Lămpi de birou pentru birou

O lampă de masă este un atribut important al unei soluții reușite de cameră interioară. Concentrarea atenției, sănătatea ochilor și confortul general depind de cât de bine este ales lumina. Mărcile comerciale oferă în atenția cumpărătorilor o mulțime de soiuri de lămpi de masă pentru desktop, ale căror alegere este ușor de confuz. Cu toate acestea, în realitate, totul nu este atât de dificil: cunoscând nuanțele, avantajele și deciziile de stil, este foarte posibil ca fiecare cumpărător să dobândească opțiunea necesară.

Dispozitiv și caracteristică

Lămpile de masă sunt corpuri de iluminat speciale care sunt instalate direct pe suprafața orizontală a unui birou și au o bază stabilă. Una dintre caracteristicile lor principale este mobilitatea: pentru instalarea pe masă nu au nevoie întotdeauna de o instalare complexă. Ele sunt puse pe un suport sau fixate într-un mod simplu.

Acestea sunt accesorii funcționale de cameră cu principiul asigurării accesului precis al luminii la un anumit spațiu.

Acestea sunt destinate tuturor membrilor familiei, cu excepția sugarilor (dacă lampa este în grădiniță, copilul vede o sursă de lumină care este dăunătoare pentru ochi).

Prin alegerea corectă și plasarea unor astfel de dispozitive se creează condițiile cele mai confortabile pentru:

 • lucrați seara (sau când camera are o lumină scăzută în timpul zilei);
 • acasă elevii, elevii;
 • menținerea unei atmosfere confortabile în timp ce vă uitați la televizor, jucând pe calculator;
 • înlocuirea unei surse de lumină strălucitoare în absența unei lămpi de noapte (relevantă într-o casă în care există pacienți cu pat sau copii de vârstă școlară primară cu teama de întuneric).

Astfel de produse sunt surse suplimentare de lumină, ele creează o suprafață mai luminoasă pe desktop, adăugând lumină. Aceasta reduce presiunea asupra ochilor și mărește sănătatea persoanei, reducând în același timp riscul de dureri de cap. În plus față de volumul de lucru, aceste lămpi sunt elemente de design, astfel încât acestea sunt selectate în cea mai mare parte, ținând cont de stilul camerei și de vârsta utilizatorului.

Cu toate acestea, indiferent de model, alegerea se face luând în considerare puterea tehnică și diferitele tipuri de setări, incluzând înălțimea, direcția luminii și intensitatea acesteia.

Dispozitivul constă dintr-o bază, o coloană (picioarele), un difuzor de lumină, o lampă, elemente de fixare, fire, un comutator, prize pentru conectarea la priză (în modele staționare). Curentul curge de la priză prin fir către lampă. Este necesar un întrerupător pentru închiderea sau deschiderea unui circuit electric și a curentului de alimentare. Modelele cu intensitate luminoasă reglabilă au condensatori și rezistențe care reglează tensiunea.

Tipuri de lămpi

Lămpile pentru desktop nu sunt exclusiv decorative, așa cum mulți cred în mod eronat: sunt elemente interioare funcționale care îmbină decorarea cu locul de muncă, stabilind utilizatorul în modul dorit. Ele sunt obligate prin efectul lor decorativ la o mare varietate de modele oferite spre vânzare de mărci comerciale care iau în considerare toate calitățile cumpărătorilor.

Întreaga gamă de lămpi de masă oferite pentru masă cu crearea unei lumini direcționale moi pe zona de lucru este împărțită în trei grupe:

 • clasic - lămpi de noapte familiare cu lampă de podea;
 • copil - O alternativă la opțiunile de birou, mai concentrată pe un design simplu și atractiv;
 • birou - modele strict funcționale fără referire la proiectare, cu posibilitatea ajustării unghiului de înclinare.

Linia de lămpi pentru birou nu include lămpile de noapte pentru copii și modelele de proiectoare. Aceste lămpi au un scop diferit și o clasificare: sarcina lor nu este de a evidenția zona de lucru. Acestea sunt concepute pentru o amurgă moale, cu mai puțină iluminare în încăpere și mai proiectate pentru părinții copiilor.

În funcție de tipul de lămpi de tabel de instalare pentru desktop sunt:

 • clasic, cu o platformă orizontală de sprijin cu picior încorporat și buton pornit / oprit;
 • cu fixare sub formă de clothespins, una dintre cele mai fiabile și miniatură opțiuni de montare, care ocupă spațiu minim și vă permite să poziționați lampa de birou în orice colț al mesei, fără a vă îngrijora riscul de cădere;
 • cu fixare prin șuruburi și alte elemente de fixare (pe suport), opțiune nu mai puțin convenabilă, care vă permite să amplasați lampa în orice colț al desktopului.

Unele mărci nu oferă una, ci mai multe opțiuni pentru atașarea unei lămpi de birou (modele hibride), punând în pachet cleme diferite. Acest lucru este convenabil și vă permite să alegeți cea mai potrivită opțiune, luând în considerare gustul, caracteristicile stilistice ale camerei și mobilierul disponibil.

Prin tipul de lămpi de lucru staționate sau alimentate cu baterii. Primele tipuri sunt mai versatile, al doilea este mai des folosit în sălile copiilor.

Gama de lămpi de masă este variată. Accesorii sunt:

 • cu un suport rigid rigid, fără ajustarea modificării înălțimii, unghiului și direcției fasciculului luminos;
 • cu o bază fixă ​​rigidă și un baldachin cu un mecanism de articulație care vă permite să modificați unghiul și direcția luminii;
 • cu suport de îndoire și funcția unei schimbări complete a poziției lămpii, cel mai cerut tip de lampă de masă, caracterizat prin diferite tipuri de picioare: acestea pot fi articulate mecanic sau flexibile.

În funcție de tipul lămpilor de tabelă de comandă, sistemul este în formă:

 • din cordonul ombilical;
 • senzor;
 • dimmer (modelele dimmer sunt deosebit de populare astăzi);
 • touch dimmer;
 • butoanele de pe fir;
 • butoanele de pe carcasă.

Surse de lumină

În lămpile de masă folosiți un alt tip de sursă de lumină. Lămpile mai populare sunt: ​​LED-uri, cu filamente, halogen și fluorescente.

Fiecare tip are propriile sale avantaje și dezavantaje și sunt selectate pentru condiții de funcționare specifice.

 • LED-uri becuri Acestea seamănă cu lumina naturală a soarelui, au o putere mică de 6 wați și sunt potrivite pentru utilizatorii de vârste diferite. Aceste becuri diode sunt recunoscute ca fiind ecologice: nu emite toxine în aer, cum ar fi becurile incandescente. Astfel de lămpi sunt mult mai scumpe decât omologii lor, deși durata lor de viață este mai lungă (în medie, acestea sunt proiectate timp de 5 ani). Ele au un consum minim de energie și o lumină netedă și fără lumină fără pâlpâire.
 • Becuri cu incandescență ele sunt surse de iluminare artificială, care este formată de căldura corpului (helix de tungsten) încălzită de un curent electric la temperatura dorită. Din punct de vedere al caracteristicilor tehnice, aceste lămpi au o durată relativ scurtă de viață (aproximativ 1000 de ore) și o eficiență relativ mică, deoarece atunci când se transformă în lumină 5% din electricitate, restul este eliberat sub formă de căldură.Lămpile de masă sunt utilizate sub formă de LON (putere joasă până la 25 W), oglindă, neodim (cu absorbția spectrului galben) și halogen.

Aceste lămpi necesită alegerea corectă, altfel pot duce la situații periculoase la foc.

 • Componente fluorescente Acestea sunt lămpi cu descărcare de mercur în formă de tuburi cu o putere de 11 wați, în care radiația ultravioletă, transformată în lumină vizibilă cu ajutorul unui fosfor, este realizată prin descărcarea electrică a vaporilor de mercur. Ele pot fi drepte, în formă de U sau în altă configurație. Caracteristicile acestor lămpi sunt similare cu LED-urile, strălucirea lor seamănă și cu cea naturală. În mod convențional, ele sunt împărțite în trei categorii: catod rece, pornire la cald și electroluminescent.

Dacă comparați toate tipurile de lămpi, atunci:

 • mai puțină energie pe an folosind LED (aproximativ 330 kW / h);
 • primul loc în ceea ce privește durata de viață este ocupat de LED-uri, al doilea luminescent, al treilea - de incandescență;
 • sensibilitatea la temperatură și umiditate este mai bună decât lămpile cu LED și lămpile cu incandescență;
 • economisirea energiei (luminescente) reacționează la declanșarea și dezactivarea frecventă, ele conțin și mercur toxic;
 • emit mai multe lămpi incandescente cu dioxid de carbon, mai puțin LED - uri, și, de asemenea, emit mai puțină căldură.

culoare

În ciuda masei de opțiuni oferite vânzării de iluminare ușoară, nuanța luminii ar trebui să fie cât mai aproape de cea naturală. Deci nu va face rău ochilor și nu va necesita dependență. Pentru confortul de alegere, temperatura culorii este indicată în Kelvin (grade K): atunci când cumpărați, este mai ușor să decideți ce indicator să alegeți.

În mod convențional, regimul de temperatură poate fi împărțit în mai multe tipuri:

 • copii calzi - moi, cifră care este de 4000 K;
 • moderat cald - standard pentru adulți sub forma de 4500 K, potrivit pentru lucrul cu hârtie;
 • prea galben - nu este calculat pentru modul de concentrare cu un indicator de 2700-3000 K;
 • temperatura ridicată a temperaturii la rece, sub formă de 6500 K și mai mult, nefiind configurată pentru a susține atmosfera de lucru.

Culoarea rece sau albă este caracteristică becurilor cu halogen mici (capace).

Cu toate acestea, ele se încălzesc rapid, astfel încât acestea sunt complet inadecvate pentru a fi utilizate în grădiniță sau sunt selectate într-o astfel de formă, în cazul în care sunt ambalate într-un caz care protejează împotriva atingerii.

Versiunile cu diode LED nu se încălzesc la fel de repede ca și colecții de halogen, iluminarea lor este aproape de lumina naturală și, în plus, au opțiunea de a alege temperatura de nuanță. O astfel de lampă poate străluci cu lumină caldă (de exemplu, galbenă sau verde) sau rece (alb). În plus, unele dintre aceste lămpi sunt capabile să ofere până la 200 de culori diferite de a alege la la cererea utilizatorului.

Culorile modelelor sunt oarecum limitate. Vopselele toxice care pot perturba atmosfera de lucru sau întregul design nu sunt permise. Nuanțele sunt strict susținute, pot fi opace sau pot da un luciu metalic.

Cele mai acceptate tonuri sunt:

 • nuanțe sub lemn;
 • oțel;
 • bej și nisip;
 • sticla verde;
 • albastru închis;
 • camuflaj maroniu.

În unele modele, există un contrast de două nuanțe. De exemplu, culoarea tavanului și a suportului este colorată, iar piciorul este negru.

Formulare și materiale

Aspectul și materialele fabricării lămpilor de masă variază. Materiile prime pentru lampă depind de abordarea designului și de stilul modelului.

În ciuda strictelor, aparent funcționale, astfel de lămpi sunt potrivite în stil:

 • minimalismul;
 • subteran;
 • abstractizare;
 • art nouveau;
 • tehnologie avansată;
 • retro;
 • glamour.

Fiecare direcție are propriul grup de materiale și forma de lampă. Cu toate acestea, pentru ca modelul să pară adecvat și să nu creeze tensiune, este mai bine dacă forma sa este:

 • sferice;
 • similar cu un semicerc;
 • sub forma unui cerc plat;
 • trapez;
 • În formă de con;
 • cilindric;
 • sub forma unei prisme;
 • dreptunghiular cu muchii rotunjite.

În unele cazuri, materialul principal este metalul, alama, polimerul, în altele - plastic, plastic, ceramică, sticlă, hârtie și chiar țesături. Lămpile realizate la domiciliu sunt mai creative (de exemplu, folosind sticle de sticlă), deși adesea materia primă a meșteșugarilor este lemnul. Modelele din lemn sunt acoperite cu vopsele ecologice pe bază de apă, care sunt inofensive pentru sănătate, nu emit toxine și nu conțin săruri de metale grele.

Plasarea corectă

Nu este suficient pentru a instala dispozitivul pe masă: este necesar să o facă în mod corespunzător, în caz contrar, corpul de iluminat va avea un efect negativ asupra retinei și nervii optici.

Pentru ca plasarea să fie corectă, merită luată în considerare câteva sfaturi:

 • dacă utilizatorul este stângaci, o lampă de birou este instalată în partea dreaptă a lui, în cazul în care persoana dreaptă este la stânga (astfel încât umbra să nu cadă în zona de lucru în momentul redactării);
 • distanța minimă permisă între ochi și sursa de lumină trebuie să fie de 50 cm;
 • distanța dintre lampă și zona de iluminare trebuie să fie de cel puțin 40-50 cm, înălțimea este minimă - 30 cm;
 • dacă este necesar, iluminarea unei zone mai mari a lămpii este setată la o înălțime maximă de 50 cm.

Cerințe pentru iluminatul la locul de muncă

Iluminarea mesei de lucru se bazează pe mai multe principii:

 • suprafața optimă a mesei (nu mai puțin de 6 mp);
 • efectul de reflectare a luminii (se exclude reflexia puternică);
 • inadmisibilitatea luminii în fața utilizatorului;
 • partea dreaptă a locației lămpii (în caz contrar este posibilă apăsarea umbrei pe spațiul de lucru);
 • împrăștierea uniformă a fluxului luminos fără pâlpâirea (selectarea corectă a tipului de sursă de lumină);
 • prezența mecanismului pivotant al lămpii;
 • luminozitate optimă care nu irită ochii;
 • organizarea clară a zonei de lucru (accesoriile cu iluminare suplimentară cauzează oboseala ochilor);
 • capacitatea dispozitivului de a-și menține funcționalitatea după mai multe incluziuni și opriri;
 • compatibilitatea dispozitivului de iluminat cu sistemele electronice de control.

În plus, este important să înțelegeți că timpul petrecut pe desktop-ul iluminat este limitat. Dacă activitatea profesională este lungă, avem nevoie de pauze obligatorii între locul de muncă.

Cum sa alegi?

Cumpărarea unei lămpi de birou presupune luarea în considerare a mai multor factori, dintre care primul lucru pe care ar trebui să-l acordați este locația și metoda de atașare. În plus, este important să alegeți o soluție de culoare, un design care să permită ca lampa să se încadreze cu succes în tema generală a stilului. Nu uitați de vârsta utilizatorului.

Opțiunea ideală pentru o lampă de birou pentru desktop este un model cu:

 • abilitatea de a roti și de a înclina 360 de grade;
 • sistem de reglare a înălțimii sistemului de iluminare
 • acoperis de metal;
 • un comutator sub forma unui buton sau a unui senzor;
 • Lampă LED;
 • montare cu cleme.

Este important să știți: modelele cu elemente de oglindă, un strat lucios care adaugă tulpina ochilor, precum și marca și accesoriile impracticabile care îngreunează îngrijirea sunt inacceptabile.

Ar trebui exclusă din lista produselor din plastic: atunci când este încălzită, eliberează toxine.Acest lucru este deosebit de important atunci când cumpără un model pentru copii (de exemplu, student pentru un preșcolar și un elev școlar).

Opțiunile de alimentare sunt lămpi potrivite:

 • incandescență - de la 40 la 60 de wați;
 • evacuarea gazului - 10-12 wați;
 • LED - 4-7 wați.

În plus, este important să se ia în considerare:

 • calitate și fiabilitate;
 • metoda de fixare;
 • material de producție;
 • prezența ajustării intensității luminii;
 • respectarea ideii generale de design în culori și stil;
 • lungimea optimă a cablului (1,5-3 m);
 • cost acceptabil.

Dacă produsul este achiziționat pentru un birou și lucrați cu computerul copilului (primul elev sau adolescent), merită luați în considerare:

 • lampa rece este inacceptabilă și dăunătoare pentru ochi;
 • lămpile halogen cu incandescență nu vor funcționa;
 • cea mai bună formă este un braț mobil rotunjit, cu control al sursei de lumină și reglarea înălțimii lămpii (o modalitate excelentă de evitare a orbirii);
 • un plafon din sticlă subțire este cea mai proastă alegere;
 • opțiunea universală nu ar trebui să fie greoaie și masivă;
 • cea mai bună metodă de atașare este o bază clothespin sau o bază obișnuită fără mobilitate (mobilitate);
 • decorul extra și creativitatea sunt nedorite: ele distrug atmosfera de lucru.

Când achiziționați o documentație importantă despre produs: este necesar un pașaport, respectarea standardelor de siguranță și garanția vânzătorului.Cumpărare ar trebui să fie verificate în magazin cu un rezultat pozitiv recenzii ale clientilor.

Top evaluat

Pentru a înțelege mai bine ce sunt lămpile de masă pentru desktop, puteți accesa mărci de produse sunt în cerere mare în rândul clienților:

 • Odeon lumina - modele în stilul Art Nouveau de diferite tipuri de metal și alte materiale, subliniind statutul special și destinate să conțină un plan de prezentabilă;
 • supra - lampă de masă compactă producător japonez pe un plan de rufe sau personalizat la configurația inițială;
 • masiv - articole cu montaj de calitate realizate cu tehnologii moderne, care se extind în procesul de fabricație pentru testarea de siguranță, durabilitate și rezistență la umiditate de colorare;
 • "Era" - Lampă fluorescentă pentru calculator și de birou cu performanțe de calitate și de cost rezonabil, simplu de utilizat și au design-ul original;
 • Arte lampă - O gamă largă de lămpi de masă pentru diferite game de clienți: de la forme laconice și clasice la ultranovinok cu soluție de design extraordinar;
 • Globo - produse marca austriacă cu o gamă imensă de modele (peste 2000 de articole), care diferă de consumul minim de energie electrică consumat;
 • Uniel - produse de marcă internă de diferite tipuri, inclusiv LED-uri, caracterizate prin economia consumului de energie, design elegant, calitate bună și caracteristici practice.

Costul modelelor variază de la 1000 la 10000 de ruble. Gama largă de prețuri vă permite să alegeți opțiunea cea mai potrivită, luând în considerare gustul și bugetul disponibil.

Interioare frumoase

Lămpi de masă - tehnici unice de proiectare. Acestea se încadrează armonios în orice tip de spațiu, fie că este vorba de un spațios apartament sau de o cameră mică. De exemplu:

 • lampa clasică portabilă, de o nuanță argintie, cu un baldachin emisferic armonios arata într-un stil modern;
 • modelul unei nuante matte albe, cu o fixare în colțul mesei, diluează perfect petele întunecate ale interiorului, adăugând un sentiment de lumină în cameră;
 • accesoriu de epocă în tonul de bronz adaugă unicitatea la orice masă, oferind lumina interioară și notele de romantism;
 • biroul biroului poate fi completat cu un dispozitiv metalic cu picior mecanic mobil, subliniind statutul special al proprietarului;
 • Modelul roz moale este bun pentru biroul pentru fete, este un accent moale și luminos, cu accent pe funcționalitate;
 • Lampa staționară din lemn reprezintă o soluție originală pentru proiectarea unui birou de calculatoare: din cauza unui material neobișnuit și a unei forme cilindrice, pare a fi atrăgătoare, dar adecvată.

Lămpi de birou pentru desktop sunt accesorii interioare moderne care simplifică viața unei persoane, făcându-l mai confortabil, ținând cont de îngrijirea sănătății.

Cum de a alege lampa de birou, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor