Lumina de perete în baie

O baie este chiar colțul din casă, de unde începe și se termină fiecare persoană. Acesta este motivul pentru care designul interior joacă un rol foarte important. Produsele de iluminat plasate în baie pot fi lumini principale și pot fi folosite ca secundare - pentru a evidenția zonele selectate. Alegerea existentă a acestor produse vă va permite să alegeți o lampă pentru orice design și stil al camerei. Astăzi vom vorbi despre lămpile de perete.

Caracteristici speciale

Atunci când alegeți cele mai potrivite corpuri de iluminat pentru o cameră cum ar fi o baie, trebuie să vă amintiți întotdeauna că conținutul crescut de umiditate care este concentrat în această cameră în timpul utilizării active.

De aceea:

 • lămpile pentru baie ar trebui să ofere o luminozitate acceptabilă, astfel încât proprietarii casei să aibă suficientă lumină pentru calitatea tuturor procedurilor necesare;
 • pentru baie este cel mai bine să alegeți aparate cu un grad ridicat de protecție împotriva umezelii - cel puțin IP24, atunci nu se va teme de umiditate;
 • Pentru a vă crește siguranța, puteți lua în considerare probabilitatea achiziționării de dispozitive de până la 12 volți;
 • la o distanță apropiată de cabina de duș sau de baie, este posibilă montarea numai a aparatelor care au protecție de clasă 2 împotriva curentului;
 • părțile metalice ale lămpilor ar trebui să fie anticorozive, iar elementele de încălzire ar trebui ascunse prin nuanțe speciale;
 • merită să știți despre caracteristicile razelor de lumină. Lămpile cu radiații reci în zona chiuvetei vor face pielea palidă, cu o nuanță albăstrui, care va împiedica buna machiaj;
 • este necesar să se calculeze numărul corect de produse. Pentru o încăpere de 5 m2, este suficient un dispozitiv de perete cu 2 lămpi sau 2 lămpi identice la margini, dar va fi nevoie de o altă sursă de iluminare în zona chiuvetei.

specie

Există diferite tipuri de corpuri de iluminat pentru a fi utilizate în baie.

Clasificare după locație

 • Montat pe perete. Aceste produse trebuie să aibă o rezistență ridicată la umiditate.Prin urmare, în aceste dispozitive, lampa însăși, baza și baza sunt bine sigilate. În exterior, aceste dispozitive de perete se aseamănă cu sconturi și constau dintr-un baldachin frumos pe picior.
 • plafon. Nu numai pereții sunt expuși la umezeală în baie. Aburul din apa caldă se ridică și afectează acoperirea plafonului. Prin urmare, produsele de iluminat pentru plafonul de baie ar trebui să fie protejate de umiditate și să aibă același grad de etanșare la fel ca produsele din perete. Comutatorul lor trebuie, de asemenea, să fie bine protejat.
 • punct. Pentru a salva contoarele și pentru a distribui efectiv razele de lumină, puteți utiliza spoturi luminoase. Aceste corpuri de iluminat sunt cel mai adesea montate pe tavan. În cazul unei poziții punctuale a lămpii de pe tavan, numai radiatorul în sine este vizibil.
 • Pentru a crea o atmosferă confortabilă se poate aplica în baie panglici cu LED-uri. Lămpile cu LED-uri neobișnuite pentru baie vor ajuta la crearea efectului senzualității estetice și vor avea numeroase avantaje în funcționare.

Pe tip de fascicul de lumină

 • Dispozitive cu reflectoare direcționale. Fasciculul de lumină nu este împrăștiat, ci are un unghi de direcție exact.Aceste dispozitive ajută la iluminarea eficientă a zonelor necesare în baie.
 • Produse cu lumină difuză. Dispozitivul este realizat astfel încât lumina să fie distribuită calitativ în jurul perimetrului camerei.

După tipul de lampă utilizat

 • lămpi cu incandescență;
 • lămpi cu halogen;
 • lămpi cu mercur din clasa economică;
 • LED-uri becuri.

Dispozitivele LED pentru băi, în ciuda costurilor semnificative, au un avantaj clar:

 1. Designul unui astfel de dispozitiv ajută la operarea acestuia cu capacitatea de a ajusta cu ușurință nivelul de iluminare.
 2. Lampa poate avea diferite forme și parametri, cu un baldachin și fără el.
 3. Oferă o lumină uniformă.
 4. Astfel de produse sunt economice, au o durată lungă de viață - aproape 40 de mii de ore.
 5. Designul acestor produse este rezistent la umiditate.

Pe tip de performanță

Luminile de perete pot fi găsite în principal în 3 versiuni:

întăritură

Ele sunt foarte eficiente deoarece pot lumina un spațiu imens. Compactă în mărime - dispozitivul nu necesită prea mult spațiu și nu interferează cu mișcarea camerei. Sconce nu va necesita un consum semnificativ de energie electrică. Cu ajutorul acestui dispozitiv puteți face zonarea unei încăperi, de exemplu, pentru a separa o zonă de spălare de o baie.

Sconcesele sunt adesea folosite pentru a evidenția un obiect în decorul camerei.În baie poate fi o suprafață oglindă sau un dulap de lenjerie sau alte accesorii de baie. Instalarea sconceselor se poate face nu numai în baie, ci și în toaletă. Scondele în formă pot fi tradiționale, de exemplu, rotunde sau în aspect seamănă cu o ramură de copac sau fantezie în general.

Producătorii produc adesea produse ușoare în seturi complete. În acest caz, consumatorii nu au nevoie să-și îngrădească creierul atunci când caută un candelabru combinat cu un zid de perete.

Principalul avantaj al sconceselor constă în efectul expansiunii vizuale a spațiului. Deci, pentru a "ridica" plafonul, va fi posibil să fixați lampa de perete cu lumina îndreptată în sus.

În plus, folosind instalarea exactă a unui tip specific de sconturi, puteți "împărți" baia în părți separate. După adăugarea unei astfel de compoziții cu cea mai obișnuită și decorată laconică, puteți obține cu ușurință farmecul original al spațiului.

loc

Spot - un design modern și original. Traducere din engleză, "spot" înseamnă "spot", ceea ce înseamnă că un astfel de produs poate lumina o zonă separată a unei încăperi. Scopul principal al acestui tip de corpuri de iluminat este iluminarea pereților pe care este montat.În exterior, aceste dispozitive se aseamănă cu o lampă cu un suport, montate doar pe suprafața peretelui. Spotul creează iluminare direcțională în loc să împrăștie razele provenite de la lampă.

Este montat în același fel ca un buton, dar are o caracteristică - poate fi rotit în direcția cea bună. Acest model este mai mult ca un fel de lumină reflectoarelor mici, care, datorită compactității sale, nu limitează spațiul băii.

Aparatură de iluminat pe perete

Păstrează strâns panoul de perete, nu ocupă mult spațiu și este excelent pentru multe interioare. Avantajul lor semnificativ este concisitatea, simplitatea formelor și precizia aparentă, datorită cărora nu ocupă mult spațiu vizual. Prezența lor nu reduce deloc spațiul chiar și în băile mici. Plafonul pentru produsele de acest tip este fabricat din sticlă mată, din material plastic ușor și cel mai adesea acoperă complet lampa.

Designul lor tradițional se realizează prin sablare, astfel încât nu va prinde absolut nimic din ochi, ci, dimpotrivă, se va amesteca perfect în stilul general al mediului spațial.

Dacă sunteți interesat de ceva mai exclusiv, atunci în magazine puteți cumpăra produse din sticlă colorată și durabilă colorată sau chiar din vitralii.

Conform fabricării articolelor de baie

 • În mod tradițional, corpul produsului este confecționat din diferite materiale plastice, bază metalică, sticlă, lemn, însă în cazul instalării în baie este mai bine să opriți alegerea pe materiale rezistente la umiditate. În acest caz, produse din plastic și din sticlă bune, perfect potrivite pentru decorarea produselor din oțel inoxidabil interior și cromate.
 • În ceea ce privește abajururile, aici alegerea ta poate fi limitată doar de imaginația designerului. Pot fi produse din cristal și o suprafață de sticlă variind de la vitralii elegant la vitralii strălucitoare, diverse materiale și piatră naturală la diverse grade de prelucrare.

Prin design

Când cumpărați cea mai potrivită perete de perete, trebuie să vă bazați nu numai pe caracteristicile de design, ci și pe respectarea stilului general de design, pentru a se potrivi cel mai bine cu el:

 • clasic - Acesta este un stil elegant, care se distinge prin forme naturale și utilizarea materialelor naturale.Produsele pentru acest stil sunt alese împreună cu culoarea generalizată a camerei - ele nu pot fi atractive și prea atrase de ochii celorlalți.
 • modern. Acest stil promovează o anumită austeritate. Nu va fi nimic inutil aici, iar toate detaliile își vor împlini scopul. Produsele pentru un interior modern sunt selectate nu pentru frumusețe, ci pentru executarea unor sarcini uzuale - zonare. Designerii sunt sfătuiți să aleagă lămpi de perete cu forme laconice, nuanțe de sticlă și lumină pulverizată.
 • Stil japonez. Aici principala este calmul și absența strălucirii strălucitoare a luminii. Toată iluminarea poate consta în lămpi care difuzează lumina subtonilor predominant galbeni. Cele mai bune produse pentru acest stil - tip halogen.
 • Stilul Provence implică prezența unei ferestre în baie pentru iluminatul natural. Iluminarea aici va fi necesară numai seara. Acestea sunt produse simplificate de plasare a peretelui cu o rază de lumină ușoară și confortabilă galbenă sau albă.
 • Tehnologie înaltă. Acest stil modern are o temă urbană puternică. Caracteristicile sale sunt linii și unghiuri clare, asimetrie poate apărea și un număr mare de suprafețe mată sau strălucitoare.Aici, lămpi de perete elegante și orice produse metalice în cazuri cu nuante mată de diferite dimensiuni sunt perfecte.

Sfaturi pentru alegere

Specificitatea băii implică anumite obligații față de produsele cu care intenționați să vă decorați casa. Prin urmare, chiar dacă vă place foarte mult aspectul lămpii, criteriul de selecție al produsului pentru utilizarea sa și capacitatea sa de a rezista fluctuațiilor ridicate de umiditate și temperatură ar trebui să fie factorul determinant.

Microclimatul unei încăperi cu o baie nu poate duce numai la probleme de cablare. Toate părțile lămpii care sunt în exterior sunt de asemenea afectate de umiditate. Prin urmare, plasticul fără tratament special poate pierde rezistența și poate deveni fragil, metalul va avea o placă urâtă ruginită, sticla va deveni plictisitoare și vopseaua își va pierde strălucirea.

Trebuie adăugat că pentru băile în ale căror camere sunt predate culori calde, este necesar să alegeți aparatele de aceleași nuanțe. În caz contrar, lumina va fi prea intensă, ceea ce va distruge în mod semnificativ situația și poate dăuna vătămării.

De asemenea, ar fi mai bine să refuzați sconturile cu nuanțe de culori diferite.Îmbinând, razele lor vor distorsiona culoarea pielii pe suprafața oglinzii.

Când cumpărați, în plus față de calitățile estetice, trebuie să luați în considerare și:

 • Toate părțile din baza de burete trebuie să fie bine tratate cu lac sau vopsea, cu amorsare prin pulverizare cu electroliză sau pulbere.
 • Materialele din care se face tavanul trebuie să reziste căldurii și să nu se teamă de umiditate, precum și - să nu crape și să nu crească tulbure.
 • Dacă în produs se utilizează lemn, bambus sau alte materiale similare, acestea trebuie tratate cu substanțe speciale pentru a nu absorbi umezeala.
 • Sistemele de iluminat pentru corpuri de iluminat sunt un tip de corpuri de iluminat originale, deci ar trebui să alegeți numai cele care au o notă specială - "pentru băi", în caz contrar căderea lor va fi deteriorată, miezul va rugină și există pericolul unui șoc electric.
 • Selecția acestui produs este într-o anumită măsură limitată de spațiul camerei - orice idee interesantă poate fi folosită în băi mari, dar pentru camerele mici este mai bine să selectați dispozitive supradimensionate.

plasare

Dacă aveți deja un plafon de iluminat în baie, atunci 2-3 lămpi de perete instalate la oglinzi,suficient pentru a crea o atmosferă moale și confortabilă:

 • Oglinda sub forma unui pătrat se armonizează perfect cu cele două șuruburi montate pe laturile opuse.
 • Suprafața oglindă oblongală sau dreptunghiulară va evidenția produsul cu un difuzor mare sau lung, amplasat pe o parte sau două produse pe lateral.
 • O opțiune excelentă poate fi considerată instalarea lămpii care repetă curbele oglinzii și este echipată cu 4 sau 6 lămpi cu putere redusă, care asigură o iluminare super-moale.
 • Lămpile trebuie să fie instalate astfel încât să nu se reflecte în niciun fel pe suprafața netedă a oglinzii.
 • Puterea becurilor trebuie să fie aleasă astfel încât lumina lor să nu fie orbită și, în același timp, să ofere o lumină moale și difuză care nu va da umbre dure.

Pentru a evita greșelile atunci când alegeți, trebuie să vă bazați pe factori precum:

 1. Stilul camerei și paleta de culori a acoperirilor de pereți și podele, mobilier, instalații sanitare.
 2. Nivelurile de plasare a produselor dorite.
 3. Dimensiunea camerei și distanța dintre toate corpurile de iluminat.
 4. Zone de selecție și de zonare ale camerei.
 5. Prezența unei suprafețe reflectorizante - oglinzi, dale, structuri de tensiune.

Consolidați sconturile de pe ambele părți ale oglinzii.Acum, fața ta va fi aprinsă uniform. Dacă oglinda este mare, așezați lampa de perete direct pe suprafața oglinzii. Pentru o baie mică, este posibil să se instaleze corpuri de iluminat în colțuri sau mai aproape de centrul, la o jumătate de metru de tavan, becurile care vor lumina atât partea superioară, cât și cea de jos. Această instalație asigură o iluminare elegantă și frumoasă a unei astfel de băi, iar o lampă de fundal de lângă suprafața oglinzii va face ușor machiajul sau bărbieritul.

Dacă doriți să cumpărați produse de calitate de la cei mai buni producători de produse de baie, acordați atenție pereților eleganți de pereți din Italia. Sunt iubiți pentru o calitate excelentă, fiabilitate și o durată lungă de viață. Sconturile de perete ale companiilor italiene combină eleganță, pretenție și forme stricte. Ele pot fi frumos inscriptionate in orice interior posibil - de la clasic la tara, in timp ce camera va sclipi cu culori complet diferite.

Fotografii frumoase de plasare în interior

 • Sunete elegante, sub formă de cilindri de pe ambele părți ale oglinzii, cu o zonă foarte intensă, pentru spălare. Dacă alegeți paharul maturat al unor astfel de lămpi, iluminarea va deveni mai subtilă și difuză.
 • Lămpile suspendate în jurul perimetrului băii vor face mai ușoare și mai elegante. Dacă alegeți dimensiuni mici, chiar și o baie mică va arăta atractivă și strălucitoare.
 • Spotul de iluminat pentru baie este o mișcare originală, dacă doriți să evidențiați anumite zone din încăpere în timpul perioadei de utilizare a acestora în scopul dorit.

Cum alegeți luminile în baie, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor