Lămpi cu pandantiv LED

Dacă doriți să iluminați în mod calitativ o zonă mare dintr-un centru sau instituție comercială, un birou mare, o cameră de hotel, o școală sau o cameră universitară în timp ce economisiți, atunci luminile cu pendant LED vor fi o soluție ideală în acest scop. Trecerea la lămpile cu LED în orice cameră nu va fi doar una dintre cele mai accesibile metode de economisire a energiei, ci și o bună oportunitate de a proteja mediul înconjurător. Astăzi puteți găsi lămpi LED de orice formă și modificări.

Caracteristici speciale

În repararea spațiilor casnice sau a birourilor, proiectarea iluminatului va juca un rol important. De exemplu, dacă decideți să faceți un plafon suspendat, din plăci de gips sau de întindere în camera dvs., atunci dispozitivul LED va fi singura decizie corectă pentru organizarea iluminării.O astfel de lampă, având un unghi de împrăștiere de până la 180 °, este capabilă să asigure o lumină moale, uniformă în foaier, coridor, birou sau în orice alt loc în care decideți să-l utilizați. Efectul de pâlpâire în acest dispozitiv este complet absent, adică, sarcina asupra viziunii nu va fi. Cu toate acestea, pentru sănătatea umană generală, lămpile cu LED-uri pentru tavan sunt, de asemenea, absolut sigure, deoarece sunt fabricate din materiale ecologice, fără utilizarea oricăror substanțe nocive.

Corpul incredibil de subțire al lămpii și designul exterior elegant pot decora aproape orice interior. Pentru a vă aranja spațiul propriu cu maximum de confort, îl puteți instala, de exemplu, în dormitorul sau în camera de zi, ceea ce vă va permite să realizați cele mai diverse și îndrăznețe soluții de design.

Această lampă are o eficiență energetică ridicată, care poate reduce semnificativ costul iluminării. Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de spații comerciale mari sau expoziționale cu un număr mare de lămpi încorporate în led.

În plus, durata mare de funcționare a serviciului de un astfel de dispozitiv pentru mult timpani va elimina problemele legate de înlocuirea și întreținerea acestuia și, în consecință, costurile suplimentare.

În orice casă modernă, facturile pentru energie ocupă locul al doilea, dacă nu în primul rând, în ceea ce privește suma. Prin urmare, decizia de a achiziționa luminile de plafon LED nu numai că economisește în mod semnificativ costurile energiei, dar îndeplinește, de asemenea, toate cerințele sanitare și de mediu. Astfel de lămpi cu led nu emit radiații ultraviolete și nu conțin mercur. De asemenea, puteți salva în continuare utilizarea sistemelor de aer condiționat în timpul verii, deoarece lămpile nu emit nici o căldură. LED-ul este mai durabil decât orice altă sursă de lumină. Este rezistent la căldură și frig, vibrații și șocuri. Temperatura de funcționare este aproape nelimitată. În afara scopurilor casnice, lămpile led pot fi utilizate în clădiri de birouri și instituții de învățământ, în depozite, în orice zonă de producție.

fals

Dispozitivul de iluminat cu LED-uri pendant se recomandă să fie utilizat numai în încăperi care au o suprafață suficientă, precum și o înălțime mare a tavanului.Acest lucru este necesar din cauza caracteristicilor mici de design ale acestor modele: ele sunt instalate numai pe suspensii sau cabluri speciale. Prin urmare, direcția principală de utilizare a acestor dispozitive sunt spații mari, gări, aeroporturi, depozite mari, centre de birouri, parcări pentru mașini.

Trebuie remarcat faptul că lămpile pentru plafonul cablurilor sau suspensiile speciale pot fi utilizate în organizarea de iluminat de înaltă calitate, de exemplu, în case sau apartamente ale unui bloc de apartamente. Acest lucru este posibil numai sub o singură condiție - dimensiunea camerei trebuie să fie adecvată. Înălțimea tavanului trebuie să fie de cel puțin trei metri.

Becurile pe cabluri speciale pentru spațiile rezidențiale au un design mult mai frumos și original. Cel mai adesea ele sunt produse cu o singură lampă, dar uneori sunt reprezentate de tipuri liniare.

Aceste două opțiuni sunt utilizate în principal pentru iluminarea de înaltă calitate a oricărei zone din casă, de exemplu, o sală de mese.

Caracteristici funcționale

Proiectarea produselor pe cabluri către utilizatorii săi vă permite să iluminați numai camera, care are un plafon suficient pentru înălțimea suspensiei.În cazul în care, în astfel de condiții, se utilizează corpuri de iluminat standard pentru plafon, atunci cu aceeași putere lumină va fi foarte mică și va fi necesar să se utilizeze produse cu intensitate mai mare a fluxului de lumină.

Acesta este unul dintre motivele pentru crearea de produse suspendate pentru iluminat.

Dimensiunile anumitor corpuri de iluminat corespund pe deplin omologilor lor luminescenți, dar de tip liniar.

Toate suspensiile în acest design joacă un alt rol - este dispozitivul de fixare. Ele sunt livrate la corpurile de iluminat cu un cablu de alimentare. Numărul de LED-uri în diferite modele poate varia considerabil. Totul depinde de dimensiunile de bază ale dispozitivului și de nivelul de lumină necesar pentru o iluminare suficientă.

Este demn de remarcat faptul că în unele modele există probabilitatea ajustării. Puteți alege intensitatea strălucirii. Este necesar să se acorde atenție faptului că astfel de lămpi de plafon liniare sunt amplasate la o înălțime considerabilă și, prin urmare, comutarea tuturor modurilor de funcționare se face de la distanță.

Mult mai rar este posibil să se întâlnească modele cu senzorul care reacționează la mișcare.

Reguli de selecție

Dacă planurile dvs. includ instalarea dispozitivelor de iluminare pe LED-uri, atunci cu toate mijloacele ia în considerare parametrii cheie ale alegerii:

  • Lampa de alimentare. Această caracteristică este relevantă pentru toate tipurile de dispozitive.
  • Principalul flux luminos. Acesta este un alt parametru prin care puteți afla nivelul luminozității.
  • Temperatură variată a culorii. Este destinat atât pentru spații industriale, cât și pentru birouri. Mulți experți recomandă cu insistență alegerea modelelor cu o lumină neutră sau cel puțin rece.
  • Indice de redare a culorilor. Dispozitivele cu LED-uri, în general, sunt caracterizate de un indicator standard de 80-85 de puncte. Limita admisă, sub care este imposibil de scăzut, poate fi numită 80 de puncte.
  • Alegerea tipului de diode. Acest indicator afectează nivelul de iluminare al calității.

În plus față de acești indicatori parametri de bază ai emițătorilor, este necesar să se acorde o atenție deosebită principalelor caracteristici ale designului și funcționalității produsului.

Este de remarcat faptul că dimensiunea lămpii, precum și unghiul de dispersie a fluxului luminos, au un rol semnificativ. Dacă luăm în considerarecă modelele liniare pe suspensii sunt instalate numai pe suprafața tavanului, ultimul parametru este destul de important, deoarece este unghiul care vă permite să aflați dimensiunile exacte ale zonei pentru iluminat. Mulți utilizatori aleg lămpi rotunde, clopot sau pătrat, care nu numai că difuzează perfect lumina, ci se potrivesc și tuturor stilurilor de interior.

Punctul important este și tensiunea de alimentare. Practic, pentru lucrările de înaltă calitate ale surselor de lumină în care sunt utilizate diodele, se utilizează șoferul și sursa de alimentare. Aceste două dispozitive asigură conectarea dispozitivului de iluminare la o sursă de alimentare de 220 V. În depozite, acest lucru este deosebit de important.

Cel mai bine este să alegeți modele care să reziste fluctuațiilor semnificative ale tensiunii variabile în rețeaua principală de energie electrică. Pentru a determina aceste produse este destul de simplă. În orice documentație pentru dispozitiv, producătorul trebuie să indice întreaga gamă admisibilă de fluctuații de tensiune. Au un inel special care reglementează toate aceste probleme. Unele dintre corpurile de iluminat lineare pot funcționa fără a-și pierde calitatea iluminării la o tensiune de numai 100-240 V.

Principalele condiții de funcționare ale multor dispozitive sunt destul de complexe (excesul de praf al încăperii, umiditatea ridicată, mediul foarte agresiv pentru muncă), prin urmare, un alt parametru important este protecția produselor. Pentru clădirile de birouri, este permisă utilizarea IP23 sau IP20. În alte încăperi mari, dreptunghiulare (zone uriașe de producție, depozite mari și mici, diferite încăperi de utilități) este întotdeauna mai bine să se utilizeze modele care au un grad de protecție mai mare decât IP30.

Un grup independent este o lampă cu diodă, care este destinată utilizării în medii destul de dure. Aceste dispozitive au cel mai adesea aproximativ aceleași dimensiuni ca omologii care nu sunt integral protejați. Gradul de protecție al acestor dispozitive de iluminat este mult peste IP76.

În spațiile rezidențiale, luminile de tavan suspendate sunt cele mai des instalate în stil de înaltă tehnologie sau, de exemplu, moderne.

Pentru aceste direcții de stil ale lămpilor sunt furnizate elemente de diferite tipuri:

  • Cablurile sau un lanț special sunt utilizate pentru suspensii.
  • Plafoniere care sunt atașate la corpuri de iluminat cu un singur tub.
  • Produse lineare care difuzeaza bine lumina.

Proiectarea dispozitivului de iluminat trebuie să fie aleasă, luând în considerare tipul de lumină pe care trebuie să o primiți, de exemplu, direcțională sau difuză. Pentru lumina direcțională, trebuie să achiziționați o versiune deschisă a plafonului. Pentru modelul închis, închis.

Materialele trebuie să respecte pe deplin interiorul spațiilor.

Veți afla mai multe despre luminile cu pendant LED în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor