Alegerea unei lumini de noapte în dormitor

 Alegerea unei lumini de noapte în dormitor

Un dormitor este o cameră destinată nu numai pentru dormit, ci și pentru relaxarea de seară și deseori există dorința de a citi o carte sau de a privi printr-o revistă în timp ce se află în pat înainte de a merge la culcare. Dar pentru o lectură sigură este necesar să se respecte unele standarde de iluminare în cameră, așa că ar trebui să vă gândiți să cumpărați o lampă elegantă de noapte.

Să analizăm în detaliu cele mai populare și funcționale tipuri de lămpi de noapte pentru dormitor, caracteristicile, avantajele și dezavantajele acestora.

tipuri

Soiuri de lămpi de noapte pentru dormitor există o cantitate imensă, în legătură cu care puteți face cu ușurință o alegere greșită.Oferim să luăm în considerare modelele cele mai populare și funcționale, care nu numai că vor deveni o parte practică a interiorului, ci vor contribui și la completarea și decorarea acestuia. Lămpile de design sunt cele mai potrivite pentru decorarea interioară, care uimesc cu forma lor neobișnuită și favorizează chiar și atmosfera cea mai plictisitoare. Dar, uneori, astfel de obiecte decorative nu sunt destul de funcționale, așa că ar trebui să acordați atenție modelelor de un alt fel:

 • De exemplu, pentru un apartament este perfect lampă de noapte cu senzor de mișcare. Modelul este foarte funcțional și face viața mult mai ușoară. Cu o astfel de lumină de noapte, nu trebuie să ajungeți la noptieră sau să mergeți la comutator, trebuie doar să acționați asupra senzorilor de mișcare, iar lumina se aprinde. Modelele cu un senzor de lumină (lumină) nu pot fi în întregime potrivite în dormitor, deoarece principiul muncii lor implică iluminarea camerei cu lumină artificială, în timp ce lumina naturală nu este suficientă.

Senzorul este declanșat de nivelul iluminării camerei și dispozitivul se aprinde dacă lumina zilei nu este suficientă, adică la cădere de noapte.

 • Lumina de noapte va fi o descoperire reală și va rezolva două probleme în același timp, efectuând în același timp funcția dispozitivului de iluminat și a ceasului. Unele dintre aceste modele au un ceas deșteptător încorporat, ceea ce face produsul chiar mai funcțional.
 • Sunt mulți modele care fără energie electricăcare permit să reglementeze o cheltuială a energiei electrice și nu rău pentru a salva pe ea. Astfel de dispozitive funcționează din baterii obișnuite sau din plăci speciale încărcate cu energie din lumina soarelui. În plus, modelul care funcționează fără un cablu de rețea are un avantaj foarte important - este portabil. Aparatul de iluminat poate fi mutat în siguranță fără a vă îngrijora de sursa de alimentare.

Și, deși lămpile de pe baterii și sunt destul de funcționale, modelul clasic electric cu un fir este încă mult mai familiar și mai fiabil. Astfel de modele sunt echipate cu butoane și oprite, sunt foarte practice și vor dura mulți ani.

 • Pentru copii Este deosebit de important să aveți o lumină de noapte în dormitor, deoarece copiii se tem foarte des de a fi în întuneric complet noaptea. Mai ales pentru astfel de cazuri a fost creată noaptea copiilor "Antibabike".Cel mai adesea, un astfel de dispozitiv de iluminat pentru copii este realizat sub formă de animal și decorat cu nuanțe ușoare. Cu o asemenea lumină de noapte, bebelușul va fi calm toată noaptea.
 • Tabel de lumină de noapte - cea mai comună opțiune. Poate fi așezat pe birou în dormitor sau pe noptieră. Acest tip de lumină de noapte, în funcție de strălucirea lămpilor, poate fi adecvată pentru citire înainte de a merge la culcare.
 • Lumini de podea poate să nu fie la fel de practică pe cât ocupă mult mai mult spațiu. Unele modele sunt prezentate sub forma unei lămpi compacte de pardoseală sau a unui con lung alungit, cu un comutator amplasat pe sârmă în zona podelei.
 • mic lumină de cui - accesoriu de iluminat foarte funcțional. Avantajul său este că acest dispozitiv poate fi așezat oriunde: atașați la cap, la o masă sau la un raft de bibliotecă, principalul lucru fiind că el se află în apropierea orificiului de ieșire, iar firul ajunge calm.
 • Modele cu telecomandă Ele sunt foarte convenabile pentru că corpul de iluminat poate fi așezat oriunde în dormitor, iar telecomanda vă permite să o controlați fără a ieși din pat.
 • Lămpi de suspensie se referă la tipurile de iluminat de plafon, deoarece acestea sunt montate ca lustre obișnuite. Cele mai elegante suspensii simple, amplasate în diferite părți ale dormitorului. Aceste tipuri de lămpi sunt relevante în stilul minimalismului sau al tehnicii high-tech.
 • Printre modelele pentru copii sunt comune senzori de noaptecare pot fi controlate prin atingere. Orice copil va fi încântat de un astfel de produs.
 • O noutate în lumea tehnologiei este așa-numita inteligent noapte de luminăcare pot fi controlate cu ajutorul unui smartphone. Conectând telefonul la lumina de noapte, puteți seta cronometrul de iluminare, precum și să reglați culoarea și luminozitatea acestuia.
 • Arată foarte frumos lumini de noapte din cadre cu fotografii. Avantajul unor astfel de modele este că ei absolut nu trebuie să cumpere pentru bani mari. Un astfel de produs poate fi realizat cu ușurință manual. Destul de interesant și elegant arată un astfel de dispozitiv de iluminat situat în dormitor. Acest model este deosebit de relevant pentru copii și este, de asemenea, perfect ca un cadou.
 • Cel mai strălucit reprezentant al clasicilor și al conservatorismului - model cu abajur. Un astfel de iluminator arată foarte subtil și elegant, dar atunci când este supraîncărcat cu detalii, de exemplu, abundența materialului de catifea sau prezența unei frânghii prea lungi, se obține un aspect mai vulgar.
 • În special pentru camere cu aer prea uscat și pentru camere pentru copii au fost dezvoltate nocturnă de umidificare a luminii. Acestea nu numai că vor lumina camera, ci vor ajuta și la facilitarea respirației și îmbunătățirea stării de bine.

În plus față de toate modelele descrise, există multe altele. De exemplu, modele rotative, un corp de iluminat personalizat, un radio de noapte, un fascicul de noapte, un model cu fibră optică și diverse opțiuni cu iluminare interesantă. Orice dispozitiv de iluminat, selectat corect pentru interior, va decora camera și va completa designul acesteia.

formă

Lămpi de noapte pentru dormitor nu numai că diferă în principiile de funcționare și metodele de fixare, diferite modele au, de asemenea, o formă diferită, din cauza că acestea arata ca elemente decorative de interior. Luați în considerare cele mai frumoase, neobișnuite și relevante forme de iluminare pentru dormitor.

De exemplu luna este cea mai potrivită formă de lumină de noapte pentru dormitor atât pentru copii, cât și pentru adulți.Modelul este prezentat sub forma unei luni reale și arată uimitor de frumos. Produsul poate fi plasat atât pe perete, cât și pe masa de noptieră, iar panoul de control va fi un avantaj fără îndoială.

Există multe modele neobișnuite dezvoltate de talentele novice și deja cunoscuți designeri cu nume mari. Avantajul dispozitivelor non-standard este că ele pot armonios și elegant să suplimenteze interiorul și să aducă o notă de lumină și noutate:

 • De exemplu, o lampă făcută sub forma unei lumanarisituată în dormitor, vă va ajuta să dați interiorului o notă de romantism și să creați o atmosferă mai intimă. În plus, câteva lămpi mici de noapte, lumanari vor ajuta să petreceți o seară romantică în siguranță, deoarece lumânările reale cu foc, cu manipulare neatentă pot provoca probleme destul de grave.
 • Locomotiva cu aburi - un model foarte amuzant, a cărui execuție determină complet relevanța produsului în grădinița sau dormitorul adult. Dacă dispozitivul de iluminare este fabricat manual din lemn sau din metal, acesta va arăta destul de armonios într-un dormitor adult cu un interior corespunzător, în celelalte cazuri cel mai bine este să plasați un astfel de model într-un dormitor al unui copil.
 • Printre modelele mai familiare se acordă atenție deosebită produselor. sub formă de sferă, rotundă, pătrată și alte forme geometrice ale nocturnelor.

Materiale și compoziție

Calitatea și aspectul oricărui produs depind de materialele utilizate la fabricarea acestuia. Lumina de noapte nu este o excepție, așa că înainte de a cumpăra un produs, trebuie să studiați cu atenție componentele și elementele care alcătuiesc materialul din care este fabricat. Adesea, producătorii fără scrupule permit adăugarea de componente nesigure pentru sănătatea umană.

Va lua în considerare materialele cele mai populare, hipoalergenice și sigurecare sunt utilizate pentru fabricarea iluminatului de noapte:

 • Produse din plexiglas Acestea sunt complet sigure deoarece nu conțin componente dăunătoare. În plus, avantajul incontestabil este că acest material are o rezistență ridicată, nu se rupe și aproape nu bate.
 • Sare noapte de lumină Nu numai că arată neobișnuit, dar și extrem de benefic pentru sănătate. Modelul este format din cristale de sare, particulele și aroma acestora afectează respirația, pun organele interne în ordine și au un efect benefic asupra sănătății sistemului nervos.
 • Modele de cearăcare sunt mai bine cunoscute ca lămpi de lavă, arată destul de fascinant și atrage atenția considerabilă. Principiul de funcționare a unui astfel de dispozitiv de iluminat este după cum urmează: particule mari de ceară topită se deplasează ușor în interiorul vasului iluminat cu lichid. Acest model este, de asemenea, bun, deoarece mișcările netede într-o navă transparentă ajută la calmarea și întinerirea.
 • Produse de iluminat din margele - un fenomen relativ nou în domeniul aparatelor electrocasnice. Astfel de modele sunt decorul mai mult decât o parte funcțională a iluminatului dormitorului. Dar, în ciuda faptului că lămpile din produs sunt foarte mici și iluminarea de la o astfel de lampă de noapte este minimă, ea încă arată foarte neobișnuită și spectaculoasă.
 • model din piatră pot avea un aspect complet diferit: de la simplu, sub formă de piatră de piatră luminată, la opere de artă rafinate, obținute prin sculptură decorativă. Astfel de produse vor arăta grozav în dormitor într-un stil clasic sau cu elemente de stil modern.
 • Recent, produsele obținute manual au câștigat popularitate.Una dintre cele mai obișnuite corpuri de iluminat de iluminat de noapte este modelul din tuburi de ziare. Principiul fabricării sale este destul de simplu și nu ia mult timp.
 • Modelele arată foarte frumoasă și romantică din hârtie groasăîn care diferite forme, siluete și imagini sunt sculptate și raze de lumină moale curg prin găuri. Astfel de modele pot fi achiziționate la magazinele de drepturi de autor, unde puteți găsi produse fabricate manual sau le puteți face singur.
 • Pentru fanii creativității manuale și iubitorii de dispozitive de iluminare mai durabile și durabile, există modele din lut, precum și opțiunea propriilor meșteșuguri în ateliere speciale de ceramică.

culoare

Pentru ca corpul de iluminat să fie în armonie perfectă cu interiorul încăperii, este necesar să alegeți o nuanță care să se potrivească în schema de culori a întregului dormitor. De exemplu, detalii strălucitoare ale culorilor neobișnuite sau ale tonurilor delicate ale nuanțelor familiare vor contribui la completarea unei camere luminoase.

Nu ar trebui să completați interiorul unui dormitor luminos cu produse de aceleași culori care sunt prezente în designul său, deoarece acesta poate părea plictisitor și fără chip.

Lumina albă de noapte se potrivește perfect în dormitor în culori luminoase sau cu o abundență de elemente întunecate. Un mic detaliu ușor va ajuta să dilueze chiar și atmosfera cea mai plictisitoare, transformându-l într-un interior modern elegant.

Becuri electrice

Luminile de noapte se disting nu numai în aspect, ci și în tipul de iluminat, care depinde direct de lămpi. Lămpile, la rândul lor, diferă nu numai în ceea ce privește tipul de lumină - moale și caldă sau rece, ci și în tipul de modele, caracteristici funcționale și proprietăți.

Să analizăm în detaliu toate tipurile de lămpi potrivite pentru nocturnă.

Becuri cu incandescență

Acest tip de lămpi a apărut înainte de toate și de foarte mult timp nu a avut omologi vrednici pe piața electronică și electrocasnice. Puterea unei astfel de lămpi poate varia de la 15 la 300 de wați.

Lămpile cu incandescență sunt împărțite în două tipuri:

 1. kripton Becurile conțin gaz inert corespunzător numelui. Puterea acestui tip de lămpi, deși are o limită de 40 până la 100 W, dar aceasta nu afectează producția de lumină - se crede că este cea mai puternică dintre lămpile cu cristale.
 2. coiled-coil lămpile au un grad de lumină mult mai mare, datorită unui filament special de tungsten.

În plus, lămpile cu incandescență pot avea atât o suprafață lucioasă transparentă, cât și o suprafață mată întunecată. Lămpile cu lămpi au o putere mai mică de lumină, dar sunt mai populare deoarece eliberează lumină difuză mai plăcută.

Lămpi fluorescente

Acest tip de lampă este furnizat prin luminiscență datorată fosforului, care, la rândul său, începe să strălucească sub influența radiației ultraviolete și a unor elemente de gaz. Lămpile, deși nu au o suprafață transparentă, sunt încă destul de strălucitoare și studiază o lumină ușoară destul de plăcută. Acest tip de lampă se numește economie de energie, deoarece emisia de lumină de la ele este de câteva ori mai mare decât cea a lămpilor incandescente, dar în același timp, lămpile fluorescente au un consum de energie mult mai mic.

Lămpi cu halogen

Poate că cele mai puternice din soiurile de luminozitate ale lămpilor pentru lămpi, precum și cele mai versatile și comune. În plus, lămpile nu au numai o dimensiune diferită, ci și o altă formă, datorită căreia iluminatul poate fi difuzat sau concentrat într-un singur punct. Aceste lămpi sunt utilizate nu numai pentru a asigura iluminarea, ci și ca element al decorului unei lămpi de noapte.

Becuri LED

Acest tip de lampă este de asemenea foarte popular, datorită consumului redus de energie. În plus, au o putere mare de lumină și o durată lungă de viață. Avantajele pot fi atribuite faptului că noile lămpi cu LED-uri pot funcționa bine pe bateriile solare, fiind în același timp nu mai puțin funcționale decât oricare altele. Și, de asemenea, faptul că aceste lămpi sunt rezistente la schimbări bruște de temperatură.

Producatori

După cum se știe, cel mai comun și mai mare producător de astfel de produse este China. Lămpile și luminile de noapte din China au un cost redus, însă, din păcate, acest lucru se reflectă adesea în calitatea produselor. Mai scumpe sunt corpurile de iluminat coreeană, japoneză, germană și chiar rusă, a căror calitate este la un nivel mai înalt, datorită căruia produsele vor putea servi mult mai mult timp.

Cum de a alege o lumină de noapte elegantă în cameră?

Pentru a alege o lumină de noapte elegantă pentru dormitor nu trebuie să aibă cunoștințe speciale, dar totul există mai multe vase de salvare și sfaturi pentru a le asculta:

 • Corpul de iluminat trebuie să respecte dimensiunile camerei. Dacă un element mic dintr-un dormitor spațios este încă acceptabil, atunci o lumină de noapte prea masivă într-o încăpere mică va privi din loc și, cel mai probabil, va afecta negativ percepția vizuală a spațiului, pur și simplu o mănâncă.
 • Elementul de iluminat trebuie să corespundă vârstei ocupantului dormitorului. De exemplu, modelele de copii de "Antibabayka" vor părea în loc în dormitor pentru adulți, iar copilul nu ar putea să iubească produsul elaborat în stilul clasic.
 • Cel mai bine este să alegeți o lampă de noptieră mică, care este pusă de obicei pe noptieră. În plus față de corpul de iluminat, alte lucruri sunt situate pe dulapul de la noptieră, așadar ar fi pur și simplu imposibil să ocupăm întreaga suprafață a suprafeței cu orice obiect.
 • Alegerea unui model pe perete trebuie să țineți cont de caracteristicile camerei. De exemplu, pentru a face dormitorul să pară mai larg, mai multe lămpi mici ar trebui să fie plasate într-un rând drept pe un perete, și dacă există o nișă în dormitor, acesta ar trebui să fie iluminat cu spoturi mici.
 • Pentru a ilumina coridorul, ar trebui să utilizați lămpi mici, ale căror comutator este amplasat în cameră sau aproape de ușă. Această soluție va fi foarte convenabilă, deoarece nu trebuie să fugi la celălalt capăt al coridorului pentru a opri luminile înainte de a merge la culcare.
 • În plus, pentru alegerea unei lămpi de noapte pentru locuință, trebuie să fiți mai atent să vă familiarizați cu caracteristicile funcționale, instrucțiunile de utilizare și puterea lămpii permise. Doar dacă toate regulile sunt respectate, produsul vă va servi de mai mulți ani.

Idei originale și frumoase în interior

 • O soluție neobișnuită pentru un dormitor modern este o lumină de noapte montată în spatele capului patului. O astfel de lumină este suficientă pentru a citi înainte de culcare și pentru petrecerea seara într-un dormitor confortabil.
 • Interiorul dormitorului de lumină cu elemente decorative din turcoaz este perfect completat de două lămpi de noapte de noapte situate pe perete în zona părților laterale ale patului.
 • O soluție foarte neobișnuită, dar foarte elegantă și romantică pentru dormitor - o lampă de noapte cu o nuanță rotundă. Lumina se împrăștie prin găuri frumoase, formând modele incredibil de frumoase, fabuloase pe pereți.
 • Lampa de perete în formă de pisică, așezată pe o luna crescentă, arată neobișnuită și elegantă. Acest produs se va potrivi perfect, atât în ​​dormitorul pentru adulți, cât și în camera pepinieră sau adolescentă.
 • O soluție foarte convenabilă și practică pentru lumina de noapte pentru dormitorul copilului. Elementul de iluminat în formă de stea este atașat direct pe barele patului, astfel încât bebelușul se poate simți în siguranță și confortabil toată noaptea.

Cum de a alege lumina de noapte în creșă, a se vedea video de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor