Lămpi de masă pentru lămpi

Lămpile de masă din dormitor reprezintă un atribut foarte necesar și util, precum și un element original de iluminat. Utilitatea lui constă în decorarea camerei. Este foarte convenabil să nu porniți în mod constant lumina obișnuită, ci să utilizați o mică sursă locală. Prin urmare, iluminatul din dormitor ar trebui să fie variat.

avantaje

Unul dintre avantajele unei astfel de lămpi este capacitatea de a ilumina o mică parte a încăperii cu o lumină confortabilă și moale. Acest lucru este valabil mai ales pentru iluminarea monitorului sau a televizorului, deoarece lumina strălucitoare din ecran în întuneric total nu este recomandată.

Este destul de dificil să găsești un dormitor fără o sursă suplimentară de iluminare sub forma unei lămpi, care servește și pentru zonarea spațiului.Datorită lămpii de noapte, puteți citi foarte ușor o carte sau o revistă preferată în pat.

Un alt avantaj al acestui element al interiorului este mobilitatea. Dacă doriți, puteți deplasa lampa în partea din cameră sau în apartament unde este nevoie.

De asemenea, lămpile de masă realizează funcții decorative. Prin urmare, un alt avantaj este decorarea luminată a camerei. Astfel de lămpi creează o atmosferă confortabilă și liniștită în apartament. Aspectul funcțional pozitiv al acestui dispozitiv de iluminare este posibilitatea confortabilă de a porni și opri lumina.

Lampa poate combina, de asemenea, alte funcții utile, de exemplu, folosite ca ceas.

Luminile de noapte petrec mult mai puțină electricitate decât lumina generală într-o cameră.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că aceste lămpi de masă sunt foarte mobile și pot fi alimentate de rețele USB. Toate cele de mai sus conduc la concluzia indiscutabilă că, în prezent, lămpile de masă pentru dormitorul dvs. sunt un element foarte util și convenabil de iluminare.

tipuri

Trebuie spus că toate lămpile pentru dormitor pot fi, relativ vorbind, împărțite în noptieră, noptieră sau perete și masă, precum și birouri și decorative.În consecință, lămpile de la nopți sunt plasate la îndemâna unei persoane de lângă un pat, de exemplu, pe o noptieră. Acestea necesită un nivel de lumină, astfel încât să puteți citi confortabil.

Dar lămpile de masă ar trebui să fie mai puternice și mai strălucitoare. Există, de asemenea, lămpi cu picioare flexibile.

Un alt criteriu prin care sunt distribuite lămpile este gradul și natura utilității lor.

Prin urmare, lămpile sunt, de asemenea, împărțite în funcționale și decorative.

 • Dispozitivele de iluminare funcțională sunt proiectate să ilumineze în mod clar și eficient zona lor de lucru.
 • Lămpile decorative pe baza numelui lor servesc, în cea mai mare parte, ca element suplimentar de decor și, de exemplu, au o nuanță neobișnuită de lămpi sau alte soluții flexibile de design. O iluminare decorativă bine aleasă vă va ajuta să ascundeți defectele din interior.

În general, trebuie remarcat faptul că diferențele dintre diferitele lămpi sunt nesemnificative, iar alegerea acestora depinde numai de gustul și preferințele viitorului proprietar.

Printre lămpile pentru dormitor se află lămpi de podea, lămpi de perete și spoturi (spot). De asemenea, ar trebui să spunem că în prezent sunt utilizate lămpi LED cu dimmer, în care intensitatea iluminării poate fi controlată.Și, de exemplu, modelele LED-uri de noapte sunt utilizate în prezent pentru a controla ecrane tactile.

Astfel de lămpi sunt mai economice și consumă mai puțină energie electrică de mai multe ori.

Lămpile de masă sunt subdivizate în funcție de tipul de atașament la următoarele: pe clemă, pe clothespin și pe birou.

În funcție de tipul de întrerupător, acestea sunt: ​​cu un dimmer, cu comenzi tactile și cu un comutator convențional (buton sau pe cordon).

Forme și mărimi

Forma obișnuită și cea mai comună de lumini de noapte este o formă conică sau cilindrică. Mulțumită ei, lumina se împrăștie în sus și în jos și nu vă orbeste. De asemenea, lămpile pot purta o încărcătură estetică și pot fi un decor pentru interiorul dvs. În acest caz, o astfel de lampă are o nuanță originală și neobișnuită a lămpii și asamblarea manuală.

Dacă nu există niciun pat lângă patul dvs., atunci în acest caz un model de perete de perete care va ocupa mai puțin spațiu și ar arăta foarte frumos va fi o alegere bună a lămpii.

Trebuie subliniat faptul că alegerea formei și mărimii dispozitivului de iluminat trebuie să corespundă spiritului și designului apartamentului dvs.

De exemplu, pentru un interior clasic al apartamentelor, lămpile cu picioare lungi vor fi o alegere bună. În același timp, acestea vor lumina o secțiune mai mare a camerei.

Tipuri de întrerupătoare

În prezent există mai multe tipuri de întrerupătoare utilizate în corpurile de iluminat. Acestea sunt lămpi cu comutatoare pe cablu, cu comenzi tactile, cu dimmer și cu un buton comutator convențional. Corpurile de iluminat cu control tactil și dimmer au un cost mai mare comparativ cu alte lămpi.

Materiale și culori

Trebuie remarcat faptul că una dintre cele mai comune culori pentru lămpi este albă. Lampa din acest caz este fabricată din sticlă, plastic, cârpă sau metal. Poate fi făcută și din răchită în formă de răchită.

De exemplu, modelele din plastic sunt în prezent foarte populare datorită ușurinței și caracterului lor practic. Cu toate acestea, pentru fabricarea unor astfel de lămpi, trebuie să alegeți un material de calitate astfel încât să nu emită substanțe dăunătoare atunci când este încălzit.

Alegerea materialului depinde de performanța lămpii.

De asemenea, în modele pot fi folosite părți cromate, de exemplu, în picioare și cristal.Culoarea lămpii ar trebui combinată cu culoarea textilelor din cameră. Suporturile pentru lămpi pot fi forjate sau din lemn. Și ca materialul lămpilor în sine, puteți folosi lemn prețios sau bronz, adesea decorat cu sculpturi sau aurire.

Pentru designul interior, în stilul culorilor bogate și pastelate în țară. Și pentru stilul etno, materiale precum iuta, trestia sau pânza, în general, materialele naturale sunt foarte potrivite. Dacă lampa dvs. are o bază din material textil, atunci este mai bine să nu folosiți lămpi cu incandescență în ea, ci să folosiți halogen sau diode.

stiluri

 • Una dintre opțiunile stilului dormitorului este stil rustic, adică stilul de țară sau Provence. Este tipic pentru el să utilizeze nuanțe de țesături.
 • Și aici în Stil eco filament sau lămpi împletite din materiale naturale, cum ar fi răchită sau lemn.
 • Ar trebui spus acest lucru pentru stilul clasic lămpile convenționale cu nuanță cilindrică sau rotundă sunt potrivite. Pot folosi materiale moderne. Pentru acest stil folosesc adesea cristal, metal și ceramică, precum și alte materiale scumpe și frumoase.
 • De asemenea, în prezent utilizat pe scară largă stilul minimalist la înregistrarea unui interior. Tehnologia înaltă și minimalismul sunt combinate cu succes astăzi. Astfel, se naste un stil high-tech, caracteristicile caracteristice ale lumanarilor fiind utilizarea pieselor din plastic si cromate.
 • De asemenea, se poate remarca faptul că lămpile dormitorului pot fi realizate în următoarele stiluri: art deco, mansardă, florărie sau stil etnic.
7 fotografie

Regulile de cazare

Trebuie remarcat faptul că iluminatul din camera dvs. ar trebui să fie distribuit uniform pe întreaga suprafață, dar în unele părți din acesta aveți adesea nevoie de mai multă lumină. Pentru aceasta, instalați lampa acolo:

 • În cea mai mare parte, lămpile sunt așezate, de obicei, pe masa de noptieră lângă pat sau pe brațul canapelei. Acest lucru este convenabil prin faptul că, fără a aprinde lumina generală și fără a ieși din pat, puteți să loviți rapid și ușor lampa cu mâna și să o porniți imediat. Acest lucru se aplică la lămpile de noptieră.
 • Becurile pentru iluminarea locului de muncă sunt situate pe o masă sau un perete de lângă acesta. Pe masa de toaletă este mai bine să plasați câteva lămpi pe ambele părți ale oglinzii.De asemenea, această plasare vă va permite să măriți vizual camera.
 • De asemenea, trebuie remarcat faptul că lămpile twin twin, care vor fi plasate pe ambele părți: bărbați și femei, sunt potrivite pentru un pat dublu mare.
 • Lampa trebuie localizată într-un astfel de loc încât să nu se răstoarne și să se rupă în timpul nopții. O bază de lampă grea va ajuta la menținerea stabilității sale. Una din plasarea lămpii dvs. poate servi drept perete lângă pat.

Cum sa alegi?

Trebuie spus că unul dintre principalii factori atunci când alegeți o lampă în dormitor este exteriorul produsului. Alegerea unui model particular de lampă depinde numai de gustul unei persoane și de designul general al unui apartament sau de casă. Cu toate acestea, nu există nici o îndoială că o astfel de lampă ar trebui să se potrivească foarte organic în aspectul general.

Un alt aspect la fel de important este funcționalitatea lămpii. Sunt de acord ca o lampă pentru o iluminare bună a mesei și o lampă pentru decorarea interiorului să arate și să strălucească diferit. Dacă aveți nevoie de o lampă pentru lucru, atunci ar trebui să alegeți un model cu un flux luminos puternic, cu posibilitatea de reglare și pe clema.

În orice caz, trebuie să știți ce nivel de luminozitate este potrivit pentru dvs. și ce fel de flux luminos aveți nevoie: LED, fluorescent sau incandescent.

Ajustarea înălțimii lămpii este, de asemenea, un factor important și util. Pentru o cameră, este mai bine să cumpărați o varietate de lămpi și abajururi din seria generală, în același stil.

În general, atunci când alegeți un corp de iluminat, ar trebui să înțelegeți ce caracteristici ar trebui să îndeplinească și în ce scop ar trebui să servească, precum și pe baza preferințelor stilistice și a locului locației viitoare a produsului.

Idei originale în interior

Trebuie remarcat faptul că lămpile din dormitor au adesea o funcție decorativă, astfel încât piața ne oferă și idei originale de lămpi fabricate în funcție de preferințele individuale. Acestea includ figuri frumos sculptate, forme neobișnuite de abajururi și picioare și multe altele.

Iată un prim exemplu al unei astfel de lampi exclusive pentru camera dvs. În loc de picioarele obișnuite, se folosesc pietre frumoase adaptate. Prin urmare, împrăștierea unor asemenea pietre de lângă lămpi pare foarte organică.

Asemenea lămpi făcute manual dau interiorului o frumusețe și o sofisticare suplimentară. De exemplu, într-un dormitor pentru copii este destul de posibil să folosiți o lampă combinată cu o jucărie moale.

În concluzie, aș dori să concluzionez că folosirea lămpii pentru dormitor este foarte necesară și utilă din diverse motive, atât funcționale, cât și decorative.

Exemple de lămpi de masă și de podea interesante și neobișnuite pot fi văzute în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor