizii. În plus, fiecare stil necesită un anumit spațiu.

 • De exemplu Empire asociat cu lux, ceea ce înseamnă că nu este potrivit pentru un pătrat mic. Un buton cu nuante de aur sau rosu, verde sau albastru va arata costisitor pe peretii albi decorati cu stuc sau stencil.
 • Când faceți Art Deco Sunt permise diferite culori, deoarece stilul în sine este un amestec de motive din întreaga lume.Din moment ce bagueta este adesea folosită aici pentru a decora picturi și fotografii, puteți încorpora spoturi în ele. Pentru același stil, lampa este potrivită - o tabletă, a cărei tavă este o vitraliu.
 • clasicism adecvate pentru a fi utilizate în hol. Padele de plafon forjate ar trebui combinate cu aceleași sconturi. Combinația clasică este albă și albastră. Dar aurul, verdele sunt, de asemenea, inerente în clasicism. Lumina ar trebui să fie un spectru natural și să lumineze o zonă mare. Acest stil trebuie să găsească oglinda potrivită.
 • În stil modern face holul mai ușor. În primul rând, există multe astfel de stiluri. În al doilea rând, nu trebuie să cumpere mobilier de lux rare. De exemplu minimalismul în general, necesită un minim de mobilier și accesorii. Culorile alb și negru sunt folosite. Dar lămpile pot fi un accent în design și au o culoare diferită.
 • Pop art - este luminos și colorat. La intrarea în holul pătrat mare, acest lucru este potrivit, dar într-o cameră mică, culorile luminoase vor irita ochii. În acest stil, puteți utiliza mai multe culori într-un singur subiect. De exemplu, lămpile emisferice pereche de diferite culori.
 • Sala în stil de înaltă tehnologie - acesta este un minunat minunat.Cromata și sticla cromată - baza stilului. Industria noastră oferă o mulțime de lămpi în acest stil. Dar hi-tech iubește elementele decorative intercalate cu pete luminoase în interior. Principalul lucru este că nu ar trebui să fie mulți dintre ei.

În concluzie, aș dori să atrag atenția asupra câtorva puncte în momentul proiectării lămpilor de pe hol:

 • cu cât lumina este mai aproape de podea, cu atât mai ușoară arată lumina;
 • cristal și vase de sticlă și tavan dau cea mai mare lumină;
 • pentru iluminarea diminuată ar trebui să fie utilizate pentru abajur țesături, plastic, lemn;
 • dacă magazinul nu a găsit o lampă de perete a unui model potrivit, atunci nu este dificil să o faci singur, să decorați o lampă veche sau să creați una nouă din materialele la îndemână.

Nuanțele organizării iluminării în hol, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor