Lămpi cu pandantiv în stil loft

Recent, stilul "loft" și lămpile cu pandantiv, realizate conform tuturor canoanelor acestei tendințe de design, au devenit din ce în ce mai populare. Dispozitivele de iluminat vor ajuta să recreeze o atmosferă specială și să se întoarcă în perioada crizei industriale din America, când se naște stilul de azi la modă.

Caracteristicile direcției

Înflorirea stilului a început în prima jumătate a secolului al XX-lea la New York, unde artiștii liberi și-au înființat casele și atelierele în clădiri de birouri și industriale abandonate. În aceste zone nu a existat nici o reparație, deci chiria era scăzută. Mai târziu, premisele au fost estimate de elita americană, ca urmare a căror locuințe au devenit inaccesibile oamenilor obișnuiți.

Din limba engleză, "loft" este tradus ca "mansardă", dar acest lucru nu înseamnă că apartamentele moderne ar trebui să fie situate neapărat sub acoperiș.Principalul lucru - designul interior adecvat: prezența sistemelor de comunicații și țevi, pereți goi de cărămidă, podele din lemn, mobilier simplu, un minim de decor și lucruri sfidător sau luxos.

În general, zonarea spațiilor se realizează datorită pereților despărțitori de sticlă ușoară și iluminatului adecvat. În acest scop, designerii vin cu lămpi originale cu pandantive. Materialele pentru fabricarea lor sunt sticlă, metale și chiar deșeuri menajere (borcane, sticle).

Este important să se adere la aceeași formă: printre lămpile rotunde nu ar trebui să fie dreptunghiulare.

iluminat

Iluminatul joacă un rol major în crearea interiorului mansardei.

Funcțiile sale includ:

  • împărțirea unei zone mari în mai multe zone funcționale;
  • iluminarea spațiului în conformitate cu normele și standardele sanitare;
  • oferind casei o imagine unică a unui pod, în care nu există loc pentru șic și sclipici.

Una dintre caracteristicile "mansardei" - o cameră imensă cu tavane înalte. În acest caz, iluminarea și plasarea accentului vor transforma apartamentul într-un loc confortabil pentru odihnă și creativitate. Într-un spațiu mare, trebuie să aveți lămpi mari,care nu se vor pierde pe fundalul general.

Dacă ferestrele din cameră sunt mici, atunci ar trebui să folosiți mai multe corpuri de iluminat.

Varietate de modele

Iluminatul suspendat în stilul "mansardei" include mai multe soiuri:

  • Lămpi industriale și industriale sunt iconice, pentru că locuințele erau dotate în depozite și în spații industriale, unde nu existau obiecte strălucitoare. Lămpile au un design simplu și funcționalitate ridicată (echipate cu supape reglabile și mecanisme pivotante). Aparatele în astfel de stiluri sunt capabile să ofere un accent deosebit unui apartament și vor arăta grozav în bucătărie sau în zona de luat masa, în baie, precum și în dormitor și cameră de zi, combinate cu un decor eclectic.
  • Vintage și retro - Lanternele de modă veche, structurile de sârmă, tavanul timpurilor sovietice se vor încadra perfect în designul camerelor în stilul mansardei.
  • Lămpi de plafon de sticlă și fire lungi - becurile incandescente obișnuite sunt atârnate pe cabluri lungi, fixate pe tavan sau decorate în alt mod. Lămpile cu aspect efectiv închise în plafonul din sticlă.

Pentru a face casa să arate ca o zonă industrială fostă, puteți folosi lămpi de designer, personalizate pentru nevoile specifice ale proprietarului apartamentului.

Multe corpuri de iluminat moderne se disting prin forme elegante care completează în mod organic camerele în stil loft.

O parte din interior

Stilul "loft" este potrivit pentru persoanele încrezători angajate în munca creativă. Interiorul implică o cameră cu tavane înalte, prezența ferestrelor uriașe și o abundență de lumină, atât naturale cât și artificiale. În funcție de aceasta, se selectează mărimea dispozitivului cu caracteristicile corespunzătoare.

Structurile suspendate constând dintr-un număr mare de becuri sunt candelabre care diferă în configurație. Există un "candelabru păianjen" - a primit numele său din cauza formei similare cu păianjenul.

Corpurile de iluminat sunt de dimensiuni mari, astfel încât acestea se vor descurca bine cu iluminarea spațiilor mari.

Interesante sunt candelabrele, spoturi, stilizate ca lămpi industriale cu lumină rece. Aparate de design originale, realizate sub formă de figuri cu forme neregulate.

Sunt produse dispozitivele de iluminat, care sunt un pachet de mai multe lămpi incandescente suspendate pe fire. Astfel de candelabre pot fi aranjate simetric, asimetric - fantezie este nelimitată. Adesea lămpile sunt plasate în tavanul firului, imitând grila de protecție a lămpilor industriale.

Pentru bucătărie sunt cele mai potrivite candelabre cu arzătoare de aluminiu. În zona de luat masa lămpile sunt plasate pe tija de metal chiar deasupra mesei. În dormitor trebuie montate dispozitive de iluminat pe cabluri flexibile. Becurile pot fi decorate folosind sticlă metalică, transparentă sau colorată.

Interiorul camerei de zi este bine completat de un candelabru echipat cu lămpi cu lumânări. Detalii sculptate și alte decorațiuni nu trebuie să fie prezente.

Este mai bine să folosiți lămpi LED, oferind o lumină moale și difuză pentru a crea o atmosferă confortabilă și misterioasă.

În lămpile de mansardă, tehnologiile moderne sunt combinate cu succes cu farmecul produselor antice, ceea ce face ca candelabrele să fie mai creative. De cele mai multe ori, corpurile de iluminat sunt atârnate pe lanț - acest lucru adaugă un farmec deosebit în întreaga cameră.

Lussole - originalitate și calitate

Compania italiană Lussole a lansat producția de lămpi în 1995. Marca este una dintre cele mai recunoscute corpuri de iluminat de pe piață.

Pentru camerele în stilul "loft" necesită iluminare specială, ajutând la zona spațiului, pentru a crea o atmosferă specială a zonei de producție. Luminatoarele Lussole Loft sunt excelente în acest scop.

Producătorul fabrică produse care arată ca dispozitive din secolele trecute, care se potrivesc perfect stilului.

Candelabrele și lămpile cu pandantive se disting prin funcționalitatea și ușurința utilizării, ele sunt realizate din materiale precum lemn natural sau sticlă. Dispozitivele de iluminat au un design industrial, mecanisme de rotire pentru reglarea lungimii circuitelor și cablurilor pe care sunt amplasate lămpile.

Produsele democratice și de încredere au făcut marca Lussole populară în întreaga lume.

Lămpile în stil loft sunt alegerea unor personalități gratuite, neobișnuite. Dispozitivele de iluminare suspendate vor ajuta să aducă confort într-o cameră mare, să o împartă în zone separate și să acționeze ca un element decorativ - adăugiri la decizia generală de proiectare.

Veți afla mai multe despre cum să creați o lampă în stil loft singur în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor