Proiector de noapte

Calitatea somnului depinde de aranjamentul dormitorului. În plus față de piesele obișnuite de mobilier, se folosesc adesea lămpi speciale, creând o atmosferă relaxantă. Una dintre aceste accesorii este un proiector cu lumină de noapte, un dispozitiv special destinat copiilor și adulților. Acest dispozitiv are diferențele față de lămpile clasice și o serie de avantaje.

Caracteristici și beneficii

Lampa proiectorului de noapte este un dispozitiv special cu o strălucire moale care creează o atmosferă relaxantă. Aspectul unei astfel de lumini de noapte poate fi foarte diversificat: în funcție de design, poate să semene cu o formă geometrică sau cu o jucărie moale. Cu toate acestea, în orice caz, acesta este un produs multifuncțional cu un efect neobișnuit sub forma unei proiecții a unor subiecte diferite.

Proiecția este transmisă în două moduri:

 • prin aprinderea lămpilor cu LED pe o suprafață reflectorizantă, proiectând imaginea pe pereți;
 • trecerea luminii difuzate printr-o glisantă sau pe o suprafață întunecată cu un model.

Această lampă:

 • are în arsenal unu până la patru sau mai multe nuanțe diferite de culoare (de bază: alb, verde, albastru, portocaliu);
 • pot transmite imagini diferite folosind un mod de transmisie fix sau în mișcare (imagine monotonă alunecând într-un cerc al unui tavan sau pereți);
 • în majoritatea modelelor, este echipat cu o funcție de coloana sonoră, care scufundă utilizatorul într-o atmosferă specială;
 • În funcție de model, are funcția de diapozitive interschimbabile, un temporizator și un ceas, precum și capacitatea de a înregistra și de a reda orice sunet.

Proiectorul de noapte este unic. Acesta este inclus în linia celor mai bune lămpi de noapte pentru copii, folosite pentru copii de diferite vârste.

Deoarece lămpile de masă nu sunt capabile să creeze tipul corect de lumină și să lovească ochii, afectând retina și nervul optic, brandurile oferă o gamă largă de lumini de noapte diferite, dintre care proiectorul este unul dintre cele mai neobișnuite.

Nu este un secret faptul că mulți copii de la o vârstă fragedă se tem de întuneric, subconștient, tragând monștrii însetați de sânge în colțurile întunecate ale camerei, ceea ce afectează calitatea somnului.

În funcție de model, lampa proiectorului vă ajută:

 • îndepărtați tensiunea nervoasă a copilului asociată cu teama de întuneric;
 • relaxați-vă corpul și distrageți-vă capul de gânduri străine;
 • configurați un pozitiv înainte de culcare (scăpați de coșmaruri și supraîncărcați cu informații zilnice);
 • găsiți elementele necesare în cameră, fără a include lumina principală, capabilă să trezească gospodăria.

O astfel de dezvoltare diferă de lămpile de noapte obișnuite, acești proiectoare:

 • sunt dispozitive fascinante care pot regla starea de spirit dorită la culcare, nu numai copii, ci și adulți;
 • ele ușurează camera din colțurile întunecate, deoarece luminează aproape toate acestea;
 • ele sunt compacte și ușoare, care sunt mobile și pot fi localizate oriunde în cameră;
 • ele nu dăunează ochilor, deoarece au lumină moale și nuanțe "corecte";
 • diverse în alegerea subiectelor diapozitivelor, având o abordare a utilizatorilor de vârste diferite;
 • în plus față de diapozitive colorate și coloane sonore, sub formă de cântece de cântece, sunt echipate cu sunete ale naturii, animalelor, păsărilor și sunetului oceanului;
 • în funcție de model, sunt considerate a fi un dispozitiv cognitiv, cunoscând un copil cu obiecte diferite (stele, planete, creaturi marine, animale, personaje de basm etc.);
 • transforma orice cameră într-o cameră specială a casei;
 • reprezintă o temă de cadou excelentă pentru părinții tineri și pentru familiile cu copii.

În plus, unele modele pot fi luate împreună cu dvs. dacă mergeți peste noapte pentru a vizita: va fi mai ușor pentru un copil să adoarmă într-un loc necunoscut.

Copiii ca aceste lumini de noapte, ele sunt convenabile pentru înlocuirea unui șablon pentru proiecție. Unele modele asigură înlocuirea LED-urilor, dacă vreun element este ars. Proiectoarele de noapte prelungesc munca lămpilor obișnuite cu pandantive, eliminând frecventa lor de pornire și oprire în timpul nopții. Avantajele anumitor modele includ prezența unui adaptor și a unui cablu, ceea ce face posibilă alimentarea aparatului de la o rețea sau computer.

Nu orice model de proiector de lumină de noapte poate fi numit de succes. Adesea, varietatea proiecției este un factor care interferează cu somnul. Seara, copilul are nevoie de o atmosfera calma, dar exista modele care mai mult amintesc de modul disco, mai ales daca sunt completate cu muzica energetica.

Nu toate variantele acestor lumini de noapte sunt făcute din material inofensiv. De exemplu, dispozitivele din plastic eliberează toxine în aer atunci când sunt încălzite, ceea ce dăunează sănătății.Adesea, în astfel de lămpi suferă de calitate construi. Trebuie să le folosiți cât mai atent posibil.

Alte dezavantaje includ luarea în considerare a locației: calitatea imaginii proiectate depinde direct de distanța lămpii de pe perete (imaginea se transformă în pete incomprehensibile, pierzând claritatea contururilor). Lămpile de proiecție de pe baterii sunt sigure, dar nu durează mult: imediat ce copilul începe să fie interesat de ele, acestea sunt îndepărtate pentru a evita spargerea și rănirea copilului. Unele modele nu au suficientă carcasă rigidă, precum și LED-uri de putere redusă.

model

Modelele de proiecție ale luminilor de noapte sunt diferite. Tipul lor de atașament este diferit și poate fi:

 • perete - opțiune ca o bobină;
 • model desktop cu instalare pe un tip orizontal de suprafață (masă, dulap, podea);
 • clothespin - lampă de tip noptieră montată pe peretele lateral al pătuțului;
 • modul plug-in în priză.

Fiecare tip este unic în felul său: unele produse sunt laconice, altele presupun eliminarea pieselor și altele - modul senzor, răspunsul la plâns, voce, mișcare.Unele specii "inteligente" pot regla independent intensitatea iluminării, oprirea lină și tăcerea sunetului.

Diferite modele de fabricare a materialelor de proiectoare.

 • Ele pot fi făcute din materii prime din lemn ecologice (de exemplu, placajul de mesteacăn). Astfel de produse sunt vopsite cu vopsele speciale pe bază de apă, care nu conțin impurități nocive, substanțe toxice și săruri ale metalelor grele.
 • În plus, în producția de mărci comerciale utilizate ceramică, plastic, pânză și sticlă.
 • Variațiile făcute de mână la domiciliu sunt făcute din materii prime mai creative: nu se folosesc doar bidoane de sticlă și sticlă, ci și hârtie scrapbooking.

În funcție de vârstă, gama de proiectoare nightlights este împărțită în trei grupe:

 • pentru copii de la 0 la 3 ani;
 • pentru copii mici și preșcolari;
 • pentru elevi, inclusiv pentru adolescenți.

Lumina de noapte mobilă pentru copii

Variantele de lămpi de noapte cu funcție proeminentă pentru copii mici sunt realizate din plastic, fără piese mici, iar în majoritatea cazurilor au o formă raționalizată. Acestea sunt lămpile care funcționează pe baterii, având fixare sub forma unui guler sau a unor cleme de tricotat. Telefoanele mobile sunt diferite în formă și design.Ele pot fi concise, compacte, care implică doar versiunea de proiecție a lămpii cu LED fără excese.

Alte modele sunt carusel mobil cu jucării. În astfel de dispozitive, proiectorul de lumină de noapte este amplasat în centru, are deschideri în partea de sus, astfel încât nu poate dăuna ochilor unui copil. În timpul zilei este o jucărie cu melodii muzicale încorporate, noaptea este o lampă specială, magică.

Pentru copiii între 3 și 7 ani

Linia de lămpi pentru copii mici și copii preșcolari este oarecum diferită. Aceste dispozitive sunt mai dificile, în funcție de model, pot fi echipate cu dispozitive electronice care permit programarea pentru diferite moduri de funcționare. Acestea sunt lămpi de proiecție muzicale predominant cu tehnologie de sunet surround și desene mari, simple, pe care se pot vedea contururile clare ale liniilor, contururile ochilor, forma și emoțiile personajului.

Prezența unui cronometru vă permite să opriți dispozitivul fără a vă deranja copilul.

Pentru elevii școlari

Dacă din anumite motive un copil nu poate dormi fără lumină la acea vârstă, mărcile comerciale oferă diferite modele de vânzare, inclusiv mai "adulți".Aceste modele sunt diapozitive remarcabile cu hărți astronomice, imagini detaliate ale suprafeței planetelor, permițând copilului să dea un impuls pentru a explora expansiunile cosmice și a distrage atenția de teamă.

Astfel de modele au un set suplimentar de caracteristici. În plus față de coloana sonoră cu sunetele naturii, aceste accesorii sunt furnizate cu moduri de proiectare reglabile (imaginile pot fi fixate sau alunecate ușor de-a lungul pereților). De multe ori, setul de funcții include un ceas, ceas deșteptător, termometru și calendar.

formă

Datorită eforturilor depuse de mărcile comerciale care iau în considerare toate preferințele clienților, modelele diferă în ceea ce privește aspectul și au o gamă bogată de modele. Pe lângă faptul că nu au colțuri ascuțite, care pot fi rănite, produsele au un design diferit sub forma:

 • jucarii moi (broaște țestoase, arici, fluturi, elefant, hipopotam, gărgăriță, farfurie zburătoare);
 • jucării din plastic (sub formă de asterisc, o maimuță, o broască țestoasă magică, un melc, un ou, o navă spațială, o floare);
 • produse rotunjite (o minge, un semicerc pe un suport);
 • proiectoare cilindrice laconice pe stand fără referire la vârsta diferită.

Subiectul proiecțiilor este diferit și depinde de vârsta copilului.

Una dintre cele mai populare idei de desene sunt:

 • cerul si spatiul vesel;
 • adâncimi de mare și ocean;
 • personaje de filme și desene animate;
 • jucării;
 • magie și basm.

Modelele pot fi universale sau concepute separat pentru băieți și fete. De regulă, se poate vedea în exterior: opțiunile pentru doamnele mici sunt realizate în nuanțe roz, produse pentru băieți - în tonuri albastre, verzi și albastre.

numire

Scopul lămpilor de noapte este iluminarea neobișnuită a camerei pe timp de noapte. Mărcile comerciale afirmă că produsele sunt destinate copiilor. Cu toate acestea, în cea mai mare parte, astfel de lămpi sunt necesare de către părinți, deoarece bebelușii nu cunosc teama. Datorită acestor lămpi, nu puteți ajunge la copil în fiecare minut, inclusiv lumina. Lumina de noapte ajută copilul să adoarmă, dar, odată cu obiceiul de a se obișnui cu lumina, el insufl disconfort, forțând micul om să folosească zilnic lumina nocturnă, care este dăunătoare deoarece induce o frică subconștientă de întuneric.

Dacă, atunci când folosiți o lampă de noapte pentru copii, pentru a minimiza funcționarea în timp, este normal: copilul se va obișnui să doarmă fără o lampă de noapte.

Psihologii nu recomandă implicarea în astfel de accesorii: în caz contrar, va deveni o problemă care nu va fi ușor de rezolvat.

Marci populare

Pentru a avea o înțelegere mai detaliată a modelelor moderne de lămpi de noapte cu o proiecție, puteți să acordați atenție produselor din mărcile dovedite care au clienți pozitivi:

 • Tomy - Modele de proiecție interesante pentru copii de diferite vârste sub formă de asteriscuri, broaște țestoase cu melodii plăcute, design colorat, echipate cu MP3 cu funcția de a juca orice melodie înregistrată sau basm, alimentate de un adaptor sau de baterii. Produsele includ alegerea nuanțelor de culoare ale strălucirii și trecerii automate de la unul la altul.
 • Copii Roxy - opțiunile de desktop cu o proiecție a cerului și a coloanei sonore în formă de 10 melodii diferite, au trei nuanțe de lumină, care pot fi înlocuite sau selectate la alegere. Funcționalitatea suplimentară include un ceas, un termometru și un ceas cu alarmă. Adăugarea de modele este o bufniță moale de jucărie spunând o poveste de culcare. Produsele au oprire automată și control al volumului.
 • Sleep master - proiectori nocturni pentru copii mai mari cu o proiecție a corpurilor celeste și posibilitatea alternării culorilor cu culoarea albă. Produsele companiei au o ajustare intuitivă și intuitivă sub forma a două butoane, permițându-vă să utilizați strălucirea a trei culori individual sau împreună, au un design atractiv, există o proiecție de diapozitive pe tavan și pe pereți.
 • Curcubeu curat - produse de formă arcuită originală, cu un mic proiector, sub forma unui cerc situat în centrul arcului, care arata cel mai bine dacă se află pe peretele din fața patului. Echipat cu două moduri de iluminare, permițând copilului să se bucure de curcubeul nemișcat sau alunecarea netedă de-a lungul peretelui. Acest model poate funcționa cu baterii sau cu un adaptor de rețea, încântând un copil cu o lungime a fasciculului de până la 2,5 m, are un timer de oprire după 10 minute.
 • Chicco - pandantive originale și de înaltă calitate - telefoane mobile pentru copii, cu o varietate de poze simple și melodii plăcute de laudă. Ele se disting prin prezența unei telecomenzi și au trei butoane funcționale: pornirea proiectorului, asigurarea funcționării corpului de iluminat și oprirea luminii.Avantajul modelelor este răspunsul dispozitivului la sunet (bebelușul plâns sau doar o voce).

opinii

Un proiector de lumina de noapte este o idee interesanta pentru relaxarea copiilor, spun cumparatorii. Prin cumpărarea unor astfel de lămpi, părinții spun: din varietatea de alegere, puteți alege o opțiune bună care va crea o atmosferă bună, relaxantă.

Printre recenziile rămase pe Internet, există comentarii care spun că: lămpile proiectoarelor nu sunt la fel de bune precum publicitatea spune despre ele. Ele nu sunt potrivite pentru fiecare copil, pentru că, uneori, în loc să alinieze tensiunea și să creeze o atmosferă plăcut relaxantă, ele deranjează privirea prin strălucirea luminilor roșii și, în general, cu un exces de contrast. Și nu fiecare copil poate adormi atunci când camera este inundată cu o mare de lumini luminoase.

Alți utilizatori care au încercat aceste lumini de noapte scriu în comentarii: luminile sunt în valoare de banii cheltuiți, îi plac copiii, ei chiar fac oamenii somnoroși, ei dezvoltă copii, și din cauza costurilor diferite pot fi schimbate pe măsură ce copilul crește.

Unele desene sunt atât de realiste încât îi plac părinții înșiși, ceea ce ridică ratingul nocturnelor în recenzii: acestea sunt dispozitive de înaltă calitate și bune,care ajută la îngrijirea copiilor.

Urmăriți mai mult revizuirea unui proiector de lumină de noapte sub forma unei broaște țestoase.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor